Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Lækkerier » Hvid mandelsmør og en lækker dessert

Hvid mandelsmør og en lækker dessert

27. september 2014 af Jane Faerber 29 kommentarer

Mandelsmør - lækker æbledessert med hjemmelavet mandelsmør

Mandelsmør smager helt fantastisk! Især når den bliver sød og cremet som her.

Mine børn kan godt lide peanutbutter på frugt. Og det er såmænd da også en fin nok snack. Jeg ville bare gerne have dem til at spise mandelsmør i stedet. Derfor lavede jeg forleden denne lækre, cremede hvide mandelsmør, og den gik rent hjem! Og jeg forstår dem godt, for den smager ærligt talt lidt henad af vaniljekranse!

Mor, din peanutbutter smager bedre end den, man køber, var ungernes dom. Jeg undlod at gå ind i forklaringen om, at det faktisk ikke var peanutbutter.

Hvid mandelsmør - hjemmelavet
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

MANDELSMØR – 1 STORT GLAS

  • 500 g marconamandler (eller afskallede mandler)
  • evt. 1 tsk vaniljepulver
  • evt. 2-3 spsk mandelolie eller smagsneutral kokosolie

SÅDAN

Opvarm ovnen til 100 grader. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 1,5-2 timer. Rør lidt i dem undervejs. Lad dem herefter afkøle.

Hæld nu alle mandlerne i foodprocessoren og tænd. Først bliver mandlerne nu til mel og siden hen vil du se, hvordan der trækker olie ud af mandlerne. Jeg må indrømme, at jeg har forsøgt mig flere gange før uden nogensinde at nå til punktet, hvor olien trækker ud, men denne gang skete det inden for 5 minutter. Om det skyldes, at jeg brugte marconamandler i stedet for almindelige mandler, eller at jeg havde ristet dem først, tør jeg ikke gisne om.

For at få den helt lækre cremede konsistens, tilsatte jeg 2-3 spsk mandelolie sammen med vaniljepulver og blendede den godt igen. Smagsneutral kokosolie kunne også have været brugt her.

Hæld på tætsluttende glas. Jeg opbevarer den uden for køleskab.

Herefter kan du så lave denne lækre dessertanretning.

mandelsmør - madbanditten.dk

Danske efterårsæbler skåret i tynde skiver, serveret med mandelsmør, kanel og blåbær.

Mandelsmøret har desuden en verden af anvendelsesmuligheder. Brug den som topping i fx kokosgrød, chiagrød eller sammen med dine favoritpandekager på brunchbordet.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje - god og mættende LCHF morgenmadSpejlæg med bacon, karry og gurkemeje
  • Choko-lakrids-konfekt --> madbanditten.dkChoko-lakrids-kugler
  • Thai beef salad - paleoMælkefri LCHF – Lækker thai-mad
  • Blomkålssalat med citron og urter. Måske den bedste blomkålssalat, jeg har smagt!Blomkålssalat med citronskal, urter og kapers

Skrevet i: Lækkerier, Mælkefri

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. KH skriver

    17. juli 2016 kl. 10:08

    Muligvis et dumt spørgsmål..Men der findes så mange foodprocessorer. Hvilken “funktion” bruger du til mandelsmør? Jeg vil gerne købe en processor men kan ikke finde hoved og hale i hvad de skal kunne – men mandelsmør vil jeg gerne kunne lavve.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. juli 2016 kl. 11:57

      Ikke spor dumt 🙂 Til mandelsmør bruger jeg den store S-kniv. Den er lidt som en stor blenderkniv, kan man sige.

      Svar
  2. Ann Christina skriver

    6. november 2015 kl. 16:45

    Hej Jane. Jeg har i min hurtighed kommet til at købe en anden mandel olie end den du linker til. Ved du om det er lige meget med hvilken man bruger så længe det er en kun bestående af mandler? Jeg er nemlig kommet til at købe en koldpresset mandel olie som åbenbart er brugt til massage og makeup fjerner. Og ville bare lige vide om det gør nogen forskel eller om det er en god idé jeg får den byttet? 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. november 2015 kl. 08:48

      Det ved jeg faktisk ikke. Jeg er i tvivl om, om der er nogle mandelolier, der ikke er beregnet til levnedsmiddelbrug. Står det evt. på? Umiddelbart ville jeg ikke spise den, medmindre der står det på.

      Svar
      • Ann Christina skriver

        7. november 2015 kl. 11:31

        Der står intet om den må bruges til madlavning eller ej. Hverken på flasken eller når man søger på nettet. Men jeg må bare ned i butikken og forhøre mig ad. Men tak for svar 🙂

        Svar
        • Ann Christina skriver

          9. november 2015 kl. 23:12

          Butikken havde svaret. Ikke alle mandel olier kan bruge. Der skal stå levnedsmiddel kvalitet på flasken 🙂

          Svar
          • Jane Faerber skriver

            10. november 2015 kl. 09:30

            Damn! Så må du bruge den som kropsolie 🙂

  3. Berit skriver

    11. november 2014 kl. 16:55

    Cremet hvid Mandelsmør eller grynet brun klæg masse? Jeg endte med et sidste…og håber på lidt input til årsagen. Jeg brugte almindelige mandler med skal (årsag?) og synes det gik ok med at få en lidt olieagtig masse. Men jeg har ingen foodprocessormog blenderen smed blot massen op ad siderne, så jeg blendede i korte intervaller og sikket ikke længe nok (årsag?). Olien var macadamia, men det gør vel ingen forskel. Såeh – er det marcona mandlerne, der gør den hvid – og behandler en foodprocessor det anderledes, for så må den jo på ønskesedlen.

