Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Græskarsuppe får en fløjsblød konsistens, som også børn elsker. Og her hvor den er forklædt i i gode thai-smage er den endnu bedre.

Græskarsuppe – et stort hit

Denne græskarsuppe var et stort hit herhjemme – hos mig men også hos ungerne, som lappede den i sig! Den er lækker cremet i konsistensen, har en smuk orange farve og smager af Thailand. 

Hvis bare jeg kunne sidde med tæerne i sandet og spise denne, ville det være næsten som at være i Thailand.

Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Udskriv Pin
4 personer
|

Ingredienser

 • 1 butternut squash eller hokkaido
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stængel citrongræs
 • 3-4 cm ingefær
 • 2 tsk gul karrypasta
 • 1 lille tsk rød karrypasta tilpas mængden af karrypasta efter styrken
 • 1 stor spsk kokosolie til stegning reklamelink
 • 1 dåse kokosmælk 400 ml
 • cremen fra yderligere en dåse kokosmælk altså kun det fede
 • 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari reklamelink
 • 1 spsk fish sauce
 • 2 dl vand med en smule bouillon eller kyllingebouillon
 • 3 kaffir limeblade
 • en smule limesaft
 • evt. en lillesmule salt
 • Frisk koriander til pynt
 • Noget kød til at putte i. Vi brugte rester af kylling.

Sådan gør du

 • Halver græskaret og skrab fyldet ud.
 • Skær skrællen fra og skær græskarkødet i tern.
 • Skær løg og hvidløg i mindre stykker, riv ingefær og snit citrongræs fint.
 • Opvarm kokosolien i en stor gryde og lad løg, hvidløg, citrongræs, ingefær og de to karrypasta riste heri.
 • Tilsæt græskartern og vend dem rundt. Lad dem sautere lidt.
 • Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad suppen koge i ca. minutter. Imens kan du lynstege dit valgte kød i en pande ved siden af.
 • Når græskarternene er møre, fisker du limebladene op og blender suppen cremet med stavblenderen.
 • Fordel kødet i serveringsskåle og hæld suppen over.
 • Pynt med frisk koriander inden servering.

Græskarsuppe – fløjlsblød og cremet

Denne opskrift på græskarsuppe har den lækreste konsistens, du kan forestille dig. Hvad enten du bruger butternut eller hokkaido, giver græskarret simpelthen den dejligste konsistens.

Butternut er den mest kulhydrattunge af de to, så brug hokkaido, hvis det er et fokuspunkt. Og vil du gerne endnu længere ned i kulhydratindhold, kan du erstattet noget af græskarret med blomkål. Det kan man faktisk godt slippe godt fra.

Græskarsuppe med smag af Thailand
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

45 kommentarer til “Cremet græskarsuppe med smag af Thailand”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har tænk mig at lave denne fantastisk suppe, men jeg har en plan om at bruge bacon til suppe som tilbehør i steden for kylling. Er det dum ide? Jeg er på anden uge i keto!

  Svar
  • Mjaaah det ved jeg ikke lige. Det vil jo nedbringe proteinindholdet betragteligt – eller hvis du prøver at matche det, øge kalorieindholdet betragteligt.

   Svar
 2. Mums – jeg lavede denne lækre suppe i søndags, og det var en kæmpe succes! Min mand har allerede bestilt mig til at lave den igen i weekenden :D Og ihhh hvor er der mange spændende opskrifter her på bloggen, det er svært at beslutte sig for hvor man skal starte :)

  Svar
 3. Hej Jane. Det er måske indlysende for de fleste, men jeg har altså stadig ret svært ved at finde ud af hvilke opskrifter der er strikse og ikke strikse i din nyeste bog. Det er så smart at det står i mæt og slank bogen :-) Er denne suppe striks? Kan ikke umiddelbart se at der er nogle ingredienser der ikke er strikse, bortset fra græskaret! Er det den bandit der gør at denne skønne suppe ikke høre under striks? Tak ;-) Kh. Nana

  Svar
  • Det er jo fordi det ikke er en eksakt disciplin det her med striks LCHF. Det er jo et spørgsmål om samlet kulhydratindtag på en dag og her ligger striks i den lave ende med måske 20-30 g kulhydrat om dagen (evt. fratrukket kostfibre, hvilket giver lidt ekstra spillerum). Hvis du ikke gider tælle, kan du bruge de enkle retningslinjer her: HVad er striks LCHF egentlig?

