Chokolademousse – kun 3 ingredienser

Chokolademousse med kun 3 ingredienser – den mest intense og fløjlsbløde en af slagsen. Jeg bryder mig normalt ikke om at bruge ordet “syndig” om mad, men her var syndig chokolademousse simpelthen det første, der faldt mig ind. Fløjsblød konsistens og lækreste chokoladesmag. Jamen jeg giver helt fortabt her!

Chokolademousse – lidt men godt

Jeg kunne ikke lige finde ud af, om det var usportsligt at bringe opskrift på chokoladedessert her i januar, men jeg besluttede mig for, at det skulle der være plads til. Især fordi denne smager fuldstændig himmelsk, er nem at lave og tilfredsstiller den søde tand hurtigt, fordi den samtidig er så fed. Desserten ser måske lille ud der i glasset, men den er så fyldig, at chokoladegrænsen hurtigt nåes. Selv for en chokolade-elsker som mig!

Syndig LCHF chokolademousse - kun 3 ingredienser --> madbanditten.dk

Chokolademousse – kun 3 ingredienser

Udskriv Pin
6 stk
|
1 t

Ingredienser

 • 3 dl fløde
 • 150 g mørk chokolade 70-85%
 • et drys vaniljepulver

Sådan gør du

 • Opvarm fløden til kogepunktet i en kasserolle.
 • Tag kasserollen af varmen og knæk chokoladen heri sammen med vaniljepulver.
 • Rør rundt indtil du har en tyk ensartet chokolademasse.
 • Hæld på glas eller i små skåle og sæt i køleskab, til de er helt stivnede.

Noter

 • For fræk lakridsversion, tilsæt 2-3 dråber anisolie  (reklamelink)
 • For en frisk After Eight version, tilsæt 2-3 dråber pebermynteolie  (reklamelink)
 • For ekstra sødme, tilsæt et par dråber stevia (reklamelink)
 • For drys og ekstra knas, top med lidt kakaonibs (reklamelink)
Jeg har smagt samtlige varianter (i den gode sags tjeneste, naturligvis), og allesammen er dejlige, men den med anis-olien er min favorit. Jeg faldt pladask for den smag, anis-olien tilfører chokolade, da jeg lavede ischokolader med lakrids til jul, og heldigvis er familien enig med mig. Så de spørger nu, hvornår vi igen skal have chokolade-lakrids-mousse til dessert. Jeg tænker, at weekenden er et godt bud!
LCHF chokolademousse - kun 3 ingredienser --> madbanditten.dk
Chokolademousse - kun 3 ingredienser

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

78 kommentarer til “Chokolademousse – kun 3 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Øv! Jeg lavede det i går aftes, og satte det på køl, da vi skal have gæster i aften. men her til morgen, er det stadig ikke stivnet?? Har andre oplevet det?

  Svar
  • Nej aldrig. Jeg har nærmest det modsatte problem. Min bliver næsten lidt for fast. Det er jo en helt klassisk ganacheopskrift og jeg har næsten ikke fantasi til at forestille mig hvorfor den ikke skulle stivne.

   Svar
 2. Opskriften minder mere om chokoladeganache end chokolademousse. Jeg tænker, at det er derfor folk ikke forstår den bliver flydende. Chokoladeganache er flydende i starten men stivner når den afkøles og hende som har chokoladeklumper, har ikke hakket chokoladen fint nok, men kan sagtens genvarme blandingen forsigtigt.

  Svar
 3. Det kan man sagtens. Men først når massen er kølet ned til mindst 9 grader. Dvs, lav den, sæt på køl og pisk den op dagen efter.

  Svar
 4. Hej Jane, tak for opskriften, den smager herligt :) men jeg tænkte på, om man kan piske den, når den er blevet kold for at få en mere luftig mousse?
  Mvh. Sanne

  Svar
  • Jeg har før pisket fløde, tilsat lidt vanilje og derefter tilsat smeltet mørk chokolade, i en MEGET tynd stråle, mens det vendes sammen med en dejskraber.
   Det giver en mere oprigtig mousse end denne, som rigtig nok er en ganache.

   Jeg havde en stump nougat i overskud fra julen, og lavede en nougatmousse, efter samme fremgangsmåde – super lækkert!

   Svar
 5. Det skal prøves! Synes Janes version er lidt for intens til sådan en hvid og lys chokolade person som mig og så savner jeg luftighed. Prøver din måde, næste gang :-)

  Svar
 6. Jeg har lavet denne mousse et utal af gange siden 2011 og har et lille fif:

  Hos mig bliver massen kun tyk, hvis man lader den stå i køleskabet 8 timer INDEN man pisker den. De gange den ikke har gjort det, er den ikke blevet tyk.

  Mvh Line.

  Svar
 7. Hej. Jeg har lavet denne 2-3 gange og jeg får sørme ikke samme resultat som dig… Jeg hælder fløden i, når den når til kogepunktet tager jeg gryden af, og hælder den knækkede chokolade i, rører rundt, og når chokoladen er opløst er det hele meget tyndt med så bitte klumper af chokolade… Bør man mon i virkeligheden beholde gryden på blusset mens man rører chokoladen ud? Vil det mon så blive til en tyk masse? Konsistensen er i hvert fald meget tynd…

  Svar
  • Jeg må blive dig svar skyldig. Jeg har altid taget den af varmen. Men den stivner jo først rigtig i køleskab. Jeg ved ikke, om det hjælper.

   Svar
 8. Hej Jane.
  Jeg har før lavet efter den opskrift og det var super lækkert men jeg står nu og skal lave små lækkerier til en cocktail aften og tænkte, er hvid chokolade ligeså godt at bruge som mørk?

  Svar
 9. Venter så spændt på det afkølede resultat. En anti husalf må kunne gennemføre den her opskrift med succes. Elsker simple opskrifter

  Svar
 10. Hmm… tak for en dejlig opskrift..
  Jeg valgte at piske en dl. fløde til skum, det gav den luftighed og blødhed som jeg er helt vild med ved en mousse..

  Svar
 11. Hej Jane,

  ……. nu vil jeg prøve denne lækre opskrift. Kan man komme lidt Stevia i, for jeg synes 85% chokolade er lige bittert nok. Dejlig inspirerende side du har her :) i like :)

  Svar
 12. Åhh…suk! Mit hjerte græder….over at jeg ( trods så simpel en opskrift) har pisket de 3 lækreste ingredienser helt til ukendelighed….grynet og træls!.. gisp! Kan det reddes? Eller må jeg erkende at det er en ommer?
  Jane -efter ha “kigget dig over skuldrene” i mange år, er jeg først nu – og endelig hoppet med på vognen – 1. Uge på LCHF done! And I feeeeeeel good! (Da da da da da da da ) Tak for masser af skøn, underholdende og lækker læsning! :-)

  Svar
  • Uddannet bager. Og den her mousse, er også hvad man kalder sarah bernhard cream. Så har lavet den mange gange. Man skal kun lige piske til den er stiv. Den må ik blive mat i det. Og så gør det i hånden. Det nemmere at styre :)

   Svar
 13. Den smagte skønt, men jeg må gøre noget forkert. Hver gang jeg skal lave noget med chokolade og fløde, så bliver det grynet. Gode råd modtages med kyshånd.

  Svar
  • Måske er din fløde for varm? Det er bare et gæt. Jeg er langt fra ekspert. Min er også grynet i starten, men når jeg bliver ved med at røre, bliver den hele lind.

   Svar
 14. Den smagte ganske glimrende, men efter 4 timer i køleskab var den stadig flydende. Opskriften overholdt jeg – for en gangs skyld – men måske var jeg for utålmodig? Hvor længe står din på køl før den bliver stiv?

  Svar
 15. Min hjerne syntes så åbenbart at selvom jeg halverede fløden, for at lave halv portion, så skulle der stadig 150 g chokolade i! Fejlen kom jeg selvfølgelig først i tanke om, i samme øjeblik den sidste skefuld ramte serveringsskålen… Tror lige jeg går ud og pisker lidt ekstra flødeskum når den skal spises ;)

  Svar
 16. Ha ha Jane
  Jeg var jo klog nok til at kalde det her
  Blød og rund chokolade dessert :)
  det er den jeg altid vender tilbage til men jeg har jo også en crush på 38 % creme fraise ;)

  4 små glas

  1 spsk kokossukker
  1 helt supefrisk æg
  100 gram chokolade- 70-81% alt efter hardcore niv
  1 dl piskefløde
  1/2 dl creme fraise 38
  1 lille nip hav eller himalayasalt
  et lidt vaniliekorn

  Pisk æg og kokossukker- cremet og let
  Pisk piskefløde
  Smelt chokolade og rør i æggemasse- tilsæt creme fraise og vend forsigtigt flødeskum i.
  Creme fraisen giver en let syrlig smag som er meget behagelig.

  kærligst

  Svar
 17. Det ‘næst’ ved denne er, at gøre redskaberne klar til opvask. Måske ikke koldt, men smager stadig herligt!

