Min morgensjus

Jeg bliver tit spurgt om, hvordan jeg tager min fiskeolie om morgenen, så i dag vil jeg dele min morgensjus med jer. Den er hverken lækker eller delikat, snarere tværtimod, men den er så indgroet en vane, at jeg ikke helst ikke undværer den. Med tiden er jeg kommet til at holde af den skarpe smag – også selvom det er først på dagen.

Morgensjus med probiotika og fiskeolie

Fiskeolie, vita biosa og saltvand

Hvad er det?

Vita Biosa er en urtedrik med probiotiske bakterier. Den smager som noget, nogen har kastet op, og den har en bitter, eddike-agtig smag.

Min egen teori er, at det netop er de bitre urter (foruden de probiotiske bakterier), som gør, at min mave elsker den. De bitre urter stimulerer til produktion af mavesyre, hvilket mange har for lidt af.

Mavesyre indeholder saltsyre, som bruges til at slå bakterier ihjel og til at danne enzymet pepsin, som vi skal bruge til at nedbryde protein. Mange, som føler, at de bliver utilpasse efter at have spist kød, har for lidt mavesyre og derfor for lidt pepsin.

Driller maven, eller vil du læse om, hvordan du selv kan teste for for meget/for lidt mavesyre derhjemme, så tag et kig på siden her: Fordøjelse og maveproblemer eller læs mit personlige indlæg om at leve med IBS.

Citronvand med salt

Foruden denne appetitlige sjus drikker jeg indimellem et glas vand tilsat lidt citronsaft, evt. lidt æblecidereddike og 0,5 tsk salt. Heller ikke just lækkert, kan jeg afsløre. I dovenskabens navn laver jeg den også uden citron/æblecidereddike men bare med salt.

Men hvorfor salt, tænker du måske. Jamen, fordi man, især når man spiser lavkulhydratkost, bliver en smule mere sårbar overfor forskydninger i væske- og saltbalancen.

Det skyldes, at det lave insulinniveau får nyrerne til mere effektivt at udskille væske og salt. Det er også derfor mange taber sig meget (på vægten) den første tid på LCHF/keto (væsketab).

Særligt om sommeren eller hvis vi træner meget, er det vigtigt at få ekstra salt.

Meget overgangsbesvær som fx hovedpine, svimmelhed, utilpashed, forstoppelse og øget sult kan skyldes saltmangel (og væskemangel).

Salt – salt – salt

Jeg oplever, at det er en af de ting, man kan gentage tusind gange, uden at det siver helt ind. Salt, salt, salt. Det virker bare på en måde elementært, og vi salter jo allesammen vores mad i forvejen. Rigtigt, og måske er det nok, måske ikke. Selv drikker jeg gerne et glas hjemmelavet bouillon hver dag foruden dette salttilskud om morgenen. Det fungerer for mig.

Føler du dig utilpas, kan du prøve at tage et glas vand med 0,5-1 tsk salt. Får du det øjeblikketligt bedre, manglede du sandsynligvis salt. Sørg dog for at bruge salt af god kvalitet og ikke billig bordsalt. Jeg veksler gerne mellem forskellige typer men bruger som regel Himmalayasalt.

Dette er mit sære men ufravigelige morgenritual. Har du nogle (sære) morgenritualer og vil du dele dem? Det kunne være skægt at høre om!

Morgensjus - Vita Biosa og fiskeolie - Madbanditten.dk

Min morgensjus

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland det hele i et lille glas.
 • Skyl det ned, som var du på Tequila-bar!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

58 kommentarer til “Min morgensjus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hvad vil du bruge det til?
   Citronsaft på flaske og friskpresset citronsaft er vel omtrent det samme. Den på flaske smager bare dårligere.

   Svar
   • ? Jeg, putter det i min danskvand hver morgen. Jeg tænkte også det var det samme, så blev jeg i tvivl om sukkerindholdet ?

    Svar
     • Tak, Jane. Jeg trives virkelig med det her og lever fuldstændig efter dine bøger og opskrifter og jeg ville blive mega irriteret på mig selv, hvis det ødelagde noget.
      Der kommer nok flere mærkelig spørgsmål herfra ?

 1. Kære Jane
  Tak for den glimrende artikel om SIBO.
  Jeg har fået diagnosen IBS for mange år siden. HUSK hjælper ikke, ej heller FODMAP diæt.
  Da jeg som du, har haft nogen maveoperatiner i min ungdom, tænker jeg, at måske kunne det være SIBO jeg lider af.
  Kan man blive testet hos sin læge?
  Bh Hanne

  Svar
  • Hej Hanne

   Åh det ved jeg faktisk ikke. Min læge har aldrig tilbudt det så jeg har selv betalt for test og behandling. Men jeg synes da bare du skal spørge.

   Hvor træls at du også bøvler med dette – det er jo helt vildt som det nedsætter ens livskvalitet, når maven driller…

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg vil gerne afprøve at få græsk yoghurt ,skyr til morgen og undgå æg til senere, men har fået af vide af en hormon terpuet at jeg skal undgå mælke produkter da det var hormon forstyrrelser, men kefir var ok fordi det var syrnet…. Jeg vil ikke leve 100% efter lchf ,men passer på , men jeg har taget fedtstoffer til mig, da jeg aldrig har været godt til at få fedtstof og kan se hvor pæn min hud er blevet,. Så min krop skal virkelig vænne sig til fedt, tror derfor osse jeg har keto influenza i længer tid måske, og er derfor ,taget det valg at putte flere kulhydrater på. (Da jeg er meget ugidelig) tror det er fedt stoffer,?
  Mange hilsner Janni

  Svar
  • Hej Janni
   Jeg ved ikke rigtigt hvad dit spørgsmål er men ift. morgenmad tror jeg, du får større succes ved at vænne dig til at spise fx aftensmadsrester eller andet baseret på kød, grønt og fedt end mælkemorgenmad. Og det gælder egentlig uanset om du spiser lchf eller ej.

   Svar
 3. Kære Jane. Jeg drikker dagligt æblecidereddike i et glas vand med lidt himalayasalt og citronsaft. Det er jeg blevet ret glad for. Dybt inspireret af alle de her og andre opskrifter kaster jeg mig også ud i fermenteringens kunst. Hvordan er det med hjemmelavet æblecidereddike og LCHF? Den jeg laver står med æbler i en 3 uger, æblerne tages fra og den fermenterer videre i en måneds tid. Mon sukkeret er væk, som i den man køber?

  Svar
  • Uh så spændende, Pernille. Men ærligt, det ved jeg slet ikke noget om. Jeg har aldrig forsøgt mig med hjemmelavet æblecidereddike.

   Jeg bruger altid sødmen i slutproduktet som indikation på sukkerindholdet. Sød smag = meget restsukker.

   Men send mig lige en opskrift ved lejlighed. Når jeg bliver indehaver af have med æbletræ, får jeg jo brug for alle de idéer, jeg kan skrabe sammen :)

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg har nu købt denne frygtelig drik. Da jeg har frygtelig mange mave problemer, smerter, vand mave, forstoppelse, larmen osv. Kunne vidst blive ved. Holder dog vægten.
  Mit enlige spørgsmål er om jeg kan blande den i min greenie om morgen, eller om den så mister sin virkning. Jeg er snart villig til at prøve alt.
  Er spiseforstyrret og har ikke været særlig god ved min tarm.

  Svar
  • Det kan du principielt godt men jeg synes, det er synd, da det vil ødelægge smagen på din greenie. Min oplevelse er at man sagtens kan vænne sig til vita biosaen – og at fiskeolien og en lille sjat æblejuice virker dæmper den bitre smag en del.

