Bedste LCHF-pizzabund!

Jagten på den bedste LCHF pizzabund fortsætter men måske er vi nået vejs ende her!

Det er ikke længe siden, jeg skrev om jagten på den sprøde LCHF-pizza. Der findes mange forskellige bud på den bedste LCHF pizzabund, og i dag vil jeg gerne byde ind med min.

Jeg har længe gået med tanker om at udvikle lidt på blomkålspizzabunden, da mange synes, det er irriterende, at den skal spises med kniv og gaffel, fordi bunden bliver så løs, når den er varm. Jeg har det egentlig fint med kniv og gaffel, men derfor kan man jo godt eksperimentere lidt. Og mit eksperiment lykkedes i den grad! Jeg fik en pizzabund, som var sprød i kanten, fast i midten (også efter den havde været i ovnen med fyld på), og som smagte fint og neutralt. Ny favorit!

Pizzabundene her fungerer desuden godt som wraps, sandwichbrød etc. Jeg har også brugt dem i en håndholdt shawarmalignende sag, og det var rigtig godt.

Bedste LCHF pizzabund med sprød, fast bund

Bedste LCHF-pizzabund!

Udskriv Pin
5 mindre pizzaer
|

Ingredienser

 • 400 g blomkål
 • 130 g revet ost
 • 2 æg
 • 1 dl Pofiber adlink
 • 2 tsk oregano
 • lidt salt

Sådan gør du

 • Riv blomkål fint i foodprocessoren. Hæld det i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Saml dejen godt med hænderne. Du vil opleve, at dejen er langt mere "tør" end den vanlige blomkålsdej. Det skyldes fibrene fra Pofiber.
 • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Klat blomkålsdejen ud bageplader beklædt med bagepapir og flad dem godt ud, så de er så tynde som muligt. Saml dem rundt i kanterne, så du får en flot kant.
 • Jeg måtte have tre bageplader i gang. Bag nu de tre bageplader i 10 minutter. Byt herefter plads på dem og giv dem 2 minutter mere.
 • Byt plads igen og giv dem 2 minutter mere. Måske er det bare min ovn, der varmer lidt ujævnt, men på denne måde fik alle bundene samme, sprøde look.
 • Når pizzabundene er færdige, putter du dit ønskede fyld på. Jeg startede med et lag tomatpuré, herefter et lag ost, så lidt god spegepølse i tern og lidt cherrytomater. Ind i ovnen, som jeg i mellemtiden havde skruet ned på ca. 170 grader (alm. varme) og så fik den 5-7 minutter. Rucola kom på til sidst. Resten af pizzabundene puttede jeg i køleskabet til en anden god gang.
   

Noter

Links nedenfor indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Men hov, hov, hov! Hvad er nu Pofiber??

Pofiber er tørrede kartoffelfibre. De indeholder 12 g kulhydrat pr. 100 g og hele 70 g fibre.
Det suger mega-meget væske! Den ene deciliter, jeg har brugt her i opskriften, vejer 17 g og det betyder, at Pofiber bidrager med ca. 3 g kulhydrat i hele portionen, hvis man skulle være bekymret for den del.
Men det bedste af det hele er, synes jeg er, at de er smagsneutrale. Jeg er ikke så tosset med nødde- eller kokossmag i min pizza. Jeg har brugt Pofiber i et par af de nye opskrifter i LCHF - Brød & Kager og det har været utroligt vellykket.
NB: Pofiber kan ikke erstattes af loppefrøskaller eller fiberHusk med samme resultat.
Pofiber fås på glutenfrihylden i de fleste supermarkeder, i Matas eller i helsekosten, fx her.

Får du mavekneb af fibre?

Det gør jeg. Piv! Har du også en sart mave, vil jeg derfor anbefale dig ikke at spise kokosgrød (med de überfiberholdige kokosfibre) til morgenmad og så denne pizza til frokost. Nu har jeg sagt det!

