Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Langtidsbraiserede andelår er andelår, der er blevet stegt så langsomt at kødet er blevet helt utroligt mørt.

Hvad skal I have juleaften?

Vi skal have confiterede andelår (andelår stegt i eget fedt), som er sluttet af med en tur på grillen for sprødt skind.

Det slår jo andestegen med flere længder.

Som om andelår ikke var nok mad, har Søren også skaffet sig en øko-flæskesteg så lang som en arm, som han vil lave rôtisserie-style på grillen.

Hertil skal vi have to rødkålssalater (en lun og en frisk) og kartofler og sovs, tror jeg. Til dessert skal de, som kan lide risalamande, have risalamande, mens vi andre skal have lakrids-is. Jo, det skal nok blive godt.

Nå, men andelår er jo ikke låst til december måned. Hjemme hos os spiser vi dem gerne året rundt. Når du langtidsbraiserer dem, sker der nemlig det festlige, at det seje andekød forvandler sig til det møreste kød, der bare vælter af benene. Langtidsbraiserede andelår er af samme grund i top 5 over livretter herhjemme!

Langtidsbraiserede andelaar med gul og smoerstegte svampe - LCHF

Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Udskriv Pin
4 personer
|
4 t

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 5 stilke rosmarin
  • 10 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber

Gul mos

  • 500 g blomkål
  • 100 g Philadelphiaost
  • 25 g smør
  • ½ tsk gurkemeje

Smørstegte svampe

  • 1 tsk salt
  • 400 g svampe
  • 70 g saltede cashewnødder grofthakkede
  • 2 fed hvidløg grofthakkede
  • 1 håndfuld persille friskhakket
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Gnid andelårene godt med salt og krydr dem med peber. Fordel rosmarinkviste i bunden af et smurt, ovnfast fad og læg andelårene ovenpå.
  • Fordel timiankvistene oven på andelårene. Snit evt. et lille hul i skindet og stik en timiankvist ind under skindet. Sæt fadet i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 140 grader og lad andelårene stå i ovnen i ca. 4 timer.
  • Tag andelårene ud, hæld fedt og kødsaft over i en skål og sæt ovnen på grill.
  • Fjern timiankvistene på andelårene og giv dem 3-4 minutter øverst i ovnen, så skindet bliver sprødt og lækkert. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.

Gul mos

  • Skær blomkålen i buketter og kog dem i ca. 8-10 minutter i en gryde med i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra, kom Philadelphia og smør ned i gryden og lad det smelte om blomkålsbuketterne.
  • Tilsæt gurkemeje og salt og blend det hele til en let mos med stavblenderen.

Smørstegte svampe

  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Varm smørret op på en pande og svits grofthakkede hvidløg kort heri.
  • Kom svampene på panden og lad dem suge smørret til sig. Drys med salt og peber.
  • Hak cashewnødderne groft og kom dem på panden, lige inden svampene er færdige og vend til sidst med finthakket persille.

Noter

TIP: Hæld stegeskyen og andefedtet i en skål og sæt den i køleskabet. Næste dag har det delt sig, og du kan let separere de to dele. Nu har du stegefedt, som oven i købet bidrager med lækker smag samt sky til en hurtig sauce.
Opskriften er fra Mæt & Slank med LCHF Foto: Columbus Leth.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. I din bog Madglad står opskriften på andelår med 3 timer ved 100 grader varmluft. Svarer det til de 4 timer ved 140 grader her i opskriften?
    (Det håber jeg, for lårene har været i ovnen nu i 1,5 time efter Madglad opskriften :o) )

    Svar
  2. Er det tilladt at spise revet mozerella, det man bare køber i en pose? Tænker på at bruge det til osteboller :)

    Svar
  3. Nøøøøj! Jeg ku’ godt :-D Dog ville jeg skifte købe-anden ud med en vildand, men jeg er også godt vant. Det er jo jægerens privilegium ;-) Rigtig glædelig jul til dig og dine kære <3

    Svar