Hotdogs – LCHF-style

Skal der hotdogs på grillen til sommer, så er det her noget for dig! I denne weekend har ikke mindre end tre (3!!) af mine måltider bestået af hotdog! Jeg erkender, at vi ikke kan tale om varieret kost her, men for pokker, hvor smager de bare godt!

Det hele kom sig af, at jeg søndag skulle holde en lille intim LCHF-workshop for vinderne af den konkurrence, hvor man kunne vinde en dag i køkkenet hjemme hos mig.

Jeg besluttede mig for at lave hotdogs, og da jeg ikke har lavet hotdogs siden sidste sommer, måtte jeg lige lave en test. Det var lørdag. Jeg var pænt populært hos mand og børn, da jeg diskede op med sådan en aftensmad.

LCHF - hotdog med grøntsagsbrød og hjemmelavet remoulade og ketchup

Søndag til workshoppen lavede vi hotdogs og spiste dem sammen til frokost, og så spiste jeg selvfølgelig rester til aften. Workshoppen var i øvrigt megahyggelig! Vi havde også besøg af en kameramand, som filmede os og lavede nogle små mini-interviews, og som nu er i gang med at klippe det hele sammen til 2-3 små film. Dem skal jeg nok vise jer, når de er klar!

Til workshoppen snakkede vi, og så gik vi i køkkenet og lavede mad sammen. Og da vejret var dejligt, dækkede vi op til frokost ude på terrassen, men i samme øjeblik, vi satte os til bords, begyndte det at regne. Så vi måtte løbe ind med al maden.

LCHF - hotdog med grøntsagsbrød og hjemmelavet remoulade og ketchup

Så vi endte med at spise inde i køkkenet. Hotdogs’ne faldt i god jord hele vejen rundt om bordet, så det var bare herligt.

Men hvordan laver man LCHF-hotdogs? Det er nemt. Opskrifterne er fra Spis dig mæt & glad, men der er nogle tilsvarende her, som du kan lade dig inspirere af, hvis du ikke har bogen.

Vi lavede også nogle lynsyltede agurker (også fra Spis dig mæt & glad), hvor vi bare skar en agurk i helt tynde skiver og gav dem et hurtigt opkog i en blanding af lagereddike, salt, kokossukker (reklamelink) og laurbærblade. Slukkede for varmen efter de havde kogt i et par minutter og lod dem ligge i vandet indtil servering.

At bruge grøntsagsbrød i stedet for de triste hotdogbrød er genialt, hvis du spørger mig. Selv ungerne spiser dem med stor fornøjelse. Og de er faste og bøjelige og ruller sig perfekt om en tyk pølse. Hotdog’en kan endda stå selv! Se lige!

Hjemmelavet hotdogs

Så det var min weekend, og den var fuld af hotdogs. Heldigvis smager de så godt, at jeg da ikke skal udelukke, at jeg napper mig en hotter igen til frokost i dag, men så er min hotdogkvote vist også ved at være brugt for denne gang!

Orker du ikke at stå og lave grøntsagsbrød, så tjek disse grønne hotdogs ud!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Hotdogs – LCHF-style”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane!

  Har lige været nede og handle ind til den grønne udgave af din LCHF-hotdog og kunne igen ikke finde favorit-pølsen. Til gengæld fandt jeg noget tilsvarende – faktisk bedre – for der lå pludselig nogle øko-pølser i en helt anden køledisk med 98% kød og 2% krydderier :-) Har lige konsumeret en og de smager herligt! De er fra pølse-kompagniet og koster 60 kr. for 4 stk. nede i Meny (tidligere Super Best).

  I øvrigt fandt jeg også en ketchup sødet med Stevia fra Beauvais – men stadig en del sukker i også..

  Svar
  • Ja, de pølser køber vi også! Der er kommet mange gode nyheder på det sidste! Det er superfedt!! :)

   Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg er helt vild med din blog, og synes det er fedt, at du beskriver tingene mere end bare opskrifterne i sig selv. Jeg er stor fan af sennep, og har prøvet, at finde ud af, om (købe) sennep er imod LCHF, eller det er okay til salater og som her hot-dogs?

  Mvh. Sara

  Svar
  • Sennep er helt ok! Jeg elsker også sennep men bruger det i grunden alt for sjældent. Det må jeg skynde mig at lave om på! :)

   Svar
 3. Hej
  Tak for den god blog og de super nemme opskrifter i dine bøger :)
  I dag har jeg bagt grønsags fladbrød med blomkål efter opskriften til hot dog efter din første bog. Men fladbrødne knækkede og vi kunne ikke spise dem som hotdogs.
  Har du en ide til hvad der måske skulle mere af, så de holdt?
  Jeg tænker selv på ost, men ved ikke helt hvad der kan være gået galt.
  Ps din remoulade tog kegler hos min 6 årig ;)
  Med venlig hilsen
  Karenmaria

  Svar
  • Jeg tænker, at de bare skal have lov at køle af, så osten stivner lidt. Herefter bliver de mere medgørlige :)

   Svar
 4. Hej Jane

  Du kan gøre som mig og fremstille dine pølser selv. Så undgår du også mærkelige e-numre men får masser af kød..

  Svar
 5. Hej
  Jeg ville egentlig bare dele denne opskrift med jer – et alternativ til hotdogs. Fundet på urtekram.dk. Man kan jo sagtens vælge “rigtige” pølser i stedet for. Virkelig lækre! Gode til madpakken!

  Svar
 6. Jeg har lavet disse hotdogs flere gange, og jeg er blevet lidt pjattet med dem. Tænk at hotdogs kan være så lækre med grøntsagsklapper som brød og med hjemmerørt remoulade.

  Svar
 7. Hej Jane.
  Jeg købte din nyeste bog her forleden og har lige et spørgsmål. På side 114 med opskriften Grøn klap-sammen med laks og rygeost står der, at det er STRIKS LCHF. Men opskriften henviser til de Grønne pandekager på side 202, hvor der netop IKKE er mærket med STRIKS LCHF.
  Er Grønne pandekager/ broccoli pandekagerne STRIKS LCHF? Måske jeg bare har overset noget :)

  Tak for en god blog og bog!

  Svar
 8. Tusind tak for en super hyggelig og inspirerende dag i går Jane. Kæmpe glæde at møde dig. “Hotterne” smagte fantastisk !!! Og det gjorde kebabsalaten også ;-) LCHF rocks !!!!!

  Svar