80’er mad: Tunmousse (med smør!)

Kan I huske tunmoussen med smør? Altså den vi spiste, før vi begyndte at erstatte smørret med magrere og magrere varianter af syrnede mejeriprodukter? Fx kan jeg huske, at jeg jublede dengang jeg i mine fedtforskrækkede 90’ere fandt ud af, at jeg kunne lave en næsten helt fedtfri tunmousse med et eller andet syrnet 0,0000001%-produkt. Mad helt uden fedt! Win!

Jeg husker godt nok også tydeligt, hvordan det stod klart for mig, at jeg blev meget mættere og roligere indeni, når jeg spiste (den fede) makrel til frokost, men jeg lavede aldrig koblingen om, at det måtte skyldes fedtindholdet.

Nå, men tunmousse. Normalt rører vi den her i huset med mayo, men jeg går nogle gange kold i mayo. Enten laver jeg mayoen selv, og så er resultatet sådan… moderat, eller også køber jeg en mayo, og så er jeg sgu lidt usikker på, hvor sund sådan en lige er. Selvom jeg går udenom dem med solsikkeolie. Nå, men i denne version har jeg brugt smør. Og ved I hvad? Det smagte endda bedre!

tunmousse med smør - LCHF - Madbanditten.dk

Tunmousse (med smør!)

Udskriv Pin
1 person
|
4 t

Ingredienser

 • 150 g tun jeg brugte tun i vand
 • 40 g blødt smør god øko-variant!
 • 1 spsk friskhakket timian
 • citronsaft
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Dræn tunen for vand og riv den let med en gaffel.
 • Mos det bløde smør, citronsaft, timian og salt og peber i og saml den i en skål. Pres den godt ned.
 • Sæt skålen i køleskabet i min 3-4 timer inden servering. På den måde når moussen at blive lækker og fast i det.

Noter

Vælt tunmoussen ud ovenpå en grøn salat eller som her en rest træt grønkål.

PS: Denne ret har fået etiketten STRIKS LCHF.  Det er en ny etikette, som jeg sætter på de retter, som kan indgå i en striks LCHF-livsstil. Disse retter vil have få kulhydrater og en større andel fedt. Jeg kommer ikke til at gå tilbage i tid og mærke gamle retter om lige med det samme. Til en start gør jeg det udelukkende fremadrettet men når jeg får tid, kan det være, jeg tager en tur ned i arkivet også!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

42 kommentarer til “80’er mad: Tunmousse (med smør!)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Aii, hvor bli’r jeg glad!! Det er jo total yndlingsmad, og så lige toppet med lidt hakket rødløg og en skefuld pesto :) Har du nogen ide om, hvad dén ret giver i kalorier mv, Jane? ?

  Hilsen Signe

  Svar
 2. Jeg putter altid halvt smør og halvt græsk youghurt 10% i – og så tilsætter jeg rå mængder revet citronskal fra økocitroner. Det er bare lækkert :-)

  Tak i øvrigt – for en rigtig inspirerende og spændende blog, som gør, at man -sammen med dine opskriftbøger – har lyst til at blive ved med sin nye kostomlægning :-)

  Svar
 3. Hej Jane
  Jeg vil bare takke dig uendeligt meget, for dine bøger og din blog, har gjort mit liv så meget bedre.
  Jeg døjer med en meget syg ryg, og var i december, igennem en stor og hård ryg operation, og har altid døjet med stærke stærke smerter….men efter jeg har opdaget dig og dine kost principper, er det bare gået fremad, jeg har stadig smerter, men slet slet ikke på samme måde, tror min krop priser dig lykkelig for ikke, at blive stop fodret med sukkerarter mere, da jeg stort set levede af kulhydreater før :)
  Jeg har nu været igang i 2 1/2 mdr, har ikke tabt mig på vægten, men er gået 2 huller ind på bæltet :)
  Tusind mange gange tak Jane :)

  Svar
  • Fordi den næsten udelukkende indeholder omega 6-fedtsyrer, som vi i forvejen får for mange af og som i forkert balance med Omega 3 skaber en hulens masse ballade, som bl.a. inflammation, i kroppen.

   Svar
 4. Fra en der kan se frem til en konfirmation eller barnedåb, fordi der er en god chance for at få tunmousse, elsker jeg dette koncept. Men når jeg selv laver det, bliver det altså lidt ulækkert.
  Den med smør: Hvordan undgår man, at det er klumper af smør man spiser. Jeg har det helt blødt, og rører godt rundt – men når det har været i køleskabet, bliver det hårdt.

  Den med flødeskum: hvordan undgår man at husbladsen klumper?

  Mette

  Svar
 5. Hej Jane
  Det en lidt fedt forskrækket udgave den du har lavet her ;-)
  Du får lige Karolines ver.
  1 ds tun
  100 g Smør
  0,5 dl creme fraisch
  1 spk citron
  salt og peber
  Tror dåser med tun er blevet mindre siden 1980 for der står a 200g, i dag er der 140 g i men det bliver ikke dårligere.
  ellers er Karolines køkken fra 1980 flydt med lchf opskrifter. kan anbefale den sorte gryde der i også.
  Tak for en kanon blog

  Svar
 6. Mums! Elsker tunmousse :) Og opskrifter her på bloggen mærket med striks lchf var da en fremragende idé! Har spist lchf i en 3 år nu, men har aldrig tabt mig (og fred være med det) men prøvede for sjovt at følge de strikse opskrifter i din nye bog i halvanden uge og bum! væk var 1,5 kg uden at jeg gjorde noget som helst andet end jeg plejer. Så dejligt at kunne få endnu flere “strikse” muligheder :)

  Svar
 7. Hvis du køber bonito del norte får du ikke blot tun i rigtig olivenolie, men samtidig kan du have god samvittighed ved at fisken er fanget med snører, og der derfor ikke er gået delfiner til under fangsten.. Bonito del norte fåes bla hos nemlig

  Svar
 8. Gør jer selv den tjeneste at bruge tun i olie! Tunen der bruges i vandudgaven er den tarveligeste tun, fordi det kan man slippe af sted med når det konserveres i vand, men det kan smages hvis man konservere i olie! Tun i olie fås i øvrigt i stangfisket udgave (så er man sikker på der ikke er gået delfiner til i storfiskeriet) og der er brugt god olivenolie, bum!

  Svar