Cremet Ranch-dressing med avokado og urter

En god dressing gør det så meget nemmere at køre grøntsager indenbords. Intet er så kedeligt som at sidde og tygge sig igennem de samme tørre, kedelige grøntsager hver aften. Selv rører jeg oftest bare en hurtig olie-eddike-dressing til mine salater og råkoster, men nogle gange lægger jeg mig i selen og får lavet en dejlig dressing. Som fx denne cremede ranchdressing med den fine, grønne farve. Den smager dejligt som dip, som kold sovs til kød og som dressing til både salater og råkost. Jeg er især vild med den i  hjemmelavet coleslaw, hvor den letter den tunge salat en smule.

ranch dressing med avokado og urter

Opskriften er inspireret af den ranch-dressing, der er i Mæt & Slank med LCHF. Blot lavet med de ingredienser,  jeg lige havde ved hånden.

Og så lige til noget andet…. Er jeg mon den eneste, der har svært ved at sove igennem i øjeblikket? Jeg har en fuglekoncert af en anden verden udenfor mit soveværelsesvindue hver nat fra ca. 03.45-4.15. Så er der helt stille igen. Men på det tidspunkt er jeg jo så arrig, at det er umuligt for mig at sove, og så ligger jeg der med øjne så store som tekopper indtil ca. 15 minutter før vækkeuret ringer. Der falder jeg til gengæld i den dybeste og sødeste søvn. Og så gør det altså fysisk ondt at blive vækket et kvarter senere.

Måske er det bare fordi jeg er overtræt. Den helt store nedtælling er nemlig startet herhjemme og snart kan dagene før afrejse tælles på to hænder. Der er selvfølgelig en masse arbejdsmæssigt, der lige skal på plads, før vi rejser. Det kan du fx læse om i det nyhedsbrev, jeg sender ud i morgen eller overmorgen. “Det hemmelige nyhedsbrev”, kalder jeg det. Mest fordi tilmeldingsboksen til det er så svær at få øje på, at man virkelig, virkelig, virkelig skal ville det, hvis man skal tilmelde sig. Jeg har lavet en lille guide til det her: Nyhedsbrev. Og så lover jeg, at jeg nok skal kigge på at få den gjort lidt mere synlig.

Indlæg her på bloggen kan indeholde affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

ranch dressing med avokado og urter

Cremet Ranch-dressing med avokado og urter

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 glas

 • 200 g cremefraiche 38%
 • 1 dl mayonnaise fx hjemmerørt
 • 2 fed hvidløg
 • saft fra 0,5 citron
 • 1 avokado
 • 1 dl koldpresset olivenolie
 • 1-2 spsk frisk purløg
 • 1-2 spsk frisk koriander
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Blend hele balladen og hæld på glas. Jeg ved ikke, hvor længe den kan holde sig. Vi plejer at spise den inden for en uges tid.

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Cremet Ranch-dressing med avokado og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lækker dressing. Jeg måtte dele op med halvt 38% og 18% pga. køleskabets indhold, men mums… det var godt. Jeg blandede nogle skefulde i en spinatret, hvor jeg havde dampet spinat med tre fed knuste hvidløg. LÆkkert. Serveret til broccoli og din peanut-kyllingegryde.

  Svar
 2. Jeg har lavet en portion ranchdressing her til aften og har væltet et helt fintsnittet spidskål sammen med en god portion dressing. To frikadeller og masser af spidskål-salat og så er jeg mæt :-)
  Og det gode er jo, at der er salat til både frokost og aftensmad i morgen (og stadigvæk masser af dressing på køl ;-) )

  Svar
 3. Vi har svaler under taget, lige udenfor soveværelsevinduet(eller oppe over, egentligt), så jeg kan virkelig godt følge dig -.-

  Jeg plejede at elske svaler, men efter vores første sommer i lejligheden sidste år, har jeg fået et indædt had til dem(undskyld til fugleentustiaster, men jeg gør dem jo ikke noget andre steder end i tankerne)!!!! Ikke nok med at de forstyrrer min nattesøvn, men de er også så vanvittige, at det faktisk kan være et problem, at sidde på altanen sent om aftenen her om sommeren, med et iskoldt hvidvin, fordi de flyver så tæt henover ens hoved. Vildt ubehageligt!

  Jeg overvejer pt, om vi rent faktisk er nødt til, at flytte vores seng ind i vores ekstra rum hver sommer, for jeg magter bare ikke, at skulle vækkes af dem hver morgen klokken 4 hele sommerferien.

  Hold kæft et surt opstød fra min side :-D Jeg ville sådan set bare sige, at jeg forstår dig. Især det med, at man så lige falder i søvn 15-30 min inden vækkeuret ringer. Forfærdeligt!

  Svar
  • Oh but you and me both! Forleden var der dog en, der sagde til mig, at de stopper ved Sankt Hans. Så er der da det at se frem til!

   Svar
   • Så håber jeg, at vores svaler ved det i år, for sidste år var de åbenbart helt uvidende, og fortsatte hele sommeren igennem! :-D

    Svar
     • På gården hvor jeg bor, bliver rederne (eller starten af dem) fjernet lige så hurtigt som svalerne bygger op. Ikke hvis det er på ikke-forstyrrende steder men over døre og vinduer som de kan klatte ned af i store mængder, bliver redestarten fjernet. Måske Vikki, kan I gøre det samme til næste år hvis I altså kan nå der op fra altanen? :-)

 4. Jeg har sovet ude på min altan i over et år nu, bare så dejligt, det er lidt forskelligt hvornår de forskellige fugle synger, det har jo også noget med parring. ….
  Hvis du ikke kan holde de ørepropper ud fra apoteket, de har flere forskellige ( har haft med på lejer) så er der jo mulighed for at få nogle der er støbt til dine øre….. moder genet skal nok hjælpe med at vækker dig hvis det er nødvendigt.
  Go ferie

  Svar
 5. Hej Jane

  Jeg står op hver morgen kl. 4.20 pga. Pip fuglene , smækker vinduet i og sover så videre til kl 6 hvor jeg vågner fordi sove værelset er blevet for varmt

  Svar
 6. Altså, det kan måske lyde lidt mærkeligt, men jeg kan anbefale at sove med ørepropper. Sådan nogle gule nogle som håndværkerne bruger. Jeg er nærmest afhængig af dem, og de er altid med på ferie osv. Plong, ind i øret og så er der totalt ro… :-)
  Men jeg vågner nu alligevel før fanden får sko på, tror måske det er morgenlyset (men, hey, jeg kunne jo udvide pakken med sådan en sovemaske også :-) men jeg står altså op, når jeg har ligget der pling-vågen i en halv time, så gider jeg ikke spilde mere tid på det. Så når resten af familien står op et par timer senere står der bacon and eggs og pandekager med nykogt æblekompot og flødeskum og venter på dem. Og pølsehorn i ovnene til børnenes madpakker. -Og jeg har sjovt nok ikke hørt nogen klager! :-)
  Heldigvis er jeg stadig på barsel med mindstelønnen, så jeg kan lige nuppe en lur i løbet af dagen mår han sover til middag. Hov, hvad vist er lige nu! :-)

  Svar
  • Åh jeg har også forsøgt mig med ørepropper. Både herhjemme og på rejser for jeg er utrolig lydfølsom. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at sove med ørepropper. Dels synes jeg, det spænder inde i hovedet, når jeg har dem på (weirdo, I know!), dels ligger jeg og anstrenger mig helt vildt for at være sikker på at jeg kan høre mine børn. Eller gjorde, da de var mindre. Ham der ved siden af mig bliver ikke vækket, om der så sprang en bombe…

   Men altså, jeg kan godt se, at jeg da bare skal til at stå op så jeg kan overraske familien med sådan et morgenkomplet. Forstår sørme godt, du ingen klager får ;-)

   Svar
   • Det er rigtigt, de første 14 dage fik jeg også vildt ondt i ørerne og måtte tage propperne ud midt på natten. Men da jeg så havde vænnet mig til dem, blev jeg dybt afhængig! Og ungerne (tre styks herhjemme) dem vågner jeg til alligevel, det er aldrig sket at jeg har sovet fra dem! -Nogle ting kan en mor bare ikke overhøre ligemeget hvad :-)

    Svar
     • Man kan også få nogle af silikone (tror jeg – ellers er det noget andre formbart), som man kan tilpasse til sit øres facon, så det ikke spænder, klør, presser og er så irriterende. Jeg købte dem for længe siden hos matas.

     • Det er de gule “håndværkermodeller” jeg bruger. Jeg har også prøvet de der silikonenogen, men synes slet ikke de virker lige så godt som de gule, de gule ‘kan rulles og puttes helt ind i øret og dermed lukke alle lyde ude … Men det er jo smag og behag som med så meget andet… :-)

 7. Jeg er helt glad for, at du skriver det med søvnforstyrrelser! Så er det ikke bare mig. Jeg har næsten ikke fået sovet hele sidste uge og har været helt kvæstet! Kombinationen af fuglekoncert, skarpt sollys og alt for meget varme har også vækket mig omkring 4-tiden. Og hvorfor er det så lige, at man falder i søvn næsten præcis et kvarter, før man skal op? Det er jo ondt! Samtidig er det håbløst at komme i seng til tiden, når det er helt lyst udenfor næsten frem til kl 23… Gab, jeg må have noget kaffe! Og noget salat med ranchdressing! :-)
  Vh Louise

  Svar