Små, mættende citruskugler med valnødder (og smør)

Disse citruskugler er en variant af det, man på LCHF kalder fatbombs. Altså små fedtholdige kugler, som kan bruges til mellemmåltid eller en lille treat.

Mangler du også ind imellem en lille godbid til kaffen om eftermiddagen, kan det være, du skal give disse små mættende energibomber et forsøg. Kuglerne er lavet med de søde valnødder, godt med smør for god mæthed og så en frisk citrussmag.

citruskugler med valnødder og smør - LCHF
Opskriften indeholder affiliatelinks. Se også: Madbandittens reklamepolitik.

citruskugler med valnødder og smør - LCHF

Dommen fra ungerne var kontant: Én (smørelskende datter) syntes, de smagte dejligt, og én (smørhadende dreng) syntes, de smagte for meget af smør.

Er du ikke fan af smør, kan det være, du skal hoppe over den her. Eller måske kunne man lave dem med kokosolie. Det må jeg prøve en anden gang.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

JA TAK, TILMELD MIG NU!

citruskugler med valnødder og smør - LCHF

Små, mættende citruskugler med valnødder (og smør)

Udskriv Pin
|

Ingredienser

12 STK

Sådan gør du

 • Mal valnødderne til mel i foodprocessoren eller minihakkeren. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og mos nu det bløde smør heri. Jeg startede med en gaffel men endte med at bruge hænderne.
 • Jo, det er en fedtet fornøjelse men det gav mig en rund, fedtet klump dej.
 • Jeg satte dejen i køleskab en halv times tid for at få den til at samle sig lidt, og så trillede jeg kugler, som stadig var meget bløde, og rullede dem i havtornpulveret. Herefter viste jeg umenneskeligt mådehold og satte dem i køleskab nogle timer, til de var helt hårde og konfektagtige.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Små, mættende citruskugler med valnødder (og smør)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ja en næsten 4 år gammel opskrift går lige rent ind hos mig. Sad i går og lod mig inspirere. Fald over denne og mums den er stadig super fab. Det er så fedt når man så lige tager sig tid til at læse kommentarerne også så kommer der lige ekstra tvist på med lakrids. Jeg havde ikke valnødder men brugte pekan. Havde dem i ovnen i de 10 timer jeg sov og kunne så lave dem her til morgen, hvor der bare er dømt energi til at kokkererer og fylde fryseren. Det er så fedt når man i længere tid har spist lchf er der altid ingredienser til at trylle lækre sager frem, uden at skulle ud og handle.
  Noget helt andet jeg bare brænder for at dele er en oplevelse jeg havde forleden..
  sortfods/pata negra gris ? Jane jeg ved du som mig ikke er den store grisse elsker men men. Var en tur i Irma og der lå så,dette stykke sådan lidt ligegyldige kød. Men da jeg spurgte slagteren gik han helt i selvsving. Nejjjj du fandt det. Det er så fantastisk osv osv. Hans begejstring smittede selvom det var temmelig dyrt.
  Mand det fortrød jeg ikke. Nujjjjj det var lækkert både varmt og koldt. Havde det været en blind taste ville jeg have sagt at det var kalvekød, afsindig godt.
  Hellere mange kødløse dage for et stykke som dette. Mad af god kvalitet vinder altså bare.
  Så forøvrigt et program på DR2 der hedder mad- et spørgsmål om smag hvor de fortæller om sortfods grisen fra det sydvestlige Spanien der render rund og gnasker lækre ageren, som gør at disse grise er ren umami smag. Dejligt at få en lækker bid af Spanien selvom man ikke er på ferie.

  Svar
  • Ej hvor lækkert Heidi! Vi har spist noget sortfodsgris fra Thomas rode på det sidste og det er helt uhyggeligt lækkert! Som i “bedre end en god bøf-lækkert “?

   Svar
 2. Arhmenaltså… Jeg brugte, hvad jeg havde, så det blev hasselnødder og så lakridspulver i stedet for citron, men for pokker, de er lækre! Smørsmagen er helt ok, synes jeg :)

  Svar
 3. Nej, hvor ser de gode ud! Jeg er vokset op med en mor, der er i stand til at spise smør direkte fra pakken med en ske, så der skal meget til, før jeg bliver chokeret over en gennemtrængende smørsmag :-)

  Svar
 4. Gud hvor skægt Jane, jeg har også lige postet en opskrift på nogle sunde og lækre eftermiddags kugler – dog uden smør (; Men nogle som smager seriøst lige som gulerodskage ! Og det er jo ikke nogen dårlig ting vel ? (;

  Dine lyder altså virkeligt lækre, dem vil jeg prøve med kokosolie, da jeg heller ikke er så vil med smør smagen

  God lørdag
  Kh maria

  Svar
  • Jeg ville nok blende en udblødt, tørret abrikos eller to i så. Kuglerne er ikke ret søde og smørsmagen kan godt være lidt gennemtrængende. Men det behøver jo ikke være skidt ;-)

   Svar