   Rigtig god bedring <3

   Svar
 5. Kære Jane
  Er på 2. omgang af min LCHF omlægning – denne gang for good og på 6. dagen.
  Jeg er på 3. dagen med Vita Biosa (tak for ærlighed om bræk….det er virkelig sandt :-))
  Har kigger i denne tråd og i Driller maven, men synes ikke lige jeg fandt lidelsesfæller.
  Min mave rumler konstant (uvant) højlydt og har resulteret i voldsom strålemås ;-) – må direkte løbe på wc.
  Er det noget du har hørt om tidligere?
  Jeg mistænker Vitaen….for resten af min kost er ikke så anderledes ift tidligere på nær der nu ingen sukker og kulhydrater er.
  Mon det kun er en overgang?:-)

  Svar
  • Diarré er ikke uvanligt som overgangssymptom. Jeg tror både, det kan skyldes kosten men også for stor dosis probiotiske bakterier på en gang. Og rumlen i maven kan også sagtens skyldes aktiviteten pga. bakterierne, så trap dem evt. langsomt op.

   Selvfølgelig kan diarré også skyldes andre ting og det skal selvsagt helst ikke stå på for længe :)

   Svar
 6. Hvis det ikke var fordi jeg skulle på arbejde hver dag, så elsker jeg en gammel dansk at starte dagen på. Tror det er noget med de der bitre urter. Og nej, jeg er slet ikke i bedstemoralderen endnu ;) (33 og har elsket det siden starten af 20’erne)

  Svar
 7. Tak for hurtig respons! Imponerende at du kan overskue at svare på alle de hundredevis af spørgsmål der tikker ind til din blog hele tiden – du må have travlt!

  Jeg har brug for lidt hjælp til at forstå det med at man ikke må tabe sig mens man ammer, pga giftstoffer der frigives i mælken. Men taber man sig ikke altid i en ammeperiode?

  Og er det nødvendigt med Vita Biosa, eller er det mest for dem med mavebesvær?

  Svar
  • Nej amning er ikke lig med vægttab. Men mange taber sig, imens de ammer. Dels er det en tid, hvor man ikke har tid til at spise særligt meget, dels forbrænder kroppen ekstra kalorier, når den producerer mælk. Men det ændrer ikke på det med giftstofferne og det at det ikke anbefales at tabe sig, imens man ammer.
   Vita Biosa hjælper til at sikre en sund tarmflora og en god fordøjelse. Det er kun nødvendigt, hvis man har udfordringer i den retning :)

   Svar
 8. Hej Jane

  Jeg spurgte forleden om lidt vejledning iforhold til at starte på LCHF mens jeg stadig ammer min baby, jeg kan desværre ikke finde det sted jeg skrev spørgsmålene? Og nu vil jeg spørge til den gode fiskeolie fra Artic Cod liver som jeg før har været glad for – er der noget problem med at tage den i ammeperioden? Omega-mæssigt?

  Svar
 9. Hej Jane.
  Tak for det store stykke arbejde du udfører for at vi kan nyde godt af al din viden.
  Jeg bøvler en del med maven og tænkte at denne lækre morgensjus skulle stå sin prøve snarest :-). Jeg har nu googlet lidt frem og tilbage og ser at Vita Biosa kan virke udrensende. Da jeg er gravid spekulerer jeg på om dette er en kombination. Mig bekendt må man jo ikke tabe sig eller afgifte kroppen i denne periode.
  Hvad er din holdning til dette? Jeg prøver at spørge dig fordi du virkelig giver ærlige (og kontante :-)) svar, hvilket er så befriende!
  De bedste hilsener
  Line

  Svar
  • Jeg ser ingen problemer ved at tage Vita Biosa som gravid. Den vil bare understøtte din egen fordøjelse.

   Svar
 10. Hej Jane.

  Jeg vil lige høre om du har erfaringer med Vita Biosa Aronia? Forestiller mig, at den måske ikke smager så grimt:-)

  Mvh Susanne

  Svar
 11. Hej Jane
  Jeg er forholdsvis ny tilhænger af din blog samt lchf og kan, som så mange andre, ikke få armene ned over alle de positive forandringer, det har medført i mit liv. Jeg har mange gange læst/hørt om lchf andensteds, men det var først da jeg (efter utallige opfordringer) læste ‘mæt og glad’ -og meget hurtigt efter – ‘mæt og slank’ og siden gik på madbanditten, at jeg turde springe ud i det. Og hvilket spring! Datoen 11. sep. har fået ny betydning i mit hoved, og jeg tror det bliver dagen jeg ser tilbage på som begyndelsen på ‘et rigtigt’ liv.
  TAK dækker ikke over følelsen som jeg sidder med efter blot 4 uger på ‘rigtig mad’, og hvor jeg for første gang i 18 år (jeg er 31) kan mærke min krop og dens behov igen. Jeg føler, jeg er kommet ud et fængsel. Og det primært fordi netop du formår, at formidle din viden og dine erfaringer på en så uformel, jordbunden og udikterende måde, som stadig fremstår utrolig professionel, betryggende afprøvet, undersøgt og gennemarbejdet. Det vækkede min (ellers af bitter erfaring forsvundne) tro på, at noget måske alligevel kunne være anderledes og bedre, til trods for jeg de sidste mange år har accepteret, at jeg nok bare var generelt trist, humørsvingende, dårlig til at tage mig selv i nakken/være disciplineret og alle de andre ting en sukkerfølsom person ofte tumler med. Jeg er stadig bange for rigtigt at tro på, at dette kan vare ved, det føles jo næsten for godt til at være sandt. Men med mit forestående 4-ugers jubilæum i morgen ;) tillader jeg mig at være lidt overmodig og her fortælle og anerkende; jo det her ER anderledes og titutusinde gange bedre end tidligere forsøg på at normalisere mit forhold til mad.

  Jeg forsøger at vove mig lidt længere med de gode råd du deler ud af og har netop været ved at købe kosttilskud. Jeg bliver i tvivl om hvilken levertran jeg skal vælge – med eller uden D vitamin. Så vidt jeg kan se, vælger du med d-vitamin, og ville blot høre om du har gjort dig tanker om hvorfor denne, fremfor uden?
  Og et lille ekstra spm. – urtekrams produkter (tænker særligt kokosfibre og kokosolie) som er så belejligt nemme at få fat på i danske supermarkeder – tænker du at kvaliteten af disse er ringere, end hvis man køber produkterne fra fx funktionel mad, cocosa/cosmoveda eller andre mærker som du typisk henviser til?

  Endnu en gang tak.
  Venlig hilsen Julie.

  Svar
  • Hej Julie
   Sikke dog en dejlig kommentar! Tusind tak for den!
   Jeg vælger som regel fiskeolien med tilsat D i vinterhalvåret og den uden i sommerhalvåret. Og du kan trygt bruge Urtekrams produkter. De er fine og af god kvalitet. Personligt er jeg ikke så vild med smagen af deres kokosolie, men det er måske bare en smagssag. Når jeg steger mad, køber jeg til en smagsneutral kokosolie og indtil Urtekram lancerer sådan en, går jeg efter Cocosas eller Cosmovedas :)

   Svar
 12. Vita Biosa er LÆKKERT ! Hvis man ikke tager det koncentreret..
  Bland din dosis i et alm. Stort glas vand. Evt. Danskvand . Så smager det skønt, og kan bruges som læskedrik, eller som vin til maden, spm den jo skal hjælpe med at omsætte. En skive citron i glasset er også godt. Den med Aronia er den med bedst smag, synes jeg..

  Svar
 13. Jeg starter min morgen med et shot MK olie og aronia juice, derefter en halv liter vand. Ved ikke om olien er ok iforhold til LCHF men den har gjort at mine bækken smerter er blevet betydelig mindre.

  Svar
 14. det er jo meget begrænset, hvor meget omega 3 vi får i vores kost, når selv fiskene er opdrætte på kornfoder. Der anbefales en balance mellem omega 3 og 6 på højest 1:5, de fleste europæer ligger på over 1:15. Forskning viser at det burde være 1:3.
  Du kan få lavet en blodtest, der viser, hvor din balance ligger

  Svar
 15. Hejsa !
  Jeg drikker hver dag et glas , eller flere af min hjemmelavede mælkesyre-drik – som er lavet på vandkefir (en svamp). Drikken smager skøn og hvis du tilsætter lidt ingefær smager det som cider …. uhm!. Alle i huset drikker det, og det virker godt på mange ting, bla. maven og fordøjelsen. Vandkefiren har nu afløst min daglige “vita biosa”, da jeg synes den er temmelig dyr. Hvis du har lyst Jane, kan jeg sende dig en lille portion svamp !
  Tak for dine spændende og jordnære indlæg !!

  Svar
 16. KAFFE! Men bliver da helt inspireret til at prøve nogle af alle disse morgenritualer af – skal i hvert fald i gang med fiskeolien igen.

  Læste lige denne artikel på sygeforsikring danmarks hjemmeside, om at være introvert vs. ekstrovert: http://www.sygeforsikring.dk/Default.aspx?id=1898
  – én fellow introvert til en anden :)
  Dejligt den pointerer, at der er fordele ved begge dele, især i denne verden hvor der lægges stor vægt på at være ekstrovert. (Tak fordi du hiver lidt i den modsatte retning)

  Svar
 17. Jeg starter altid min morgen med at drikke et stort shot friskpresset ingefærd, citron og chili tilsat cayennepeber sammen med et stort glas vand og mit fiskeolie. Dette har jeg gjort i over et år nu og det fungere virkelig godt for mig. Jeg føler mig frisk hele dagen, jeg har fået en meget pænere hud og så er jeg aldrig syg.

  Tak for altid fantastisk inspiration og indspark i sundhedsdebatten Jane.

  Svar
 18. Jeg tager en Balanceshake. Den indeholder alt hvad jeg har brug for af vitaminer, mineraler, kostfibre, omega-3 olie og en del protein, tilsat en slat fløde, kokosolie og proteinpulver. Et hurtigt nemt måltid, der holder mig mæt i 4-6 timer.
  Hvor meget omega 3 får du i dit fiskeolie? Det kan jeg ikke læse på hjemmesiden

  Svar
  • Åh jeg måtte da også lige have flasken frem. Her står at den indeholder 1100 mg omega 3 pr. teskefuld (5 g). Jeg måler ikke med teske, jeg hælder bare i ;-)

   Svar
    • Mængden af omega 3 er ikke så afgørende som balancen mellem omega 3 og 6. Og husk at vi også får omega 3 (og 6) via kosten, så det skal ikke komme fra tilskud det hele.

     Svar
  • Hvis olien er ren og ikke harsk, tror jeg ikke, det gør nogen forskel. Bræk kapslen over og snus til indholdet. Jeg tager lidt større doser end normalt og det ville blive til meget kapselmateriale i min mave, hvis jeg skulle tage kapsler :-)

   Svar
   • Hej Jane
    Jeg har lige et spørgsmål til din fiskeolie. Jeg har spist fiskeolie i kapsler meget længe. Har bestemt at når glasset jeg kører på er tomt vil jeg prøve fiskeolien med tilsat D-vitamin. Behøver den ikke opbevares på køl? Jeg har før været ved at købe den hjem over nettet, hvor jeg handler jævnligt, men har været usikker på om olien vil blive ødelagt under fragten?
    Til slut vil jeg sige tak for opskrifter og inspiration. Jeg har spist low carb længe, men kører nu på 3. uge striks LCHF. Det var kun frugten og knækbrød som jeg manglede at droppe – så det har været intet mindre end fantastisk og tage det sidste spring :-)

    Svar
 19. Jeg har netop drukket et glas vand med salt og citron, og hold da op en effektiv sjus. Jeg har vist været i underskud på saltbalancen. Tak for påmindelsen og ikke mindst forklaringen.

  For tiden nyder jeg en maca latte om morgenen, da jeg prøver at tage en kaffefri-periode, og netop har købt maca med hjem fra ferie. Med hjælp fra Pinterest fandt jeg denne opskrift, som jeg har tilpasset en anelse: http://www.katharinerene.com/food/blog/maca-mocha-latte
  Jeg undlader sødning, bruger kun 1 tsk mælkebøtteblade, og så tilsætter jeg lidt ægte kanel og ren vanilje plus en tsk kokosolie. Til sidst tilføjer ekstra kogende vand, da jeg synes, vandet er blevet for koldt efter, teen har trukket, og så får latten en tur med stavblenderen. Mums og jeg har absolut ingen kaffe cravings.

  Svar
 20. Lige en kommentar til indtagelse af salt.
  Min mor blev af lægen anbefalet at salte sin mad ekstra, da hun “manglede” salt. Hun havde haft et par blodpropper, der kom flere til og hun døde af en hjerneblødning for fire år siden. Efterfølgende læste jeg artiklen om salt i Tænk (tænk.dk) skræmmende.
  Alternativ er måske cellesalt periodevis – se evt Cellesalts Guide på nettet.

  Svar
 21. Ja jeg tænker også det er overgangsbesvær, men jeg syntes bare det er lang tid, er det normalt at have overgangsbesværd i 5 uger ?
  Jeg sørger for at få fedt til alle måltider som, fløde, kokosolie, mayonnaise, avocado. Jeg kommer fløde/olie i kaffen. Og jeg har ikke tabt mig. Jeg spiser kun lchf mad, jeg falder ikke i med brød og sukker. Jeg kan ikke rigtig se hvorfor jeg ikke taber mig.
  Er der bare nogen som er længe om at. Blive vant til lchf.?
  Hilsen Helle

  Svar
  • Det kan sagtens tage lang tid for kroppen helt at vænne sig til. Min erfaring er også at vi hver især tit skal finde vores egen model, eller hvad jeg skal kalde det. Nogle trives (og taber sig bedre) på en mere liberal kost, mens andre har det bedst og taber sig bedst på striks LCHF. Jeg synes, det er svært at sige noget helt generelt om det.
   Vægttab forudsætter jo også stadig et kalorieunderskud, så det er også en faktor. Alder spiller desværre også en rolle. Nu kender jeg ikke din, men de fleste, jeg hører fra, som skal knokle ekstra for vægttabet er kvinder +40 år…:-/

   Svar
 22. Kære Jane
  Tak for nogle rigtig gode tips, jeg vil prøve med salt.
  Jeg er startet på lchf for 5 uger siden, jeg har hovedpine som så måske skyldes saltmangel. Men jeg får også en masse hede/svedeture ved du hvad det skyldes og kan jeg gøre noget ?
  Mine ben er også så tunge og har næsten ingen kræfter.
  Men min mave og min blodsukkerbalance har aldrig været så god før, så jeg vil jo så gerne fortsætte på lchf.
  Hilsen Helle

  Svar
  • Det lyder som overgangsbesvær! Husk nok væske og også nok fedt. En typisk fejl er at man spiser mere protein i stedet for mere fedt og det giver symptomer som disse. læs mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-overgangsbesvaer/

   Det kan også bare være almindelig tilvænning. Temperaturstigningen kan handle om at stofskiftet sættes op, fx hvis vi spiser kokosolie. Jeg formoder det ikke er overgangsalder-symptomer.. ;-)

   Svar
 23. Hej Jane
  Tak for en dejlig aktiv side, med mange inspirerende indslag.
  Jeg har lige et spørgsmål, jeg er vokset op med en mor som altid har drukket A. Vogels Valleforce, er det det samme som Vita Biosa? Jeg drikker selv Valleforcen, og synes den smager dejligt. Kan jeg bare blive ved med det, eller er det bedre at skifte til VIta Biosaen??
  Hilsen Anne Emilie

  Svar
  • Den tror jeg da sagtens du kan fortsætte med. Jeg har faktisk tit haft lyst til at prøve den, så det kan være, jeg gør det næste gang. Vita Biosa er jo ikke en nødvendig del af noget, det er bare et produkt, som jeg personligt har glæde af :)

   Svar
 24. Hej Jane
  Hvad er forskellen egentlig på billig bordsalt og Himalayasalt, i den her forbindelse? Jeg ved godt, at Himalayasalt muligvis smager bedre, men er det ikke den samme kemiske reaktion, der sker i kroppen, så længe det er noget med salt? Jeg spørger bare, fordi jeg er fattig studerende og gerne vil høre, om jeg kan spare lidt. Jeg får det nogle gange skidt, og mistænker det for at være fordi jeg falder lidt i med kulhydraterne engang imellem, og kunne godt tænke mig at prøve at se, om det hjælper, med et “saltshot”.
  KH Sara

