Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Juleopskrifter » 5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen

5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen

5. december 2014 af Jane Faerber 26 kommentarer

Sunde julelækkerier - LCHF julegodter

Sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen! Måske tænker du, at jeg lover for meget, men det gør jeg ikke. Se selv med her.

Med nogle ting har jeg det sådan, at jeg hellere vil undvære end at spise den sundere version. Sådan har jeg det med pebernødderne, brunkagerne og andre forsøg på melfrie småkager.

Til gengæld er der så andre steder, hvor jeg synes, at efterligningen i den grad slår originalen. Her kommer fem af mine favoritter.

5 sunde julegodter, der smager bedre end originalen

1. Hjemmelavet nougat
Jeg dør over. hvor lækkert det er, og jeg vil til enhver tid vælge denne over den hvinende søde fra butikkerne.

2. Hjemmelavet marcipan
Det er nemt at lave sin egen marcipan, og jeg synes vitterligt, den er længder bedre end den søde købeversion.

3. Ischokolader
En sundere version af de billige tyske Eis-konfekt, som jeg ellers har sat rigeligt til livs af i mit liv.

4. Æbleskiver
Disse sundere æbleskiver ligner nok ikke helt dem, du kender, men til gengæld indeholder de æble (!!) og smager i den grad bedre end de runde kugler fra frost.

5. Konfektchokolader med hasselnødder og pistacie
Få ting slår mørk chokolade peppet op med knas.

Konfektchokolade med pistacie og hasselnødder

Er du træt af, at sult og sukkertrang spænder ben for dine gode intentioner?

Træt af at prøve et par dage og så falde tilbage i gamle vaner med et brag?

Jeg ved præcis, hvad du mener – det er umuligt at ‘spise mindre’, når det eneste, man tænker på er næste fix.

Men det behøver ikke være sådan, og jeg vil gerne vise dig en anden vej.

Giv mig 10 minutter af din dag de næste 6 uger, og jeg lærer dig, hvordan du går ned i vægt uden at sulte.

Det vil jeg – vis mig mere >>

(se selv de mange flotte resultater HER)

Måske vil du også læse

  • Julesmåkager - opskrift på god og medgørlig glutenfrie småkager, der fungerer supergodt til udstik til figurer etc.Glutenfrie julesmåkager til småkagefigurer
  • Lækker opskrift på LCHF-fudge - uden sukker!Julegodter: Vaniljefudge og nougat
  • Lækker julefrokost menu - I tvivl om hvad du skal tage med til julefrokostbordet? Så se de mange gode julefrokostidéer her: Madbanditten.dk9 idéer til en lækker julefrokost menu
  • Mørke konfektchokolader med hasselnødder og pistacie

Skrevet i: Juleopskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Anette skriver

    12. december 2020 kl. 09:25

    Så lækkert og meget meget bedre end det købte 😍

    Svar
  2. Lise skriver

    9. december 2020 kl. 19:35

    Super fint. ❤😊

    Svar
  3. Susanna Solgreen skriver

    7. december 2020 kl. 21:16

    Tak! Perfekt timing.. Jeg vil bruge opskrifterne når jeg har nevøerne og niecerne på besøg på lørdag for at julehygge :0D ❤️

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. december 2020 kl. 08:02

      Ej så hyggeligt ❤️❤️

      Svar
  4. Lise Helms skriver

    2. december 2017 kl. 08:18

    Nougaten er SÅ lækker, og smagen minder om min barndom med de tyske eiskonfekt.
    Næste gang vil jeg prøve med lidt mere chokolade 😊

    Marcipanen er lidt isnende i smagen, kan det være sukrinmelis der gør det? Men ellers er den med dejlig mandelsmagog perfekt konsistens 😋

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. december 2017 kl. 08:35

      Har du set mine eiskonfekt/is-chokolader også? Jeg laver dem hvert år. Så sent som i går lavede jeg to portioner 🙂

