Kylling i cremet peanutbuttersovs

Kylling i cremet peanutbuttersovs er en af de allermest populære opskrifter fra LCHF – Spis dig mæt & glad. Og selvom den er ret tung i det og måske mest hører sig hjemme i de kolde måneder, så lavede jeg den her i påsken til Søren og jeg en dag, hvor ungerne var ude og rende med vennerne. Jeg fulgte ikke opskriften (shame on me) men lavede bare en hurtig – og mejerifri – variant.

Kylling i cremet peanutbuttersovs – den ultimative comfort food

Det er sovsen, der bærer denne ret hjem. Der sker virkelig noget, når man rører den bløde peanutbutter ud i sovsen.

Og apropos peanutbutter, så synes jeg, der er utroligt stor forskel på mærkerne. Min favorit til en ret som denne er den, der hedder ‘smooth’ eller ‘creamy’ fra Urtekram. Den er sublimt god.

Kylling i cremet peanutbuttersovs - LCHF

Kylling i cremet peanutbuttersovs med spidskål

Udskriv Pin
2
|
25 min

Ingredienser

 • 300 g kyllingebryst tilberedt, fx rest fra dagen før
 • 1 spsk rød karrypasta
 • 1 spsk kokosolie
 • 1 dåse kokosmælk 400 ml
 • 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
 • 1 spsk fiskesovs
 • 2 tsk Sukrin Gold
 • saft fra 1 lime
 • 1-2 spsk creamy peanutbutter

Drys

 • 2 spsk peanuts
 • 1 spsk friske korianderblade

Tilbehør

 • 300 g spidskål fintsnittet

Sådan gør du

 • Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist karrypastaen heri, til det dufter godt.
 • Tilsæt kokosmælk og de øvrige ingredienser (minus peanutbutter og kylling) og kog sovsen op og lad den simre i 10 minutters tid.
 • Rør nu peanutbutter ud i sovsen og nyd, hvordan den bliver tyk og cremet.
 • Smag til med salt, sojasauce og lime.
 • Skær den tilberedte kylling i tern og hæld dem i sovsen. Lad dem varme godt igennem og maden er nu klar.
 • Anret fintsnittet spidskål i to dybe tallerkener og fordel kylling og sovs ovenpå. Pynt med peanuts og friske korianderblade.
Kylling i peanutbutter LCHF

Vi spiste den til frokost og jeg kan godt afsløre at det var en lidt større frokost, end jeg normalt spiser. I hvert fald havde jeg ingen problemer med at holde mig mæt til aftensmaden!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

28 kommentarer til “Kylling i cremet peanutbuttersovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg skal forsøge mig med denne kage i morgen, og har derfor et spørgsmål.
  Kan jeg bruge pofiber I stedet for fiberhusk hvis ja hvor meget skal jeg så bruge af pofiber? ?

  Mange hilsner
  Cecilie

  Svar
 2. Kylling i cremet peanut er det rene SMOVS. Jeg har nok lavet den 4-5 gange nu på 3 måneder. Jeg taber mig heller ikke rigtig?

  Svar
  • Ja den smager så lækkert.

   Hvis du over en periode på 3 mdr. ikke oplever ændringer i vægt, er du i energibalance. Dvs. at portionsstørrelserne skal justeres nedad.

   Svar
 3. Kære Jane
  Tak for dine lækre opskrifter ??. Jeg har tabt 23 kg gennem det sidste år – er bare så taknemmelig. Startede med 14 dages kickstart og har så fulgt dig, dine gode råd og ikke mindst nemme og lækre opskrifter ?.
  Mht fish sauce – kan det evt erstattes af salt?
  Hav en dejlig dag og tak ?.
  Mange hilsner
  Pia

  Svar
  • Weeeh hvor er du sej, Pia. Godt gået!

