Saltlakrids-mandler

Disse saltlakrids-mandler smager afsindigt godt og de er perfekte til lige at tage den søde trang.

Så har du lyst til lidt sofasnacks, når du sidder der fredag aften og ser Vild med Dans (indrøm det nu bare, du ser det også!), er disse saltlakrids-mandler et virkelig godt bud.

De er også gode, hvis du lige synes, du skal have et eller andet om eftermiddagen, når energien begynder at sætte kurs nedad. De er salte men har også lidt sødme fra lakridspulveret og tilfredsstiller på den måde både den salte og den søde tand.

Jeg er ikke den store fortaler for hverken snacks eller søde sager, men som alt andet i livet, er der tale om en afvejning. Og er alternativet at du spiser noget sukkerholdigt, giver jeg min stemme til saltlakrids-mandlerne i stedet.

Oplever du at vægten står bomstille, er hverken snacks eller mandler din ven.

Idéen – og opskriften – til mandlerne har jeg fået serveret af en læser, der kommenterede her på bloggen for efterhånden længe siden, og jeg syntes, det lød nemt og lækkert. Og det er det virkelig. Fremgangsmåden ligner meget den til saltede mandler – bare tilsat lakrids.

saltlakridsmandler - Madbanditten.dk

Saltlakrids-mandler

Udskriv Pin
200 gram
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
 • Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk.
 • Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
 • Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. lidt i dem undervejs.
 • Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering. Opbevar i et tætsluttende glas.

saltlakridsmandler - madbanditten.dk
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

52 kommentarer til “Saltlakrids-mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Mjaah altså almindelig i den forstand at det er havsalt fx. Jeg bruger aldrig almindeligt bordsalt. Det kan man dog formentlig godt men jeg vil gerne have de naturlige mineraler med.

   Svar
 1. Jeg har med stor fornøjelse brugt dine opskrifter på både salt mandler og lakridsmandlakr.
  Denne gang blev de ikke sprøde, men lidt bløde i det.og det var ingen succes

  Hvad har jeg mon gjort forkert ?

  Svar
 2. Hej ?
  Hold nu op de jo helt overdrevet gode! Tak for dine generelt super lækre opskrifter? har købt keto bogen og spis dig glad. Jeg elsker dine bøger og hele konceptet er lige mig. Stor ros til din meget omfattende hjemmeside, hold nu op der er meget god viden at hente, tak for det. Jeg er i uge 3 på keto og det går strygene.
  Tak
  Mange hilsner
  Tina

  Svar
 3. Tak for en skøn opskrift.. De bliver lige gode hver gang :)
  Jeg forelskede mig i dine saltlakridsmandler en gang jeg var i mødregruppe og måtte bare have opskriften med hjem, nu er den cirkuleret rundt i hele omgangskredsen.
  Jeg håber det er okay jeg deler opskriften på min blog og linker til din side.

  Vh Camilla

  Svar
 4. Har lige lavet en portion, men havde ikke nok mandler så lavede en blanding med hasselnødder og mandler… MUUUMS hasselnød lakrids smager lidt hen af popkorn og så stadig af lakrids, hold nu op det er godt er faktisk mere vild med hasselnød udgaven end mandel udgaven. KÆMPE HIT og manden kan ikke lide lakrids så for dem helt for mig selv, he he….

  Svar
  • Uden at vide det helt med sikkerhed, mener jeg, at temperaturerne skal være højere, før det er et problem. Især når mandlerne er brugt hele, er temperaturen indeni dem også lavere end selve ovnens temperatur. Er mandlerne malet til mel, vil jeg være forsigtig. Jeg bruger som tommelfingerregel at holde mig under 160-170 grader, når der er nødder involveret.

   Svar
  • Nej det gør jeg bestemt ikke, men føler mig meget fristet af dine SALTLAKRIDS-MANDLER og skal prøve at lave den til en god action film.

   Svar
 5. Har lige lavet dem og nu står de og afkøler og “popper”…lyder sjovt… hold da op hvor de smager godt! Til kommentarer fra Maria om at bruge dem på Kålsalat; lyder genialt. Kombineret med noget sødt såsom granatæblekerner eller abrikosstykker eller lign. må det bliver godt! Kh Henriette

  Svar
 6. Lækkert!

  Lidt mindre salt og lidt mere lakrids efter min smag.
  Jeg overvejer også at forsøge at erstatte lidt af saltet med salmiak……pas på, meget dårligt kan siges om salmiak, men det smager fantastisk og kan (en smule misvisende) købes i helsekost butikker

  Svar
    • Lakridsrodspulver smager ikke rigtig af lakrids. Det gør rålakridspulver derimod. Du kan jo selvfølgelig bruge lige hvad du vil men smagen bliver markant bedst og mest lakrids-agtig med rålakridspulver.

     Svar
  • Hvis de er helt tørrede, vil jeg gætte på, de holder pænt længe. Jeg skal dog snart lave en ny portion, kan jeg konstatere. Min familie var helt fjollede med dem!

   Svar
 7. Ja, så er jeg i fuld gang med både en portion saltmandler og saltlakridsmandler :) Er sikker på de bliver et hit herhjemme!

  Svar
 8. Uh, hvor lækkert! Jeg lavede en stor portion nødder og kerner i ovnen i går med kanel og stevia med henblik på at nyde det ovenpå skyr som knas… meeeen.. nu bliver jeg vist nødt til at lave en portion mere ala din opskrift her! :D

  Svar
 9. Mums. Det lyder lækkert. Må straks prøves
  Jeg er bare ikke helt sikker på, hvad jeg skal bruge det tætsluttede glas til ;)

  Svar
 10. Selvfølgelig ser man da Vild med Dans fredag aften, hvad skulle man ellers lave? Stå på en fancy cocktailbar ;-)

  Muns filibaba de saltlakrids mandler lyder monster gode!
  Skulle man mod forventning levne nogle, så tænker jeg i bedste stop spild af mad at de vil være geniale at toppe på en kål salat. Kål + lakrids = matchmade in heaven ( sagde grøntsagspassionisten (-; )

  Svar