      Og ja det er Sukrin, der giver den isnende fornemmelse i marcipanen. Jeg plejer at skrue så meget ned for mængden, jeg overhovedet kan. Den spises jo tit sammen med enten nougat eller overtrukket med chokolade, så den behøver ikke meget sødme i sig selv, synes jeg. Og ellers kan det byttes til almindelig flormelis. Selvom det så ikke er sukkerfrit, vil det stadig være KRAFTIGT sukkerreduceret ift. en normal variant 🙂

      Svar
      • Lise skriver

        2. december 2017 kl. 15:48

        Jeg tror jeg vil prøve med Fiber sirup eller Sukrin Gold, selvom marcipanen bliver mere brun. Din eiskonfekt skal også prøves! 😋
        PS Dine opskrifter er bare så gode, jeg er fan 👏🏼👏🏼😃

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          2. december 2017 kl. 15:52

          Ja eller evt. den hvide fibersirup tror jeg faktisk vil gøre noget godt for både smag og konsistens!

          Og tak <3

          Svar
  5. Mette skriver

    8. december 2014 kl. 19:44

    Hej Jane
    Kan jeg købe sukrin melis og sukrin gold andet end online? Jeg har ikke haft held med at finde det fysisk her i Holbæk-området 🙁 Kan jeg bruge sukrin gold eller palmesukker til marcipan og pistaciemassen i stedet for sukrin melis (så jeg ikke skal betale fragten igen :-))
    Tak for verdens bedste romkugle-opskrift!! Yum yum – hele familiens favorit

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2014 kl. 20:27

      Virkelig? Jeg troede, de fleste helsekost havde det. Men der er masser af online steder. Jeg handler tit hos LCHF-butikken.
      Du kan sagtens bruge kokossukker eller sukrin gold til marcipanen, men det vil farve din marcipan lidt brun og vil også knase lidt…

      Svar
      • Mette skriver

        9. december 2014 kl. 17:03

        Ups… Jeg havde kun ledt i supermarkeder

        Svar
  6. Camilla skriver

    8. december 2014 kl. 16:34

    Hej Jane.
    Først vil jeg sige tak for en fantastisk blog og hjælpen til mit nye liv, det startede som en slankekur men er blevet min livstil nu. Har fået det meget bedre med min krop, nu skal jeg ” bare” have styr på min stress. Mange mange tak.
    Tænkte på om man i iskonfekten, kan skifte kokosolien ud med smør eller kakao smør?
    En meget glad læser.
    Kh camilla

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2014 kl. 16:53

      Tak for de pæne ord 🙂
      Jeg tror, de bliver klart bedst med kokosolie. Smør kan måske også blive meget lækkert og konfektagtigt men kakaosmør tror jeg, bliver for kraftigt.

      Svar
  7. frk. sveske skriver

    8. december 2014 kl. 10:28

    Ja, den har jeg også været fristet af, men jeg har lækre øko-mandler på lager, så må i gang med at smutte.
    Det må komme an på en prøve med de ikke-tørrede mandler så 😉 Tænker dog, at det går ud over holdbarheden – men helt ærligt, hvor længe holder marcipan lige i juletiden?
    KH
    – frk. sveske

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2014 kl. 11:03

      Ja, jeg tænker også holdbarhed. Marcipan herhjemme holder længst i fryseren – haha!

      Svar
  8. frk. sveske skriver

    8. december 2014 kl. 10:20

    Uhm… Har drømt om marcipan hele weekenden – men spiste bananmuffins og brændte mandler i stedet… tsk…tsk. Det må blive projektet i næste weekend.
    Har du forsøgt med at lave marcipanen på smuttede mandler – uden at tørre dem i ovnen, inden de males til mel?
    KH
    – frk. sveske

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2014 kl. 10:26

      Nej, jeg må indrømme, at jeg er gået over til dovne version, hvor jeg bare køber mandelmelet færdigt. Det er så nemt, altså.

