LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde

LCHF påskeæg er meganemt at lave og jeg har endda præsteret at lave disse hjemme hos min far – i  Sydfrankrig.

Bare fordi jeg ferierer under sydens sol, skal I da ikke snydes for påskeæg.

På nul-komma-fem kan man nemlig med de rette ingredienser i huset bikse disse lækre små LCHF påskeæg sammen.

Den sukkerfrie marcipan kender du måske fra julegodterne men den fungerer jo nøjagtig lige så godt til påske. Jeg synes, den er virkelig vellykket, og jeg synes faktisk, den er bedre end købe-marcipanen, som jeg oplever som uspiseligt sød.

LCHF påskeæg - sukkerfri

LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan

Udskriv Pin
12 stk
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej. 
 • Form til små påskeæg.
 • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
 • Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
 • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hvis du har lyst til en påskeægsvariant med lakrids, så tjek sidste års opskrift.

LCHF påskeæg sukkerfriLCHF påskeæg

LCHF påskeæg til en Anton Berg-elsker

Selv min far, som er stor fan af Antons Bergs marcipanbrød, syntes, at jeg var kommet ret tæt på her. Måske hjælper det på sagerne, at han har været tvangsindlagt til at spise LCHF, siden vi kom herned og derfor allerede har fået nedsat forestillingen om, at alting skal være hvinende sødt.

Hvorom alting er, de blev accepteret og fadet blev ryddet. 

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

39 kommentarer til “LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det er fordi erytritol, som den eneste af sukkeralkoholerne, passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og derfor har et GI på nul. Men i Danmark skal vi deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat. Alt dette også forklaret her: Sødemidler

   Svar
  • Det kan du selv afgøre. Jeg spiser ikke de sødestoffer, de bruger og foretrækker en anden mandler-sødestof-ratio i min marcipan.

   Svar
  • Jeg er ret sikker på, at jeg bare samlede marcipanen med vand, før jeg kom på at bruge æggehvide. Test det evt på en lille portion men som jeg husker det blev det helt fint??

   Svar
 1. Mandelmel fra Biogan? Kan det bruges? Ser nemlig lidt billigere ud end den fra Urtekram… Og jeg har planer om at lave MANGE af disse til påsken ;) Tak for inspiration og gode opskrifter – du gør det altså bare lidt lettere at holde sig til principperne…. :)

  Svar
  • Ja, det mener jeg faktisk er helt samme produkt, så det tror jeg godt du kan bruge.

   Og tak ;) Hvor er det dejligt at høre.

   Svar
 2. Jeg har lavet den her opskrift SÅ mange gange (okay, det er lidt pinligt, men det har jeg). Og det går altid fantastisk. Indtil i dag. Jeg gjorde nøjagtig som jeg plejer, men det var lidt svær at samle, så jeg massede lidt ekstra og pludselig stod jeg med en marcipan der var så tør, at den smuldrer og ikke kan samles, men hver gang jeg prøver at presse en kugle sammen, vælter det ud med noget olieagtigt.
  Har du noget som helst bud på hvorfor det sker, og hvordan jeg kan redde den? Lige nu ligger der bare en stor pose marcipansmulder i mit køleskab nemlig..

  Svar
  • Du har ikke tilfældigvis kommet til at bruge mandelmelet fra funktionel mad i stedet for almindeligt mandelmel? Det er næsten det eneste, jeg kan komme på, der skulle gøre den så tør og smuldrende. Og ellers tænker jeg bare, at du kan samle den med ekstra æggehvide eller vand måske?

   Svar
   • Nej, det er helt almindeligt mandelmel. Jeg prøver med lidt æggehvide eller vand, tusind tak for rådet :-)
    Har du prøvet det der med at den blev olieret? Jeg forsøgte alligevel at presse noget sammen og trække chokolade på i går, efter devisen “hellere tør marcipan end ingen marcipan” :-D Men der kunne ikke engang komme chokolade på, fordi det gled af på olien. Meget irriterende. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg har fået gjort galt.

