Sprødstegt osteomelet med avokado

Denne osteomelet er en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til. Sprødstegt osteomelet, jamen, det bliver sguda ikke meget bedre! Det vilde ved den er, at osten er udenpå omeletten i stedet for indeni, og det giver osteomeletten sådan et sprødt ydre. Jamen det er nøjagtig lige så godt, som det lyder.

Den er så god, at jeg endda har postet en sprød spinatversion tidligere og også har puttet den i Mæt & Slank.

Men hvis nu, der skulle sidde en enkelt derude, der ikke har prøvet den endnu, så tager vi lige en lille reprise.

Sprød osteomelet med avocado - LCHF

Sprød osteomelet med avocado - LCHF

Sprødstegt osteomelet med avokado

Udskriv Pin
|

Ingredienser

OSTEOMELET – 1 PERSON

  • 2 æg
  • 3-4 skiver ost - jeg brugte Emmentaler denne gang
  • 0,5 avokado
  • salt og peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Opvarm smør på panden.
  • Læg nu osteskiverne ned i det smeltede fedtstof, skru en lillebitte smule ned og lad osten syde.
  • Pisk i mellemtiden æggene sammen i en skål.
  • Når der begynder at komme små bobler i osten, hælder du de piskede æg over. Lad dem stege.
  • Når de har stegt lidt, samler du omeletten til en halVmåne og steger den færdig på begge sider.
  • Skær avokado i skiver og server som topping.
  • Husk også at drikke en kop kaffe med fløde til! Ej, okay, det vælger du selv. Jeg synes bare, det er en top-sidekammerat til den lækre tallerken.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

39 kommentarer til “Sprødstegt osteomelet med avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uhmm lyder lækkert
    Det må jeg prøve

    Vægt tab er stagneret nu i over 2 uger

    Så der jeg må se at forstå hvad jeg ikke gør rigtigt nok

    Svar
  2. Hej Jane?
    Tak for dig og dine opskrifter og inspirerende måde at skrive om Keto livsstilen. Jeg har i rigtig mange år forsøgt at tabe mig ved diverse Kure og kostomlægninger, men der sker sjældent noget særligt. Hvis jeg var heldig, så måske 1/2 til 1 kg/md.
    Nu har jeg været på Keto i 5 uger og har tabt mig godt 3 kg! Jeg er lykkelig og ikke mindst mæt!
    Jeg har diabetes 2 og mine tal har længe ikke været så fine, men er sikker på prøverne viser flotte tal, når jeg skal til tjek om 3 uger. (Jeg har fået grønt lys fra lægen om at prøve Keto livsstilen).
    Med venlig hilsen Lotte

    Svar
    • Hej Lotte

      Ej hvor er det bare FANTASTISK! Keto kan virkelig noget, når der er insulinresistens/diabetes med i billedet. Hvor er jeg glad for at høre at du er landet så godt her.

      ❤️

      Svar
  3. Det gik super fint den første gang jeg lavede den, ved ikke hvad der er sket de efterfølgende gange, men det er som om at osten ligger sig i en skorpe i stedet for at mixe med resten og blive blød og dejlig. Nogle forslag til hvad der går galt??

    Svar
    • Jamen meningen er jo netop at osten skal blive en sprød skorpe. Det er jo det, der er det særlige ved denne måde at gøre det på. Ellers skal du hellere putte osten ind i omeletten, tror jeg :)

      Svar
    • Jaaa jeg ved det godt :) Indtil videre har jeg dog valgt kun at have ernæringsberegninger på mine betalingsprodukter. Måske skifter jeg mening senere. Jeg er lidt vaklende omkring det…

      Svar
  4. Min pande gad heller ikke at slippe, så jeg lavede scramble ud af det i stedet. Det endte ret lækkert og var perfekt med en stak lækre tomater til :)

    Svar
  5. Hej Jane!

    Har netop købt din bog ‘mæt og slank’ og er allerede godt i gang med de lækre opskrifter! Er i min første uge og sigter efter ketosen. Jeg er dog i tvivl omkring omeletten på denne side – må man bruge den som frokostalternativ, eller får jeg så ‘for mange’ kulhydrater? Har sat dagen sammen af chia grød m lidt flødeskum (uden sødt tilsat) til morgen, omelet til frokost og kylling i peanutbutter og spidskål til aften. Har lidt svært ved at finde ud af det :) håber du har tid til at svare. Tak for en fantastisk blog!
    Mvh maria

    Svar
  6. Hejsa,
    Et lille fif til denne skønne osteomelet – jeg tog lidt grønt (asparges, løg, rød peber ) og skinke og stegte, smeltede osten, puttede det grønne ovenpå og så æggene – det gav omeletten et pift jeg er vild med

    Svar
  7. livet er for kort til andet :-)
    Vi lever kun 1x – spørgsmålet er; hvordan vi har det imens :-)

    Jeg er enig i meget af det du skriver. Jeg elsker mejeriprodukter, men de gør intet godt for min sundhed- i bedste fald er de ikke skadelige. Sukker og korn er, for os, i det store hele bandlyst. Selvom det kan være svært, at undgå i den moderne verden. Fx får min datter- desværre- serverede øko rugbrød og boller hver dag i børnehaven. Snart skoletid så bestemmer far madpakken.
    Hvad grønsager angår er det bare at give den gas- selvom nogle er klart bedre end andre. Bælgfrugter er fx også syre.
    Selv har jeg en stor forkærlighed for vildtkød. Faktisk spiser vi meget kød og grønt. Kvaliteten er dog vigtig. Vi undgår helst pesticider, vækst fremmer etc. For at vi kan være sunde, er de dyr og det grønt vi spiser også nød til at være det.
    Nå tilbage til morgenbruncen som i dag selvfølgelig består af forarbejde pølser, æggekage og grønt. Alt sammen selvfølgelig som minimum 100% økologisk.
    God dag.
    Mvh.

    Svar
  8. Hej.
    Faldt lige over din spændende hjemmeside. Du har utroligt mange opskrifter, som ligner opskrifter, jeg kreerer i mit hjemme køkken. Jeg skriver dem sjældent ned, men alligevel lidt sjovt :-)
    Dog ligner det, at dine opskrifter indeholder meget syre. Interesserer syre\base balancen dig.? Jeg har aldrig læst dine bøger.
    Jeg er uddannet kostvejeleder (bachelor + niveau) men blev for nyligt fyret fra det offentlige da jeg ikke kan stå inde for mange fødevarer med højt GI, forarbejdede fødevarer, lidt antipati mod mælkeprodukter samt det, at jeg ikke ser fedt og heriblandt kolesterol som fjenden. Så tilbage på hesten med studiestart her 1 sep.
    Men super spændende hjemmeside.
    I`ll be back.
    mvh.

    Svar
    • Hej Philip
      Velkommen til :) Sejt at du går efter det, du tror på!!

      Syre-base balancen har ikke min største interesse, må jeg indrømme, selvom den jo selvfølgelig strejfer mig ind imellem. Uden at vide det sådan helt i bunds ræsonnerer jeg mig frem til at LCHF ikke er det værste i syre/base-perspektiv. De mest syredannende madvarer, du kan finde er jo sukker og kornprodukter, og disse spiser vi ikke på LCHF. Herefter er der selvfølgelig kød og mejeriprodukter, som bidrager til syren men hertil spiser vi jo en pæn del grøntsager (oven i købet primært ovenjords – dvs. de mest basiske) til at veje det op. Fedt er mig bekendt neutralt. På LCHF spiser vi ikke store mængder kød, vi spiser snarere moderat med protein, godt med grønt og så altså godt med fedt for mæthed og energi.
      Dette er ikke et underbygget svar, det er bare mit personlige ræsonnement. Håber, du kan bruge det alligevel :)

      Svar
  9. Jo – der sad da en enkelt, der ikke havde prøvet sådan en sprød osteomelet – mig! Men nu har jeg! Og det er bestemt ikke sidste gang, så tak fordi du lige tænkte på os, der havde overset den i første omgang;)

    Svar
    • Årh for pokker. Har du tjekket spamfiltret, Hanne? Jeg har hørt fra flere, som har fundet det der. Jeg kan se, at din mailadresse er på listen.

      Svar
  10. Den er så lækker. Og en fast del herhjemme.
    Jeg tænkte på har du et godt lchf bud på ostefondue ?
    Ost ost ost. Mums

    Svar
  11. Den på ‘morgenmadsplanen’ – den har jeg aldrig prøvet…;) Hvis det nu ikke lige skal være emmentaler – hvad er så godt i stedet..?
    Kh Anne

    Svar
    • Anne, jeg plejer at bruge flødehavarti men i dag havde jeg kun emmentaler. Alle oste kan bruge så vælg din yndling :)

      Svar
    • Ja, det gjorde jeg og din adresse er på listen. Har du tjekket spamfilter? Sidst oplevede jeg at der var enkelte, som modtog det med et par dages forsinkelse. Hvordan det kan ske, aner jeg ikke. I modulet står der at nyhedsbrevet er leveret til 99,9% af modtagerne ;-/

      Svar
      • Så fandt jeg den i spamfiltret – og har nu “deaktiveret” den som spam :-) Tak for svaret og en spændende blog! Glæder mig til at læse nyhedsbrevet.

        Svar
  12. Hej din Madbandit.
    Jeg har prøvet med to forskellige pander og to forskellige oste, og begge gange har osten brændt sig ned i panden i stedet for i omeletten…..hvad pokker gør jeg dog forkert?
    Jeg bruger selvfølgelig godt med smør og ikke alt for høj varme.
    Bedste hilsner Mette

    Svar
      • Hej Jane, jeg har samme problem m omeletten – osten sætter sig i panden og gør omeletten umulig at vende. Det var kun de første par gange det lykkedes. :( det var SÅ lækkert så jeg prøver igen og igen m svag varme og masser af kokosolie, men ak. Kunne godt bruge et trylletip

        Svar
  13. Åh sprød osteomelet – long time no see !!!!

    Køleskabsstatus:

    Æg – tjek
    Emmetaler – tjek
    Avokado – nope :( – må købe avokado !!!!

    Svar
      • Nej vel… Det er også en kæmpe fejl! – men der er jo nogle der spiser dem ;-)
        Både Alma og jeg er afhængig af det grønne smør – igår da jeg skulle lave eftermiddags smoothie til hende og opdagede at avokadolageret var tømt, måtte jeg komme mandelsmør i istedet: dommen: tomt glas inden for 10 min må siges at være en succes ikke? ;-) nå det var lige lige udenomssludder fra min side – du skal skrive en bog og jeg skal købe avokado ;-) – god dag Jane <3

        Svar