Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej smager så utroligt lækkert. Og så bestemmer man samtidig helt selv hvad der er i og kan slippe for hvedemel og kartoffelmel og andre underlige ting, der nogle gange finder vej til sådan en leverpostej.

Indmad er ren SUPERFOOD

Kender du det med, at man læser eller hører, at der er noget, der er virkelig sundt, men fordi man ikke selv kan fordrage det, bliver man ved med at filtrere de nyheder fra?

Sådan har jeg det, når paleo- og real food-folket taler om indmad. Lever, hjerter, den slags. Mit ansigt vrænger sig, bare jeg skriver det. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg forbinder det bare med noget enormt ulækkert. Jeg ved godt, jeg er barnlig på det punkt, men sådan er det altså lige.

Hjemmelavet leverpostej – sundt og lækkert

På det sidste har jeg haft sygt lyst til hjemmelavet leverpostej. Noget, jeg nærmest ellers aldrig spiser. Og jeg ved ikke, om jeg mon mangler A- eller B-vitaminer eller jern eller andet, som lige netop lever er rigt på, men jeg besluttede mig for at lave hjemmelavet leverpostej. Nu er det jo også snart jul eller noget.

Hjemmelavet leverpostej var også mit skud, da fru redaktør spurgte, om vi ikke skulle have indmad med i Mæt & Slank, så jeg har lavet det et par gange før. Og det smager altså virkelig godt og er nemt – omend ulækkert – at lave.

Og Silas elsker det og kalder det “leverpostejen, der smager bedst uden brød”. Kan man andet end at knuselske det barn?

Hjemmelavet leverpostej, glutenfri og LCHF

Hjemmelavet leverpostej

Udskriv Pin
1 stor postej
|
1 t

Ingredienser

 • 500 g svinelever
 • 4 æg
 • 100 g smør smeltet (eller spæk)
 • 2,5 dl fløde
 • 50 g løg
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 1/4 tsk allehånde
 • 1 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 3 tsk salt (jeg brugte himalayasalt og herbamare urtesalt)

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Skær svineleveren i mindre stykker. Det er så ulækkert, at jeg var lige ved at blive vegetar. Men jeg kom igennem det. Hæld hele molevitten i foodprocessoren og blend, til du har ensartet masse.
 • Hæld i et smurt ovnfast fad med høje sider.
 • Hæld nu vand i bunden af ovnens bageplade (ca. en lille liter) og sæt postejformen ned i vandet, så du bager den i vandbad. Lad den bage i ovn i ca. 45 minutter, eller indtil den har taget farve på toppen og sprækker let i overfladen.
 • Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!

Leverpostej 100% økologisk

Udfordringen kan bestå i, at jeg helst kun vil lave leverpostej med økologisk svinelever.

Leveren er jo et afgiftningsorgan. Men i supermarkederne kan jeg kun finde konventionel lever.

Man skal ofte ud i noget specialindkøb for at finde økologisk lever men det er besværet værd, synes jeg.

Hjemmelavet leverpostej, glutenfri og LCHF

Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!

Hjemmelavet leverpostej på stenalderbrød

Bag leverpostej i små bakker

Du kan også bage leverpostejen i små foliebakker. Her får du fire små forme ud af portionen. De små forme nedsætter bagetiden til 25-30 minutter (men hold øje med dem – der kan være store forskelle fra ovn til ovn). De er færdige, når de er brune i toppen og “sprækker” lidt.

Herefter kan du fryse nogle af formene, så du kan tage “friskbagt leverpostej” op, når lysten falder til det!

Hjemmebagt leverpostej - glutenfri og økologisk - opskrift her: Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

37 kommentarer til “Hjemmelavet leverpostej”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nu brugte jeg godt nok soyafløde i stedet for ko-fløde pga. intolerance, men … skal der virkelig en hel spiseskefuld/3 teskefulde salt i opskriften? Jeg brugte finkornet himalayasalt, og den blev temmelig salt.

  Svar
 2. Hej

  Hvis man bor i København, kan man købe lever og spæk hos den økologiske slagter der ligger på Kultorvet, og få dem til at hakke det fint. Så slipper man for det meste af det ulækre.
  Og så er det en god ide at fryse postejerne ned før de er bagt, da de ellers kan have en tendens til at blive grynede. Altså, det er muligt at det er anderledes med din opskrift, men sådan er det ihvertfald med opskrifter med hvedemel i.

  :)

  Svar