   Fishsauce kan du bare udelade. Det bruges til at give lidt umami-smag, tror jeg, ligesom soja også gør det og så indeholder det en anelse sukker, som også virker som smagsfremhæver. Men retten har meget smag – også uden :)

   Svar
 4. Prøvede denne ret i går, og den var virkelig lækker (og nem) og mand og barn mente ikke at de havde fået noget bedre i lang tid! Rosen går videre til dig Jane

  Svar
 5. Jeg lavede den med rå violet spidskål strimlet helt, helt fint.
  Det endte med at være en meget smuk ret; Korianderblade, kyllingeret og violet kål \o/

  Tak for dit inspirerende site. Jeg er særligt optaget af billederne, som altid er meget æstetiske og lækre at se på.

  Svar
 6. Hej Jane
  Jeg har dine to første bøger og er rigtig glad for dem. Men har erkendt, at jeg er nødt til at tage en periode med striks LCHF og nu er jeg lidt i tvivl om, hvilke opskrifter fra din første bog, der hører under den kategori….jeg har prøvet at søge her på siden via kategorien Striks LCHF, men flere gange har du ændret i opskriften, fordi det evt. skal gå hurtigt el.lign., som du fx har gjort det ved denne skønne opskrift (kylling i cremet peanutsauce) og så bliver jeg i tvivl, om jeg alligevel kan følge den opskrift fra bogen, som jeg er så glad for??
  Kunne du evt. overtales til at lave en liste over de opskrifter fra første bog (spis dig mæt og glad), som går godt i spænd med striks LCHF…eller findes den allerede og jeg har bare ikke fundet den?
  Mange taknemmelige hilsner!

  Svar
 7. Jeg lavede retten i går, og det smagte så godt at jeg har spist resterne til morgenmad. Saucen blev helt karamel-agtig, måske jeg har fået lidt for meget kokossukker i.
  Jeg brugte hvidkål i stedet for spidskål.
  Fantastisk god mad..:D

  Svar
 8. Det er vores livret herhjemme!
  Min datter på 9 år har dog peanutallergi, men retten kan sagtens laves med hjemmelavet “peanutbutter” (lavet på cashewnødder og hørfrøolie), og stadig smage fantastisk :0)

  Svar
 9. Hej Jane

  Elsker at spise thai, men er begyndt at synes mindre om at lave retterne. Lige meget hvad jeg gør så skilder min sovs altid. Altså smagen er egentlig god nok, ud over at man jo godt kan smage den er skildt. Denne gang fulgte jeg din opskrift til punkt og prikke og den smagte forrygende, men den skildte også. Men hvad gør jeg galt? eller skilder dine retter også? Eller er det meningen at thaisovs skal skilde. Hehe er lidt forvirret.

  Tillykke med bogsalget :-)

  Svar
  • Hej Trine
   Kan det være fordi, du lader retten komme i kog, efter du har hældt kokosmælk i? Man må gerne varme den godt igennem, men kokosmælk har det med at skille, hvis det kommer op over kogepunktet :)

   Svar
  • Jeg lader altid mine kokosmælksovse simre – gerne længe endda – og jeg har aldrig oplevet at de skiller… :-/

   Svar
 10. Hej Jane
  Når jeg nu alligevel har crunchy peanutbutter som jeg bruger til at lave snickers med (småååååååms) ;) tror du så ikke at det kan bruges istedet for den creamy variant??
  Mvh Louise.
  -10 kg siden 6 januar og endelig en mave der fungerer :))))

  Svar
 11. Søde Jane… Fuldstændig ude af kontekst: I din lækre strawberry cheesecake kommer du lechitin granulat i. Gør det, at den ikke krystalliserer når den fryses? Og vil det være oplagt at bruge i smoothie som fryses til ispinde? De krystalliserer nemlig rigtig meget… Kram til dig <3

  Svar
 12. Ja det er også min favorit, dvs. peanutsovsen, for jeg kan godt finde på at lave den med gris og andre krydderier som Ingefær, chili og hvidløg. Det er den cremede sovs der hitter.

  Svar
 13. Det er helt klart også en af mine favoritter, det er så nem og lækker en ret – den skal helt sikkert prøves af med spidskål til, der er nemlig en i husstanden, der er begyndt at rynke lidt på næsen af blomkålsris :)

  Svar