Dejlig cremet jule-chai

I øjeblikket er hittet at få en cremet chai latte om eftermiddagen. Vintertrætheden er ved at indfinde sig, synes jeg. Jeg laver min chai latte, som jeg ville lave æg-latten. Det giver den helt rigtige konsistens, synes jeg.

Chai latte i juleklæder

Jeg har haft et travlt efterår og begynder så småt at se frem til rigtig ferie. Vinteren er ikke min bedste tid, så jeg passer lidt ekstra på mig selv og tager nogle gode pauser.  Fx i sofaen med sådan en dejlig, varm drik. Og chai latte både dufter og smager dejligt.

Er man supertjekket, har man selvfølgelig lavet sit eget hjemmelavede chai-krydderi.

Low carb jule-chai uden mælk

Dejlig cremet jule-chai

Udskriv Pin
1 stort glas
|
5 min

Ingredienser

 • 1 stort æg
 • 2,5-3 dl stærkt brygget chai-te fx Pukkas Vanilla Chai
 • 1 spsk kokosolie uden smag* reklamelink
 • Lidt Sukrin Gold reklamelink
 • julekrydderier kanel, kardemomme, stødte nelliker eller dit hjemmelavede chai-krydderi

Sådan gør du

 • Kog vand og bryg teen. Lad den trække, så den får godt med smag.
 • Hæld ægget i dit blenderglas sammen med kokosolie og tilsæt sødning og krydderierne. Jeg tager sådan et nip af hvert krydderi. Mest kanel og lidt mindre af de andre. Smag dig frem.
 • Hæld den varme te over og blend straks med stavblenderen i ca. 30 sek. Hæld i glas, drys lidt kanel på skummet og server.

Noter

*Hvis du vil bruge jule-chai’en til måltidserstatning, kan du skrue yderligere op for fedtindholdet.
Vil du hellere have en cremet kaffe latte? Så nap den lækre æg-latte. Den er også mejerifri og kulhydratfattig og trods sit klamme navn, smager den ganske fremragende.
Cremet jule-chai uden mælk

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Dejlig cremet jule-chai”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja, det synes jeg da sagtens. Hvad bringer dig i tvivl?
   Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at det ikke er opskrifterne eller madvarerne, der ‘er LCHF’. LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen. Hvad du bruger dine kulhydrater på, bestemmer du selv. Dette tankesæt giver bedst succes, er min erfaring.

   Svar
 1. uhhh den der med ægget må da være lidt af en overvindelse. Det smager sikkert himmels men rå æg. Måske man bare skal tænke røræg.
  Mvh
  Mette

  Svar