Jordbærtrøfler med chokolade

Når jeg laver opskrifter til mine bøger, er konkurrencen hård. Kun det allerbedste kommer med, og det betyder, at der også er opskrifter, der ikke når spærregrænsen, om man vil. Denne er en af dem. Det er selvfølgelig lidt usportsligt at dele opskrifter på noget, man ikke er helt tilfreds med, men nu får I den alligevel. Og så kan vi jo sige, at der er frit spil for at forfine den.

Meningen med disse var at lave en “hverdagsgodte”, som man ville kunne nappe, hvis man fik lyst til lidt sødt. Efter min mening var kokossmagen lidt for gennemtrængende, så mit bud vil være, at det skal erstattes af en art mejeriprodukt. Måske mascarpone kunne være lækkert. Men så tror jeg, det skal være jordbær-is-trøfler.

jordbærtrøfler sukkerfrie

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

jordbærtrøfler sukkerfrie

Jordbærtrøfler med chokolade

Udskriv Pin
|

Ingredienser

CA. 12 STK

DRYS

 • frysetørrede jordbær eller kokos

Sådan gør du

 • Skær jordbær i skiver og blend dem til mos. Smelt creamed coconut i en kasserolle og lad afkøle. Blend nu jordbærmos, creamed coconut, kokosolie, vaniljepulver og SukrinMelis godt sammen. Hæld toppene i små muffinforme og sæt dem i fryseren, til de er helt hårde.
 • Smelt chokolade i vandbad og dyp forsigtigt de frosne jordbærtrøfler heri ved hjælp af to gafler. Sæt dem tilbage på bagepapiret. Lad dem stivne i køleskab. Server jordbærtrøflerne direkte fra køleskab.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Jordbærtrøfler med chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. De ser lækre ud – hvordan mon det ville fungere med en panna cotta i stil med den lækre opskrift med Panna Cotta med mangolåg som du havde med i din første bog. Jeg tænker piskefløde, jordbær, sukrinmelis og husblas stivner i en isterningebakke og så dyppet i en let afkølet smeltet mørk chokolade. Tror du det ville fungere eller bliver husblassen ødelagt af varmen fra chokoladen?

  Svar
 2. Man kunne formentlig varme mascarpone og jordbær op og tilsætte en teskefuld agar-agar, så det stivner. Det har jeg haft held med, da jeg havde bagt en kage, der skulle mascarponecreme på, hvor jeg var kommet til at bruge mascarpone, der havde været frosset ned. Det blev klumpet og grynet, så jeg varmede det op, tilsatte agar-agar og hældte det oven på kagebunden i formen, da massen var blevet lunken (inden den stivnede). Det fik en god cheesecake-agtig konsistens :)

  Svar
   • Nu er forsøget gjort. Det blev til lækre godbidder. Brugte dog 200 g mascarpone og en pose frosne hindbær, som blev varmet op og smagt til med Sukrin Gold og vaniljepulver og derefter tilsat en teske agar-agar. Så kom det i fryseren i silikoneforme og blev hurtigt overtrukket med chokolade, da det var frossent.
    Chokoladen fik et fint knæk og fyldet var noget flydende, men måske sætter det sig, nu hvor de er kommet i køleskabet…? Lækre var de i hvert fald

    Svar
 3. Jeg tænker absolut at prøve at erstatte med mascarponen eller cremefraiche 38% måske…

  Tænker at prøve med de hjemmeavlede jordbær fra fryseren (kogt, blendet og afkølet) og kokossukker i stedet for sukrin da jeg ikke kan tåle det…

  Svar
 4. Umm, den vil jeg prøve. Jeg synes det er skønt med sanck/lækkert uden mel/mælk/æg, så jeg vil eksperimentere med kakaosmør og cashewnødde/mandel mel, så hører du nærmere :-)

  Svar