Postkort fra Singapore

Neej se! Der er sørme kommet postkort fra Singapore! Det er også kun små to måneder, siden vi var der. Postvæsenet altså, tsk tsk…

Vi holdt jo lang sommerferie i år. I fem uger rejste vi rundt i sydøstasien, og vores rejse startede i Singapore. Det er en lang rejse derud, og vi fik ikke sovet meget i flyet. Til gengæld var vi mega-seje til at holde os vågne, indtil det blev aften, da vi kom derud, i håb om at få indstillet det indre ur til den nye tidszone. Ungerne drattede omkuld ved 20-tiden (Vega på en indisk restaurant midt i maden), og Søren og jeg holdt os til kl. 21.00. Og så snorksov vi, og vågnede først kl. 11.00 næste dag! Ups! Så forsvandt der lige en halv dag der!

Og så skulle man jo tro, at det her med jetlag var ovre, og det var det muligvis også for familien, men jeg var så jetlagged at jeg kunne optræde med det, og det varede samtlige dage, vi var der. Jeg lå vågen om natten og gik rundt i tåger om dagen. Samtidig var det så varmt, og luftfugtigheden var tårnhøj, og det skal man jo lige vænne sig til. Kombinationen af jetlag, manglende søvn og ulidelig varme smittede lidt af på min oplevelse af Singapore, tror jeg. For det første står vores dage der lidt uklart i min hukommelse, og for det andet synes jeg måske ikke, Singapore var den mest interessante af de tre asiatiske storbyer, vi besøgte på vores rejse.

Singapore er en topmoderne storby, og man kan lave alt der. Jeg er ikke så interesseret i forlystelser og kunstigt anlagte strande eller indendørs skibakker. Jeg vil hellere mærke byen. Så vi forvildede os så langt ind i hjørnerne af de kvarterer, vi kom frem til, og fandt også både sjove og finurlige steder. Fx er det en kæmpe oplevelse at spise i de her food courts eller hawker centres, hvor man kan spise mad fra alverdens køkkener, som man selv henter, og så slår man sig bare ned og går ombord i goderne.

Vi tog selvfølgelig også ungerne med en tur i Singapore Zoo, som så mange af jer havde anbefalet os, og det var også virkelig en stor – og meget varm – oplevelse. Her havde vi fx fornøjelsen af at skulle forklare Silas og Vega, hvorfor det ene næsehorn hoppede op på ryggen af det andet. Jeg blev helt forlegen og sendte dem over til Søren. Sådan en slags mor er jeg nemlig. Hvordan han grejede den, ved jeg ikke.

Ellers synes jeg, at Singapore havde mest at byde på efter solnedgang, og næste gang kunne jeg godt tænke mig at besøge byen uden børn. For der var helt sikkert en hel masse på mad- og drikkefronten, som kunne være spændende at opleve. Vi havde dog fornøjelsen af at hænge ud med Jamie Oliver’s Creative Chef, fordi Søren er sådan en, der kender den slags mennesker. Det førte os på en testsmagning af et halvt menukort på Jamie’s Italian, og det var saftsuseme god mad.

Efter Singapore gik turen til øde-ø oplevelse på den malaysiske ø Redang, herefter til Kuala Lumpur, videre til Thailand og Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao og til sidst et par forrygende dage i Bangkok, som virkelig vandt mit hjerte. Er du nysgerrig på, hvordan vi grejede det med maden derude, kan du læse indlægget: Fem ugers ferie i Østen – hvad med maden? Og ellers er der bare at nyde billederne fra Singapore!

Æj, hvor håber jeg, jeg får muligheden for at tage på en lang rejse en anden gang!

SingaporeSingaporeSingapore

SingaporeSingaporeSingapore

Singaporejamie's Italian SingaporeSingaporejamie's Italian SingaporeSingapore

Singapore Zoo

Singapore Zoofoodcourts, SingaporeSingapore by nightSingapore by night

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Postkort fra Singapore”

Skriv en kommentar

  • Nej desværre ikke. Det hotel, vi boede på (hvis’ navn jeg ikke kan huske), var ikke specielt godt…

   Svar
 1. Haha, jeg elsker det med næsehornene – ikke mindst at du alligevel, midt i din forlegenhed, har fået skudt et billede af det! :)
  Jeg bliver i øvrigt også selv med alderen dårligere og dårligere til jetlag – også bare det “jetlag” man får efter en hjemmeferie, hvor man er gået 2 timer senere i seng hver dag i en uge. Suk altså, det var nemmere, da man var 20…
  Tak for dejlige billeder fra Singapore! Og god søndag :)

  Svar