5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen

Sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen! Måske tænker du, at jeg lover for meget, men det gør jeg ikke. Se selv med her.

Med nogle ting har jeg det sådan, at jeg hellere vil undvære end at spise den sundere version. Sådan har jeg det med pebernødderne, brunkagerne og andre forsøg på melfrie småkager.

Til gengæld er der så andre steder, hvor jeg synes, at efterligningen i den grad slår originalen. Her kommer fem af mine favoritter.

5 sunde julegodter, der smager bedre end originalen

1. Hjemmelavet nougat

Jeg dør over. hvor lækkert det er, og jeg vil til enhver tid vælge denne over den hvinende søde fra butikkerne.

2. Hjemmelavet marcipan

Det er nemt at lave sin egen marcipan, og jeg synes vitterligt, den er længder bedre end den søde købeversion.

3. Ischokolader

En sundere version af de billige tyske Eis-konfekt, som jeg ellers har sat rigeligt til livs af i mit liv.

4. Æbleskiver

Disse sundere æbleskiver ligner nok ikke helt dem, du kender, men til gengæld indeholder de æble (!!) og smager i den grad bedre end de runde kugler fra frost.

5. Konfektchokolader med hasselnødder og pistacie

Få ting slår mørk chokolade peppet op med knas.

Konfektchokolade med pistacie og hasselnødder

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

26 kommentarer til “5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen”

Skriv en kommentar

 1. Tak! Perfekt timing.. Jeg vil bruge opskrifterne når jeg har nevøerne og niecerne på besøg på lørdag for at julehygge :0D ❤️

  Svar
 2. Nougaten er SÅ lækker, og smagen minder om min barndom med de tyske eiskonfekt.
  Næste gang vil jeg prøve med lidt mere chokolade ?

  Marcipanen er lidt isnende i smagen, kan det være sukrinmelis der gør det? Men ellers er den med dejlig mandelsmagog perfekt konsistens ?

  Svar
  • Har du set mine eiskonfekt/is-chokolader også? Jeg laver dem hvert år. Så sent som i går lavede jeg to portioner :)

   Og ja det er Sukrin, der giver den isnende fornemmelse i marcipanen. Jeg plejer at skrue så meget ned for mængden, jeg overhovedet kan. Den spises jo tit sammen med enten nougat eller overtrukket med chokolade, så den behøver ikke meget sødme i sig selv, synes jeg. Og ellers kan det byttes til almindelig flormelis. Selvom det så ikke er sukkerfrit, vil det stadig være KRAFTIGT sukkerreduceret ift. en normal variant :)

   Svar
   • Jeg tror jeg vil prøve med Fiber sirup eller Sukrin Gold, selvom marcipanen bliver mere brun. Din eiskonfekt skal også prøves! ?
    PS Dine opskrifter er bare så gode, jeg er fan ?????

    Svar
 3. Hej Jane
  Kan jeg købe sukrin melis og sukrin gold andet end online? Jeg har ikke haft held med at finde det fysisk her i Holbæk-området :-( Kan jeg bruge sukrin gold eller palmesukker til marcipan og pistaciemassen i stedet for sukrin melis (så jeg ikke skal betale fragten igen :-))
  Tak for verdens bedste romkugle-opskrift!! Yum yum – hele familiens favorit

  Svar
 4. Hej Jane.
  Først vil jeg sige tak for en fantastisk blog og hjælpen til mit nye liv, det startede som en slankekur men er blevet min livstil nu. Har fået det meget bedre med min krop, nu skal jeg ” bare” have styr på min stress. Mange mange tak.
  Tænkte på om man i iskonfekten, kan skifte kokosolien ud med smør eller kakao smør?
  En meget glad læser.
  Kh camilla

  Svar
  • Tak for de pæne ord :)
   Jeg tror, de bliver klart bedst med kokosolie. Smør kan måske også blive meget lækkert og konfektagtigt men kakaosmør tror jeg, bliver for kraftigt.

   Svar
 5. Ja, den har jeg også været fristet af, men jeg har lækre øko-mandler på lager, så må i gang med at smutte.
  Det må komme an på en prøve med de ikke-tørrede mandler så ;) Tænker dog, at det går ud over holdbarheden – men helt ærligt, hvor længe holder marcipan lige i juletiden?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 6. Uhm… Har drømt om marcipan hele weekenden – men spiste bananmuffins og brændte mandler i stedet… tsk…tsk. Det må blive projektet i næste weekend.
  Har du forsøgt med at lave marcipanen på smuttede mandler – uden at tørre dem i ovnen, inden de males til mel?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Nej, jeg må indrømme, at jeg er gået over til dovne version, hvor jeg bare køber mandelmelet færdigt. Det er så nemt, altså.

   Svar
 7. Hej Jane.
  Jeg har længe fulgt med på din fantastisk gode blog. Tak for en masse gode opskrifter! Jeg har et spørgsmål til dig, nu når du jo er LCHF ekspert.
  Jeg har siden 2012 haft en spiseforstyrrelse, hovedsagligt anoreksi. Jeg har været undervægtig længe, men nu har jeg en stabil vægt på BMI 19.
  Jeg er bedring, går regelmæssigt i behandling og spiser nok. Især fedt! Masser af nødder, avokado, ost, smør, græsk yoghurt osv.
  Det eneste jeg mangler er at få min menstruation tilbage. Jeg har fået af vide at min læge at jeg bare skal spise godt med fedt, hvilket jeg også gør. Men jeg har været igang i over et halvt år nu, og der er intet sket. Jeg ved godt, at jeg skal være tålmodig, men min krop lider under at den ikke har menstruation. Det tærer på knoglemassen, og det sidste jeg vil have er knogleskørhed i en alder af 18 år.
  Så lige nu leger jeg lidt med tanken omkring at gå i ketose, men jeg er bange for, at min krop bare bliver mere stresset end den allerede er i forvejen. Desuden ved jeg heller ikke, om min menstruation kommer hurtigere tilbage af at min krop er i ketose.
  Tror du at ketose ville have en indvirkning?

  Mvh Katrine

  Svar
 8. Kære Jane

  Kan huske at du i sommer inden jeres ferie fik en masse gode tips til Singapore – tror det var via Instagram. Hvis du evt har en opsamling af disse vil jeg vildt gerne modtage den.? Vi rejser den 17.12.

  Svar
 9. Vilket vackert godis! Visst är det ofta så att godsakerna smakar bättre utan så mycket socker. Om jag någon gång äter “vanlig” choklad tycker jag ofta det är smaklöst. Mycket mindre chokladsmak. På söndag tänkta experimentera fram min första jultryffel. Jag får inspireras av dig då!

  Svar
 10. Hej Jane

  Jeg tjekkede lige din marcipanopskrift ud og vil give et tip videre. I stedet for essensen, kan du komme en bittermandel i. Det giver den rigtige marcipansmag. Kvalimad har en vejledning til, hvordan den skal behandles, som jeg har tyvstjålet til min egen marcipanopskrift. Vejledningen kan findes her : http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-marcipan. Hvis du er nysgerrig kommer jeg i øvrigt gerne forbi din postkasse med et par mandler.

  Svar
 11. Det ser skønt ud! Jane, tror du egentlig Yaconsiruppen kan bruges i marcipanen, eller bliver det for gennemtrængende? Jeg har kun lige købt den, og nu længes jeg jo efter at bruge den og synes den måske kunne være så dejligt klistret der.
  Altså sukrinmelis fungerede også fint sidste år. Jeg tænkte bare om det kunne blive endnu bedre.

  Svar
  • Jeg tror måske, smagen vil være for gennemtrængende og også, at den vil farve marcipanen brunlig. Men meld lige tilbage, hvis du giver det et forsøg, ikke? :-)

   Svar