3 x morgenmad i en skål

Jeg er gerne den, der taler for, at vi skal spise rigtig mad om morgenen. Æg, kød, grøntsager, fedt. Rigtig mad. Men nogle gange er det dælme bare så rart at spise morgenmad ud af en skål, og derfor får du tre dejlige varianter her i dag.

Men bliver man lige så mæt af det? Nej, jeg synes desværre stadig ikke, at morgenmad-i-skål mætter lige så godt som rigtig mad, så jeg spiser det ikke hver dag men bare en gang imellem. Desuden spiser jeg som regel et kogt æg til og drikker en kop kaffe med fløde og/eller kokosolie.

broccoli greenie

Den grønne bowle

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

 • Blend broccoli, banan, urter med kokosmælk og vanilje med stavblenderen. Hæld i skål og drys med toppings.
broccoli greenie
LCHF- hindbæryoghurt

Pisk tøseskål med hindbær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 80-100 g frosne hindbær giv dem et opkog inden brug
 • 200 ml kokoscreme ca. fra 1 dåse kokosmælk
 • 0,5 tsk vaniljepulver

Drys

Sådan gør du

 • Blend hindbær med kokoscreme og vanilje med stavblenderen.
 • Hæld i skål og drys med toppings.
LCHF- hindbæryoghurt
græsk yoghurt med knas - LCHF

Græsk yoghurt med mysli og bær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 min

Ingredienser

 • 200 g græsk yoghurt 10% eller lad din appetit afgøre mængde
 • 1-2 spsk fløde
 • 0,5 tsk vaniljepulver

Drys

Sådan gør du

 • Rør græsk yoghurt med fløde og vaniljepulver i en skål. Drys med dine valgte toppings.
græsk yoghurt med knas - LCHF

Vil du have flere forslag til morgenmad i skål, så tag også et kig på kokosgrøden og chiagrøden.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

32 kommentarer til “3 x morgenmad i en skål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan de laves i forvejen? Altså gemmes, min mand tager på arbejde allerede kl 4.00 og det hele skal være klart så han ikke skal tilberede om natten/morgenen?

  Svar
  • Nej det vil ikke være så velegnet. Hvad med en flok kogte æg, en tunsalat eller måske en omelet lavet dagen før? Det smager superfint koldt. En god chaffelsandwich er også en hyppig løsning herhjemme.

   Svar
 2. Kokoscreme og hindbær smager forrygende som afvekslende morgenmad!
  Men hvad kan jeg bruge det resterende kokosvand til?

  Svar
 3. Hej Jane, først og fremmest er jeg helt vild med din KETO bog; tak for det. Dog falder det tit på morgenmaden og frokosten, da vores hverdag men specielt morgenerne er meget stressede, og vi ikke føler overskuddet og tiden er der til at lave maden efter bogen. Vi har nu investeret i Kitchen aid power blender plus, som kan hjælpe os de dage børnene har sport og vi selv har aftentræning.
  Men hvis vi stadigvæk vil køre KETO konceptet, hvilke smoothies kan vi så spise om morgenen, og evt frokost. I bogen giver du to morgensmoothies, men jeg træner før arbejde tre dage om ugen, og er i tvivl om de to giver mig energi nok? Men samtidig vil jeg jo også tabe ca. 8-10kg.
  Mvh Tom

  Svar
  • Åh det synes jeg er et svært spørgsmål for jeg synes ikke at smoothies er optimal morgenmad – hverken ift. KETO eller vægttab. Langt bedre synes jeg, det ville være at lave store portioner af aftensmad og spise rester til morgen. Det gør jeg/vi næsten hver morgen og det tager ingen tid.

   Vi laver dobbelt op på kød (griller hakkebøffer, kylling, nakkekoteletter osv) og spiser dem med lidt ost, avokado og et skud kokosolie i kaffen og så er vi kørende i mange timer. Eller vi laver store portioner af kødsovs, gryderetter osv. Det er virkelig den nemme vej til KETO at gøre det sådan.

   Jeg ved godt, det ikke svarer på dit spørgsmål men jeg håber, du kan bruge det lidt alligevel..

   Svar
 4. Er det ikke muligt “bare” at blende med kokosmælk til ønsket tykkelse i den pinke tøseskål og tilsætte ekstra fedt via kokosolie …? (Jeg tænker rent økonomisk)

  Og så burde man vel kunne bytte hindbær ud med blåbær, brombær ect for at variere…?

