Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Kager » LCHF-brunsviger

LCHF-brunsviger

20. november 2014 af Jane Faerber 61 kommentarer

LCHF brunsviger - Madbanditten.dk

Denne LCHF brunsviger har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer!

I lørdags skulle Vega og jeg bage drømmekage til familiefødselsdagen, vi skulle holde om eftermiddagen, men midt i bagningen skiftede vi kurs og besluttede os for at prøve at lave LCHF brunsviger i stedet. Den tanke var der nemlig flere af jer, der havde plantet, da vi samme dag diskuterede yndlingskager inde på Madbandittens Facebookside.

Og ved I hvad? Den blev simpelthen så god! Familien, som var på besøg, og som altså ikke spiser LCHF, spiste rub og stub og syntes, at den smagte fremragende. Jeg tror, jeg kunne have lavet dobbelt op, og den var stadig blevet spist. Så ved jeg det til en anden gang. Den var blød og nærmest luftig i selve kagen og dejlig snasket med fyldet ovenpå. Stadig ikke helt som jeg husker en ægte brunsviger men et værdigt alternativ.

LCHF brunsviger - Madbanditten.dk
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

LCHF BRUNSVIGER TIL 10-12 PERSONER

  • 6 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 1,5 dl fløde
  • 4 spsk Sukrin Gold
  • ca. 75 g mandelmel (almindeligt!)
  • 1,5 dl kokosfibre
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 0,5 tsk kardemomme

SNASK

  • 100 g smør
  • 0,5 dl yaconsirup*
  • 3 spsk kokossukker*

Læs mere om yaconsirup her: Hvor køber jeg yaconsirup

*siden jeg lavede kagen her er der kommet det gode fibersirup gold på markedet. Den er et ENDNU bedre valg her. Bedre smag og mere LCHF-venlig.

SÅDAN

KAGE

Opvarm ovnen til 170 grader.

Pisk æg med fløde og smeltet smør og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i 10 minutter, så fibrene får lov at gøre dejen en smule mere fast. Beklæd en bradepande (min måler ca. 24×34 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Glat den ud, så den fylder hele fladen. Brug evt. en våd dejskraber, hvis dejen er lidt umedgørlig.

SNASK
Smelt smør, yaconsirup og kokossukker sammen i en kasserolle til en brun, ensartet masse. Brug en ske til at lave lidt “uro” i overfladen på kagen og fordel nu snasket herpå. Jeg hældte det på lidt efter lidt med en ske.

Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud, drys en smule kokossukker henover og bag den yderligere 5 minutter. Kagen må gerne serveres, imens den er lun, men den kan godt laves lidt i forvejen og så genopvarmes.

Kagen er en lillesmule “løs” i det, der hvor der er mest snask, så brug en kagespatel til at flytte stykkerne fra fadet til tallerknerne.

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Måske vil du også læse

  • Børnefødselsdag (igen, igen…)
  • BØRNEFØDSELSDAG UDEN SUKKERCake pops – uden mel og (næsten) uden sukker
  • Chokoladetærte med peanutbutter - nem og vildt lækker glutenfri opskrift. --> Madbanditten.dkChokoladetærte på nøddebund
  • Om ildfluer og glimt af lykke

Skrevet i: Kager

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Lise skriver

    9. januar 2019 ved 13:01

    Hej Jane
    Jeg vil gerne bage denne kage, men er der forskel på disse 2 produkter mandelmel fra Urtekram og mandelmel fra Funktionel mad?
    Pft.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. januar 2019 ved 13:34

      Ja det er der. Du kan læse om de forskellige meltyper her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/

      Svar
  2. Sidsel Lumholdt skriver

    7. juni 2018 ved 16:43

    Hej Jane.
    Nu er jeg måske mere sløv end de fleste, for jeg kan godt se, at du har svaret på det før – men altså: Din henvisning til fibersirup gold er markeret med *, og det samme er yaconsirup og kokossukket. Betyder det, at man skal/kan skifte yaconsirup OG kokossukker ud med fibersirup gold, eller er det primært ment som, at yaconsirupen erstattes med fibersirup gold? Beklager gentagelsen 😊

    Svar
  3. Emma skriver

    19. februar 2018 ved 12:57

    Hej Jane!