  Svar
 18. Hej Jane
  Hvor mange gram kulhydrat er der pr portion? Jeg er helt håbløs til at undvære de søde sager. Så selvom min LCHF kost skal være striks nok til at jeg taber mig, bliver der nødt til at være plads til en Latte eller en lille dessert med chokolade engang imellem. Den her, eller udgaven med æg, lyder som en god mulighed.
  I øvrigt kan det vel heller ikke gøre den mindre god, hvis man nu bruger Double cream (fløde 48%)
  Kh Tanja

  Svar
 19. TAK! Endnu en fantastisk opskrift – den skal prøves i weekenden når mødregruppen med den søde tand kommer på besøg;-)

  Svar
 20. Et lille tip til at lave den mere luftig og mousse agtig og mindre tung og trøffel agtig:

  Varm tingene omvendt – Smelt chokoladen (f.eks. hurtigt gjort i mikrobølgeovnen) og hæld det så i den kolde fløde (jeg ville nok bruge 5dl til 150g mørk chokolade) under kraftig omrøring.
  Jeg bruger en stavblender til at røre med, men en elpisker kan også bruges. Pisk indtil fløden bliver til flødeskum (eller rettere til chokolade mousse).
  Jeg har fundet ud af at hvis man tilsætter 1-2 spsk af Suvida Bage/søddemiddel (altså det som svarer til sukrin med Inulin kostfibre tilsat) til fløden sammen med chokoladen så får man den lækreste cremede konsistens i sin mousse. Det gør den samtidigt en smule sødere så man kan bruge en endnu mørkere chokolade uden problemer :-D
  Det bedste af det hele? det tager under 5 minutter fra ide til færdigt resultat, så det er perfekt til en hurtig dessert når der kommer uventede gæster (eller uventet lækkersult).

  Svar
  • Har lige prøvet denne, super tip med en hurtig dessert. Men da jeg hældte den varme chokolade i den kolde fløde blev chokoladen til små chokoladekugler eller nærmere -stumper i fløden – så i stedet for den forventede ensartede brune masse blev det mere til flødeskum med brune prikker. Smagen er dog helt i orden! Jeg prøver næste gang at have fløden stuetemperatur og se om det gør en forskel. Foreløbig serverer jeg den og kalder det en chokolade dessert!

   Svar
  • Det kan du sagtens putte i men det giver ikke noget nær den smag, som anis-olie gør. Hvis du prøver det en dag, vil du give mig ret :)

   Svar
 21. Det er den beste chokomousse nogensinde og savner man luftigheden kan man piske den lidt inden den stivner helt.
  Muums! :-D

  Svar
 22. Jeg forstår ikke hvordan du kan kalde dette en mousse? I mine øjne er det sådan du laver hjemmelavet nutella. Definitionen af en mousse er at der er flødeskum og evt også pisket æggeblomme og/eller pisket æggehvide. Der er jo ikke noget luftigt i din mousse.

  Svar
  • Jeg er for letsindig med de navne, kan jeg godt se. Jeg lover fremover at kalde den slags for den mere brede “chokoladedessert”, så jeg ikke træder nogle over tæerne.

   Svar
   • Skønt! I min optik er det en ganache – og magen til dén, jeg i sin tid brugte som fyld i Sarah Bernard kager. Men pyt med navnet, bare det smager…

    Svar
 23. Jeg har nogen gange, i andre opskrifter, skiftet chokoladen ud med den fra TomS med lakrids. Det smager også fantastisk.

  Svar
  • Den er faktisk for sød til mig, må jeg indrømme. Jeg købte den i den tro, at det var mørk chokolade, men den var jo kun 50% eller deromkring :( Irma derimod har lavet en 70% chokolade med lakrids. Jeg siger dig, den er farlig!!

   Svar
 24. Uhm, den ser god ud! Det kunne være, jeg skulle prøve den næste gang, jeg skal lave chokolademousse?

  Jeg plejer at lave en anden version – også med tre ingredienser, hhv. mørk chokolade, æg og en klat smør. Nogle gange tilsætter jeg lidt reven appelsinskal.

  Svar
 25. En mindre syndig udgave til 6 pers:
  200 gr mørk chokolade
  6 æg
  1 knivspids salt
  Smelt 1/3 chokolade i vandbad. Tag den af varmen og Tilsæt resten af chokoladen.
  Pisk æggeblommen til den er lys og cremet. Når chokoladen er let afkølet piskes den i den piskede æggeblomme lidt ad gangen.
  Tilsæt saltet i æggehviden og pisk den stiv.
  Vend derefter hviden i chokoladen massen.
  Fordel i portionsglas og drys med kakao chips

  Svar
 26. Selv i januar skal der være plads til lidt syndigt, for ellers bliver det for surt i det lange løb – det er min personlige holdning :-)

  Nøj en lækker dessert – den tror jeg da vi også skal prøve i weekenden :-) Og så må jeg snart få fundet nogle kakaoribs

  Svar