  Svar
  • Jo, det kan du godt men jeg tror ikke, det bliver billigere ved at tilsætte kokosolie. Konsistensmæssigt kan du sagtens bruge kokosmælk (og ikke kun cremen), men du skal være lidt mere varsom med mængden, så den ikke bliver tynd og smoothie-agtig :)

   Svar
 5. Hej

  har du et forslag til hvad man kan spise til morgenmad, for ikke senere end 15 min. skal ud at køre 30 km på arbejde, og det samme hjem igen om eftermiddagen.

  Svar
 6. Til en ikke sød morgenmad i skål kan jeg anbefale følgende grønne lækkerhed:

  4 kugler hakket spinat (af de portionsnedfrosne)
  En lille håndfuld grønne ærter fra frost (ikke helt low carb)
  ca. 25 gram mandler.
  Lidt vand for konsistensen.

  Blend, spis. Det smager virkelig vidunderligt. Man kan garantere smide noget smagsneutral olie i blandingen for at få lidt fedt også.

  Svar
 7. Hej Jane og alle andre interesserede
  Min favorit-morgenmads-skål består af:

  2 spsk fløde
  lige dele hytteost 4,5% og græsk youghurt 10%
  et drys af friske bær
  1 tsk blåbærmarmelade – har fundet en økologisk, der er kun er sødet med konc. æblesaft

  Uhmmm – smager nærmest som dessert og mætter længe.

  Hav en dejlig dag :)

  Svar
  • Uhm hvor lækkert! Jeg serverer ind imellem hytteost blandet med cremefraiche 38% for ungerne – drysset med nøddemysli, bær/frugt etc. De elsker det!

   Svar
 8. Hej.
  Hvis man nu gerne vil bage en lidt større pertion af rundstykkerne fra din bog, kan de så fryses og varmes op når de skal bruges….
  Og hvordan opbevares oopsies bedst og hvorlænge kan de holde sig efter de er bagt.

  Svar
 9. Kan se at du har puttet gojibær på den første, men stod og kikkede på dem i går, der er da voldsomt mange kulhydrater i er der ikk? Eller var det bare den jeg kikkede på?

  Må man spørge om noget helt andet?
  Lavede dine ‘oopsies’ i morges (naturel) fra bogen ‘brød og kager’ og det var bare HELT flydende da jeg var færdig, så puttede mandelmel i, men der gjorde at de blev lidt småkage-agtige. Skal det være helt flydende (næsten som vand) Eller har jeg gjort noget helt forkert?
  Så er jeg åbenbart kommet til at købe de forkerte loppefrøskaller (den gule til bagning), bruger man bare den på samme måde? Eller skal jeg ha’ skaffet den originale!?

  TAK for fed hjemmeside og bøger!!!
  Mvh Berit

  Svar
  • Jo, der er pænt mange kulhydrater i gojibær. Ligesom i andet tørret frugt.

   Oopsie-dejen er flydende men ikke tynd som vand. Mere som tyk æggesnaps. Fik du pisket hviderne godt stive?
   Du kan sagtens bruge den gule fiberhusk, men du skal ca halvere mængden ift. mine opskrifter :)

   Svar
   • Jeg prøvede at lave grøden her til morgen, men der var ingen creme i min kokos (kun en mikro smule i kanten). Hvor længe skal den stå? Jeg havde den i natten over. Je brugte dog bare kokosmælk, hvilket resulterede i den blev en smule tynd, men lækkert smagte det

    Svar
    • Jeg oplever også enkelte gange, at kokosmælken ikke skiller. Jeg ved ikke, hvad de putter i for at det ikke sker… :-/ Jeg har brugt Irmas økologiske kokosmælk på dåse. Den skilte fint. Jeg havde den bare i køleskab natten over.

     Svar
     • Så er det ikke mig der har gjort noget forkert, jeg må bare på jagt efter en anden slags kokosmælk:)) Vi har desværre vist igen Irma i Jylland

 10. Dejligt med inspiration til morgenmaden. Jeg vil helt sikkert prøve hindbærudgaven til mine to piger, som ikke så godt tåler mælk. Det må da være et hit med pink morgenmad :)
  Så må jeg se, om jeg også tør give mig i kast med den grønne – jeg er lidt konservativ, når det kommer til morgenmad, så jeg kan ikke lige forestille mig broccoli og persille i en skål med drys :D

  Svar