Sødt butternut-brød med julekrydderier

I weekenden bagte jeg dette søde butternut-brød, som er sådan en hybrid mellem et stykke brød og et stykke kage. Det har en svampet konsistens men med lidt god vilje kan man godt smøre lidt smør på og så smager det endnu bedre.

Jeg har brugt det som en lille sød overraskelse i ungernes madpakke – i hvert fald indtil de indrømmede, at de faktisk ikke brød sig om det og havde givet det til en sulten sidekammerat. Glimrende!

Nu har jeg resten i fryseren, og så tager jeg en skive op og spiser den selv, når jeg får lyst til en lille ting til eftermiddagskaffen.

Butternut-brød - Sødt græskarbrød med julekrydderier - glutenfrit og LCHF

Butternut-brød. Sødt græskarbrød med julekrydderier - glutenfrit og LCHF

Sødt butternut-brød med julekrydderier

Udskriv Pin
1 brød
|

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Skær skrællen af butternut og skær kødet i mindre stykker.
  • Purer kødet i foodprocessoren med den store kniv.
  • Riv æble, inkl. skræl.
  • Pisk æg med smeltet smør og hæld butternut og æble heri sammen med Sukrin Gold og krydderier.
  • Pisk godt sammen.
  • Rør nu de to gange mandelmel + loppefrøskaller i og lad dejen blive tyk.
  • Beklæd en sandkageform med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Bag brødet i ovnen i 50-60 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og løsn bagepapiret lidt. Lad det afkøle på en rist. Skær i skiver og opbevar i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Sødt butternut-brød med julekrydderier”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg er nybegynder og har et spørgsmål:
    Hvad er forskel mellem ‘mandelmel fra Funktionel Mad’ og bare ‘mandelmel’?
    Hilsner Lidka

    Svar
  2. Min måtte i ovnen i 1,5 time og den var stafig meget klæg i midten. Efter 1 time var midten bare grød. Hvad kan jeg have gjort forkert?

    Svar
  3. Hej Jane, Jeg har entop lavet dette brød/kage, og smagen er egentlig rigtig fin. Men synes konsistensen er meget klæg? bliver den generelt meget klæg, eller har jeg mon givet den for lidt tid i ovnen?! Nu er den ihvertfald røget ind i ovnen igen :) MVh

    Svar
  4. Hej Jane.
    Først kæmpe ros til dig at du altid svarer på kommentarer på dine indlæg.
    Jeg har et spørgsmål om “brød”. Min mand og jeg er ved at omlægge kosten til LCHF. Vi har fået en lille dreng her i september, og LCHF er en af de få kost livsstile (og diæter) som ikke frarådes når man ammer.

    Men mit “problem” er at jeg savner brød – meget ;-) og vidste også godt at det ville blive min største udfordring.
    Jeg syntes meget LCHF brød er meget ægget – et det et brød/en opskrift af dine der er mindre ægget synes du? Så vil jeg give mig i kast med den med det samme.

    Igen tak for en super blog :-)

    Svar