    Hvor meget fibersirup gold vil du bruge ift. snasket :-D??

    Emma

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. februar 2018 ved 08:07

      Jeg ville bare bruge samme mængde 🙂

      Svar
      • Emma skriver

        27. februar 2018 ved 14:20

        Skal jeg skifte både yaconsirup og kokossukker ud med fibersiruppen?? Og skal jeg stadig tilføje smør? Tak fordi du svarer 😀 !

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          27. februar 2018 ved 19:08

          Det tror jeg godt du kan – og ja, stadig smør i!👍🏼

          Svar
          • Lone Nielsen skriver

            30. marts 2018 ved 20:36

            Idag serverede jeg for første gang kun lchf til eftermiddagskaffen, da vi fik gæster. Det var min bror med familie. Og så mine 2 børnebørn på to et halvt år, og 14 mdr. Jeg siger jer at brunsviger en faldt i god jord. Jeg havde udskiftet siruppen med almindelig sukrin gold, og det fungerede fint.
            Jeg synes det er den bedste brunsviger jeg nogensinde har smagt.
            Min bror er selv for få uger siden startet op på lchf, og trives rigtig godt, ligesom vi andre, med det.

          • Jane Faerber skriver

            31. marts 2018 ved 08:21

            Wow hvor vildt, Lone! Og dejligt at høre – tak!

  4. Linnea skriver

    26. oktober 2017 ved 13:42

    Hej Jane,
    Er det stadig denne opskrift, du bruger, når du laver brunsviger? Og hvordan vil opskriften på “snasket” se ud, hvis man bruger fibersirup gold?

    Jeg er nydiagnosticeret PCO’er, og denne verden er helt ny for mig. Jeg har “desværre” fødselsdag snart, og der skal helst kage på bordet, hvis alt skal være så normalt som muligt. Så jeg er på jagt efter en nogenlunde PCO-venlig kage, som mine gæster også vil kunne lide 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. oktober 2017 ved 15:42

      Åh det er for længe siden, jeg har lavet brunsviger. Fibersirup giver angiveligt en lille blodsukkerstigning. I hvert fald må de ikke anbefale den til diabetikere. Jeg tænker, det er minimalt, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Generelt er jeg rigtig glad for den og synes, den fungerer fint og uden bismag…

      Svar
  5. mariarugaard skriver

    20. juli 2017 ved 09:30

    Kære Jane

    Jeg vil gerne lave kagen med fibersirup gold, skifter jeg både kokossukker og yaconsirup ud med den og hvor medfibersirup gold bruger jeg så?

    Bh
    Maria

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. juli 2017 ved 14:55

      Samme mængde vil jeg tro men jeg har ikke prøvet det…

      Svar
      • Lotte Larsen skriver

        2. august 2017 ved 22:26

        Hej Jane. Jeg vil også prøve denne lækre kage og skal lige forstå det helt ret. Kokossukker og yaconsirup udskiftes med sukrin gold. Jeg har diabetes 2 og tænker at hvis det udskiftes så er det vel fint til en diabetiker…. eller hvad ☺

        Bh. Lotte

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          4. august 2017 ved 08:09

          Hej Lotte
          Ja, det ville være fint for en type 2 diabetiker. Sukrin Gold opfører sig dog lidt specielt, når det varmes op, men jeg håber, det går alligevel 🙂

          Svar
  6. Gitte skriver

    20. marts 2016 ved 11:45

    Kære Jane. Af hjertet tak for denne dejlige opskrift. ♥ kh

    Svar
  7. Linda skriver

    25. april 2015 ved 10:11

    Ummmm hvor lyder bare lækkert! Det skal fynboen her virkelig prøve! Vores “hemmelige” fynbo-trick et at smøre kagen med kagecreme, inden man kommer snasken på. Det kunne måske holde lidt på snasken, hvis den er for løs. Bare et tip herfra:)

    Svar
  8. Rikke skriver

    23. april 2015 ved 23:26

    Hej Jane

    Kan mandelmel tåle 170 grader uden at harskne?

    Mvh Rikke

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. april 2015 ved 07:15

      Jeg ved faktisk ikke præcis hvor grænsen går. Det er lidt forskelligt hvad jeg læser her og der. Jeg plejer at holde mig ca. derunder, når jeg bager med mandelmel.

      Svar
  9. Ann Bækkel skriver

    5. februar 2015 ved 23:11

    Hej Jane
    Vil du mene at denne kage vil være et godt valg for en diabetiker ? vi skal nemlig holde fødselsdag hvor en med diabetes også gerne skulle have noget lækkert til kaffen.
    Tak for en super lækker Blog!!

    Mvh. Ann

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. februar 2015 ved 07:31

      Nej, den tror jeg ikke jeg ville vælge. Kokossukker er ikke det bedste valg for en diabetiker. Her skal du nok primært søde med sukrin, som ikke påvirker blodsukkeret alene. Og brunvigeren her lavet med ren sukrin, tror jeg, vil smage dårligt. Hvad med fastelavnsboller? fx disse: https://www.madbanditten.dk/2015/02/01/lchf-fastelavnsboller-med-to-slags-skum/ eller måske en god roulade https://www.madbanditten.dk/2013/03/31/lchf-roulade-med-tre-slags-fyld/ Det tror jeg ville være bedre valg.

      Svar
      • Ann skriver

        7. februar 2015 ved 11:16

        Tak Jane

        De ser gode , dem prøver jeg 🙂

        Med venlig hilsen
        Ann

        Svar
  10. Mathilde Jensen skriver

    4. januar 2015 ved 10:37

    Hej ☺️
    Jeg overvejer at lave denne til min fødselsdag her snart, men synes jeg mangler en del af tingene og overvejer om jeg synes det bliver for “dyrt” og købe det hele hjem.

    Når jeg trykker ind på kokosfiber, ser det ud til det bare er kokosmel? Kan alm. Kokosmel bruges til dette?
    Derudover tænker jeg kokossukker – er der andre alternativer der kan bruges der, da jeg endnu ikke kender til flere opskrifter med det i ☺️ På forhånd tusind tak og god weekend!

    Svar
    • Jane skriver

      4. januar 2015 ved 11:37

      Nej kokosfibre og kokosmel er ikke det samme og kan ikke byttes desværre. Alternativ til kokossukker kan være rørsukker og så leve med den ekstra blodsukkerpåvirkning. Måske kan Sukrin Gold bruges men jeg synes det har en trist bismag i for store mængder…

      Svar
  11. Pia skriver

    20. december 2014 ved 13:48

    Hej. Som sædvanlig er jeg i sidste øjeblik

    Svar
  12. Camilla skriver

    27. november 2014 ved 15:02

    Den skal bages lørdag til min datters 1-års fødselsdag! Går det an med Fedtreduceret mandelmel (Funktionel Mad), da det er det mel, jeg har i skuffen?
    Venter i spænding på en honningkageopskrift 😉

    Svar
    • Jane skriver

      27. november 2014 ved 15:56

      Du kan bruge det fedtreducerede mandelmel i stedet for kokosfibrene men ikke i stedet for det almindelige mandelmel.
      Åh honningkage… :-/ Love it!!

      Svar
  13. Michelle S. Andersen skriver

    23. november 2014 ved 13:12

    Var i en helsekostbutik igår og fik af vide at yacorn sirup ikke må forhandles i Danmark?

