Chokolade med pekannødder og havsalt

Min favoritchokolade er chokolade med pekannødder og havsalt.

Skarpt efterfulgt af mørk chokolade med mint – og chokolade med macadamianødder med salt – men i dag er det lige pekannødder/salt, det handler om.

Enkelte gange har jeg sprunget over, hvor gærdet er lavest og købt sådan en plade chokolade med pekannødder og havsalt, og selvom de måske er okay, er jeg blevet skuffet og tænkt, at de ikke kom noget nær i nærheden af mine hjemmelavede.

Men den hjemmelavede version. Jeg siger dig, det er godt! Den bløde chokolade med lidt knas fra pekannødderne og en diskret saltsmag på tungen til sidst.

Salt er en fantastisk smagsforstærker i chokolade.

Min far elsker desuden disse og engang var det nærmest en tradition, at jeg havde et glas med til ham som “værtsgave”, når vi kom på besøg.

Chokolade med pekannødder og havsalt

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Chokolade med pekannødder og havsalt

Chokolade med pekannødder og havsalt

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Chokolade med pekannødder og havsalt – 1 stor plade

 • 300 g mørk chokolade
 • 50 g kokosolie
 • 150 g pekannødder
 • flagesalt fx Maldon Sea Salt eller lign.

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad. Rør kokosolie i.
 • Beklæd en form med bagepapir og fordel pekannødderne deri. Drys med flagesalt ud over. Det er svært at sige noget om mængden. Den skal jo ikke oversaltes, men man må gerne kunne smage saltet. Så brug mindre, end du ville putte på spejlæggene men mere end du umiddelbart ville tro er ok i chokolade.
 • Hæld den smeltede chokolademasse ud over nødderne og sæt hele balladen i køleskab.
 • Når den er stivnet, har du en stor plade lækker chokolade. Skær den ud i rustikke stykker og server.
 • Prøv at gemme nogle til en anden dag. Det lykkes med varierende succces herhjemme, vil jeg sige!

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

28 kommentarer til “Chokolade med pekannødder og havsalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg brugte noget 86% noget 80% og et lille stykke af en 70%, mest for at bruge plader jeg havde brudt emballagen på. Men vil nok bruge ml. 85-90 næste gang

  Svar
  • Jeg spiser helst chokolade fra 85% og opefter men ind imellem når jeg laver desserter (især til andre) bruger jeg 70%. Den er sødere og lidt nemmere at arbejde med.

   Svar
 2. ENIG! Den kombination er… to die for! Alt for meget at mit chokoladeindtag bliver direkte fra pakken – det må der laves om på. Sådan en portion der står i hvert fald øverst på listen :P
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 3. Kære Jane
  Jeg er stor fan – så bare tak herfra for mega god inspiration!!! Har dine bøger og er netop startet på en næsten striks LCHF efter en periode i sukkerkrukken…stor succes, mæthed og glæde!
  Meeeeen, jeg er også en stor “chokoladefanatic”, og da jeg har et mål om at smide nogle centimeter, lader jeg guf og chokolade være lige nu. Men, når min krop har fundet melodien, vil jeg gerne tilbyde den lidt 85% chokolade igen….hvor tit? Mangler en god regel for mig selv – har du en tommelfingerregel til chokoladespisning der virker, så står jeg på tæer for at skrive mig det bag øret.

  Stor søndagshilsen Kicki :-)

  Svar
  • Åh jeg tror ikke, jeg er den rette at spørge! Ha ha! Jeg spiser tit chokolade. I hvert fald ugentligt. Men som dig er det der, jeg skærer, hvis bukserne strammer… ;-)

   Svar
 4. Wow, det er lækkert, har lavet en portion i dag, tror muligvis det skal være en mindre portion en anden gang, for det smager næsten for godt. Har ellers ikke lavet meget LCHF guf

  Svar
  • For at øge fedtprocenten, mætte og tilfredsstille mere, så man (jeg) ikke rydder hele pladen og for at give den lækre cremede konsistens. Men udelades, ja det kan det godt :)

   Svar
 5. Uhm… prøvede din Pekan tærte i går, smagen var himmelsk da den var kold – dog en lidt fedtet affære (kan det mon passe?) Tænkte selv om det var fordi min form var mindre, og derfor en højere kage…

  Svar