Metaltræthed, hurtig frokost og noget med brød & kager

Jeg er træt for tiden. Ikke bare fordi hele Valbys villakvarters fugle skal parre sig udenfor mit soveværelsesvindue hver nat kl. 03.45 men sådan grundtræt helt ind til knoglerne. Nogle af jer kan måske huske, at jeg havde et rigtig glimrende nytårsforsæt om at holde fri hver onsdag i 2014. Dem, der tror, at jeg har holdt det, rækker hånden op! Nå, ingen?! Okay. Men det indså jeg ret hurtigt. Så i februar da vi lige besluttede, at vi da godt lige kunne presse en bette bagebog ind i programmet, bestilte Søren og jeg den rejse, vi skal på lige om lidt. Og jeg kan huske, at jeg dengang gik ind i min kalender og markerede hele juni fri. FERIE skrev jeg med store bogstaver. Og det havde bare en kæmpe psykologisk effekt på mig på det tidspunkt. Sådan lidt à la: Det kan godt være, jeg knokler nu, men til juni skal jeg holde fri. Fordi jeg kan! Ha! Tag den! Planen var så, at jeg kunne bruge de første uger af juni med at gå herhjemme og nusse lidt og geare ned, så jeg ville være helt afslappet, når jeg satte mig til rette i flyet. Jamen, et kort øjeblik troede jeg sguda selv på det!

Det blev jo ikke helt sådan. Så nu fortæller jeg mig selv, at det fedeste er at have mega-travlt op til, at man skal afsted, for så føles det bare endnu mere som ferie. Var det lige at vende tankerne positivt? Det plejer ellers ikke at være min spidskompetence men måske er jeg ved at lære.

FROKOST PÅ 5 MINUTTER
Metaltrætheden har sat sig lidt i madlavningen. Jeg holder meget af at lave mad, helt sikkert. Men hvert måltid er altså ikke en gourmetoplevelse herhjemme. Der ryger maden bare på bordet i en fart, så vi hver især kan komme videre med det, vi skulle. Som fx passe vores arbejde. Og selvom jeg nogle gange får kommentarer om, at jeg jo har al tid i verden, fordi jeg “arbejder hjemme” eller “er hjemmegående”, så nej. Bare nej.

Min frokost er mit mest bøvlede måltid. Det har jeg vist nævnt før. Men det er bare bedst for mig, at jeg får en ordentlig en af slagsen. I hvert fald en, der mætter, så jeg ikke bliver eftermiddagssulten. Som fx en kyllingesalat.

LCHF-frokost: Lækker kyllingesalat med ost og avokado

Frokosten efterfølges naturligvis af en kaffe med kokosolie, og så er damen her både mæt og glad.

ET LILLE TIP
Jeg har lige spottet, at Magasinet Q i denne uge bringer fire opskrifter fra min bog LCHF Brød & Kager. Bl.a. den überlækre cheesecake. Just sayin’. Vil du hellere eje hele bogen, kan du se, hvordan du kan anskaffe dig den HER.

Du kan se nogle af de lækre sager her. Det er da lige til at blive lækkersulten af!

LCHF Brød&kager

FOTOS: Columbus Leth 

Indlæg her på bloggen kan indeholde affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

LCHF-frokost: Lækker kyllingesalat med ost og avokado

Metaltræthed, hurtig frokost og noget med brød & kager

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 person

 • 1 kyllingebryst (rest fra aftenen fær, skåret i tern)
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 tsk grovkornet sennep
 • 1 tyk skive ost, skåret i tern
 • 0,5 avokado
 • 2 hjertesalatblade
 • lidt friske urter

Sådan gør du

 • Rør en dressing af mayo og sennep. Vend kyllingetern, ostetern og avokadotern heri. Læg kyllingesalaten på to skyllede stykker hjertesalat. Server med lidt ekstra grønt og pynt med urter. Det tog 5 minutter.
 • Frokosten efterfølges naturligvis af en kaffe med kokosolie, og så er damen her både mæt og glad.

Noter

ET LILLE TIP
Jeg har lige spottet, at Magasinet Q i denne uge bringer fire opskrifter fra min bog LCHF Brød & Kager. Bl.a. den überlækre cheesecake. Just sayin’. Vil du hellere eje hele bogen, kan du se, hvordan du kan anskaffe dig den HER.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Metaltræthed, hurtig frokost og noget med brød & kager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Jeg har købt din Mæt og slank :) Der er jo en masse “brød”opskrifter, men er det noget man må benytte sig af hver dag? Jeg tænker ikke på alle måltider, men mere hvor ofte. Jeg kunne godt rent tidsmæssigt have gavn af en sandwich til frokost hver dag ;)
  OG al det mandel-, sesam-, valnøddemel og kokosfibre som købes i specialforretninger/nettet – kan det erstattes eller udelades? – og hvad skal man i så fald ændre? (Bagetid osv) Jeg får ikke bestilt eller købt de rigtige ting, hvis det ikke findes i supermarkeder :-/
  Og tak for et grundigt arbejde med bøger og hjemmeside! :)

