Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!

LCHF kylling i karry smager jo alt for lækkert – især når den laves på thai-manér!

Når man nu har fået den luksus-agtige vane at tilbringe et par uger i Thailand hvert år i januar, er det ved gud brutalt at skulle holde lang og mørk vinter i Danmark. Men siden det nu er sådan det er, må Thailand jo komme til mig. I hvert fald på tallerkenen.

LCHF kylling i karry – næsten så god som i Thailand

At lave god thai-mad inkluderer et par kompromiser. Jeg bruger fx en karrypasta, som iflg. mærkningen ikke indeholder mærkelige, kunstige smagsforstærkende emner. Desuden bruger jeg fiskesovs som smagsforstærkning, og det indeholder sukker. Dog er mængderne, man bruger, jo ganske små, så det lever jeg med.

Når man laver thai-mad, skal man arbejde sig frem. Smage til, justere og smage til igen. Så tag opskriften nedenfor som vejledende.

LCHF kylling i karry

Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!

Udskriv Pin
4 personer
|
30 min

Ingredienser

  • 700 g kyllingeinderfilet skåret i tern
  • 1 spsk kokosolie reklamelink
  • 1 spsk gul karrypasta mere eller mindre afhængig af styrke
  • 1 lime saft og skræl fra 1 øko
  • 1 spsk ingefær revet
  • 3 dåser kokosmælk 1 hel, cremen fra de 2
  • 2 spsk fiskesovs
  • 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari eller glutenfri Tamari, reklamelink
  • 2 kaffir limeblade
  • lidt sødning fx Sukrin Gold eller kokossukker (reklamelinks) – kan udelades
  • 1 tsk salt

Blomkålsris

  • 1 blomkål revet fint til blomkålsris

Pynt

  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist karrypastaen af her.
  • Tilsæt kyllingen og brun dem på alle sider.
  • Tilsæt lime, ingefær, og kokosmælk – en hel dåse og fra de andre to bruger jeg kun cremen, som har skilt sig fra vandet. På den måde får jeg en federe og mere mættende karrysovs.
  • Tilsæt også kaffr limebladene og lad simre i 20 minutter eller lign.
  • Tilsæt Tamari og fiskesovs og smag til. Gør det et par gange.
  • Imens river du blomkål fint i foodprocessoren. Hvis du vil have lune “ris”, overhælder du dem kort med kogende vand og dræner dem øjeblikkeligt. De er også fine rå, synes jeg.
  • Når blomkålsris er klar, anretter du maden på tallerkenen og drysser med friske korianderblade. Spring ikke korianderbladene over. Doseret rigtigt giver de en supersmag her.
LCHF Kylling i karry - thai-opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

37 kommentarer til “Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej!
    Det lyder lækkert, jeg prøver den. Men hvad bruger du så mælken fra de sidste to dåser til? Virker som spild at bare smide det ud!
    Hilsen Dorthe

    Svar
    • Det er ikke mælken, der er tilbage, det er bare vandet. Jeg smider det som regel ud men man kan fint drikke det, putte i smoothies, hvis man laver den slags eller lign.

      Svar
  2. Da jeg elsker supper, har jeg justeret denne opskrift en anelse:
    Først steger jeg et stort fint hakket løg og et stort fint hakket æble i kokosolien. Når det er mørt, fisker jeg det op af gryden og steger kyllingen sammen med et helt (lille) glas grøn karrypasta. Tilsætter løg og æble igen og ellers følger jeg resten af din opskrift.
    Den suppe mætter mere end nogen anden jeg har smagt! Og så elsker jeg smagen af koriander, som jo virkelig træder igennem i den grønne karry.
    Ommenomme! :D

    Svar