Mexicansk morgenmad

Jeg er gået i mexi-selvsving herhjemme. Sagen er bare, at jeg elsker mexikansk mad. Jeg elsker avokado, lime, koriander, chili og de der smagsnuancer, og jeg kan spise dem til alle måltider. Også som mexicansk morgenmad.

Omeletten her er lavet med rester fra min aftensmad, og på den måde går det lynhurtigt med at bikse sådan en omgang mættende mexicansk morgenmad sammen.

Hæld et par venlige skeer af din salsa ud over inden servering. En rest guacamole ville have klædt den, men det er så svært at få familien her til at levne guacamole. Jeg må tage noget fra næste gang! Hvis du synes, at morgenmaden her mangler lidt fedt, er det en glimrende anledning til at drikke en kop kaffe med fløde eller kokosolie til ;-)

Aftenenen før så tallerkenen således ud:

mexicansk morgenmad - LCHF

Mexicansk morgenmad

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 2 æg
 • 100 g rest kyllingekød skåret i tern
 • 1 rest tomatsalsa se evt opskrift
 • Kokosolie til stegning

Salsa

 • 100 g tomat
 • 25 g rødløg
 • 1 lille håndfuld koriander
 • 0,25 chili chili

Sådan gør du

 • Opvarm en skefuld kokosolie på panden og varm lige kyllingestykkerne heri. Tag dem af panden og læg dem til side.
 • Pisk æg sammen i en skål. Opvarm en ny skefuld kokosolie på panden og hæld æggemassen herpå.
 • Når den begynder at blive fast i det, putter du kyllingekødet på den ene halvdel og slår omeletten sammen.
 • Vend den et par gange, til den er flot gylden på begge sider.
 • Hæld et par venlige skeer af din salsa ud over inden servering. En rest guacamole ville have klædt den, men det er så svært at få familien her til at levne guacamole. Jeg må tage noget fra næste gang!
 • Hvis du synes, at morgenmaden her mangler lidt fedt, er det en glimrende anledning til at drikke en kop kaffe med fløde eller kokosolie til 😉

Salsa (hvis du ikke lige har en rest..)

 • Salsaen er lavet af tomater, skåret i tern og knuget fri for væde, blandet med hakket rødløg, chili, lidt limesaft og frisk koriander.

Noter

* Salsaen er lavet af tomater, skåret i tern og knuget fri for væde, blandet med hakket rødløg, chili, lidt limesaft og frisk koriander.
mexicansk mad - LCHF

Her havde vi et grøntsagsbrød forneden smurt med et lag chili-mayo, den stegte kylling, guacamole og så salsaen øverst. Det ligner en rodebunke, men smagen var virkelig god! Luuuurve the mexican food!

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Mexicansk morgenmad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  jeg har lige et spørgsmål som jeg håber det er ok jeg stiller her! Da jeg er ernærings og sundhedsuddannet har jeg gået og tænkt lidt over den relativt store mængde af mættet fedt der indtages på LCHF.
  Jeg har lært at det fedt vi spiser kommer til at være en del af vores cellemembraner da cellemembranen hovedsageligt består af lipider. Derfor er det vigtigt at have en optimal fedtsyresammensætning både mættet, umættet og flerumættet så cellemembranen hverken bliver for “stiv” og derfor ugennemtrængelig eller for “blød”.

  Det jeg tænker er så, at når man indtager over det anbefalede af mættet fedt (10 E %) bliver cellemembranerne for rigide og stive og det kan hæmme glukose optagelsen da insulin receptorene ligesom bliver “låst” inde i cellemembranen som så fører til konstant forhøjet blodsukker og evt sukkersyge til følge….

  Jeg fungerer virkelig godt på LCHF kost og har virkelig fundet ud af hvor vigtigt MERE fedt er for alle kroppens funktioner, så vil bare lige høre hvad du tænker om denne problematik hvis man kan kalde det det…

  Håber du har tid til at dele dine tanker/svar omkring dette.

  Mvh

  Svar
  • Hej Ida
   Det er rigtigt at indtaget af det mættede fedt er et af de mest kontroversielle punkter i LCHF. Som du sikkert ved er mange undersøgelser, som har påvist at mættet fedt er farligt, sidestillet naturligt mættet fedt med transfedt og det er selvsagt ikke samme sag. Mennesket har i alle dele af evolutionen spist mættet fedt og det strider imod min fornuft at naturligt mættet fedt skulle være farligt. Når det så er sagt, så er jeg helt enig med dig i, at vi har brug for forskellige typer fedt og jeg taler ikke får mono-fedtindtag. Planteolierne med højt indhold af omega 6-fedtsyrer mener jeg dog, vi alle bør begrænse mest muligt.

   Svar