    Svar
  4. Kristine Jensen skriver

    14. oktober 2014 kl. 17:04

    Hej Jane,
    Hvorfor er du ikke så begejstret for peanutbutter? Elsker at blive klogere 🙂

    På forhånd tak!
    Kristine

    Svar
    • Lene skriver

      17. januar 2018 kl. 17:54

      Det vil jeg også gerne vide! Er det noget med fedtsyrerne i peanuts eller indeholder peanuts lektiner som andre bælgfrugter?
      Mvh Lene

      Svar
      • Jane Faerber skriver

        18. januar 2018 kl. 08:35

        Jeg er også begejstret for peanuts og peanutbutter. Jeg anser bare mandler for et sundere valg, rent fedtsyresammensætningsmæssigt. Og ja, så er der lektiner i peanuts men om det har nogen betydning ved jeg ærligt talt ikke.

        Svar
  5. Hanne Schäfler skriver

    14. oktober 2014 kl. 09:11

    Hvor længe holder mandelsmørret sig?

    Svar
    • Jane skriver

      14. oktober 2014 kl. 09:13

      Åh, desværre ikke så længe herhjemme 😉 Men blev det ikke spist rub og stub kan det holde sig længe.

      Svar
  6. Mathilde skriver

    29. september 2014 kl. 09:25

    Tak for opskifte -yderligere en fordel er, at det ikke koster 80 kr, som man ellers let kan give for en bøtte mandelsmør i Danmark. (Hvorfor det skal være SÅ dyrt herhåde forhjemme, forbliver en gåde for mig).

    Svar
    • Nina skriver

      29. september 2014 kl. 18:06

      Hvis man laver mandelsmør at marcona-mandler kommer prisen næppe under 80 kr. De er ret dyre 🙂

      Svar
  7. Nina skriver

    28. september 2014 kl. 18:45

    Det smager også godt, hvis det fedtstof man tilsætter er smør.
    Heldigvis er vi jo ikke bange for mættede fedtsyrer mere 😉

    Svar
  8. Miri skriver

    28. september 2014 kl. 15:04

    Tak for tippet med at riste mandlerne først ! Det er nemlig ikke lykkes mig at få olien ud og dermed skabt mandelsmør , bare med de rå mandler.

    Svar
  9. Anja skriver

    27. september 2014 kl. 20:38

    kan man ik bruge alm mandler ?

    Svar
    • Jane skriver

      28. september 2014 kl. 10:25

      Jo, det tror jeg også der står i indlægget.

      Svar
  10. Anna skriver

    27. september 2014 kl. 18:58

    Ej, men.. Min lækkersult kan jo slet ikke se sådan en opskrift uden at gå helt i selvsving! Jeg ELSKER peanutbutter og har et meget passioneret forhold til den fantastiske spise (i mange variationer til mange forskellige måltider), men hvis din dessert får den udtalelse med på vejen, så må jeg hellere prøve den 😉

    – Anna

    Svar
  11. Eva/eskyum skriver

    27. september 2014 kl. 15:48

    Muuums! Det er også først lykkedes mig at få smør ud af både mandler og hasselnødder efter en tur i ovnen.

    Svar
    • Eva/eskyum skriver

      27. september 2014 kl. 23:07

      Altså, mandlerne har været i ovnen. Ikke mig 😉
      Sjovt nok er det ikke nødvendigt med cashewnødder.

      Svar
  12. Susan skriver

    27. september 2014 kl. 14:06

    Spændende. Hvor finder man marconamandler udenfor Spanien? Eller man tager dem måske netop med hjem fra Spanien?
    Venligst
    Susan
    Bruxelles

    Svar
    • Jane skriver

      28. september 2014 kl. 10:15

      Nej jeg har såmænd bare købt dem i Irma. Men det ville klart være sjovere at tage dem med hjem fra Spanien 😉

      Svar
      • Sasja skriver

        17. februar 2015 kl. 16:05

        Er det dem til 24 kr for 70 g?

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          17. februar 2015 kl. 18:59

          Det ved jeg ikke…?!

          Svar
  13. Louise skriver

    27. september 2014 kl. 10:21

    Åhr hvor lækkert – er stor fan af den hvide mandel smør på glas, men skulle måske prøve at lave noget selv. Ser voldsomt lækkert ud – lige til at spise med ske 😉 God weekendde herfra

    Svar
  14. Melanie skriver

    27. september 2014 kl. 10:14

    Hejsa og TAK for opskriften. Bruger du den helt almindelige mandelolie man kan købe i matas? Har nemlig sådan en stående, men troede kun den kunne bruges til kroppen og håret 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      28. september 2014 kl. 10:13

      Nej, jeg bruger en, der er lavet på ristede mandler. Det er den, jeg linker til…

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler