Svampet græskarkage med flødeostglasur

Græskarkage med flødeostglasur hører ethvert efterår til!

Skal du bage i weekenden? Så vil jeg anbefale dig at give dig i kast med denne overlækre efterårskage, som får sin svampede konsistens fra græskar og squash, og som har smag af de lækre krydderkager, jeg spiste og elskede som barn.

Græskarkage, der smager som krydderkage er virkelig et hit! Server den fx som en Halloween-kage.

Græskarkage med flødeostglasur - LCHF opskrift på den græskarkage

Svampet græskarkage med flødeostglasur

Udskriv Pin
12
|
2 t

Ingredienser

Græskarpuré

  • 1 hokkaido græskar ca. 7-800 gram
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 appelsin øko, skal og saft heraf (gem 1 spsk appelsinsaft til glasuren og lidt skal til pynt)

Græskarkage

  • 6 æg
  • 5 spsk Sukrin Gold
  • 100 g smør smeltet
  • ½ squash fintrevet
  • dl kokosfibermel
  • 70 g valnøddekerner malet til mel
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g valnøddekerner grofthakket

Flødeostglasur

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 spsk SukrinMelis
  • 1 citron skal heraf
  • 1 spsk appelsinsaft

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Del græskarret i to og fjern kernerne i midten med en ske. Skær det derefter i brede både med skræl, ligesom du ville gøre med en melon.
  • Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen i 35-40 min.
  • Lad græskarstykkerne afkøle og skær det herefter i tern. Du skal bruge ca. 300 g græskar. 
  • Blend det sammen med kokosmælk og appelsinsaft og -skal. Det var puréen.

Græskarkage

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg med Sukrin Gold.
  • Tilsæt smeltet smør og græskarpuréen og pisk det sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Lad dejen stå og hvile, indtil den samler sig i konsistensen.
  • Hæld dejen i en stor smurt springform og bag den i den varme ovn i ca. 35-45 minutter, til den er gennembagt.

Flødeostglasur

  • Rør glasuren sammen af flødeost, sukrin, citron og appelsinsaft, og smør den på den afkølede kage. Drys med citronskal og appelsinskal som pynt og server. Velbekomme!

Noter

Opskriften er fra Mæt & Slank med LCHF. (reklamelink)
 

Græskarkage med flødeostglasur - LCHF opskrift på den græskarkage
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Fotos: Columbus Leth

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Svampet græskarkage med flødeostglasur”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Bundkarakter herfra desværre.
    Den smagte virkelig bittert til trods for at den så lige så lækker og indbydende ud som på billedet. Ostecremen blev dog god, men kagen var ingen succes hos mig eller mine gæster, så må indrømme at det ikke har været den sjoveste start på en lchf kage at måtte smide 3/4 ud..
    Hvornår jeg tør gå i kast med en ny må tiden vise.

    Svar
    • ej æv. Kagen her smager ikke bittert, der er jo ikke rigtigt noget i den med bitter smag, så mit gæt går på sødemidlet. Jeg synes, den hvide sukrin godt kan have noget bitterhed men jeg har ikke tænkt over det med sukrin Gold.

      Når det er sagt, så vil jeg også sige, at kage, brød og bagværk aldrig kommer til at smage som før. De to vigtigste ingredienser (sukker og mel) er jo taget ud. Med tiden oplever jeg at man slipper idéen om at spise kage på LCHF og omfavner at det handler om at spise rigtig mad.

      Svar
  2. Denne græskar kage er absolut en af de allerbedste af de kager jeg har bagt. Den er så skøn, svampet og lækker at det ikke er sidste gang den bliver bagt. Græskaret giver en virkeligt god konsistens og ostecremen giver et perfekt finish til kagen.
    Vi elsker den hjemme hos mig?

    Svar
    • Måske squash og gulerod? Det kunne være lækkert også. Jeg tror, jeg har en opskrift med det her på bloggen også :)

      Svar
  3. Så er kagen i ovnen, med et par små ændringer (brugte mandelmel i stedet for fintmalet valnødder, en skvat multijuice fremfor øko appelsin og resterne af en helbagt butternut squash). Jeg er godt nok spændt på, hvad den kage-kræsne familie siger til denne kage ??.

    Svar
  4. Hej, kan man mon erstatte sukrin melis i glasuren, eller helt undvære den?
    Tak for en skøn og inspirerende hjemmeside :)

    Svar
  5. Fantastisk kage..er netop prøvesmagt til topkarakter. Jeg vil bruge den som dessert… Hovedretten er lammeporchetta med blomkål/broccoli tabouleh med masser af krydderurter og ristede nødder…

    Tak for stor inspiration … Råber din side ud til alle :)

    Svar
  6. Sikken en skøn kage du har bagt, den skal prøves – men butikkerne har lukket i dag – så det bliver først i morgen jeg kan købe ind.

    Jeanette jeg bruger altid skallen i min græskarsuppe, det har jeg lært fra en østrigsk opskrift, så det vil jeg ihvertfald også bruge i kagen.

    Svar