Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør

Vi kom hjem fra Sydfrankrig skærtorsdag til et tomt køleskab. En tur i Døgn Netto og hos grønthandleren gav os dog nok til at kunne lave en lækker omgang tilbehør til aftensmaden. Mine børn kan normalt bedst lide, at grøntsagerne ikke er blandet for meget sammen, og det udfordrer vi lidt i øjeblikket ved at vi har to slags grøntsagstilbehør på bordet: En, der er sig selv og en, der er blandet sammen. De citronstegte grøntsager her faldt dog i god jord. Jeg havde kun stegt dem ganske kort, så de var lune men stadig sprøde.

Citronstegte grøntsager LCHF

NB: Hvis du gerne vil gå udenom underjordsgrøntsagerne, kan du bare erstatte dem med nogle andre.

PÅ BORDET VAR DER I ØVRIGT:
Let kogt broccoli
Smør med hvidløg, persille og ramsløg
Hjemmelavet basilikumspesto
Tomatbruschetta (fra Princip – den med Ekstra Jomfru olivenolie)

RAMSLØGSMØR
Ramsløgsmøret bestod af en pakke blødt smør, som jeg havde rørt med 2 fed presset hvidløg og en god håndfuld meget finthakket persille og ramsløg. Det nu grønne smør havde jeg fedtet over på et stykke bagepapir, hvor jeg havde rullet det til en pølse og snøret bagepapiret til i enderne. Ind i køleskabet med det, og så var smøret klart til at blive skåret i skiver et par timer senere.

Og hertil fik vi helstegt kylling, som jeg bagefter kogte suppe på. Vil du gerne i gang med at koge din egen suppe på fx kyllingeskrog, så læs videre her:

Udnyt kyllingeskroget og kog din egen bouillon/fond

Og hvis du har brug for at få opfrisket, hvorfor det nu er, det er så übersundt at koge egen suppe, så læs videre her:

Hjemmelavet kyllingesuppe med hvidkål og chili.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør

Udskriv
|

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 1 orange peberfrugt
  • 1 godt stykke kinaradise
  • 1 stor spsk kokosolie uden smag til stegning
  • saft og skal fra 1 øko-citron
  • salt og peber
  • sorte sesam

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsagerne i fine stave. Opvarm kokosolien på panden og sauter grøntsagerne godt heri. Hæld citronsaften over og rør rundt. Smag til med salt og peber. Tag af panden, anret på fad og drys med citronskal og sorte sesam.
  • NB: Hvis du gerne vil gå udenom underjordsgrøntsagerne, kan du bare erstatte dem med nogle andre.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?