Chiaknækbrød

Chiaknækbrød er nok den mest populære opskrift på Low Carb-brød. Opskriften her har i hvert fald gået sin sejrsgang, siden jeg postede den for første gang tilbage i 2014. Og med rette. For det er få brød, jeg har lavet så mange gange som disse chiaknækbrød.

Igennem årene har jeg gjort opskriften lidt nemmere, så jeg har opdateret fremgangsmåden i opskriften nedenfor.

Chiaknækbrød – med dejligt knas

Jeg spiser meget sjældent brøderstatninger. Hvis jeg skal have en skive af noget, foretrækker jeg noget, der knaser, og når den trang kommer over mig, er disse chiaknækbrød en af mine favoritter. De kan bruges til både den lille sult, som en del af et større måltid eller til fx det lækre tapasbræt.

Chiaknækbrød - bedste opskrift på knækbrød uden mel

Chiaknækbrød

Udskriv Pin
De bedste og nemmeste melfrie knækbrød, der findes.
20 stk
|
1 t 40 min

Ingredienser

CHIAKNÆKBRØD – 1 PLADE

 • 1 dl chiafrø (reklamelink)
 • 2 dl hørfrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 tsk salt
 • 3 dl vand

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader.
 • Hæld alle frø i en stor skål sammen med salt.
 • Kvas fennikelfrø og bland dem i også.
 • Hæld vandet i og rør rundt. Lad chia og hørfrø suge væsken til sig i 5-10 minutter. Rør evt. rundt imens med en dejskraber.
 • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber, så den fylder helt ud til kanten.
 • Når pladen er fuld, kan du vælge at skære firkanter i den med en pizzaskærer. Du kan også vælge bare at brække rustikke stykker af pladen bagefter.
 • Bag knækbrødene midt i ovnen i 1-1,5 time. I min ovn tager det 1 time og 20-25 minutter. Tryk på dem i midten og mærk om de føles sprøde.
 • Tag ud, lad afkøle og let dem forsigtigt fra bagepapiret. Bræk dem i dine ønskede stykker og opbevar i tætsluttende glas eller i fryser.

Noter

Prøv at tilsætte 1 tsk kvaste fennikelfrø til dejen. Det giver uhørt god smag.
Andre gode varianter er med parmesan (put det på, når der er ca. 10-15 minutter tilbage af bagetiden) eller med dine yndlingskrydderier. Rosmarin smager godt og oregano og peber er rigtig lækkert også.

Allergivenlige knækbrød uden mel, gluten, æg osv.

Chiaknækbrødene indeholder hverken gluten, mejeriprodukter, nødder eller æg, så de er meget allergivenlige.

Medmindre man selvfølgelig er allergisk overfor kerner. Er du ikke allergiker, kan jeg varmt anbefale at prøve en skive af disse med et godt lag smør og en tyk skive ost! Øj, det er godt!

Mange spørger om der ikke skal æg i dejen men det skal der faktisk ikke. Chiakknækbrød hænger sammen ved at chiafrø og hørfrø gelerer i kontakt med væske og denne gelé binder dejen sammen. Faktisk bliver knækbrødene her sprødere UDEN æg end med.

Se også: Chia knækbrød med oregano og peber

Chiaknækbrød - opskrift på de bedste knækbrød uden mel

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

147 kommentarer til “Chiaknækbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej, hvornår skal de sidste 0,5 dl. i?
  Jeg kan se du har ændret opskriften, selvom den gamle var helt fantastisk :)

  Svar
  • Godt du spørger – nu fik jeg nemlig lige opdateret opskriften til den, jeg bruger allermest. Her hælder jeg bare det hele i sammen og det fungerer superfint.

   Svar
 2. Hejsa
  Et lille tip, hvis man gerne vil have meget tynde. Så hæld dejen ud midt på bagepapir, læg et stykke bagepapir ovenpå og brug så hænderne til at presse det ud og den tykke kant der kommer skrabes af. Så river man det øverste bagepapir forsigtigt af. Det dej man har skrabet af, lægges på et nyt bagepapir og gøres det sammen som før.
  Mvh Lisbeth

  Svar
  • Hej Hanne

   Jeg kopierer lige mit svar til dig fra i går, da du skrev andetsteds:

   Det tror jeg ikke ville blive helt godt i min ovn. Min ovn varmer vildt ujævnt. Jeg tror jeg ville tage tiden og bage dem hver for sig.