   Svar
   • Tak for mega hurtigt svar :-) Jeg læser lige retningslinjerne for striks igen ;-) Jeg er bare tosset med når du f.eks lige skriver “denne ret bliver skriks hvis du bytter gulerødder ud med squash” Det gør det supernemt at navigere rundt i opskrifterne og bruge flere af dem hvis man i perioder spiser striks :-) Jeg er i øvrigt fan af både dine bøger og opskrifter og er sukkerfri på min 3. måned nu! Det føles skønt! Jeg spiser ikke LCHF for at tabe mig, men fordi jeg får det både fysisk og psykisk bedre af det!! Så tak for kæmpe inspiration :-)

    Svar
 4. Så er jeg igang med opskriften. Men glemte lige at min karrypasta er hjembragt fra Thailand. Den er en del stærkere en den vi kan købe herhjemme

  Svar
   • Vi skal der ned igen i år, så der kommer sikkert lidt gode sager med hjem igen. Spiser du aldrig nudler og ris når du er i Thailand. Jeg syntes det kan være lidt svært at undgå

    Svar
    • Vi skal afsted til marts :) Vi har været derude hvert år de sidste 5-6 år og jeg har faktisk klaret mig fint på kød og grønt og kokosmælk og så har jeg spist en masse frugt. I sommer rejste vi rundt derude i 5 uger og her spiste jeg en del ris, og det fungerede også helt fint, så det er lidt forskelligt hvad jeg lige gør. :)

     Svar
 5. Vi har prøvet en del forskellige slags græskarsuppe, men dette er klar den bedste. Vi har efterhånden lavet den en del gange allerede dette efterår. Den er virkelig god

  Svar
 6. Det her er helt sikkert vores nye yndlingsgræskarsuppe! :D omend jeg brugte hokaidogræskar i stedet for, fordi vi lige havde det hjemme. Datteren på 4 skovlede den ned, indtil der ikke var mere, så det var en stor succes – men vi er også generelt ret vilde med græskar herhjemme :)

  Svar
 7. Hej Jane. Hvor er det dejligt med alle de dejlige opskrifter du har lavet. Jeg har begge dine bøger.
  Kunne du være sød at fortælle mig hvor jeg kan købe kokossirup, jeg har prøvet utallige steder. Venlig hilsen Birgit

  Svar
 8. Så fik man lige kendskab til butternut squash, og hold da fast hvor smager denne suppe altså bare mega godt. Jeg har lavet rigtig meget thaimad men denne slår næsten det hele. Tak for god inspiration:-)

  Svar
 9. Har lige lavet suppen med stor succes. Brugte oksemørbrad i strimler, rigtig godt. Men jeg er i tvivl om hvidløget – når du skriver et hvidløg, er det så rigtigt eller mener du bare et fed? Tog 3-4 fed – og det var fint!

  Svar
 10. MUMS for en lækker suppe!

  Jeg har lige lavet den, fordi jeg havde et lille græskar i køleskabet – dog med alm. karrypulver og frisk chili i stedet for karrypasta og creamed coconut i stedet for kokosfløden, men det smagte jo voldsomt godt.

  Vi fik i øvrigt ristet bacon som topping – det kan anbefales ;)

  Svar
 11. Må jeg spørge hvilke mærker af karrypasta, der ikke indeholder mel, sukker eller lignende?
  (Ofte checker jeg bare hvilke krydderier der er i & blander dem selv, men en spiseklar vil jo være nemmere)

  Svar
  • Min er et thailandsk mærke fra en tysk importør. Cock brand står der på den og så er der et billede af en hane i en rød cirkel. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har købt den…

