Små græskarpizzaer med feta og rosmarin

Forleden fik jeg serveret de lækreste græskarpizzaer, og dem vil jeg dele med jer i dag.

Men først vil jeg fortælle jer om noget dejligt, der er sket for mig: Jeg er flyttet på kontor. Eller, flyttet og flyttet er måske så meget sagt, for jeg har kun været der én gang, selvom jeg har haft pladsen siden 1. oktober. Men jeg er nu officielt sådan en, der har et kontor at tage hen til. Og det betyder, at jeg ikke længere kan gå rundt i natbukser hele dagen, og at jeg skal socialisere med mennesker et par gange om ugen. Og begge dele er faktisk dejligt.

Jeg trives ellers storartet med at arbejde hjemme. Jeg kan godt lide stilheden (det larmer jo så rigeligt inde i hovedet), og jeg har fin discplin til ikke at ende med at sidde og se Netflix-serier dagen lang i stedet for at arbejde. Jeg får arbejdet mega-meget, det er slet ikke det, der er problemet. Problemet er snarere, at jeg har mistet evnen til at holde fri i mit eget hjem, fordi det også er min arbejdsplads. Så det håber jeg, jeg kan få løst lidt op for nu, hvor jeg tager afsted på kontor et par gange om ugen.

Jeg deler kontor med dejlige damer, der også arbejder med mad. Fx den meget dygtige Mette, der også er kogebogsforfatter og madskribent, og som er en del af den skønne restaurant Stedsans. Hun kan noget med grøntsager, det kan hun altså!

Første dag, jeg var på kontoret, “biksede hun lige lidt frokost sammen til os”. Med sig havde hun et gigantisk butternut squash, og den tryllede hun om til de lækreste græskarpizzaer med feta og rosmarin.

De smagte simpelthen så godt, at jeg måtte tage to gange og stadig cyklede forbi Irma på vej hjem og købte ind, så jeg kunne lave det herhjemme. Siden har jeg nærmest levet af dem. Hold nu på, de er gode. Den søde smag fra græskaret og den salte smag fra feta sammen med rosmarinen. Arh men det er så godt!

Små græskarpizzaer med feta og rosmarin

Små græskarpizzaer med feta og rosmarin

Små græskarpizzaer med feta og rosmarin

Udskriv Pin
4 personer
|

Ingredienser

GRÆSKARPIZZAER – TILBEHØR

 • 1-2 butternut squash*
 • olivenolie
 • salt
 • 100-150 g feta
 • frisk rosmarin

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Skær skiver af toppen af butternut squash. Når du kommer ned til kernerne, stopper du og gemmer resten til en anden god gang. Pensl skiverne med olivenolie, drys med salt og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nu skiverne i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de har taget farve i kanten.
 • Smuldr feta og hak rosmarin fint. Tag nu græskarskiverne ud af ovnen og fordel fetafyldet ovenpå hver. Sæt ovnen over på grillfunktionen og sæt pladen med græskarskiverne ind i midten af ovnen igen. Grill dem nu, til de tager farve i toppen. I min ovn tager det ca. 4 minutter, men hold øje med dem, for der kan være stor variation fra ovn til ovn.
 • Men nu har du drønlækkert tilbehør eller en lækker frokost. Server evt. en grøn salat eller en skål råkost til også. Jeg skal muligvis have det igen i aften! 🙂

Noter

*det er lidt svært at estimere mængder her, da butternut squash kommer i mange forskellige størrelser

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

46 kommentarer til “Små græskarpizzaer med feta og rosmarin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  De er så gode (og nemme) de her græskar pizza’er. Sidst jeg lavede dem, lavede jeg en blanding af rødløg og hvidløg stegt på panden, blandet med rosmarin og citronskal – det var altså pænt lækkert sammen med fetaen.. Så bare lige en idé til at pifte dem lidt yderligere op :)

  God dag, og tak for en dejlig blog :)

  Svar
 2. Hej Janne
  jeg står og skal lave dine lækre græskar pizzaer men er tvivl om de skal pensles med olivenolie ´på begge sidder?

  Svar
 3. Tak for inspiration. Har her til aftens lavet bagt græskar blandet med feta og bredbladet persille og herefter kommet det i en ægge-wrap – så lækkert! :-)

  Svar
 4. Vi har for et par uger siden kastet os fuldt ud i lchf efter i et par måneder at have flirtet med få kulhydrater. Grænseoverskridende og fabelagtigt aldrig har jeg følt mig så mæt, glad og i balance.
  Vi tog ‘pizzaerne’ med bacon krymmel – mums de var gode

  Svar
 5. Har lige lavet dem her til aften og det var en stor succes :) Det bliver ikke sidste gang, at vi skal lave dem! Dog tror jeg, at jeg vil prøve at komme lidt hvidløg på næste gang ;)

  Svar
 6. Det ser bare SÅ lækkert ud og jeg kan slet ikke vente med at få opskriften afprøvet. Jeg har dog ikke haft held til at finde en butternut squash i hverken Føtex, Netto eller Aldi. Hvor finder I dem henne?