   Svar
 3. Hej Jane

  Jeg har møjsommeligt scrollet mig igennem alle kommentarerne for at være sikker på, at mit spørgsmål ikke var blevet besvaret ?
  Jeg kan se, at det er stillet flere gange, men jeg kan ikke finde svaret, så… Bages de ved varmluft eller alm. ovn?

  Bh Louise

  Svar
  • Hehe hvor er du sød. Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Lige disse har jeg dog faktisk bagt ved begge og begge dele fungerer fint.

   Svar
 4. Et lille tip fra mig:
  Når massen er hældt ud på bagepladen så læg et stykke bagepapir ovenpå og rul ud med kagerulle. Så kan den rulles helt tyndt og ensartet ud ?

  Svar
 5. Jeg putter lidt Fiber Husk i. Så binder det lidt bedre.

  Måske kan nogen svare på dette.
  Når man køber kerne, er der rigtig stor forskel på hvor mange gram kulhydrater de indeholder pr. 100 gram. F.eks græskarkerne, kan der være både 14 g og 4 g. Det samme gælder andre frø. Kan man regne med det der står på indholdsfortegnelsen?

  Svar
  • Mit gæt er at det er en fejl. Nogle gange kopierer producenten bare næringsdeklarationer fra udlandet uden at tage højde for at vi i DK deklarerer kulhydrater i tilgængelige kulhydrater.

   Svar
  • Det ved jeg ikke lige. Måske jo. De gelerer jo på samme måde som hørfrø gør det, så de burde kunne hænge sammen…

   Svar
  • Der er ikke mandelmel i opskriften…?

   Hvis du mener generelt, afhænger det lidt af den pågældende opskrift. Jeg oplever at det kræver lidt tilpasning at bytte ud og at det ikke på samme måde er sådan at man bytter 1:1. Tjek evt. disse meltyper her: Low Carb Meltyper

   Svar
  • De er lidt svære at energiberegne, da en del af hørfrøene vil passere ufordøjet igennem tarmsystemet. Jeg har lavet et estimat i min første Keto-bog, hvis du har den, men jeg kan ikke huske præcis hvor de landede. Du kan også se hvordan du selv laver energiberegninger her: Energiberegninger

   Svar
 6. Hej Jane

  I chiaknækbrødopskriften står der 2 dl vand og længere nede 0,5dl vand. Skal der slet ikke noget olie i eller andet til at binde det hele sammen.?

  Svar
  • Hej Hanneann

   Prøv at læse opskriften helt igennem. Så kan du se at de 2 dl bruges til at udbløde chiafrøene og de 0,5 til at dejen ikke bliver for tør. I den opdaterede fremgangsmåde er dette dog sprunget over.

   Der skal ikke andet i end vand. Vandet får chiafrøene og hørfrøene til at danne en gele som fint binder knækbrødene sammen :)

   Svar
 7. Kan man egentlig male kerner og lave brød af det? Hele kerner skulle være lidt problematisk for de der døjer med maven.

  Svar
  • Ja det burde man sagtens kunne. Man kan lige være opmærksom på at de sarte fedtsyrer da bliver mere tilgængelige, men så længe bagetemperaturen er så lav som her burde det ikke betyde det store.

   Svar
 8. tænker om man ikke kan lave en lidt større portion og bage ved lav temperatur som brød, der skæres i skiver til de dage, hvor man bare trænger til den der ostemad… eller klapsammenmad?

  Svar
  • Tænker du i et forsøg på at lave et stenalderbrød/kernebrød uden æg? Det kan man godt – jeg har gjort det her.

   Men det smuldrer markant mere end versionerne med æg…

   Svar
 9. Det lyder super. Men hvis man er i keto-fasen, er det så ok at spise og hvor meget?

  Hilsner Malene

  Svar
  • Jeg har en i min første Keto-bog men det er lavet som estimat, fordi det er lidt svært med den store mængde hørfrø og chia, hvoraf en stor del vil passere ufordøjet igennem. Jeg mener jeg estimerede dem til ca. 80-90 kcal pr. stk og 2-3 g kulhydrat.

   Svar
 10. Hej Jane, tak for en lækker opskrift. Desværre har jeg et problem med holdbarheden, selv om jeg lægger dem i et tæt lukket glass med gummi imellem, lige som dig. Højest tre dage før de begynder at danne mug og jeg så skal smide dem der er tilbage ud. Det er sket de to gange, som jeg har lavet dem. Hvad skal jeg gøre? I øjeblikket er jeg i gang med en kur mod candida svampe, så det er meget vigtigt, at jeg ikke kommer til at spise sådan noget og det er svært at opdage på de mørke knækbrød. Jeg har taget et billede men kan desværre ikke vedhæfte det her. Mange hilsner. Patricia

  Svar
  • Det forstår jeg godt, du tror, men det, du tror er mug, og som virkelig ligner mug er den chia-gel, der holder knækbrødene sammen. De kan holde sig nærmest forevigt ??

   Svar
 11. Super god opskrift :-)
  Jeg deler “dejen” i to og ruller hver portion meget tyndt ud mellem 2 lag bagepapir…bager dem ved lidt højere varme( 180 grader) og venter med at tage dem ud til de er pænt brune, dog uden at være brankede, så bliver de supersprøde og får lige en smag jeg er vild med.

  Svar
 12. For at vide lidt mere ift keto, hvad er de 2-3 kulhydrat så udregnet fra ift størrelse af knækbrød?
  Eller mere simpelt, hvor mange knækbrød får du ud af en portion?
  Mvh Bettina

  Svar
 13. Jeg skal til ost-pølse og ja, rødvin, hos veninde på tirsdag. Jeg vil bage en portion af disse samt nogle af fiberbollerne og tage med. Fiberbollerne plejer jeg at skære i skiver, så der er plads til mere ost/pålæg. Jeg er godt klar over, at i forhold til keto, kommer jeg over de 20-30 gram, men jeg kommer ikke så langt over, som jeg ville med ‘rigtigt’ brød. Og eftersom jeg skal navigere med dette resten af livet, er det nok sådan, det bare skal være. Og så starter jeg jo Kickstart efter påske, men det er en anden snak

  Svar
  • Sådan tænker jeg det også. Jeg ligger normalt og uden at tænke over det et sted mellem 0-50 g pr. dag og så svinger jeg op til måske 100 g, nogle gange 150 g en dag her og der. Det fungerer fint for mig at gøre det sådan.

   Og glæder mig til at have dig med efter påske :)

   Svar
 14. Hej Jane
  Kan/ må man godt spise disse chiaknækbrød når man er på keto, mangler lidt til min kaf om aften ☺️
  Venlig hilsen Caja

  Svar
  • Det vigtigste i keto er at dit samlede kulhydratindtag over dagen er lavt (20-30 g pr. dag). Hvordan chiaknækbrød passer ind der, afhænger af hvad du i øvrigt har spist. Jeg estimerer med at en skive chiaknækbrød indeholder ca. 2-3 g kulhydrat. Det er lidt svært at sige præcist, da en del af hørfrøene og til dels chia, vil passere ufordøjet igennem systemet.

   Jeg har skrevet mere her: Hvor tit må jeg spise chiaknækbrød på KETO?

   Svar
 15. Hej Jane

  Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift – hvor mange stykker (ca.) er der per portion?

  Mange hilsner Christina

  Svar
  • Jeg plejer at skære dem ud så jeg får 20 stk, fordi det passer med det glas, jeg opbevarer dem i. Men du kan selv vælge din størrelse, når du ridser dem inden bagning :)

   Svar
 16. Jeg bager disse nærmest flere gange om ugen …. indimellem bliver alle kerner i foodprocessoren, så minder lidt mere om mel .. også smadder godt!! Nu ser jeg i dag, at du aldrig spiser fuldkorn mm…. men er disse ikke det??
  Er godt klar over, der er mange kalorier i disse kerner, men er det noget med, de mærmest bare ryger “gennem” systemet ??

  Håber du har mulighed for at svare

  Svar
  • Hej Jette
   Fuldkorn er kornprodukter men du tænker på kostfibre, tror jeg. Det er to forskellige ting. Kostfibre finder du også i grøntsager, frugt, nødder, kerner etc.

   Det er rigtigt at nogle af kernerne her vil passerer ufordøjet igennem systemet. Det gælder især hørfrø og chiafrø, som har den hårde skal. Jeg har lavet et estimat på disse, hvor jeg regner med at de indeholder ca. 3 g kulhydrat og ca. 90 kcal pr. skive (efter hukommelsen – har ikke tjekket beregningen)

   For alle madvarer gælder det, at jo mere uforarbejdet den er, jo færre kalorier optager du fra den. Spiser du hele nødder eller frø, optager du altså mindre, end hvis du maler dem til mel (eller nøddesmør). Når du kværner nødder/kerner til mel, gør du både kulhydrater og kalorier mere tilgængelige. Det samme gælder hel broccoli ift. broccolimos/juice etc.

   Håber, det giver mening :)

   Læs evt. også: Hvor tit må jeg spise stenalderbrød og chiaknækbrød

   Svar
 17. En så god opskrift. jeg blander salten i vand sammen med chiafrøene, så det bedre kan blive fordelt.

  Svar
 18. Havde du ikke på et tidspunkt en opskrift på knækbrød hvor der også kom salt og parmesan i? Synes ikke længere jeg kan finde den.

  Svar
  • Det er svært at estimere, da hørfrø og chia har så hård en skal og kulhydraterne kun optages, hvis de knuses. Hvor mange, der knuses og hvor mange, der passerer ufordøjet igennem er svært at sige. Jeg har lavet et cirka-estimat på at et stykke chiaknækbrød indeholder 2-3 g optageligt kulhydrat men det er kun et estimat.

   Svar
  • Yes, det kan man nemlig. Og de holder nærmest forevigt – altså bortset fra at de bliver spist ret hurtigt herhjemme af en meget begejstret mand :)

   Svar
 19. Da jeg ikke er fan af solsikkefrø, brugte jeg i stedet hakkede rå jordnødder, og det virkede perfekt! Dog syntes jeg, at de var lidt for saltet, så næste gang vil jeg nok bruge mindre.

  Svar
 20. Herhjemme elsker vi disse knækbrød, børnene får gerne en med i frugtposen i skole og børnehave :)
  Den sidste halve time bager jeg dem gerne med lidt revet ost oven på ? Det smager super godt

  Svar
 21. Hej Jane
  Jeg har med stort held bagt chiaknækbrødene. Ville bage dem igen her til aften, men opdagede, at jeg ikke havde flere Chiafrø. Jeg prøvede så at bage dem uden chia. Brugte i stedet 2 dl hørfrø, som stod i blød med vand i 5 min, hvorefter jeg blandede de øvrige kerner i. Resultatet blev ligeså godt, synes jeg.
  Tak for alle de gode opskrifter.
  Med venlig hilsen Helle Steffensen.

  Svar
  • Det gjorde jeg også altid i “gamle dage”, dvs. før chiafrø kom på markedet. Det fungerer nemlig også fint :)

   Svar
 22. Hej :)
  Jeg har netop forsøgt en portion, og smagen er super.
  Men de er bløde. Jeg gav dem 1,5time i ovnen som anvist, og efter de stadig var bløde – mere bagetid. Men de bliver ved med at være bløde.
  Kan bagetiden variere så meget fra ovn til ovn? Jeg delte dem før de var helt kolde, er det af betydning?
  Håber du har et staldtip ☀?

  Svar
  • Ja måske. Mine er supersprøde. I min ovn passer 1,5 time. Du kan altid mærke på dem i midten inden du tager dem ud.

   Svar
   • Hej Jane. I den nye og forbedrede fremgangsmåde, skriver du 3 dl vand, så måske, at det er lige i overkanten? Måske er det derfor, at Christina oplever, at hendes knækbrød ikke bliver sprøde? Man bruger jo kun 2/2,5 dl i den almindelige opskrift :)

    Må lige tilføje, at jeg er stor fan af dit fantastiske univers herinde på Madbanditten! Jeg synes, at det ville være en genial idé, hvis du indgik samarbejde med Aarstiderne og sammensatte en måltidskasse for dem hver uge efter LCHF! Det kunne være så lækkert! Det er eneste årsag til, at vi ikke længere får Aarstiderne hjemme ved os, men vi savner virkelig konceptet i måltidskasserne. Blot et forslag :)

    Svar
    • Jeg bruger faktisk nærmere 3 dl. Jeg starter næsten altid med 2,5 dl og lader den stå lidt og så “mætter” jeg dejen med den sidste halve dl. Jeg oplever at de bliver mere sprøde på den måde :)

     Og ja, fin idé med Aarstiderne. Problemet er bare, at det ikke er økonomisk attraktivt for mig og så selvfølgelig at Aarstiderne for mange år siden, da LCHF var det hotteste af alt, afslog at lave en LCHF-kasse, da det efter sigende var “for langt fra deres koncept”. Så det kommer næppe til at ske… :)

     Svar
 23. Hejsa
  Har nu bagt disse 2 gange med samme sørgelige resultat ? Når de har bagt i cirka 30 min er de fuldstændig forkullet…. hvad gør jeg forkert?

  Svar
  • Det har jeg ingen anelse om. Jeg har bagt dem ca. 200 gange med perfekt resultat. Men det lyder vildt at din ovn kan forkulle noget på 30 min ved 150 grader. Det er ikke sådan at du giver dem 250 grader fx?

   Svar
 24. De bedste knækbrød jeg har smagt. Jeg vender tilbage til denne opskrift hver gang jeg skal bage knækbrød. Det er nemt at lave og smager fantastisk.

  Svar
  • Sådan har jeg det også! Jeg har dem næsten altid “på lager”. Det letter så mange ting lige at kunne nappe en hurtig knækbrød :)

   Svar
  • Det er ikke rigtigt til at gøre op på den måde. Striks LCHF er ikke en eksakt disciplin, men handler overordnet set om at spise få kulhydrater, moderat med protein og rimelig meget fedt. For at spise så næringsrig en kost på få kulhydrater, foreslår jeg, at man bruger sine kulhydrater primært på grøntsager. Har man en dag lyst til noget brød, synes jeg, at chiaknækbrødene her er et fint valg.

   Svar
 25. Okay, de spiller, dem her!! Damn de smager godt med smør og ost – og så føler man sig ikke engang særligt syndig… Tak til dig, Jane!!!

  Svar
 26. Nemme og skønne knækbrød! Hvem savner brød nu? De kom som kaldet. De er skønne. Tak for en god opskrift og en fantastisk hjemmeside!

  Svar
  • Nej, jeg ville nok styre udenom knækbrød på striks eller nøjes med et enkelt stykke engang imellem :)

   Svar
 27. Jeg havde ingen græskarker, så kreerede en anden udgave med hampefrø, lidt Sukrin Gold og lidt peber. Vildt lækker og lidt fræk udgave, hvor de to sidstnævnte ingredienser virkeligt komplementerer hinanden godt :-D

  Svar
 28. ved du hvor mange kalorier der er i hele opskriften/ et stykke knækbrød.
  det lyder nemlig meget lækkert og er helt sikkert noget der skal laves, hvis det altså ikke har alt for mange kalorier i så det passer ind i madplanen;-)

  Svar
 29. De knækbrød har jeg bagt i en uendelighed det sidste år! Det eneste brød jeg spiser, ud over mine ” grøntsagsbrød” ! Dog bruger jeg ikke solsikke, de er blevet et fyord herhjemme, og jeg kan ikke engang huske hvorfor! Har læst noget ” ondt” om dem , måske du kan hjælpe med hvad det er! Eller afkræfte det, for jeg vil gerne bruge dem, de er jo et billigt alternativ til mange andre kærner! Tak for din altid skønne inspiration ? Det bliver så fedt med ” madglade børn”, glæder mig allerede!

  Svar
  • Jeg tror, du tænker på at det anbefales at holde igen med solsikkeolie pga. det høje omega 6-indhold, og det anbefaler jeg også. Men du kan trygt spise solsikkekerner som en del af en balanceret kost. Og alle andre kerner i øvrigt også, som også indeholder omega 6.

   Svar
 30. Jeg kan ikke tåle nødder og kerner, men fungerer fint med chiafrø. Tror du man kan bage det her knækbrød kun med chiafrø?

  Svar
  • Kulhydrater er jo ikke fjenden og knækbrød er ikke noget, du skal leve af. Der er forskel på, hvordan kroppen håndterer kulhydrater fra hvedemel og kulhydrater fra fx grøntsager eller nødder og kerner. Hørfrø fx optages slet ikke i kroppen, når de bruges hele, men passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. En del af chiafrøene gør det samme. Så vær ikke bange for kulhydrater. Overvej i stedet hvilke kilder, du får dem fra.

   Svar
 31. super lækker. Det blev min favorit. Dejlig nemt og det hele uden æg. Jeg blev træt af oppsis fordi det smagte alt for meget af æg.
  Elsker dine opskrifter. :)

  Svar
 32. Har lige bagt dem for anden gang. Denne gang med lidt mere salt (ingen anis el fennikel) og så fordelte jeg portionen på to plader, så det blev ekstra tynde. Kæmpehit, også hos ungerne, og et fint alternativ til flæskesvær

  Svar
 33. Åh støn, savle! Jeg er afhængig!

  Havde ikke hørfrø og solsikke på lager, men doblede bare sesam og græskarkerner op. OG gav dejen et ekstra skud fennikel.
  Jeg gider seriøst ikke bage det andet knækbrød igen :D

  Svar
 34. Åh striks eller ej!. Det ved jeg ikke lige. Striks LCHF er jo ikke nogen eksakt disciplin. Min opfattelse af Striks LCHF er, at den i udgangspunktet ikke indeholder brøderstatninger og den slags men snarere bare kød, grøntsager, fedt og fede mejeriprodukter. Som beskrevet her: https://www.madbanditten.dk/2014/02/18/hvad-er-striks-lchf-egentlig/

  Når det er sagt, tror jeg sagtens, man kan spise en skive chia-knækbrød ind imellem. Ikke morgen-middag-aften men engang imellem, når trangen til noget knasende melder sig. Både hele hørfrø og chiafrø passerer vel mere eller mindre ufordøjet igennem systemet, og på den måde bliver der endnu færre kulhydrater tilbage. For egen regning kan jeg sige, at jeg sagtens kan spise chiaknækbrød og være i ketose (testet med blodmåler), men det er ikke noget, jeg har baseret hele min kost på. En sidste ting er, at nogle oplever at de lækre knasende knækbrød trigger nogle gamle overspisningsmønstre (uhm, knækbrød med smør!). Gør de det, bør man nok gå uden om dem her…

  Svar
 35. Hej Jane.
  Jeg har læst mig igennem alle spørgsmål og svar men kan ikke se hvad du siger om hvor vidt de er Striks eller ej. Jeg er nybegynder og vil også gerne vide det. Chiafrø er de striks og hvad med de andre frø og kerner? Venligst Anita

  Svar
 36. Meeeega lækre knækbrød!!! 3. Gang jeg laver dem nu.
  Prøv at smide en stor håndfuld god reven ost i….halli-halløj….Smager så englene synger!! :-)

  Svar
 37. Tip til at få bredt den genstridige knækbrødsdej ud. Læg den mellem to stykker bagepapir og rul ud med kagerulle.

  Svar
  • Godt tip! Faktisk synes jeg ikke, at disse er svære at brede ud ved hjælp af en våd dejskraber. De traditionelle kerneknækbrød derimod bakser jeg lidt med…

   Svar
 38. Har du prøvet at komme tørrede brændenælder i? Eller revet parmesan?
  Glæder mig til at sætte tænderne i dem ;-)

  Svar
 39. Tusind tak for virkelig mange super lækre opskrifter :)
  Jeg har netop bagt en portion af ovenstående chiaknækbrød, de er super gode selv om jeg ikke er pjattet med konsistensen af chia.

  Når jeg bager knækbrød (alle former) som glatter jeg knækbrødet ud mellem to stykker bagepapir, det tager kun et enkelt minut og bliver så jævnt som man ønsker.

  Vh Stine

  Svar
 40. Hej
  De er superlækre!
  Jeg har tidligere undgået ægget og i stedet lavet det samme nummer med hørfrø, faktisk kogte jeg dem i vand til det blev slimet ligesom chiafrø og vand. Det skulle og kunne lade sig gøre at lave hørfrøslim bare ved at hælde vand på og lade det stå, jeg er bare ikke klar over om det går så hurtigt som chiafrøene.

  Svar
 41. Hej Jane.

  Har lige bagt dem og de er super lækre og nemme at lave, jeg er LCHF jomfru så det skal nok blive en lækker start, er de også ‘striks’ godkendt?

  Mvh Malene

  Svar
 42. Hej, jeg har lavet de her knæbrød, bare uden chia og fennikel, for jeg havde ikke noget af det herhjemme. Jeg blandede et æg i dejen for at få den til at binde bedre. De smager rigtig godt, men mit spørgsmål er så: Hvordan skal jeg så opbevare dem, når der er æg i og holder de lige så længe som dine ( på grund af ægget tænker jeg)?

  Svar
  • Jeg laver nogle andre knækbrød med æg også og dem plejer jeg at opbevare i et tætsluttende glas – eller faktisk også i fryseren. Jeg synes, det er lidt svært at få spist en hel portion…

   Svar
   • Mange tak for svaret. Det var mere om ægget gjorde nogen forskelle i forhold til holdbarheden eller om de skulle i køleskabet/fryser fordi der er æg i.

    Svar
 43. Jeg skal lige spørge, fordi jeg har lige været til workshop, hvor der blev sagt, at frø generelt og chia- og hørfrø i særdeleshed bliver lettere at optage i kroppen, hvis man blender dem, så maven har en chance for at komme ind til godterne på indersiden af den syrebestandige skal. Det har jeg så tænkt mig at gøre, når jeg begiver mig i kast med denne opskrift, men suger de mon så mere væske til sig, og skal der i så fald tilsættes mere væske til opskriften tror du?

  Svar
  • Ja for at få gavn af det indeni skal de kværnes. Derved gør du dog også fedtsyrerne mere sarte overfor varme, så overvej det også, når du skal bage dem. Jeg tror heller ikke du kan regne med mængderne i opskriften her.

   Svar
 44. Hejsa og tak for alletiders gode blog… omgang nr 2 af disse skønne knæk brød i denne uge står lige nu i ovnen og hygger sig…. Kan også godt li de andre men syntes det er skønt at de er så hurtige at lave

  Svar
 45. Jeg bagte dem i morges, og de fik et drys flagesalt, inden de røg i ovnen… serveret til morgenmad med et lag “tand-smør” og en skive flødehavarti :D

  Svar
 46. Hej Jane.
  Først må jeg lige sige, tak, fordi dig og din side findes!!
  Jeg hopper gradvist mere og mere med på denne LCHF-livsstil og overvejer snart at tage springet helt. Tænkte på, ville man kunne drysse noget groft salt over disse og så bage dem, så de blev en smule saltede, eller hvordan er det?

  Svar
 47. Jeg forsøgte mig også med dem, de blev super gode og sprøde. Har spist dem til morgenmad med ost og god øko-spegepølse :)
  Jeg havde ikke fennikelfrø, men kan meddele at anisfrø også gør dem lækre! Men jeg eeelsker også anisfrø.
  Tak for en masse god inspiration!

  Svar
 48. Jeg bagte simpelthen en portion af hver – det er jo vigtigt at kunne sammenligne, ikke? Jeg er vild med chia-knækbrødet, fordi det er så nemt og hurtigt at lave, så mange tak for opskriften!

  Svar
 49. Har lige lavet dem, skønne knækbrød. Jeg rullede dem ud mellem 2 stykker bagepapir og super tynde, der blev næsten 2 plader og bagetiden blev ca. 25 minutter. Tak for altid dejlige opskrifter.

  Svar
 50. Så har jeg bagt en plade knækbrød. Jeg tåler ikke så godt nødder så helt perfekt for mig. Jeg spiser og sjældnt brøderstatninger – en gang imellem er det dig rart luge at kunne tage noget med fx når det gives morgen brød på jobbet. Disse knækbrød er super….

  Svar
 51. Hej.

  Har det nogen betydning om man kværner solsikke- og græskarkernerne til mel? Jeg tænker både på om man så skal have mere/mindre væske i og om knækbrødet så bliver mindre sundt (mindre LCHF).

  Mvh Helle

  Svar
  • Jeg tænker at de sarte fedtsyrer bliver lidt mere blottede, når de er kværnede men om det har betydning ved den lave temperatur ved jeg ikke med sikkerhed. Heller ikke om der så skal ekstra væske til. Der må du prøve dig frem :)

   Svar
 52. Oh, dem skal jeg da prøve i dag. Blander nogle gange chiafrø og lidt ekstra vand i de “oldfashioneds” men ser bestemt frem til at prøve en ægge-fri version. Fedt. Tak for inspiration og for din generøsitet med opskrifter og gode idéer. Det er god karma og mega inspirerende. Keep it up.

  Svar
 53. Ej, og så smider du denne opskrift på, lige som jeg har sat en portion af kerneknækbrød ind i ovnen! :-D Så er det jo heldigt, at der er masser af kerner til overs…. Måske skulle man lige….
  Tusinde tak for en inspirerende, sjov og lærerig blog (og bøger -glæder mig allerede til den næste)
  God weekend!

  Svar