  Svar
  • Det bedste ville også klart være at holde sig til supermarkedernes varer, dvs kød, grøntsager, fedt og fede mejeriprodukter. Mere skal du ikke bruge. Jeg kan desværre ikke sige over en kam, hvordan du kan bytte specialingredienserne ud. Jeg bruger dem, fordi jeg synes, det fungerer bedst :)

   Svar
 2. Lige et hurtigt spørgsmål. Er det stadig ikke muligt at få besked via mail om, at der er kommet flere svar/kommentarer på et indlæg man selv har kommenteret på?
  Det nyder jeg meget på andre blogs jeg følger for man (jeg) kan ikke huske hvor jeg lagde kommentarer.
  God ferie …. nyd det og slap af “helt inde i metallet” :-)

  Svar
 3. Pas nu på dig selv, min ven!

  PS. Måske du skulle behandle din frokost som os der skal have den med på arbejde. Den skal planlægges og være færdig senest inden arbejdsdagen begynder. Jeg selv ordner den altid mens jeg laver aftensmad

  Svar
  • Tak søde Rikke! Og det var da simpelthen dagens bedste idé! Jeg skal lave madpakke til mig selv, ligesom jeg gør til ungerne! Så skal jeg bare tage den ud, når den skal spises. Genialt!

   Svar
 4. Kære Jane
  Mange tak for din ligefrem facon. Bliv ved med det, det er bestemt noget jeg og sikkert også mange andre sætter pris på. Noget man respekteres for.:-)Nu har jeg endelig fået din første bog. Det er med sikkerhed, at jeg kan sige, at jeg også skal have de andre bøger du har skrevet. Hold op den sparker gang i forbrændingen :-). Tænk engang – 2,5 kg. på to dage. Det er bedre end noget andet. I går spiste vi lasagne. Det er da en gudespise over alle grænser. En ting er helt sikkert, du er en fremragende kok som oveni bærer præg af, at være et helt igennem enestående menneske.

  Svar
 5. Hej Jane. Har selv den samme metaltræthed… helt ind i knoglerne… Jeg er så bare den der så falder af vognen og “sgu bare lige laver noget pasta” og nej, jeg får det ikke dårlig af kulhydrater, så der er ikke betaling ved kasse 1 ( men nok nærmere ved kasse 2)
  Grunden til at jeg skriver er at i det forum på FB, som jeg følger (lidt) , er der flere der skriver om Carb Refeed… Det er muligt du har skrevet noget om det, men så kan jeg ikke finde det. Er det noget du også gør indimellem, eller er det bare en fiks ide nogle har fået??? Mvh Rikke

  Svar
  • Jeg gør ikke noget sådan “struktureret”. Men jeg spiser ind imellem flere kulhydrater men uden at det er sat i noget system. Hvis vi taler i forbindelse med meget hård træning, kan der være fin pointe i at lægge lidt kulhydrater til, særligt efter, hvis der er brug for hurtig restitution. Hvis vi leder efter en undskyldning for at spise is og slik og kager en gang i ugen, synes jeg bare, vi skal gøre det, uden at akademisere det og kalde det alt muligt. Nogle trives jo fint med at give den gas en gang om ugen (eller hvad der nu er tale om), og det kan være helt fint. Andre vil stige i vægt og hænge fast i det sukkermisbrug, de lige var kommet ud af. Vi er alle forskellige. Også på dette punkt.

   Svar
   • Flere af dem i FB-gruppen der carb-loader gør det for at “booste” deres vægttab og det ser ud til at have en vis virkning på et tidspunkt hvor vægten ellers står stille selv om man er striks. Dem der gør det fast, gør det ikke for at snyde og så bare kalde det noget andet ;-)

    Svar
 6. Hej Jane
  Tak for en fed blog og lækre velsmagende madopskrifter.
  Jeg undrer mig over du skriver “Jeg har lige spottet, at Magasinet Q i denne uge bringer fire opskrifter fra min bog LCHF Brød & Kager.” Har du ikke copyright og at der ingen der må gengive dine opskrifter uden tilladelse af forfatter eller forlag?
  God ferie.
  Mvh. Betina

  Svar
  • Jo, jo for pokker men det er jo PR. Og at opskrifterne er i bladet er en del af forlagets PR-afdelings arbejde.

   Svar
 7. kære Jane og alle jer andre :). i webbutikken er der i øjeblikket ekstra cremy kokos mælk, jubiii. så kan man da ikke andet end være glad.
  Elsker din humor Jane, og din uformelle tone. TAK for en fantastisk side, jeg er stadig i chok over hvad den her kost gør for mit blodsukker, det er jo et helt nyt liv :) hilsen trine 41 år, mor til 2 adopterede børn på 4 og 6 år.

  Svar