Sandwich med skinke, ost og tomatmayo

I går havde jeg et langt interview med et dameblad, og det fik mig til at tænke på noget rigtig interessant. Sidste år når jeg gav interview, blev jeg bedt om at tale kulhydrater, fedt, protein, dagskost, vægt, helbredsgevinster ved LCHF, etc. Og det taler jeg også gerne både højt og længe om. Mange af de interviews, jeg har givet i år, er anderledes i deres vinkling, og det er superfedt! Jeg får lov til at tale livsstil, eller som i går om at tage springet og sige sit faste job op og kaste sig ud i et nyt arbejdsliv som selvstændig. Og om fordele og ulemper og om den svære balance mellem privatliv og arbejdsliv, som vi jo også diskuterede her på bloggen forleden.

Og midt i interviewet slog det mig, at jeg så tit hører mig selv sige, at jeg har så travlt så travlt, og at jeg virkelig har svært ved at få min tid og min privatlivs-arbejdslivsbalance til at gå op, og jeg kan bruge nætter på at ligge søvnløs og gruble over, hvordan jeg får det til at lykkes både at have det arbejdsindhold, som jeg elsker, men også et arbejdsliv, som levner plads til andet. Og midt i alle de dystre tanker og ord, glemmer jeg helt at få sagt, hvor enormt taknemmelig, jeg er. For nok har jeg stadig meget at lære, men jeg er min egen chef, og jeg er heldigvis den slags chef, der insisterer på, at der skal holdes pauser på terrassen, når solen kigger frem i marts. Og det skal jeg da lige love for, at den gjorde i går. Så jeg holdt frokostpause på terrassen i en hel time, imens jeg sugede D-vitamin til mig, fik røde kinder og bare nød at blive varmet godt og grundigt op. Så arbejdede jeg hele aftenen i stedet, men det var såmænd en aftale, jeg var fint tilfreds med.

Jeg spiste endda min frokost på terrassen. Den bestod af sandwich!

LCHF-sandwich

Brødene i sandwichen er grøntsagsfladbrødene fra SPIS DIG MÆT & GLAD, men der findes mange versioner af dem her på bloggen, fx hvidkålspandekagernekarrypandekagerne eller de grønne pandekager.

Jeg er en heldig dame. Det er jeg.

LCHF-sandwich

Sandwich med skinke, ost og tomatmayo

Udskriv Pin
|

Ingredienser

I sandwichen havde jeg

 • mayo blandet med hjemmelavet ketchup (jo, jeg havde lige et ketchup-moment i weekenden)
 • skinke
 • flødehavarti
 • ærteskud

Sådan gør du

 • Serveret med en bunke grøntsager med frisk persille. Sådan en hurtig klapper, som smager herligt og giver god mæthed!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

23 kommentarer til “Sandwich med skinke, ost og tomatmayo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane, jeg ledte efter en funktion hvor man kan skrive en privat besked, men fandt den ikke.. Det er nu heller ikke hemmeligt, så jeg skriver her i stedet og håber du kan svare :)

  Jeg har flere gange set at du bruger ærteskud, og hver gang har jeg undret mig over hvor de anskaffes? Jeg har ledt i de fleste supermarkeder, men uden held ?

  Kan du mon hjælpe mig?

  Mange hilsner og tak for spændende og inspirerende læsning – Chicha

  Svar
 2. Kære Jane,
  Tak for en inspirerende og informativ hjemmeside + to skønne, skønne bøger med god læsning og fantastiske opskrifter :)
  Jeg er flere gange stødt på røget skinke i opskrifterne, og jeg synes ikke jeg kan finde noget sådant i kølediskene, som ser ret lækkert ud … Jeg husker fra små købmandsbutikker i Italien, at der ligger lækre oste og skinker, som man kan få skåret skive af – men hvor finder man den lækre skinke herhjemme ??

  Mange glade hilsner fra en ‘nybegynder’ ud i LCHF (har været igang i små tre uger ! )

  Svar
  • Hej Anne
   Jeg er meget nysgerrig fordi jeg også tænker på at gå i gang med denne spændende livstilsændring.
   Har du tabt dig? Hvor meget? Jeg skal selv smide 30-40 kg. men kan ikke finde nogen herinde der har smidt mange kg.??

   Svar
 3. Tak for endnu et super indlæg – og lækker mad;) Dit sidste indlæg omkring worke -life balancen fik virkelig sat tankerne igang! For ja, det er jo som oftest selv valgt at være selvstændig og er det ikke også bare tit tankerne om arbejdet, der stresser mere end selve arbejdet? Man kan jo måske også sommetider slappe af med sit arbejde… Sumasumarum, det er ikke så tosset en da, så tak for “opvækningen” og god weekend:)

  Svar
 4. Hej Jane. Jeg læser med stor fornøjelse din blog, har købt din første bog, lånt den næste på biblo og spist LCHF i ca en måned nu med dejligt resultat – bortset fra: jeg slår totalt ud i ansigtet med teenageagtige små-bumser – og tænker på om fedt-kosten kan give den slags kedelige bivirkninger? Jeg syns ikke jeg er støt på problematikken nogen af de steder jeg læser om LCHF – og måske er det bare mig der oplever problemet – forhåbentlig kun som et overgangsfænomen :-) tak for din inspirerende indstilling til kost og livskvalitet!!! KH Lisbeth

  Svar
  • Hej Lisbeth – jeg hører også oftest at folk får bedre hud, men det hænder også at jeg hører fra folk, som slår ud i uren hud. Jeg ved ikke hvad det skyldes. Jeg ved godt at det er nemmest at konkludere fed kost = fedtet hud, men jeg er ikke helt sikker på, at det hænger sådan sammen. Jeg tænker svaret ligger i hormonerne, men det er jo underordnet, hvis det er kosten, der regulerer hormonerne. Nogle har identificeret problemet til enten at være mejeriprodukterne eller kokosprodukterne, så det er måske et forsøg værd at justere lidt rundt. Men hvor er det surt altså! :-(

   Svar
  • Hej Lisbeth – jeg slår også fuldstændig ud, når jeg har haft dumme pauser fra den fornuftige kost. Jeg tænker (i hvert fald i mit tilfælde), at det er udrensning. Alle affaldsstofferne som skal ud. Det ser ikke så charmerende ud, men efter lidt tid, har jeg perfekt hud.

   Jane: Hold kæft, hvor er det et tip jeg har ventet længe på (uden at være klar over det), jeg anede ikke at jeg var trængte så meget til en sandwich. Jeg fulgte opskriften fra bogen, og de var så gode, at jeg skal have bagt endnu en portion. Mums!!
   PS: jeg fik de nye bog i går, og jeg glæder mig SÅ meget til at komme i gang med den.

   Svar
 5. Vi har her til aften brugt grøntsagsbrød opskriften fra din nye bog som pizzabund og det blev nogle meget lækre små pizzaer. Bestemt ikke sidste gang :)

  Svar
 6. Hej.
  Har netop modtaget din nye bog,den er super:)
  Du skriver dog, at hvis man spiser græsk yoghurt hver morgen, lever man ikke efter LCHF?!!
  Jeg spiser græsk blandet med lidt skyr, lidt hjemmelavet musli og en lille smule blåbær, da det er nemt, når jeg skal tidlig ud af døren. På fridage og i weekenden er det æg.
  Jeg bliver mæt på græsk og spiser igen til middag.
  Er det forkert og i så fald hvorfor!

  Svar
  • Nej, jeg tror jeg skriver, at hvis man spiser græsk yoghurt hver morgen og LCHF-brøderstatninger for resten og snacker på nødder dagen lang, så spiser man langt fra LCHF. Min pointe er egentlig bare, at LCHF først og fremmest er rigtig mad: Grøntsager, kød, fede mejeriprodukter og naturligt fedt. Og så kan man lægge lidt af de andre ting til.
   Hvis du har det fint på græsk yoghurt ser jeg ingen grund til at ændre det. Mange oplever øget sult og snacktrang – også om eftermiddagen og aftenen -når de starter dagen med yoghurt fremfor æg, kød og fedt. Det vigtigste synes jeg altid er, at du finder det, der fungerer i dit liv. Kun på den måde kan du lykkes med at holde fast i de nye vaner. :-)

   Svar
  • Jeg er ikke sikker på, jeg forstår?! Jeg skriver at opskriften er fra min bog og linker i stedet til ikke mindre end tre andre lignende opskrifter…

   Svar
 7. Hej Jane :-)

  Jeg prøvede at bage dine gulerodsboller i går, og de blev bare slet ikke som på billedet i din bog. Så jeg spekulerer lidt over, hvad jeg mon har gjort forkert.
  Jeg puttede alle de ingredienser i, der skulle i. Jeg lavede en dl mandelmel i min minihakker – er det måske noget specielt mandelmel, man skal bruge? Og jeg brugte creme fraiche 18% i stedet for 38%. Dejen var ekstremt våd selvem den havde stået i 20 minutter for at trække væde, og resultatet blev nogle meget flade boller (jeg har også tjekket holdbarheden på mit bagepulver).
  Håber meget du kan hjælpe, så de kan blive lige så store og flotte som dine :-)

  Mvh Mathilde

  Svar
  • Ja beklager. Når opskriften siger mandelmel fra Funktionel Mad er det, fordi man skal bruge mandelmel fra Funktionel Mad og ikke bare kan male selv. Det indeholder jo fibre, som suger væden, og det gør hjemmemalet jo ikke. Så mit råd er at følge opskriften næste gang ;-)

   Svar
 8. Du er så sej, Jane!
  I går sad jeg på kontoret hele dagen – var heldig at se solen gå end, da jeg cyklede hjem fra arbejdet.
  Om end jeg er vild med mit arbejde savner jeg virkelig friheden til at spise frokost ude i solen!

  Svar
 9. Ja du ér en heldig dame ! Men det kan du klappe dig selv på skulderen for at du er :-)
  Lækker frokost. Jeg er nødt til at blive ved med at lave de grøntsagsbrød, de er ikke lykkedes for mig endnu, bliver ligesom for våde og bløde i det. Tror jeg vil prøve at lave dem tyndere.

  Ha en dejlig dag,
  KH Maria

  Svar
 10. Åååååh jeg bliver helt glad i låget af at læse dette indlæg!!! Jeg er Socialpædagog på et behandlingshjem for unge og jeg arbejder mange timer af gangen men har så tilgengæld fri i den anden ende. Dette gav mig mulighed for at hoppe i trampolin med min søn i solen i går – hold nu k… Hvor er jeg også heldig!!!

  Svar
 11. Hej Jane
  Uhm det ser lækkert ud :-) det må jeg klart prøve. Jeg vil lige høre dig, hvor stor påvirkning vil et glas pepsi max eller to feks. i weekenden påvirke LCHF. Jeg dirkker ikke kaffe/the og mangler nogen gange andet end vand. Jeg ved det ikke er sundt på nogen måde og det er ikke fordi jeg har sukkertrang, men vil også gerne have lidt at hygge med en lørdag aften. Jeg er startet på LCHF for at få bedre søvn og tabe mig.
  Tak for alle de gode råd og tips.
  Ha’ en dejlig dag :-)

  Svar
  • Det tør jeg ikke sige med sikkerhed, men noget peger jo på at sødemidlet i pepsi max kan give insulinrespons og det er jo netop den, vi forsøger at undgå på LCHF. Så du vil aldrig få mig til at sige at det er ok at drikke pepsi max. Men hvis det er vigtigt for dig, kan du jo prøve dig frem. Hvis du oplever at det ikke står i vejen for resultaterne, kan du jo vente lidt med at vinke farvel til den vane :-)

   Hygge lørdag aften synes jeg, du kan finde meget bedre alternativer til. Hvis du gerne vil drikke noget med smag, kan jeg anbefale de friske vitaminvand: https://www.madbanditten.dk/2013/05/19/pimp-dit-vand-med-disse-7-laekre-forslag/

   Svar