    Svar
 3. Hej Jane
  Du er en gentagen stor inspiration for mig !

  Jeg vil bare lige spørge om du smutter mandlerne når du laver hjemmelavet mandelmel ?

  Mvh. Laila

  Svar
 4. Jeg ved godt, at opslaget er lidt gammelt nu, men det er jo påske, og de lyder altså bare virkelig gode:)

  Jeg er bare lidt i tvivl om, hvorvidt mandlerne skal smuttes, inden de males til mel. Marcipanen ser dejlig lys ud, men der står ikke noget om, at de skal smuttes:)

  Svar
 5. Jeg synes at man for at lave en mere sammenhængende marcipanmasse tager en del af mandlerne og hælder lidt flydende kokosolie i imens man laver det til mel, så bliver der til mandelsmør. Det blander jeg i sammen med æggehviderne og resten af mandelmelet. Også en succes i min familie! Tak for opskriften!

  Svar
 6. Hej Jane
  Først og fremmest skal du have tak for nogle fantastiske bøger og en spændende hjemmeside. Du er til stor inspiration. Jeg ved godt det er lidt ude af kontekst, men jeg vidste ikke hvor jeg ellers lige skulle skrive. Jeg har bare et enkelt spørgsmål.

  Du skriver i din bog at man skal bruge kokosolie og ikke den fra Palmin. Den er jeg med på. Mit spørgsmål er blot hvad forskellen er og om Palmin ikke er et lige så godt alternativ? Der står jo at det er 100% kokosolie.

  Mvh Nicolaj

  Svar
  • Palmin er et højst forarbejdet produkt, som er hårdt og kemisk behandlet. Kokosolien har herefter mistet sine sunde egenskaber. Hvis du synes, at kokosolien fra helsekosten er for dyr, så drop kokosolie helt og brug i stedet øko-smør.

   Svar
 7. Tak for din altid store inspiration, Jane
  Lavede lige varianten med lakridspulver i aften – uha de er goe
  GOD PÅSKE
  -/line

  Svar
 8. Jeg har været inde for at bestille mandelmelet fra urtekram, men det er taget af markedet??? Hvilken skal jeg så bruge??
  Vh. Louise

  Svar
 9. Påskeæggene blev også godkendt her af en Anton Berg marcipanbrød’ fan.
  Tak for en endnu en skøn opskrift. God påske.

  Svar
 10. Hejhej…Hvis jeg laver æggene torsdag men
  Først skal bruge dem lørdag, vil det så fungere? Eller vil de blive tørre? De ser ellers lækre ud

  Svar
 11. Hej Jane.
  Bare til info… din link til mandelmelet fra Urtekram ender op med en besked fra viivaa.dk om, at mandelmelet er taget af markedet.
  Ved ikke lige hvorfor…

  Svar
    • Hej Lisa
     Ja, det tror jeg som hovedregel man godt vil kunne de fleste steder. Ikke altid med helt samme smag, men sådan er det jo, når man bytter :)

     Svar
   • Men er sukrin melis, gold og hvad de ellers hedder ikke også kunstige? Hvad er forskellen på dem og det industrien søder med?

    Svar
    • Man skelner jo mellem kunstige sødemidler og naturlige sødemidler. Her går forskellen på, hvorvidt grundstoffet i sødemidlet findes naturligt i naturen eller er opfundet i et laboratorie. Sukrin er lavet af sødemidlet erythritol, som forekommer naturligt i frugter og gærede fødevarer. Det er dog næppe sådan, at naturlige sødemidler gavner, jeg ser det mere som at de skader mindre end de kunstige, men opererer generelt ud fra et forsigtighedsprincip, når vi har med sødemidler at gøre.

     Svar
     • Tak Jane, for mig er navnene på indholdsstofferne lige “mærkelige”, så jeg var ikke klar over at der var forskel på oprindelsen.

 12. De skal SÅ meget laves i dag :-)
  Og nyd så lige lidt af det franske for mig også! Om 79 dage er det min tur – but who’s counting? ;-)

  Svar