Sukkerfri jordbæryoghurt – uden mejeriprodukter

Jeg ville ønske, jeg var sådan en, der kunne tage en skål græsk yoghurt til morgenmad, pynte den med alverdens fine toppings og så være mæt og glad resten af dagen. Men sagen er, at det kan jeg ikke. Det går måske an en enkelt dag her og der, men sker det for tit, får jeg ondt i maven af yoghurt. Og mætheden… well, den er ikke imponerende Nogle gange kan jeg nærmest have følelsen af at blive mere sulten efter at have spist sådan en portion yoghurt, og særligt om eftermiddagen dukker sukkermonstret pludselig op. Skrid! Ikke velkommen!

Så jeg er lidt fornærmet, forstår I nok. For at undgå mavepinen laver jeg så ind imellem nogle mejerifrie former for yoghurt, og det går lidt bedre. At kalde det yoghurt er måske en tilsnigelse, for det har jo egentlig ikke noget med yoghurt at gøre, men det er den gode gammelkendte morgenmad-i-skål. Og det føles dejligt trygt. Mætheden kommer dog heller ikke her på højde med den mæthed, jeg får fra kød/æg/grøntsager/fedt-morgenmad, men det kan jeg godt leve med for afvekslingens skyld.

I søndags spiste jeg fx denne hjemmelavede yoghurt, og den var god og fed og mættede faktisk udmærket. Okay, jeg spiste også en pandekage med lidt vanilje-blåbærcreme til. Men kun én.

jordbæryoghurt uden mejeriprodukter - LCHF

Pandekagerne var også lækre, men dem kan vi tage en anden dag! Vil du gerne have pandekager her og nu, findes der masser af opskrifter her: MORGENMAD

LCHF-pandekager

Indlæg her på bloggen kan indeholde affiliatelinks. Se også Madbandittens reklamepolitik.

jordbæryoghurt uden mejeriprodukter - LCHF

Sukkerfri jordbæryoghurt - uden mejeriprodukter

Udskriv Pin
|

Ingredienser

"Jordbæryoghurt" - 2 portioner

TOPPINGS – jeg brugte:

Sådan gør du

 • Blend hele balladen i blenderen. Hæld i skål, drys med toppings og server.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Sukkerfri jordbæryoghurt – uden mejeriprodukter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Det er efterhånden længe siden, at jeg levede lchf for en prøveperiode, og jeg var ikke overbevist. I dag er jeg helt ovre i den modsatte grøft, og er blevet veganer. Jeg har aldrig haft det bedre…
  Men jeg har fuldt dig i flere år, og selvom vores livsstile (og overbevisninger) muligvis ligger langt fra hinanden, så kan jeg ikke stoppe mig selv i at læse med, fordi du virker så nede på jorden og bevidst om dig selv. Selvom der kun er få af dine opskrifter (som denne), jeg kan være med på, så har du en masse andet at byde på, som jeg finder inspirerende. Og det skal lige nævnes, at jeg kun er 17 år.
  Anyway, så kan jeg altså alligevel ikke lade være med at sætte spørgsmålstegn ved mængden af kød, æg og mælkeprodukter, der hører til denne livsstil. Jeg har ualmindeligt svært ved at se, hvad det skulle gøre godt for. Det er jo heller ikke nogen nyhed, at kød er kræftfremkaldende, øger risikoen for hjertesygdomme og ja – what not… Endda diabetes, hvor sukker ellers er blevet beskyldt for at være den helt store synder. Har man ikke hørt om nok undersøgelser, der viser, at de fleste tilfælde kræft, hjertesygdomme og type 2 diabetes kan forebygges OG kureres ved at spise plantekost, som primært består af kulhydrater? I mine øjne lægger LCHF jo nærmest op til livsstilssygdomme som de førnævnte… Jeg synes det er skræmmende at se befolkningen blive mere og mere kulhydratsforskrækkede, når alt tyder på, at det er fedt, i særdeleshed mættet fedt, der er synderen i det her game.
  Du nævner også ofte noget med mæthed… Jeg forstår godt at kød kan holde en “mæt” mange timer i streg, men det er vel blot fordi det tager så længe om at fordøje pga. vores lange tarmsystem og manglen på kostfibre. Noget tyder på, at vi ikke er designet til at spise kød. En ting er, at vores forfædre spiste kød om vinteren af nødvendighed. Men i dag tager vi et bevidst valg om at spise noget, som egentlig ikke hører til i vores krop. Det er ikke for at trække mine overbevisninger ned over hovedet på dig, men jeg kan bare mærke frustrationen stige inden i mig. Samtidig læser jeg utrolig meget om den naturlige selektion og menneskelig anatomi, for at lære at forstå sammenhængen mellem mad og sygdom.
  Som sagt er jeg bekymret for verden… Det bekymrer mig, at så mange anerkendte sundhedsguruer anbefaler så store mængder af kød og mejeriprodukter, på bekostning af massedrab af dyr, sult i store dele af verden, miljøforurening og sidst – men ikke mindst – folks eget helbred og systemet. Når jeg ser på verden i dag, ser jeg en katastrofe. Det er så forkert og meningsløst, hvad vi har gang i. Vi kunne føde hele verdens befolkning, hvis vi prioriterede mad til mennesker over mad til kvæg, der alligevel ligger til at blive slagtet. Dét synes jeg er katastrofalt.
  Nå, så kom vi vist også ud på et sidespor, men det er nu bare min måde at se det på. Du skal have så meget respekt for, at du vælger økologi, men jeg frygter, at det kun er et mindretal af LCHF-tilhængere, der prioriterer bæredygtighed. Det ser jeg som en stor trussel…
  Jeg bliver helt i tvivl om, hvad mit budskab med denne kommentar er, men ikke desto mindre havde jeg brug for at komme ud med det. Dette er ikke et angreb på dig, men jeg bliver fornærmet på frugtens vegne, når nogle anbefaler at indtage det med rigeligt piskefløde og helst som dessert. Jeg ville ønske at sukker og kulhydrater aldrig havde fået et så dårligt ry… Jeg tror bare der er en større mening bag, hvorfor alle naturens planter består primært af kulhydrater… Hvis det virkelig var optimalt at spise LCHF, er jeg sikker på, at naturen ville have skabt det anderledes. Jeg ser en perfekt harmoni mellem naturen og et godt helbred… Det er min teori, og derfor forekommer LCHF mig meget, meget fjernt…

  Tak :-)

  Svar
  • Hej Anonym
   Tak for din lange kommentar og tak fordi den er skrevet i god tone.
   Veganere og LCHF’ere er jo måske så langt fra hinanden, som man kan komme, og vi kommer nok ikke langt med at prøve at overbevise hinanden. Jeg kan sagtens være tiltrukket af den plantebaserede kost. Jeg foretrækker bare at blande den med kød og fedt ;-) I mit verdensbillede har mennesket altid spist kød og fedt (og også planter). Særligt på vores breddegradder. Hertil kommer, at vi fra kød får adgang til essentielle aminosyrer, som kroppen ikke kan danne selv. Så for mig at se ligger LCHF (og Paleo) tæt på menneskets naturlige kost. Jeg ved godt, at der findes meget overbevisende litteratur om veganisme, men det gør der faktisk også om LCHF/paleo. Det er bare sjældent, vi tager os tid til at læse litteratur, vi i udgangspunktet alligevel ikke tror på.

   Jeg kan dog sagtens følge dig i nogle af dine bekymringer omkring folks fravalg af økologi osv. men jeg øver mig i kun at tage ansvar for mine egne valg og for det, jeg siger/skriver. Hvis jeg skal bære mere ansvar end det, bliver jeg stresset og ked af det.

   Jeg synes, at det er flot, at du i så ung en alder tager stilling og ansvar for noget så stort som sundhed og kost og verden. Men husk at leve også, ikke? Verdens problemer skal hvile lige så lidt på dine skuldre, som de skal på mine.

   KH. Jane

   Svar
  • Ja for pokker, det ville da være megalækkert! Jeg tror ikke macadamianødder behøver udblødes særligt længe…

   Svar
 2. Hmm- havde sådan lyst til noget andet end æg i morges. Jeg endte dog med osteomelet med en chili/ingefær/kål -salat fra i går aftes. Men måske jeg skal lave yoghurt i morgen. Det ser ihvertfald superlækker ud.

  Svar