Peanutpandekager med chokoladesovs

Der har været lidt for meget fest og ballade i det her liv på det sidste. Sidste lørdag var vi til bryllup, i torsdags drak jeg spændende varianter af gin-tonics til et gin-arrangement, fredag var jeg til åbningen af den nye Irma Axelborg og om aftenen i Tivoli og høre Medina til sådan et fri bar arrangement, som Søren var inviteret til. Og selvom fest og ballade er skægt, er det også utroligt trættende, når man ikke ligefrem er 22 længere.

Så i går var jeg så træt, så træt. Om eftermiddagen fik jeg dog mandet mig op til at lave en stak peanutpandekager med det nye peanutmel, som vi spiste med crunchy peanutbutter og chokoladesovs. Og så var alt træthed glemt for en kort stund. Senere gik jeg i seng kl. 21 og snorksov til vækkeuret ringede kl. 7. Vækkeur på en søndag burde være forbudt, men Silas skulle spille kamp. Farvel weekend!

Men peanutpandekagerne! Opskriften får du her nedenfor. Det er jo bare en version af de populære hytteostpandekager men med en ny aromatisk peanutsmag.

peanutpandekager med chokoladesovs - LCHF

Peanutpandekager med chokoladesovs

Udskriv Pin
8 stk
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend æg med hytteost med stavblenderen, til massen er ensartet.
 • Tilsæt din valgte sødning, peanutmel og kardemomme og blend igen.
 • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg dine pandekager på begge sider.
 • Smelt chokoladen i vandbad og server pandekagerne med peanutbutter og den smeltede chokolade.
peanutpandekager med chokoladesovs - Madbanditten.dk

*Peanutmelet er en ny type mel fra Funktionel Mad. Det er fedtreduceret og har et højt proteinindhold. Kulhydratindholdet er også relativt højt, ca. 20 g pr. 100 g, tror jeg. Det er ikke så fiberholdigt, som nogle af de ande typer mel, og i opskriften her, vil du kunne erstatte det med både kokosfibre eller det fiberrige mandelmel. Evt. ville du skulle sætte mængden en anelse ned.

Men pandekagerne smagte dejligt og Vega brokkede sig bestemt ikke over at agere testsmager.

peanutpandekager med chokoladesovs - Madbanditten.dk

Mit næste forsøg bliver at bruge peanutmelet i panering af kød. Det, tror jeg, vil kunne gøre sig fint i fx asiatiske retter.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik 

Sulten efter mere: Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Peanutpandekager med chokoladesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg elsker peanuts, så først blev jeg helt vild, da jeg så overskriften, men kommetarsporet er desværre ikke så positivt. Før jeg køber peanutmel, vil jeg derfor spørge om de smager af peanut?
  Jeg har fra usa købt pb2, der er fedtreduceret peanut pulver. Peanutbutter af det smager ok, men mouth feel er dårlig, jeg savner simpelthen fedtet, så hellere lidt af den ægte vare.

  Svar
  • Ingen af delene er LCHF som sådan og indeholder begge gluten. I mindre mængder ser jeg dog ingen problemer i det (hvis man tåler gluten) men jeg ser på den anden side heller ingen grund til det – ha ha! Klar besked, ikke?

   Svar
 2. Syntes desværre også det smager hæsligt :(. Har endda prøvet at lave en kold peanutdresseng med chili etc men yuck :(

  Svar
 3. Hej Jane

  Synes heller ikke jeg havde set peanutmel før fra funktionel mad. Men vil du definere melet som lchf? For peanuts siges jo ikke at være det og de ligger omkring 14 g kh pr 100 g.

  Vh Sara

  Svar
  • Det ved jeg ikke. Mængden spiller jo ind her. Sundhedsværdien i peanut generelt synes jeg dog, man kan diskutere…

   Svar
 4. Åh jeg har også sådan en pose peanutmel stående i skabet og synes ærligtalt at det smager så grimt. Synes overhovedet ikke det smager af peanuts. Men tror jeg må prøve dine pandekager her så – måske det kan gøre det spiseligt :)
  – Camilla

  Svar
  • Jeg faldt i fælden og lavede den “peanutbutter” de foreslog på posen. Føj en omgang! Do not try this at home!
   I pandekagerne fungerer det fint. Men det samme gør jo kokosfibre og mandelmelet.

   Svar