Raw chokolade med gojibær og pistacienødder

Det gode ved at lave sin egen chokolade er, at man ved præcist, hvad den indeholder. Det dårlige er, at den smager så godt, at den forsvinder alt for hurtigt! Ej, jeg har faktisk ikke altid haft helt held med at få en tilfredsstillende smag i mine hjemmelavede chokolader, men jeg synes, at det blev rigtig vellykket denne gang. Jeg plejer at bøvle lidt med sødningen, men kombinationen af yaconsirup og steviadråber virkede rigtig godt. Det var lige før, den blev en anelse for sød til min smag, så hav lige det i mente, hvis du prøver opskriften!

Raw chokolade med gojibær og pistacienødder

Udskriv
1 stor plade
|

Ingredienser

  • 70 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 40 g kokosolie
  • 1-2 spsk yaconsirup
  • 3-4 dråber Sweet Drops med vanilje
  • 1 håndfuld gojibær
  • 50 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Smelt kakaomasse, kakaosmør og kokosolie i vandbad sammen med yaconsirup og Sweet Drops.
  • Fordel gojibær og pistacienødder i en form beklædt med bagepapir, fx en stor opbevaringsform eller en lille bradepande og hæld chokoladen herover. Rør lidt rundt, så det hele bliver godt fordelt.
  • Sæt den i køleskabet nogle timer (eller i fryseren for en lynversion). Når pladen er stivnet, skærer du den i barer eller stykker med en skarp kniv. Pga. kokosolien vil den ikke være stenhård, men snarere sådan lækker konfektagtig i konsistensen.

Voilà! Dejlig, hjemmelavet chokolade af gode ingredienser!

Raw sukkerfri chokolade med gojibær og pistacienødder

Synes du, det er alt for bøvlet at stå og bakse med kakaomasse og kakaosmør, kan du jo lave snydeversionen, hvor du smelter en omgang god chokolade. Se fx her: Chokolade med pekannødder og havsalt.

Og hvorfor skal vi pludselig have chokolade på en regnfuld onsdag? Ja, altså bortset fra at jeg altid kan finde en undskyldning for, at det er chokoladetid, er det, fordi jeg går på lang weekend senere i dag. Min far fylder 60 på torsdag, og det skal vi fejre lige HER. Jeg glæder mig til god mad og vin og til at komme væk og slappe af. Der foregår nogle utroligt opslidende kampe her bag kulissen, og jeg er ikke en type person, der trives med den slags uro. Jeg er mere den fredelige type, der mener, at hvis vi nu allesammen gjorde os en smule umage, og undgik at anstrenge os for at gøre livet svært for andre, så ville verden være et nemmere sted at være til i. Men sådan er vi åbenbart så forskellige.

Au revoir, mes amis, et à bientôt!

PS: Følg med på Instagram (@janefaerber) for dejligt mad i det sydfranske!

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Sulten efter mere: Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Raw chokolade med gojibær og pistacienødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane
    Tak for dejlig chokoladeopskrift og rigtig god fornøjelse med din fars franske fødselsdag.
    Øv for de kampe, du skal kæmpe – det bliver jeg lidt ked af at høre, for det har du bestemt ikke fortjent.
    Bedste hilsner fra Kathe

    Svar
  2. Det sidste var sgu lidt svært at forstå – nu bliver jeg helt nervøs for dig. Håber ikke det er nogen vigtige personer du kæmper med! (den behøver du ikke svare på, bare vide at jeg altså tænker på dig)

    Svar
    • Åh ja, det er farlige sager! Jeg har eksperimenteret med at søde med sukrin tidligere, og det har bare klistret sig fast i bunden. Det er en fornøjelse at yaconsirup er kommet tilbage! :)

      Svar