   Svar
 12. Mums, den ser lækker ud!
  Hej Jane.. Jeg er kun 8 dage igang med lchf og har det fantastisk! Jeg er dog kommet lidt i tvivl ift. protein. Det er noget med at man maks må spise 1.g. pr. kropsvægt/kg. – Forholder det sig på samme måde med lchf? Jeg synes nemlig hurtig, at jeg spiser 20-30 g. protein mere om dagen end min kropsvægt, og kan ikke lige gennemskue om der er konsekvenser for mit vægttab som sådan i det…? Spiser i øvrigt i gennemsnit 70 kulhydrater om dagen og 200 g. fedt…

  God weekend :)

  Svar
  • 1 g protein pr. kilo kropsvægt er en meget fin rettesnor men ikke noget, du behøver at være religiøs omkring. Men som udgangspunkt spiser vi på LCHF meget fedt og ikke meget protein. 70 g kulhydrater sammen med 200 g fedt ville være i overkanten hos mig, men det kan du altid justere lidt i, hvis resultaterne udebliver :)

   Svar
 13. Hej Jane
  Bare lige en kloge Åge: Det er unødvendigt at skrælle både butternut og hokaido. Den koger lige så mør som frugtkødet, og hvorfor gå glip af de gode sager i skrællen?
  Vh og tak for mange gode opskrifter.

  Svar
  • Tak Peter :) Jeg ved ikke hvorfor jeg er så mange for den skræl. Den virker så ufremkommelig. Jeg lover at lade den være på næste gang ;-)

   Svar
   • Hvis man skærer skrællen af i tynde strimler, kan de faktisk både bages og steges sprøde og “chips-agtige” = ret stop-spild-af-mad-agtigt og SU-venligt. (:

    Svar
 14. Hej Jane
  Blue Dragons gul karrypasta indeholder hvedemel, ihvertfald den de viser på deres hjemmeside.
  Så vidt jeg husker reagerer du på gluten, så måske er den ikke så god til dig?

  Svar
 15. Hej Jane.
  Først et stort tak for din fantastiske blog:)
  Når det kommer til græskarsuppe kan jeg varmt anbefale at bruge Tom Ka paste (helst den fra Lobo). Den kan købes i de fleste thai-supermarkeder. Brugte den før som alm. suppe med kokosmælk hvilket også er super lækkert. Men i en græskarsuppe kommer den virkelig også til sin ret.
  Kh Lena

  Svar
 16. Jeg mangler et billede af en printer, så man lige kunne printe opskriften ud med et hurtigt tryk :)
  Gode hilsner og ønsket om en dejlig dag
  Birgit

  Svar
 17. ville lige høre om frosne ærter er LCHF?bruger en del da de indeholder proteiner etc.
  er der for meget naturligt sukker i?

  Svar
 18. Uhmm hvor lyder den suppe bare super lækker. Jeg er vild med din bemærkning om “hvis jeg laver en bog mere” for selvfølgelig gør du det ! :-) Du bobler jo med gode ideer og vi elsker dem :-D

  Svar
 19. sikke en lækker suppe;)
  ville lige høre om det er ok at bruge KOKOSPALMESUKKER?urtekram har lige lavet en billig øko udgave.
  er det ligesom fx rørsukker?det her et GI på 35. synes man skal bruge en del for at det søder.er sukker sensitiv og mangler et godt velsmagende alternativ.synes ikke sukrin har en særlig god smag.vil ikke risikere at tage på af det eller påvirke mit blodsukker.
  god dag:)

  Svar
 20. NÅR du laver en bog mere :-) Håber jeg…

  Og suppen ser enormt lækker ud, så den ryger også på prøv-madbandittens-opskrifter-liste :-)

  Svar
 21. Det synd du tager skrællen af, det jo der alt det sunde sidder… :)) opskriften lyder super lækker og anderledes end græskarsuppe plejer være… :))

  Svar
 22. og du skal da lave en bog mere jane – når man er så dygtig som dig så må du endelig ikke stoppe her!

  og suppen – den lyder TOP lækker!

  Jeg har lagt mærke til at du i mane af dine opskrifter bruger gulkarrypasta, er det bare fordi det er din persolige favorit? – jeg bruger nemlig altid enten rød eller grøn!

  og så skal du da også lige ha et tillykke med madbandittens 3 års fødselsdag med på vejen – det er jo vildt at der er gået 3 år men også hvad der er sket på de 3 år – Tillykke Jane – du er sej!

  Kh Maria

  Svar