Italiensk rullesteg med pesto (porchetta)

[opskrift]Porchetta er bare så dejlig mad! Kød med god fedtmarmorering og med sprøde flæskesvær hele vejen rundt. Jamen, det holder sguda! Dog tager den lidt tid at lave, så den egner sig bedst til et weekendprojekt. Kødudskæringen skal man også som regel bestille hos slagteren en eller to dage før, men lad ikke det stå imellem dig og denne lækre rullesteg.

I Mæt & Slank har jeg en porchetta lavet med en lækker urterub med masser af friske urter, hvidløg og olivenolie, som jeg gnider på indersiden, men her skulle det gå lidt hurtigere, så i stedet brugte jeg pesto. Det fungerede udmærket, men det er jo selvfølgelig snyderi ift. originalopskriften. Ikke desto mindre…

Se lige denne basse! Fannerme da i orden aftensmad!

Italiensk rullesteg - porchetta

Det tager lang tid at lave porchetta, så du skal i gang lidt efter frokost. Til gengæld passer den så sig selv hele eftermiddagen.

TIL CA. 8 PERSONER
1 svineslag, ca. 1,5 kg (bed slagteren om at snitte det for dig)
kødsnor

SALTRUB TIL YDERSIDEN
3-4 spsk flagesalt
1 spsk tørret basilikum

PESTORUB TIL INDERSIDEN
ca. 200 g pesto* – evt. hjemmelavet basilikumpesto eller persillepesto
1 håndfuld friske basilkumblade
1 spsk salt fra saltrubben

* Hvis du køber pesto, så gå efter en, der lavet på olivenolie og ikke solsikkeolie eller unavngiven vegetabilsk olie.

SÅDAN
Opvarm ovnen til 100 grader.

Bland saltrubben i en skål og bland herefter urterubben i en anden skål.

Gnid urterubben på svineslagets inderside (det uden skind) og rul stegen, så stramt du kan. Dog ikke så stramt, at skindet ruller med ind i rullen. Skindet skal helst samles i bunden. Det bliver sejt, hvis det rulles med ind. Bind rullestegen sammen med kødsnor. Gnid nu resten af saltrubben godt ind i rullestegen hele vejen rundt.

Læg rullestegen i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 3,5-4 timer eller til centertemperaturen er ca. 65 grader. Skru herefter ovnen op på 250 grader og vend rullestegen gradvist, så den får sprødt skind hele vejen rundt. Giv den en tur under grillen, hvis skindet driller og ikke vil blive helt sprødt.

Tag stegen ud, lad den hvile i ca. 20 minutter, inden du skærer den i skiver. Udover at den smager pragtfuldt, gør den sig også herligt til frokost, både kold eller genopvarmet.

Velbekomme og god fredag![/opskrift]

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Italiensk rullesteg med pesto (porchetta)”

Skriv en kommentar

  1. Hej Jane.

    Tak for en super blog. Jeg ved denne tråd ikke er den mest nærliggende at stille mit spørgsmål i, ( jeg kunne ikke lige overskue at finde et relateret indlæg, der er ret mange…;), men nu gør jeg det alligevel.
    Jeg har fået lyst til at prøve kræfter med en juicer og mangler derfor råd omkring hvilken, jeg bør anskaffe mig. En god, rengøringsvenlig med hestekræfter til hele grøntsager…. Eventuelt.
    Kan du anbefale en? Hvad bruger du?
    Igen, jeg beklager at jeg bryder den udmærkede porchetta-tråd. Som i øvrigt ser rigtig lækker ud.

    Mange hilsner Sabrina

    Svar
    • Hej Sabrina
      Jeg har haft en Philips juicer, som jeg har været rigtig glad for. Den er dog træls at rengøre, men jeg har været glad for den alligevel. Jeg har også haft en Wilfa Slowjuicer. Den vandt aldrig mit hjerte. På det seneste har jeg dog byttet alle juicere ud med en Vitamix blender, som er så kraftig en blender, at den kan purere sten til støv. Sådan sat lidt på spidsen, ikke? Men den finpurerer alle frugter og grøntsager og fortynder jeg med vand, har jeg juice. Den tager 1 minut at rengøre og den blender alt. ALT. Eneste minus: Den er MEGA-dyr. Du kan læse om min maskinpark her: UDSTYR

      Svar
  2. Gosh det ser lækkert ud. Jeg fik lavet noget estragon pesto, mon ikke det også ville være lækkert i sådan en bandit?
    Jeg har i øvrigt fundet ud af formålet med at blanchere krydderurter og grøntsager inden frysning. Det nedbryder et enzym, der fortsætter modningen selvom det er frosset ned og derved forkortes holdbarheden og smagen forringes til noget høagtigt. Jeg ved ikke om det forholder sig anderledes med pesto, men jeg kan forestille mig at blendningen og olien også forlænger holdbarheden.

    God weekend
    Anne-Marie

    Svar