LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde

LCHF påskeæg er meganemt at lave og jeg har endda præsteret at lave disse hjemme hos min far – i  Sydfrankrig.

Bare fordi jeg ferierer under sydens sol, skal I da ikke snydes for påskeæg.

På nul-komma-fem kan man nemlig med de rette ingredienser i huset bikse disse lækre små LCHF påskeæg sammen.

Den sukkerfrie marcipan kender du måske fra julegodterne men den fungerer jo nøjagtig lige så godt til påske. Jeg synes, den er virkelig vellykket, og jeg synes faktisk, den er bedre end købe-marcipanen, som jeg oplever som uspiseligt sød.

LCHF påskeæg - sukkerfri

LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
1 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej. 
 • Form til små påskeæg.
 • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
 • Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
 • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hvis du har lyst til en påskeægsvariant med lakrids, så tjek sidste års opskrift.
LCHF påskeæg sukkerfri
LCHF påskeæg

LCHF påskeæg til en Anton Berg-elsker

Selv min far, som er stor fan af Antons Bergs marcipanbrød, syntes, at jeg var kommet ret tæt på her. Måske hjælper det på sagerne, at han har været tvangsindlagt til at spise LCHF, siden vi kom herned og derfor allerede har fået nedsat forestillingen om, at alting skal være hvinende sødt.

Hvorom alting er, de blev accepteret og fadet blev ryddet. 

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

39 kommentarer til “LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det er fordi erytritol, som den eneste af sukkeralkoholerne, passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og derfor har et GI på nul. Men i Danmark skal vi deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat. Alt dette også forklaret her: Sødemidler

   Svar
  • Det kan du selv afgøre. Jeg spiser ikke de sødestoffer, de bruger og foretrækker en anden mandler-sødestof-ratio i min marcipan.

   Svar
  • Jeg er ret sikker på, at jeg bare samlede marcipanen med vand, før jeg kom på at bruge æggehvide. Test det evt på en lille portion men som jeg husker det blev det helt fint??

   Svar
 1. Mandelmel fra Biogan? Kan det bruges? Ser nemlig lidt billigere ud end den fra Urtekram… Og jeg har planer om at lave MANGE af disse til påsken ;) Tak for inspiration og gode opskrifter – du gør det altså bare lidt lettere at holde sig til principperne…. :)

  Svar
  • Ja, det mener jeg faktisk er helt samme produkt, så det tror jeg godt du kan bruge.

   Og tak ;) Hvor er det dejligt at høre.

   Svar
 2. Jeg har lavet den her opskrift SÅ mange gange (okay, det er lidt pinligt, men det har jeg). Og det går altid fantastisk. Indtil i dag. Jeg gjorde nøjagtig som jeg plejer, men det var lidt svær at samle, så jeg massede lidt ekstra og pludselig stod jeg med en marcipan der var så tør, at den smuldrer og ikke kan samles, men hver gang jeg prøver at presse en kugle sammen, vælter det ud med noget olieagtigt.
  Har du noget som helst bud på hvorfor det sker, og hvordan jeg kan redde den? Lige nu ligger der bare en stor pose marcipansmulder i mit køleskab nemlig..

  Svar
  • Du har ikke tilfældigvis kommet til at bruge mandelmelet fra funktionel mad i stedet for almindeligt mandelmel? Det er næsten det eneste, jeg kan komme på, der skulle gøre den så tør og smuldrende. Og ellers tænker jeg bare, at du kan samle den med ekstra æggehvide eller vand måske?

   Svar
   • Nej, det er helt almindeligt mandelmel. Jeg prøver med lidt æggehvide eller vand, tusind tak for rådet :-)
    Har du prøvet det der med at den blev olieret? Jeg forsøgte alligevel at presse noget sammen og trække chokolade på i går, efter devisen “hellere tør marcipan end ingen marcipan” :-D Men der kunne ikke engang komme chokolade på, fordi det gled af på olien. Meget irriterende. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg har fået gjort galt.

    Svar