      Svar
  9. Katrine skriver

    7. december 2014 kl. 19:37

    Hej Jane.
    Jeg har længe fulgt med på din fantastisk gode blog. Tak for en masse gode opskrifter! Jeg har et spørgsmål til dig, nu når du jo er LCHF ekspert.
    Jeg har siden 2012 haft en spiseforstyrrelse, hovedsagligt anoreksi. Jeg har været undervægtig længe, men nu har jeg en stabil vægt på BMI 19.
    Jeg er bedring, går regelmæssigt i behandling og spiser nok. Især fedt! Masser af nødder, avokado, ost, smør, græsk yoghurt osv.
    Det eneste jeg mangler er at få min menstruation tilbage. Jeg har fået af vide at min læge at jeg bare skal spise godt med fedt, hvilket jeg også gør. Men jeg har været igang i over et halvt år nu, og der er intet sket. Jeg ved godt, at jeg skal være tålmodig, men min krop lider under at den ikke har menstruation. Det tærer på knoglemassen, og det sidste jeg vil have er knogleskørhed i en alder af 18 år.
    Så lige nu leger jeg lidt med tanken omkring at gå i ketose, men jeg er bange for, at min krop bare bliver mere stresset end den allerede er i forvejen. Desuden ved jeg heller ikke, om min menstruation kommer hurtigere tilbage af at min krop er i ketose.
    Tror du at ketose ville have en indvirkning?

    Mvh Katrine

    Svar
  10. Sidsel Gaustadnes skriver

    6. december 2014 kl. 19:15

    Kære Jane

    Kan huske at du i sommer inden jeres ferie fik en masse gode tips til Singapore – tror det var via Instagram. Hvis du evt har en opsamling af disse vil jeg vildt gerne modtage den.? Vi rejser den 17.12.

    Svar
    • Jane skriver

      6. december 2014 kl. 19:19

      Det har jeg desværre ikke, men hvis du bladrer tilbage i IG-billederne, kan du sikkert finde billedet med alle tips’ne. Måske har du også læst vores korte postkort derfra. Ellers finder du det her: Postkort fra Singapore

      Svar
      • Sidsel Gaustadnes skriver

        7. december 2014 kl. 21:20

        Tak Jane – jeg kigger på Insta – og har straks noteret mig Jamies 🙂

        Svar
  11. en klick smör skriver

    5. december 2014 kl. 18:27

    Vilket vackert godis! Visst är det ofta så att godsakerna smakar bättre utan så mycket socker. Om jag någon gång äter “vanlig” choklad tycker jag ofta det är smaklöst. Mycket mindre chokladsmak. På söndag tänkta experimentera fram min första jultryffel. Jag får inspireras av dig då!

    Svar
  12. Sysleren skriver

    5. december 2014 kl. 11:02

    Hej Jane

    Jeg tjekkede lige din marcipanopskrift ud og vil give et tip videre. I stedet for essensen, kan du komme en bittermandel i. Det giver den rigtige marcipansmag. Kvalimad har en vejledning til, hvordan den skal behandles, som jeg har tyvstjålet til min egen marcipanopskrift. Vejledningen kan findes her : http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-marcipan. Hvis du er nysgerrig kommer jeg i øvrigt gerne forbi din postkasse med et par mandler.

    Svar
  13. Marna skriver

    5. december 2014 kl. 09:53

    Lækkerier lækkerier, så kan man da synde “på den gode måde”. God dag & week-end.

    Svar
  14. Pernille S. skriver

    5. december 2014 kl. 09:07

    Det ser skønt ud! Jane, tror du egentlig Yaconsiruppen kan bruges i marcipanen, eller bliver det for gennemtrængende? Jeg har kun lige købt den, og nu længes jeg jo efter at bruge den og synes den måske kunne være så dejligt klistret der.
    Altså sukrinmelis fungerede også fint sidste år. Jeg tænkte bare om det kunne blive endnu bedre.

    Svar
    • Jane skriver

      5. december 2014 kl. 09:13

      Jeg tror måske, smagen vil være for gennemtrængende og også, at den vil farve marcipanen brunlig. Men meld lige tilbage, hvis du giver det et forsøg, ikke? 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler