Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!

Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!

9. januar 2014 af Jane Faerber 37 kommentarer

LCHF Kylling i karry - opskrift uden sukker - thaimad --> Madbanditten.dk

LCHF kylling i karry smager jo alt for lækkert – især når den laves på thai-manér!

Når man nu har fået den luksus-agtige vane at tilbringe et par uger i Thailand hvert år i januar, er det ved gud brutalt at skulle holde lang og mørk vinter i Danmark. Men siden det nu er sådan det er, må Thailand jo komme til mig. I hvert fald på tallerkenen.

LCHF kylling i karry – næsten så god som i Thailand

At lave god thai-mad inkluderer et par kompromiser. Jeg bruger fx en karrypasta, som iflg. mærkningen ikke indeholder mærkelige, kunstige smagsforstærkende emner. Desuden bruger jeg fiskesovs som smagsforstærkning, og det indeholder sukker. Dog er mængderne, man bruger, jo ganske små, så det lever jeg med.

Når man laver thai-mad, skal man arbejde sig frem. Smage til, justere og smage til igen. Så tag opskriften nedenfor som vejledende.

Kylling i karry - thai-opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

LCHF KYLLING I KARRY – 4-6 personer

  • 600-800 g kyllingeinderfilet skåret i tern
  • 1 stor spsk kokosolie (reklamelink)
  • 1 stor spsk gul karrypasta (mere eller mindre afhængig af styrke)
  • saft og skræl fra 1 øko-lime
  • ca. 3-4 cm revet ingefær
  • 3 dåser kokosmælk (1 hel, cremen fra de 2)
  • fiskesovs
  • sojasauce eller glutenfri Tamari (reklamelink)
  • et par kaffir limeblade
  • evt. lidt sødning, fx Sukrin Gold eller kokossukker (reklamelinks)
  • salt

Blomkålsris

  • 1 helt blomkålshovede revet fint

Pynt

  • Friske korianderblade

SÅDAN

1. Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist karrypastaen af her.

2. Tilsæt kyllingen og brun dem på alle sider.

3. Tilsæt lime, ingefær, og kokosmælk – en hel dåse og fra de andre to bruger jeg kun cremen, som har skilt sig fra vandet. På den måde får jeg en federe og mere mættende karrysovs.

4. Tilsæt også kaffr limebladene og lad simre i 20 minutter eller lign.

5. Tilsæt Tamari og fiskesovs og smag til. Gør det et par gange.

6. Imens river du blomkål fint i foodprocessoren. Hvis du vil have lune “ris”, overhælder du dem kort med kogende vand og dræner dem øjeblikkeligt. De er også fine rå, synes jeg.

7. Når blomkålsris er klar, anretter du maden på tallerkenen og drysser med friske korianderblade. Spring ikke korianderbladene over. Doseret rigtigt giver de en supersmag her.

Er du frisk på en Keto-udfordring?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Start med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og tag på mit Keto-Kickstart kursus

Tilmeld dig senest søndag aften kl. 23.59 og du er med fra mandag morgen.

Måske vil du også læse

  • Tandoori kylling - bedste opskrift på den lækre og stærke yoghurtmarinerede indiske kyllingTandoori kylling
  • Ovnbagt kuller med safrangrøntsager
  • Kyllingespyd med naanbrødKyllingespyd og naanbrød
  • Bulgogi - Opskrift på den lækre koreanske ret med oksekødBulgogi

Skrevet i: Aftensmad, Børnemad, Mælkefri

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Dorthe skriver

    20. februar 2020 kl. 09:02

    Hej!
    Det lyder lækkert, jeg prøver den. Men hvad bruger du så mælken fra de sidste to dåser til? Virker som spild at bare smide det ud!
    Hilsen Dorthe

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. februar 2020 kl. 09:10

      Det er ikke mælken, der er tilbage, det er bare vandet. Jeg smider det som regel ud men man kan fint drikke det, putte i smoothies, hvis man laver den slags eller lign.

      Svar
  2. