Stenalderbrød med grøntsager

Dette stenalderbrød med grøntsager er en lækker og sund erstatning for rugbrød. Og så er det meganemt at lave.

Det er virkelig dejligt, at der er kommet flere nødde-kerne-poser på markedet, som gør det mega-nemt at få bagt et dejligt brød. Jeg spiser ikke nødde- og kernebrød så tit, så jeg skærer det i tynde skiver og fryser det ned med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg lige tage en skive eller to op, hvis jeg har lyst til det.

Normalt laver jeg kernebrødet med ost, som jeg synes smager dejligt. Det er dog også lidt tungt i det, så ind imellem veksler jeg mellem at lave et almindeligt stenalderbrød, og denne gang blev det så et stenalderbrød med grøntsager.

Det giver det en lidt lettere konsistens, synes jeg.

På det seneste har jeg brugt forskellige brødblandinger fra Urtekram. Det er dælme nemt, og begge er ret lækre.

stenalderbrød med grøntsager

Stenalderbrød med grøntsager

Udskriv Pin
1 Brød
|
1 t

Ingredienser

 • 1 pose Low carb brød eller paleobrødmix fra Urtekram
 • 1 håndfuld hasselnødder
 • 1 lille squash eller 1 stort gulerod, groft revet
 • 5 æg
 • 0,5 dl olivenolie
 • 2 tsk salt
 • birkes

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Hæld brødposens indhold i en skål sammen med resten af ingredienserne og rør godt sammen med en ske.
 • For en bageform med bagepapir og hæld dejen heri. Glat med en dejskraber og drys med birkes. Eller bag det uden drys.
 • Bag i ca. 60 minutter.
 • Tag brødet ud af ovnen, tag det ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.

Noter

Og sådan gik det til, at jeg kunne spise denne dejlige og meget klassiske frokostplatte bestående af to lune skiver brød med hhv. lun leverpostej og tyktskåret rullepølse til. Hvordan det gik til, kan vi tage i morgen 😉

stenalderbrød med grøntsager
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

frokostmadder - LCHF

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

21 kommentarer til “Stenalderbrød med grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Når jeg bager et stenalderbrød- så kommer der en bræmme på ca 1 cm af bagt æggehvide oppe i toppen af brødet/I kanten af formen, ca halvdelen rundt.
  Jeg har ganget opskriften op, så den passer til min form på 1,7 liter. 160g nødder/kerner, 1,25 dl olie, 7 æg
  Hvorfor sker det?

  Svar
  • Det ved jeg ikke. Er det ikke normalt? Og forsvinder det ikke ved afkøling?

   Og er det ikke dig, der har spurgt om det samme for en måned siden længere nede på siden?

   Svar
 2. Hej Jane
  Hvorfor får mit stenalderbrød en bræmme af æggehvide rundt i kanten – foroven – når det bliver bagt? Jeg pisker æggene godt- så massen er ensartet- inden jeg blander det m frø/nødder.

  Svar
 3. Hej Jane .
  vil man mon kunne bruge broccoli eller blomkåls stokke i stedet for squash ? skal i dag have din dejlige ret fra din keto bog med torsk rejer og bla, broccoli ,og vil gerne bruge stokken til nogrt.?

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke. Det, jeg er i tvivl om er om fedtsyrerne, der blottes, når kernerne blendes, tager skade af opvarmningen. Jeg ved det ærligt talt ikke men det er det, der fraholder mig fra at gøre det (alt for meget).

   Svar
 4. Hej Jane
  Vil man kunne spise det her i madpakken – altså 2-3 skiver med et eller andet på?
  Min søn på 15 er helt med på lchf og det kører rimeligt godt, men han savner virkelig sin madpakke med rugbrød og leverpostej ?

  Svar
  • Det kan man godt men generelt anbefaler jeg, at man holder brøderstatninger på et minimum. Der er ikke noget nævneværdigt hentet ved at bytte rugbrød til stenalderbrød.

   Svar
 5. Bare lige et tip: hvis man nu har tøet alt for mange skiver af det her brød op, så smider man det i minihakkeren og på en bageplade. Rist til det tager lidt farve og køl af, og man har den lækreste musli/ymerdrys:) Det er min yndlings yndlings yndlingsdrys til græsk yoghurt eller kokosgrød:)

  Svar
 6. Nu har jeg fulgt striks LCHF i næsten 14 dage og jeg er meget glad og tilfreds. Ville gerne have dette brød til weekenden og ville lede efter verdens bedste chokoladekage som jeg tidligere har set. MEN lige meget hvor jeg går ind så kan jeg ikke se noget felt mere hvor jeg kan søge???
  De andre dage har der ikke været problemer, kun igår og idag. Er det felt hvor vi kan søge på en opskrift blevet fjernet??
  Er MEGET glad for din blog her og bruger den flere gange dagligt. Men kan se jeg også skal have fat i dine bøger. Nogle der ved om de er på tilbud nogle steder??

  Svar
  • Nej søgefeltet burde sørme da være der stadig. Men det ligger helt oppe i toppen af siden. Ovenover navigationsbaren…

   Svar
 7. Jeg har puttet 2-300 g surkål i basisopskrift – den med 5 æg, kålen og nødderne blev hakket sammen i minihakkeren. Kålen skal vrides godt op, men da den alligevel væsker lidt, puttede jeg en skefuld bagehusk i også.
  Det giver et syrligt brød – for en sønderjyde som mig, skal rigtigt rugbrød være sådan.

  Svar
 8. Jeg laver også stenalder brød engang imellem
  Tilsætter dog et ekstra æg og 5 fem spsk husk så bliver den nemmere at skære
  Knus

  Svar