  Svar
  • Hejsa!
   Jeg lever selv på det rimeligt stramt budget, men det er muligt at få råd til Himalaya salt: de har det i Tiger-butikkerne i poser til 20kr, både groft og fint, og det holder ret længe, så det var måske en mulighed?;-)

   Svar
 25. Jeg starter dagen med et stort glas kold, hjemmegjort kombucha på tom mave. Kombucha er en fermenteret te, der indeholder probiotika og en masse gavnlige stoffer til kroppen fra kombucha svampekulturen og den grønne te. Smagen er lækker (lidt som en let syrlig cider) og kombuchaen er naturligt perlende. Det er (for mig) en dejlig start på dagen!

  Svar
  • Hurra – en fellow Kombuchanørd :) Jeg gør det samme. Laver det med smagsvarianter. Smider også en “golden milk” ind ind i mellem ( gurkemejedrik) og vand med citron at starte på

   Svar
 26. Jeg starter hver morgen med et stort glas varmt vand, med frisk citronsaft – det sætter straks gang i fordøjelsen, og jeg bliver ikke så træt i løbet af en hektisk arbejdsdag, som hvis jeg ikke får startet dagen med vand. Mælkesyrebakterier er også et must hos mig, da det giver ro i maven. Men jeg tager kapsler – dem af Matas egne.

  Svar
 27. Jeg drikker en forfærdelig drik som Sanna Ehdin (hende der har skrevet bogen Det selvhelbredende menneske) anbefaler. Hun er ikke direkte LCHF, men absolut positivt indstillet. Hun er meget obs på anti-inflammatorisk kost og andet der styrker kroppens evne til at læge sig selv.
  Jeg har kun drukket den i en uge, så jeg afventer stadig langtidseffekter, men allerede nu er min ryg slet ikke nær så skrøbelig om morgenen.
  I får lige opskriften som hun lagde den op på sin Facebook og så kan I selv søge videre, hvis I tør.
  Men nu I er advaret – det er fælt :D
  Hilsen Maria

  “Sannas Guckmeja

  Blanda i en stor glasburk eller skål:
  2 dl eko-gurkmeja
  2 dl nässelpulver
  3 msk eko-ingefärspulver (valfritt o ta INTE om du har tendens till hetta o rödbrusighet)
  1 dl MSM (svavelinnehållande)
  1 dl malt nyponpulver (tar bort lite av beska smaken)
  1 dl L-Glutamin (hjälper bygga muskler, behålla spänst i huden, reparera tarmen samt förbättrar sömnen)
  2 msk malen svartpeppar

  Skaka/rör om väl och ta ca 2 msk av blandningen i ett glas vatten och 1-3 msk kokosolja och drick sakta. Kokosoljan kan också intas separat eftersom den är fast vid svalare rumstemperatur.

  Rekommenderas först på morgonen. Det smakar inte speciellt gott, men man vänjer sig och det är supernyttigt. Blandar man ut det i mandelmjölk eller liknande så smakar det bättre.

  Perfekt att ta innan och efter operation för snabbare läkning. Men jag tar det nästan varje morgon för att stärka de friska krafterna och motverka inflammation.”

  Svar
 28. Min morgenrutine ligner din :-) Jeg tager ikke vita biosa pt, og tager en større dosis fiskeolie end dig, nemlig 2 spsk, men også i æblejuice. Og et lille glas med 1 tsk havsalt dog uden citron :-)
  Hvis jeg “glemmer” saltvandet i noget tid, kan jeg miste energi, få hovedpine og have sådan en osteklokkefornemmelse. I det sekund jeg så drikker saltvandet, forsvinder det, og jeg kan knap nok smage saltet. Så derfor skal det aller helst bare være fast rutine herhjemme :-)

  Svar
 29. Jeg er OGSÅ på Vita Biosa! Synes ikke det smager helt så slemt som du… jeg blander det med mælkesyret grønsagssaft og kommer en sjat varmt vand i, så det ikke kommer iskoldt ned i maven. Det kan altså noget!

  Svar