Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej smager så utroligt lækkert. Og så bestemmer man samtidig helt selv hvad der er i og kan slippe for hvedemel og kartoffelmel og andre underlige ting, der nogle gange finder vej til sådan en leverpostej.

Indmad er ren SUPERFOOD

Kender du det med, at man læser eller hører, at der er noget, der er virkelig sundt, men fordi man ikke selv kan fordrage det, bliver man ved med at filtrere de nyheder fra?

Sådan har jeg det, når paleo- og real food-folket taler om indmad. Lever, hjerter, den slags. Mit ansigt vrænger sig, bare jeg skriver det. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg forbinder det bare med noget enormt ulækkert. Jeg ved godt, jeg er barnlig på det punkt, men sådan er det altså lige.

Hjemmelavet leverpostej – sundt og lækkert

På det sidste har jeg haft sygt lyst til hjemmelavet leverpostej. Noget, jeg nærmest ellers aldrig spiser. Og jeg ved ikke, om jeg mon mangler A- eller B-vitaminer eller jern eller andet, som lige netop lever er rigt på, men jeg besluttede mig for at lave hjemmelavet leverpostej. Nu er det jo også snart jul eller noget.

Hjemmelavet leverpostej var også mit skud, da fru redaktør spurgte, om vi ikke skulle have indmad med i Mæt & Slank, så jeg har lavet det et par gange før. Og det smager altså virkelig godt og er nemt – omend ulækkert – at lave.

Og Silas elsker det og kalder det “leverpostejen, der smager bedst uden brød”. Kan man andet end at knuselske det barn?

Leverpostej 100% økologisk

Udfordringen kan bestå i, at jeg helst kun vil lave leverpostej med økologisk svinelever.

Leveren er jo et afgiftningsorgan. Men i supermarkederne kan jeg kun finde konventionel lever.

Man skal ofte ud i noget specialindkøb for at finde økologisk lever men det er besværet værd, synes jeg.

Nå men tilbage til leverpostejen.

Hjemmelavet leverpostej, glutenfri og LCHF

Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!

Hjemmelavet leverpostej på stenalderbrød

Bag leverpostej i små bakker

Du kan også bage leverpostejen i små foliebakker. Her får du fire små forme ud af portionen. De små forme nedsætter bagetiden til 25-30 minutter (men hold øje med dem – der kan være store forskelle fra ovn til ovn). De er færdige, når de er brune i toppen og “sprækker” lidt.

Herefter kan du fryse nogle af formene, så du kan tage “friskbagt leverpostej” op, når lysten falder til det!

Hjemmebagt leverpostej - glutenfri og økologisk - opskrift her: Madbanditten.dk

Hjemmelavet leverpostej, glutenfri og LCHF

Hjemmelavet leverpostej

Udskriv Pin
1 stor postej
|

Ingredienser

 • 500 g svinelever
 • 4 æg
 • 100 g smeltet smør (eller spæk)
 • 2,5 dl fløde
 • 1 lille løg
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 1/4 tsk allehånde
 • 1 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 3 tsk salt (jeg brugte himalayasalt og herbamare urtesalt)

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Skær svineleveren i mindre stykker. Det er så ulækkert, at jeg var lige ved at blive vegetar. Men jeg kom igennem det. Hæld hele molevitten i foodprocessoren og blend, til du har ensartet masse.
 • Hæld i et smurt ovnfast fad med høje sider.
 • Hæld nu vand i bunden af ovnens bageplade (ca. en lille liter) og sæt postejformen ned i vandet, så du bager den i vandbad. Lad den bage i ovn i ca. 45 minutter, eller indtil den har taget farve på toppen og sprækker let i overfladen.
 • Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

37 kommentarer til “Hjemmelavet leverpostej”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nu brugte jeg godt nok soyafløde i stedet for ko-fløde pga. intolerance, men … skal der virkelig en hel spiseskefuld/3 teskefulde salt i opskriften? Jeg brugte finkornet himalayasalt, og den blev temmelig salt.

  Svar
 2. Hej

  Hvis man bor i København, kan man købe lever og spæk hos den økologiske slagter der ligger på Kultorvet, og få dem til at hakke det fint. Så slipper man for det meste af det ulækre.
  Og så er det en god ide at fryse postejerne ned før de er bagt, da de ellers kan have en tendens til at blive grynede. Altså, det er muligt at det er anderledes med din opskrift, men sådan er det ihvertfald med opskrifter med hvedemel i.

  :)

  Svar
 3. Tak for en god opskrift :)
  Den vil jeg prøve, har ikke kunne finde en fornuftig leverpostej opskrift – men denne ser god ud :)
  Der bliver spist meget leverpostej hjemme hos os, og jeg vil gerne vide hvad der er i, så lave den selv (ligesom sæbe, rengørings-midler, skønheds-produkter, vådservietter og jeg skal komme efter dig :p) virker som den bedste løsning :)

  Og jeg har ikke noget imod at pille ved indmad – voksede op i et hjem hvor vi selv slagtede alt hvad der kom på bordet, så jeg har fået det ind med modermælken -agtig :)

  Tak for en fed blog, jeg er ikke LCHF eller noget som helst andet, men jeg kan godt lidt ‘rigtig’ mad og det laver du i hvert fald :)

  Svar
  • Det gør mig bare så glad at høre. Tak Gry. Min mad er jo nemlig bare mad, som alle (de fleste) kan spise. Og det lyder altså sejt – og lidt harcore – med hjemmeslagtninger, men jeg kan sagtens forstå, at det har gjort dig mindre sart end mig ;)

   Svar
 4. jeg har denne opskrift på, hvad jeg synes, er verdens bedste luksus leverpostej. Men hvad mon melet kan erstattes med i denne opskrift – ville du også bare bruge loppefrøskaller? 1-2 spsk? Opskriften lyder som følger:

  500 g lever og spæk (fordelt ca. 60/40)
  300 g bacon
  1 moden avocado
  2 store løg
  2 æg
  1/4 dåse ansjoser
  2 fed hvidløg
  2,5 dl fløde
  1 tsk allehånde
  Salt og peber
  150 g mel
  250 g champignon

  Det hele blendes og bages ved 200 grader i 45 min.

  Svar
  • Hej Ditte
   Den lyder altså virkelig lækker, din opskrift :)

   Og ja, loppefrøskaller tror jeg er et fint bud. Men ikke for mange. så bliver leverpostejen “tør”. En enkelt gang har jeg glemt dem helt og det gik faktisk også fint. :)

   Svar
 5. ANDELEVER PATE/LEVERPOSTEG vil lige give mit bidrag med her. Jeg køber frossen andelever når den kan fås i butikkerne, tit ved juletid. Tør den op fjerner de værste sener og steger den i andefedt fra julens andesteg. Alt efter hvordan jeg vil have smagen kan jeg stege et par stumper æble med, et par svesker eller forskellige krydderier, plus salt og peber. Når den er stegt blender jeg den med lidt piskefløde og smager til, nogle gange skal der lidt mere andefedt i, der er ikke brug for fyldstof her.
  Jeg fryser noget af den ned i små bægre til senere, når den er optøet kan den evt lige få et par sekunder i mikroovn så er den som nybagt. lækkert siger jeg jer.
  Før i tiden lavede jeg postej af frisk kalkunlever, men det er umuligt at opdrive nu til dags.
  Hilsen Margit

  Svar
 6. Hej. Hvad kan jeg erstatte loppefrøskallerne med. Bor i udlandet og kan sikkert ikke få dem her. Men jeg vil da undersøge det.

  Svar
  • I denne opskrift tror jeg godt, du kan udelade dem. Men ellers hedder “psyllium husks” og de fås i mange, mange lande, dog typisk i helsekostbutikker etc.

   Svar
 7. Kan man udelade loppefrøskaller fra opskrifterne? Jeg kan nemlig ikke lide smagen og konsistensen af det. Eller kan jeg tilsætte noget andet?

  Svar
  • Det er meget forskelligt fra opskrift til opskrift. Nogle gange vil opskriften ikke hænge sammen uden. I denne her kan du godt udelade. Jeg har nemlig glemt det i min sidste portion og det gik fint :)

   Svar
 8. Hej Jane,
  Godt nytår – fandt at jeg havde 500g kyllingelever i fryseren og brugte dette til denne leverpostej og skiftede rosmarin ud med merian – og det blev det bestemt ikke ringere af.

  Svar
  • Ja. Den primære grund er dog at jeg havde glemt at købe øko-spæk og dernæst, at det er svært at finde øko-spæk. Så tænkte jeg at øko-smør og fløde måtte være andet bedste valg :)

   Svar
 9. Det er bedst IKKE at fryse bagt leverpostej. Den bliver grynet (min gør) ved optøning. Kan også bages direkte fra fryseren i vandbad . 45 min. ved 200¤

  Svar
 10. Hej Jane
  Først og fremmest tak for fantastisk inspiration!
  Når det kommer til lever…
  Prøv brdr. Prices “fegato alla veneziana” – udskift polentaen med et LCHF tilbehør til dem der spiser LCHF. Fantastisk ret for dem der ellers ikke kan lide lever.
  Stor hilsen Thomas

  Svar
 11. Tusind tak for at minde os om, hvor godt det er med hjemmelavet leverpostej. Jeg har ikke lavet det i mange år, men nu må jeg da igang. Jeg vil nok lave min med Pofiber og så tilsætter jeg altid en smule allehånde, som for mig giver den helt rigtige leverpostejsmag.
  Bedste hilsner Kathe

  Svar
 12. Jeg har det på nøjagtig samme måde som dig (og mange andre) med leveren…YAKS…
  Og helt ærligt så den indlæg jeg har på bloggen med leverpostej, da den skulle laves var det Mobber og Manden der svingede kødhakkeren. Jeg krøb i hi oppe på 1. salen, godt begravet i rod, for vidste bare med mig selv, at så jeg hvordan den blev til, ville jeg aldrig kunne tvinge den ned i mavsen, det ville bare vokse og vokse og vokse i munden af mig :O(

  Og da jeg for lidt tid siden faldt over et godt tilbud af en hel lever til hundene, skar Mobber den ud og stegte den for mig….det er altså en smule flovt :-D

  Nå men skulle jo egentlig lige høre om der er en grund til at der ikke er spæk i den leverpostej??

  KNus og god weekend Låvise

  Svar
 13. Jeg har det præcis på samme måde som dig med indmad (indsæt kaj-grimasse)! Men åh måske man skulle prøve alligevel! Jeg har ikke fået en rubber med leverhakker i årevis…

  Svar
  • Hvis det er nogen trøst, så er det et meget kort øjeblik, det er ude-af-denne-verden-klamt. Og rubber med leverpostej er jo SÅ godt!

   Svar
 14. Jeg bliver nødt til, at dele den leverpostej jeg laver med dig. Den skal ikke i vandbad og smager fantastisk!
  Kyllingelever skæres i stykker og steges i smør og olie på en pande. Tilsæt løg, og lad det stege til leveren er gennemstegt. Hæld en god sjat piskefløde på, smag det til ned salt og peber, og lad det tykne en smule. Blend det til en fin masse, hæld det i forme og stil i køleskabet. Så er der kyllingeleverpostej

  Svar
 15. Mange tak for den skønne opskrift, som jeg glæder mig helt vildt til at prøve. Jeg elsker en god leverpostej, men har ikke haft en opskrift jeg brød mig om, så tusind tak for denne her Jane :-) Venlig hilsen Anne

  Svar