Mokka chiamousse med flødeskum

Chiagrød med mokkasmag er bare et himmelsk match. Men hvor meget jeg end holder af kaffesmag om morgenen, syntes jeg, at denne lækre sag gør sig bedre som dessert end på morgenbordet. Men hvis der nogen, der synes, at den da lige passer på morgenbordet, er det ikke mig, der skal gøre mig til dommer over det.

mokka chiamousse med flødeskum - Madbanditten.dk

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

mokka chiamousse med flødeskum - Madbanditten.dk

Mokka chiamousse med flødeskum

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1-2 PERSONER

Sådan gør du

  • Bland chiafrø, hampefrø med kokosmælk i et glas sammen med instant kaffe, vanilje og kanel. Rør det godt sammen. Stil den i køleskab et par timer eller natten over. Min stod natten over. Rør evt. lige i den en enkelt gang eller to.
  • Pisk fløden til flødeskum (det tager under 30 sek med Bamix'en), fordel flødeskum på toppen og drys med kanel inden servering.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

37 kommentarer til “Mokka chiamousse med flødeskum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Vibeke
      Det kan man sagtens. Hvis du synes, den bliver for tung, kan du fortynde fløden med en smule vand.

      Svar
  1. Hej Jane
    Kan man evt blende chai frøene først for ikke at have de der “klumper”, eller ødelægger man frøene ved det…? Tænker både til denne opskrift og alm chai grød… Pfh tak
    Kh Kirsten

    Svar
    • Fedtsyrerne harksner nemmere, når de kommer ud af skallen, men det burde ikke have betydning, hvis du spiser dem med det samme. Hvis du blender frøene, tror jeg også, de vil trække mere væske men der må du lige prøve dig frem :)

      Svar
  2. Hej, så fik jeg købt ind til at lave denne grød og allerede fra start er den én masse??
    Når jeg laver alm chiagrød så er der meget mere væske til frøene.
    Er det virkelig kun 1,5dl kokosmælk? :)

    Svar
  3. Elias, min 9 årig søn har for 1. gang helt frivilligt spist lchf chaigrød!!! Måtte smile da jeg hørte hvordan skålen blev “renset” for det sidste

    Svar
  4. Kan den laves uden hampefrø?
    Har nemlig ingen hampefrø og tænker det kunne være en “lækker en” at starte dagen med.. :)

    Svar
  5. prøv den med instant cofee fra cafe nior med hazzelnøddesmag… fås i bilka..
    helt nutella agtigt smag… uuhhhmmmm

    Svar
  6. Hej Jane :-)
    Tænkte på – hvis man ikke kan lide kaffen, kan den så erstattes af kakao?
    Hvilken kan så anbefales?

    Iøvrigt,tak for en fantastisk blog/hjemmeside

    Kh Nancy

    Svar
  7. Hej Jane. Det ser fantastisk ud – sikke en nem gæstedessert man bare kan lave i forveje. Elsker sådan nogle løsninger!
    Et spørgsmål: er det 2-3 tsk instant kaffepulver direkte i, eller er det 2-3 tsk færdiglavet instant kaffe?

    Tak for din dejlige blog og dine gode bøger :-) – jeg glæder mig til den næste!

    – Salli

    Svar
  8. Jeg er vild med kombinationen af chiagrød og kaffe – har endda selv en variant på bloggen (hvor jeg godt nok har brugt skyr *gisp* :D)
    Hav en skøn onsdag!

    Svar
  9. ej hvor godt Jane – tænk at jeg har givet dig mokkachia på hjernen – hi hi hvor godt!
    Jeg har ikke selv fået den, siden jeg lavede den i sidste uge, men nu får jeg jo helt lyst til at lave den igen (;
    og så må jeg jo altsålige tilføje at fornøjelsen var altså lige så stor fra min side! – hvis ikke større, for den var ENORM!

    Ha en fantastisk dag !

    Kram maria

    Svar