Bedste LCHF pizzabund - glutenfri, lowcarb

Det så sådan her ud, da de kom ud af ovnen:

Bedste LCHF pizzabund med sprød, fast bundBedste LCHF pizzabund - glutenfri, lowcarb

Og denne pizzabund er så fast, at du kan spise din pizza med fingrene. Enjoy!

På en skarp 2. plads over mine yndlings-LCHF-pizzaer kommer rootzaen. Den, synes jeg virkelig også er lækker.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

116 kommentarer til “Bedste LCHF-pizzabund!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane, nu laver jeg din blomkålspizzabund igen-igen ??
  Ved du om Pofiber kan erstattes med kokosfiber, og i givet fald hvilken mængde vil du gætte på skal bruges?
  Hold dig selv og dine kære sikre i disse COVID-19 tider ???
  Mange hilsner Lise

  Svar
  • Nej jeg arbejder ikke rigtigt med omdannelse af opskrifter på den måde. Jeg tager hellere udgangspunkt i en succesfuld Keto-opskrift og arbejder ud fra den. Det oplever jeg giver bedst resultat.

   Svar
 2. Nu er der noget jeg ikke forstår. Jeg troede bl.a.at LCHF også handlede om stivelse. I beskrivelsen af Pofiber står der at det binder væske, det er lige præcis det, stivelse gør ved mig. Og der er stivelse i pofiber (udvundet af kartofler), Derfor bruger jeg ikke pofiber eller hvad?

  Svar
  • Om du vil bruge Pofiber eller ej kan være et personligt valg men alle typer fibre binder jo væske til sig. Fibre optages dog ikke i kroppen som kulhydrat.

   Pofiber og kartoffelmel (=stivelse) er to forskellige ting.

   Pofiber er kulhydratfattigt og fiberholdigt, og da det næsten ingenting vejer, bidrager det med måske 1-3 g kulhydrat for den samlede opskrift.

   LCHF handler om at spise få kulhydrater. Stivelse er bare en type kulhydrat bestående af to glukosemolekyler.

   Svar
 3. Hej Jane.
  Hvilken type ost skal der bruges? Er helt ny i “Keto-land” og skal lige vænne mig til tanken om at alt ikke skal være light, lav fedtprocent osv.

  Svar
  • Jamen egentlig bare alle typer. Men du vil formentlig gerne undgå dem, der er fedtreducerede, light etc. da de oftere vil have et højere kulhydratindhold som kompensation for fedtet :)

   Svar
 4. Har for første gang lavet det .
  Lavede kæmpe bommert idet jeg brugte al for meget blomkål.
  Har luret den af….
  Meget meget mindre blomkål og så fladt som muligt.
  Tager grusom revanche ?

  Svar
 5. Hej Jane,
  Tak for dine mange gode opskrifter :-)
  Du skriver “Den ene deciliter, jeg har brugt her i opskriften, vejer 17 g og det betyder, at Pofiber bidrager med ca. 3 g kulhydrat i hele portionen, hvis man skulle være bekymret for den del.”
  Og her kommer mit kiksede spørgsmål, da jeg leder efter et kaloriefattigt alternativ til brød i det hele taget. Hvordan er det, 3 g kulhydrat svarer til… hvor mange kalorier i hele portionen?

  Mvh. Caroline

  Svar
 6. Hej !
  Jeg følger din blog og elsker dine bøger og opskrifter :) Dog kommenterer jeg næsten aldrig .. men til denne opskrift vil jeg gerne dele et lille fif jeg altid bruger til pizza – lchf eller alm frysepizza (i dagene før lchf naturligvis)
  Mens du tilbereder dejen så sæt din bageplade i ovnen på 250-275 grader. Form dine pizzabunde på bagepapir som foreskrevet i opskriften. Når de er klar til at komme i ovnen tager du forsigtigt den varme plade ud af ovnen – rutsjer bagepairet over på pladen og stiller den hurtigt tilbage i ovnen.
  På denne måde får du en fantastisk varme til bunden af dine pizzaer og de bliver sprøde og lækre !! Vi har testet det i dag og det tog omkring 12-13 minutter ved 220 grader varmluft at få gyldne sprøde og helt stive bunde !!
  De bliver en smule mere bløde når man putter fyld på pga væsken fra tomat ost og andet men det er en genial måde at lave dem sprøde på. Kan også bruges til andre brød selvfølgelig men det er især genialt til pizza !
  God dag til alle og god fornøjelse med denne dejlige opskrift på pizzabunde !
  Knus fra Mie

  Svar
 7. Jeg har med stor succes erstattet pofiber med mandelmel i denne opskrift efter disse anvisninger (2 dl mandelmel = 1 dl pofiber) og det smagte fint :-)

  Svar
 8. Vil bare lige sige- OMG til smagen af pizza efter et år! Kan helt sikkert anbefales.. De dur!:) tak endnu en gang Jane- LCHF Guruen…

  Svar
 9. Tak skal du ha’ , både for svar og for al det arbejde du lægger i at gøre det hele nemt for os andre..Det er meget værdsat :-))
  PS: pizzaen er lavet og smagte SUPERlækkert.

  Svar
 10. Hej Jane
  Jeg har endelig snøvlet mig sammen til at prøve denne, men er ” vægtløs”..Kan du gi et bud på hvor meget blomkål 400 gram er, bare sådan cirka naturligvis?:-)

  Svar
 11. Hej Jane
  1000 tak for mange opskrifter og lækker inspiration. Jeg er lige startet på LCHF og forventer et giga vægttab snarest…. ;)
  Ang Pofiber…. Kan man ikke bruge andre kartoffelfibre end Pofiber? Pofiber er markant dyrene end det jeg kan finde i supermarkedet. (SuperBest)

  Svar
  • Pofiber koster 20 kr pr. pakke. Det synes jeg da ikke er så dyrt…. Pofiber og kartoffelmel er ikke det samme, hvis det er det, du tænker på.

   Svar
 12. Jeg havde ikke PROfiber, og derfor forsøgte jeg at putte blomkålen igennem min juicepresser, og på den måde undgik jeg en del væske, og jeg kunne holde pizzastykkerne i hånden.

  Svar
 13. Jeg har lige prøvet opskriften her til aften og de blev simpelthen så gode. De blev dog ikke brugt til pizza. Resten af huset skulle have burritos, så jeg lavede dem som et alternativ til den traditionelle pandekage. Det fungerede vildt godt, og resterne er blevet lagt i fryseren, så jeg kan afprøve pizzakonceptet en dag i næste uge :-)

  Svar
 14. Hey Vil vildt gerne prøve din pizza opskrift, men har lige et spørgsmål. Kan jeg erstatte Pofiber med FiberFin i samme mængde?

  Svar
  • Jeg har aldrig haft held med at bruge Fiberfin og har sidenhen smidt bøtten ud, så det ved jeg ikke. Jeg har aldrig prøvet det i denne opskrift.

   Svar
 15. Pofiber kan evt erstattes af det der hedder naturli’ fibre… det er det samme, og med de samme næringsværdier, dog et dansk produkt i stedet for :)

  Svar
 16. Det gjorde det helt sikkert, det var lige præcis det svar jeg ledte efter. Nogle gange er det trods alt rart (med et lille køkken, som vi har) at vide, at jeg kan bruge de samme råvarer til flere ting, så jeg ikke skal ligge inde med én af alting altid ;-) Glæder mig så meget til “pizza” i aften!! :-)

  Svar
 17. Nu tales der en del om HUSK fiber kontra Pofiber. Jeg vil rigtig gerne prøve Pofiber i denne opskrift, når du siger det giver den bedste bund – også selv om jeg kun har HUSK på hylden lige pt ;-)
  Men hvis så jeg køber Pofiber til denne opskrift, kan jeg mon så bruge det i nogle af dine opskrifter, hvor du skriver, der skal bruges HUSK? :-) Hvad er den store forskel egentlig på de to produkter? Her tænker jeg på, hvordan de opfører sig i væske, ved varme etc. og ikke så meget på, hvad de hver især indeholder.

  Svar
  • Jeg kan kun tale ud fra egne erfaringer. Jeg anser Pofiber som en slags “mel” og huskfibre som fibre og ikke mel. Skal der kun husk i en opskrift, vil man (måske) godt kunne erstatte med pofiber, evt. i større mængde, men kalder opskriften på Pofiber, kan dette ikke erstattes af husk med godt resultat. De suger begge væske. HUsk mere end pofiber, tror jeg. Husk bliver slimet og geleagtigt ved opvarmning. Jeg har aldrig varmet pofiber op, andet i end bagværk. Pofiber giver en god brødagtig konsistens i bagværk og har den fordel at det er smagsneutralt sammenlignet med fx mandelmel og kokosfibre. Håber bare noget af dette gav mening ;-)

   Svar
 18. Hej :).
  Kan man godt lave en hel bradepande i stedet for at dele dem op i små? eller får man ikke samme resultat af sprødhed? :)

  Svar
 19. Jeg bagte rundstykkerne fra din bog om brød og kager, der skiftede jeg kokosfibre ud med pofiber, jeg brugte samme mængde og resultatet blev fantastisk, de smagte næsten ligesom almindeligt brød.

  Svar
 20. Jeg finder megen inspiration på din hjemmeside, til trods for at jeg ikke lever LCHF. Jeg lider af en sjælden sygdom (dog heldigvis kun i MEGET mild grad), der gør, at jeg får det meget dårligt af store mængder stivelse, især over længere tid. Jeg forsøger derfor i langt størstedelen af mine måltider at fravælge stivelse, og der er LCHF jo faktisk en stor hjælp. Din opskrift på pizza ser fænomenal lækker ud, men jeg er bekymret ift. pofiber, da du siger, det er baseret på kartoffel. Ved du, om der er tale om resistent stivelse i produktet? Dette ville gøre det lidt “lovligere” i min diæt :-)

  Svar
 21. Hej Jane

  Jeg er helt ny i LCHF, men har læst en del om det (primært på din side). Har jeg misforstået det når jeg ikke mener at pofiber er striks lchf?

  Håber du forstår mit spørgsmål og tak for en super blog :)

  Svar
  • I dette tilfælde mener jeg sagtens at pofiber kan indgå i en opskrift, der er striks. Generelt mener jeg dog ikke, at bagværk bør spille en særlig stor rolle på striks LCHF (men blomkålsbagværk undtaget :))

   Svar
 22. Bare et lille tip, de er begyndt at have pofibre i Kvickly :). Fandt nogen i Kvickly ved Lergravsparken st, de har en glutenfri afdeling.

  Svar
 23. Endnu engang bukker jeg mig i støvet for din kunnen i et køkken ;-)
  Elsker simpelthen dine bøger og din blog, og denne pizza bund gjorde at manden nu overgav sig, og vi fremover kan bruge denne i stedet for hvedemelsbund, totalt yay. Har prøvet de fleste af dine andre pizza bunde, men de er ikke blevet godkendt herhjemme, de har ikke været pizza-agtige nok og måske også smagt lidt for grøntsagsagtigt. Som min mand siger; han spiser grøntsager, fordi han ved at han skal, ikke fordi han kan lide dem, og så er det jo super fedt at man kan fremtrylle sådanne lækkerier her til ham, som jo er baseret på grøntsager, så de glider nemmere ned :-)

  Svar
 24. Hei og takk for en fin blogg!
  Jeg lurte på om du, eller noen annen, har prøvet å fryse pizzaene med eller uten fyll? Tenker det hade vart praktisk å ha klrt i fryseren eller kanskje bare platte ut og putte i fryseren uten å bake de først…? Tenke tenke.. :)

  Svar
 25. Helsam har pofiber :) Jeg er så heldig ar have hele 2 helsam’er i byen og de fører stort set alle de produkter du bruger ;)

  Svar
  • Det er nok ikke et tilfælde ;-)
   Stort set alle helsekosts, jeg går i nu, har Pofiber. Det er dejligt at se, at de opdaterer deres sortiment efter efterspørgslen :)

   Svar
 26. Jeg har haft stor succes med at skifte blomkål ud med drænet revet squash. Det er virkelig godt og meget smagsneutralt. Synes nemlig godt blomkålen kan blive lidt for gennemtrængende i smagen :)

  Svar
 27. Hold da op!
  Tænkte, at jeg ville prøve denne opskrift i dag (dog udskiftede jeg Pofiber med loppefrøskaller, da jeg først lige har bestilt pofiber i dag) og hold da helt magle den er go’ :D
  Er min anden dag på LCHF og din hjemmeside er blevet min lille LCHF bibel :)
  Glæder mig til at afprøve flere af dine lækre opskrifter.

  Svar
 28. Hej Jane,
  Jeg skal helt sikkert prøve denne pizzabund og min kæreste er også meget interesseret i at se om man virkelig kan lave en pizzabund uden mel! :D
  Desværre (!) bor jeg i Rio hvor de ikke rigtig har fået fokus på mad uden gluten endnu, så jeg aner ikke hvor jeg skal kigge efter pofiber. Jeg må lige kigge på en af dine andre opskrifter.. Måske en ikke-moden banan og nogle kerner og kokosfibre og ost kan gøre det? en ikke-moden banan fordi den ikke smager sødt, som en moden..

  Svar
 29. Hi, is there any way you can translate this recipe into english? Google translate doesn’t fully work!

  Svar
 30. Mmm tak for en vildt lækker opskrift :-)
  Og hvor er det dejligt at bo i Norge og bare kunne gå ned i det lokale supermarked og finde pofiber :-)

  Svar
 31. Hej…

  Lyder spændende med pofiber, kender det dog ikke, men vil helt sikkert prøve det.

  Et lille tips… En let måde at “rive” den rå blomkålen på, er at komme kålen i en juicer. Herved skilles en del af væsken fra.

  Svar
 32. Jeg er ikke så god til, at skulle ud at købe en masse ting i specielle butikker, så jeg har byttet pofibrene ud med ca 2 spsk hørfrø og ca 2 små spsk husk. Det kan man også gøre. Den kan stadig spises med én hånd ;-) Men jeg elsker også hørfrø!

  Svar
 33. Hej

  Dejlig opskrift! Lige hvad jeg ledte efter, men skal blomkålen ikke koges eller noget man skal bare rive den rå?

  Svar
 34. Jeg bestilte profiber i går på nettet og det er allerede kommet med posten så det kan ikke være nemmere. Men hvorfor ikke bruge den bund hvor der kun bruges æg og ost?

  Svar
   • Hej Jane
    Jeg vil også prøve den af din i morgen hvor vi skal have pizza især fordi jeg syntes at det er lækkert man kan bruge bunden som snack eller en form for brød.

    Tænk Pizza for første gang siden november mdr.

    Hilsen Lise

    Svar
 35. Nøj, hvor ser det bare lækkert ud! Savle, savle…Jeg er nu ellers meget vild med den oprindelige blomkålspizza – min mand kræver bare, at jeg ikke kalder det pizza, men tærte, da han heller ikke synes, at sprødheden lever op til pizzanavnet ;) Men de dér pofibre skal da vist prøves! Tak for anbefalingen.

  Svar
 36. Var nede i den lokale helseshop og kigge efter Pofiber. Det havde de ikke men fandt et tilsvarende danskproduceret produkt af kartoffelfiber der hedder Naturlic fiber. Bare til info :)

  Svar
 37. Er det helt forkert ifølge LCHF principperne at lave en pizzabund bygget på fx en LC burgerbolleopskrift? og så bare lave en stor “bolle” der er meget mere flad end ellers?

  Svar
 38. tak Jane for dit store arbejde.
  Denne opskrift skal helt sikkert prøves.
  ( en lille oplysning, der er en dansk udgave af kartoffel fiber. De hedder naturlig fiber.
  Kan købes på nettet og i butikken. )
  Mvh Sheila

  Svar
 39. Tak for lækker opskrift som skal afprøves i morgen:)
  Tror du skal have rettet antal g kulhydrat til at indebære hel portionen. For mig lyder det som om at der er 2-3 g kulhydrat i hver af de 5-6 små pizza p.g.a. Pofibrene og det er jo ikke tilfældet :)

  Marianne

  Svar
 40. Rootzaen er klart min favorit! Men hvis du har brugt pofiber i din nye bog, bliver jeg jo nødt til at anskaffe mig det ;-) Og så må denne variant bestemt prøves.
  Hav en skøn og dejlig dag :-)

  Svar
 41. Der står noget med at erstatte det i forhold til andet inde på siden hvis nogen stadig mangler den info:
  Hvis du vil prøve at erstatte en del af fx mandelmelet med pofiber er der her en tommelfingeregel du kan bruge:
  1 dl mandelmel = 2 spsk kokosnøddemel = 1 spsk fiberhusk = ½ dl pofiber

  Svar
  • Det skal du jo gøre op med dig selv. Her har vi at gøre med et fiberprodukt og ikke det samme som fx kartoffelstivelse. Blodsukkerpåvirkningen og kulhydratmængden, du får fra Pofiber er til at over se, synes jeg.

   Svar
 42. Hej Jane
  Det lyder lækkert. Jeg er lidt nysgerrig på Pofiber, jeg er ikke specielt glad for nødder og mandler heller ikke malet. Kunne man evt. erstatte det med Pofiber i dine opskrifter i feks. grønne pandekager osv.? I så fald tror du det er det ca. 1 – 1?
  Ha’ en god dag

  Svar
  • Jeg har ikke leget nok med Pofiber til at kende de præcise “bytte-mål”. Mit bud vil være at gå forsigtigt frem mht. mængden af Pofiber. Min erfaring er også at man får det bedste brød-resultat ved at kombinere lidt. Fx lidt malede nødder + Pofiber. Et brød på Pofiber alene, tror jeg bliver mærkeligt.

   Svar
   • Brød med for meget pofibre kan godt komme til at smage lidt af kartoffelmos!
    Jeg har brugt pofibre nogle gange også, især inspireret af nogle svenske blogs, og er også ret tilfreds med de resultater jeg har fået.

    Svar
  • Når man følger linket til at købe pofiber, som Jane har lagt op, så står der på siden, hvordan man kan omregne pofiber til mandelmel, kokosmel og fiberhusk. Så det må kunne lade sig gøre at bytte det ud ;) Men skal dog ikke udtale mig om, hvad det gør for smagen.

   Svar
 43. Hej Jane,
  Jeg elsker blomkålspizza, har du prøvet at lave en ordenlig portion bunde og fryse dem – og hvilken effekt havde det? Tænker det kunne være rat at vide inden jeg går i krig.

  Svar
 44. Spændende opskrift… :-)

  Kan Pofiber købes andre steder (herned mener jeg i dagligvarebutikker eller lign.) end det link du har lagt op…? :-)

  Vh
  FruBacon

  Svar
 45. Hej Jane,
  Endnu en grund til at Pofiber måske en dag finde vej til mine køkkenskabe…
  Og tak for tippet ang. at få for mange fibre – sådan en mave har jeg nemlig, av!
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 46. Tak for en spændende nyhed (for mig ihvertfald). Jeg har aldrig hørt om Pofiber – så det skal bestemt afprøves. Og dejligt med en sprød LCHF pizza :-)
  Mange hilsner Kathe

  Svar
 47. I stedet for pofiber, kan man så anvende Fiber Husk i de samme mængder eller hvordan? :-)

  Opskriften lyder lækker!

  Svar
  • Jeg synes ikke Pofiber er sådan at erstatte. Personligt synes jeg fiberhusk i større mængder bliver ulækkert men det er måske bare mig.

   Svar