  Svar
 7. Efter at jeg så dit indlæg så fandt jeg på at forsøge at bruge butternut squash skiver som bund til “almindelige” minipizzaer i går. Med tomatsovs, ost og diverse topping. Det smagte faktisk vildt godt og det er i hvert fald ikke sidste gang at vi har fået pizza på den måde!

  Svar
 8. Nej hvor morsomt Jane, jeg har også haft kontor/klinik fra 1.10 og har også kun været der kortvarigt. Er næsten færdig med at sætte reoler op og samle møbler, så nu tror jeg snart på at det bliver dagligdag at “gå på arbejde”. Jeg har nemlig heller ikke kunnet finde ud af at holde fri, når jeg arbejder hjemmefra. Det er alt for let lige at fortsætte lidt ud på aftenen (eller meget) og der er også en risiko for at vasketøjet/haven og lign. får lidt upassende opmærksomhed midt i arbejdsdagen.
  Jeg vil håbe for både dig og mig, at vi bliver glade for vores nye arbejdsplads, så vi kan holde fra med vore kære – det er nu sundest og sjovest i længden at have et socialt liv og et familieliv;o)

  Svar
 9. Hej Jane
  Det lyder lækkert, det skal klart prøves!
  Jeg tænker dog om man kan putte kød på, ligesom en rigtig pizza? :-)

  Svar
 10. Har lavet og spist her til aften ved siden af kyllingeoverlår, og synes de var super gode! Vil dog bruge mere feta næste gang :-)

  Svar
 11. Kære Jane,
  Bare lige en tilbagemelding efter at have prøvet disse græskarpizzaer til aftensmad. De smager jo intet mindre end FANTASTISK! Jeg var lige løbet tør for rosmarin, så de blev med oregano – og hold op hvor min mand roste dem:-) Vi fik cherrytomater, agurk og resten af fetaen til sammen med nogle marinerede, stegte kyllingeinderfileter, og der var jubel også hos min 2 årige søn :-) Så tak for timing:-)

  Svar
 12. Lyder lækre!! Kan man mon også gøre det med Hokkaido græskar? Evt fylde hullet ud hvor man skraber kernerne ud, med græskar kød?

  Svar
  • Tjah, hokkaido er jo mere hul end fyld… Men altså du kan sagtens bage hokkaido og drysse dem med feta og rosmarin. Men det vil nok ikke give samme fornemmelse af “bund”…

   Svar
 13. Bare lige ét enkelt spørgsmål: Skærer du skrællen af butternut squashen, som jeg umiddelbart altid vil gøre med græskar? På billedet ser det ud som om, der er en form på skræl på skiverne, men det er måske bare sådan bagt græskar ser ud?

  Svar
 14. Ser vældig lækkert ud, men jeg bliver lidt forvirret – du skriver græskarpizzaer, men skriver i opskriften at man skal bruge butternut sguash! Disse squash skæres iskiver, lægges i ovnen og efter 25 minutter tages geæskarskiverne ud af ovnen – bliver squashskiverne til græskarskiver mens de varmes i ovnen

  Svar
 15. Lækkert! Jeg har netop en butteenutsquash liggende, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til! :D jeg elsker at du laver så mange ting med græskar <3

  Svar
 16. Hej Jane,

  vi har tidligere spist søde kartofler, som vi gav rigeligt i ovnen, så de blev helt karamelagtige – uhm. Men efter vi startede på LCHF droppede vi det pga det høje kulhydratindhold.

  I weekenden havde vi så samme oplevelse som dig – butternut squash pomfritter…! Det smagte sindssygt godt, så jeg undersøgte selvfølgelig om det var LCHF. Det er ikke meget jeg kan finde, men umiddelbart har jeg fundet frem til at kulhydratindholdet er et eller andet sted i intervallet 8-12%.

  Stadig en del under kartofler, men hvad mener du om butternut squash, hvis du skal sammenligne med andre grøntsager?

  Mvh

  Henrik

  Svar
  • Butternutfritter lyder da mega-lækkert!
   Jeg spiser gerne alle grøntsager, faktisk også underjordsgrøntsager. Til gengæld spiser jeg sjældent nødder og laktoseholdige mejeriprodukter, så på den måde går det fint op for mig, men det er jo altid et spørgsmål om kontekst. Vil man gerne være meget striks med kulhydraterne, når man nok længere med kål og salatgrønt, tænker jeg :)

   Svar
 17. Det lyder rigtig spændende, og skal da helt klart afprøves. Men sig mig.. Skal butternutsquashen ikke skrælles, eller hvordan?

  Svar
 18. Og jeg skal sten sikkert ha det til både frokost og aftensmad og morgenmad!
  Uhm hvor lækkert! Jeg eeeeelsker græskar!
  Jeg vil altså også at Sådan en kontorplads hvis nogen bare lige smækker sådan en frokost sammen til mig (;

  Svar