    Svar
    • Jane skriver

      23. november 2014 ved 13:25

      Yacon er fornyligt blevet godkendt i EU 😉

      http://ec.europa.eu/food/food/biotechnology/novelfood/nfnetweb/mod_search/index.cfm?seqfce=259&verify=&action=mod_search.details&fldProdNam=Smallanthus+sonchifolius

      Svar
  14. Dorthe skriver

    22. november 2014 ved 18:58

    Fantastisk! Har lige lavet den i dag til min fødselsdag, og selv svigerfar spiste den! Skønt med brunsviger! Den bedste kage jeg har lavet indtil videre – altså LCFH!

    Svar
  15. stine andersen skriver

    20. november 2014 ved 21:01

    Har netop imponeret mine forældre og LCHF-hadende søn med denne kage! den er jo seriøst god, og faktisk bedre end den “ægte” brunsviger, synes jeg!!!

    Svar
  16. michelle s. andersen skriver

    20. november 2014 ved 15:49

    Hvad er din holdning til kokossirup?

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 16:00

      Samme som til kokossukker. Det har lavt GI pga. relativt højt indhold af fruktose (ca. 30 %, tror jeg). Til gengæld er det naturligt. Jeg bruger begge i mindre mængder og ikke dagligt.

      Svar
  17. Sanni skriver

    20. november 2014 ved 14:48

    Pokkers! Så troede jeg lige jeg havde alle imgredienserne, men så mangler jeg yaconsirup

    Svar
  18. Tina Lykke skriver

    20. november 2014 ved 14:39

    Jeg har en mand herhjemme, som ææælsker brunsviger, så den må prøves! Tror du, at man kan bruge agavesirup i stedet for yaconsirup?

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 15:06

      Det tror jeg godt. Men agavesirup er jo næsten ren fruktose, så jeg ville kun spise ganske, ganske lidt af den. Fruktose metaboliseres i leveren og har nemmere ved at blive omdannet til fedt.

      Svar
  19. Signe Plauborg skriver

    20. november 2014 ved 13:21

    Ejjj den skal prøves 🙂

    Jeg har ikke et dl-mål, hvor meget vejer 1,5 dl kokosfibre ca.?

    Og kan man erstatte siruppen med noget?

    Svar
    • Kirsten skriver

      15. maj 2015 ved 13:36

      Jeg har vejet det af og jeg fik det til 75 g.

      Svar
  20. tina nymann skriver

    20. november 2014 ved 11:46

    Kanon!
    Tak for opskriften. Jeg elsker brunsviger og det same gør Godsejeren, så den bliver weekendens kage her på Birkeholm iI den kommende weekend!:-)

    Svar
  21. Christina skriver

    20. november 2014 ved 10:37

    Hej Jane.
    Tak for en helt igennem fantastisk blog!!! Jeg faar inspiration HVER dag herinde:-)
    Da jeg pt bor i udlandet, kan jeg ikke skaffe alle ingredienser. Har lidt svaert ved at finde noget kokossukker (som jo bliver brugt i mange af opskrifterne). Er der et alternativ hertil? Jeg har de fleste soedemidler.
    Venlige hilsner og en stor tak for dit store arbejde:-)

    Svar
    • Eva skriver

      20. november 2014 ved 20:11

      Jeg havde ogsaa lidt problemer til at starte med, men jeg har efterhaaden fundet det meste (LCHF siden sommer 13 / udlandet siden 1993). Nu ved jeg ikke hvor du bor, men helse eller bio forretninger synes jeg at ha’ heldet med mig.

      Svar
  22. Ditte skriver

    20. november 2014 ved 09:40

    Hej

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 09:49

      Hov, jeg tror, din kommentar blev slugt, Ditte!

      Svar
      • Ditte skriver

        20. november 2014 ved 21:06

        Hov, tror os min besked blev spist 🙂
        Jeg ville bare hører dig, og man kan undlade sukrin i dine forskellige opskrifter?

