Kokos-kakao-grød med hindbær og ristede sesamfrø

Denne er en variant af den populære kokosgrød, hvis eksistens var gledet ud af min hukommelse her i sommeren. Varianten her er med kakao og toppet med ristede sesamfrø. Hvis du endnu ikke har prøvet kombinationen af chokolade/kakaosmag og ristede sesamfrø, så kan du godt komme i gang. Den er speciel først, mend en vokser på en!

1 PERSON
2 æg
0,5 dl Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria
0,5 dl fløde*
1 spsk kokosfibre
1 tsk sødning (Sukrin Gold, kokossukker etc.)
1 tsk godt kakaopulver (jeg brugte Valrhona)
lidt hindbær

DRYS
ristede sesamfrø (sesamfrø tørristet på panden, til de knitrer)
evt. frysetørrede hindbær

SÅDAN
Hæld æg, kokosmælk, fløde, kokosfibre, sødning, kakao, kanel og vanilje i en kasserolle og kog op under konstant omrøring. Når den begynder at sætte sig fast i bunden, skruer du lidt ned men fortsætter med at røre. Når grøden nærmer sig sin ønskede konsistens, tager du den af. Rør hindbær i, anret i skål eller dyb tallerken og drys med ristede sesamfrø og frysetørrede hindbær.

Grøden har jo noget mindre “bid” end en kornbaseret grød, men det vænner man sig til. Faktisk har jeg aldrig kunne fordrage grød af nogen art, men denne her er jeg kommet til at holde af.

LCHF kokos-kakao-grød

*Normalt laver jeg grøden med 1 dl Extra Creamy kokosmælk + 1 lille spsk kokosolie. Men kartonen med kokosmælk var tom, så jeg måtte bruge 0,5 dl fløde i stedet. Det fungerede ganske fint og så var der heller ikke grund til at spæde grøden op med ekstra kokosolie.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Kokos-kakao-grød med hindbær og ristede sesamfrø”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Jeg er klar over at din overbevisning er at man skal spise rigtig mad, og hvad der ellers får en til at have det godt, og du langt hen af vejen ikke ønsker at være fanatisk. Hvilket jeg synes er en fed tilgang til kosten :)
  Du valgte så for noget tid siden at lave en side med striks LCHF for dem som helst vil gå all-in osv.
  Er det så ikke en smulgle misvisende at denne opskrift står under striks LCHF?
  Jeg forstår det som, kød, grøntsager, fedt og fede mejeriprodukter og æg, og ikke noget andet?
  kokosfibre, sødning (Sukrin Gold, kokossukker etc.), kakaopulver, sesamfrø, hindbær er vel ikke ligefrem striks LCHF ?

  Svar
  • Tjah, når kokosgrøden kommer på striks LCHF er det faktisk fordi det er min oplevelse, at den godt kan spises der – ud fra et ketosesynspunkt. Den indeholder få kulhydrater (medmindre man dynger den til med alt muligt) og den har en tårnhøj fedtenergiprocent. Så det var egentlig bare ræsonnementet herfra :)

   Svar
 2. Hej Jane. Jeg har lige et spørgsmål. Kan man bruge andet end kokosfiber? Jeg har det ikke lige hjemme og vil så gerne have det imorgen til morgen mad, hvis man kan bruge andet. Hilsen mia

  Svar
 3. Ja, det lyder lækkert. Den vil jeg også prøve i morgen.
  I morges lavede jeg også en grød bestående af malede mandler, HUSK, lidt hørfrø, lidt solsikkekerner, 2 spsk. Smør og så noget mandelmælk. Ville egentlig bruge fløde, men var udgået, og tænkte at modermælk kunne erstatte det. Så en tur i mikroovnen, og derefter kanel/golden sukrin, en klat smør og til sidst lidt hindbær.
  Det smagt helt vildt godt, men jeg syntes jeg blev hurtig sulten igen. :)

  Svar