        Svar
        • Jane skriver

          21. november 2014 ved 17:20

          Ja det kan du godt men du er nødt til at erstatte det med noget andet, hvis du vil have sød smag 🙂

          Svar
  23. Stinna skriver

    20. november 2014 ved 09:33

    Hold da op – den må jeg prøve snart! 🙂 Nu blev jeg helt kage-sulten…

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 10:18

      Me too! Jeg får gæster lørdag så det går vel an at bage den igen 😉

      Svar
  24. Helle Riedel skriver

    20. november 2014 ved 09:22

    Lyder godt!
    Nu hvor vi er i kage-afdelingen så har jeg i den sidste tid tænkt mere og mere på honningkage…nok fordi december nærmer sig osv. Er der nogen der har et godt alternativ? Uhhhm, tanken om en dejlig krydret honningkage med chokolade på toppen er bare fristende…Nogen ideer?

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 10:18

      Åh ja, sådan en lidt sej honningkage! Mand, jeg elsker dem! Jeg er tom for idéer her. Anyone?

      Svar
  25. frk. sveske skriver

    20. november 2014 ved 09:20

    Så bliver det ikke mere fynsk!
    Jeg har stadig LCHF-brunsvigeren til gode. Selv om jeg flere gange om året sukker over min mors brunsviger, der er fast inventar ved fødselsdag i familien. Alene duften i hele huset er fantastisk.
    Tror, denne ryger i gemmerne til kommende fødselsdage 🙂
    KH
    – frk. sveske

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 10:19

      Det er mange, mange år siden jeg har smagt en rigtig brunsviger og dengang syntes jeg, den var lidt for kedelig. Men det har jo med garanti ikke været den ægte fynske 😉

      Svar
  26. diana skriver

    20. november 2014 ved 09:14

    Hej Jane. Jeg skal holde fødselsdag på lørdag og tænker at brunsviger vil falde i god jord hos gæsterne 🙂 Men da jeg har pco skal jeg holde mig væk fra siruppen i fyldet siger min diætist, men har du nogen ide om hvad jeg måske kunne bruge i stedet for? Endnu en gang tusinde tak for en fantastisk blog – den redder mig gang på gang når jeg er ved at gå død i lchf ☺ TAK

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 09:49

      Jeg tror, det er fordi din diætist ikke kender yaconsirup. Det har et GI på 3 og du finder ikke et bedre valg ift. blodsukkerudsving.

      Svar
  27. Louise skriver

    20. november 2014 ved 08:57

    Mmm, jeg elsker brunsviger! I virkeligheden kunne jeg klare mig bare med en skål “snask” og en ske – så kan gæsterne få selve kagen! 😉

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 09:48

      Ha ha! Sådan har jeg det med kokosfyldet på drømmekage. Who cares about the cake?

      Svar
  28. Sussi Munk Jensen skriver

    20. november 2014 ved 08:49

    Mums ser lækker ud, den skal prøves. Men da du skrev at den ikke var helt som du husker så tænkte jeg at det måske var lidt kanel i snasket dine smagsløg manglede

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 09:48

      Jeg troede faktisk også der skulle kanel i men jeg tjekkede flere opskrifter og kunne se, at det var der ikke. Men det er nok mest konsistensen, der afviger. Kagen bliver jo ikke helt som en hvedemelskage men smagen er derhen ad 🙂

      Svar
  29. Lasse skriver

    20. november 2014 ved 08:36

    Hej Jane

    ser lækkert ud, men vil lige høre… når du skriver bradepande, hvor stor er den så? er det en af dem der følger med ovnen? eller?

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 08:42

      Rigtig godt spørgsmål! Min måler ca. 24×34 cm – jeg har opdateret det i indlægget også 🙂

      Svar
  30. Nina Hede skriver

    20. november 2014 ved 08:25

    Kære Jane!

    Det ser så lækkert ud!
    Kan man selv lave mandelmel, eller skal der helst være købt?

    Nina

    Svar
    • Jane skriver

      20. november 2014 ved 08:34

      Du kan sagtens male det selv. Smut mandlerne inden, du maler det, så kagen ikke bliver brun 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved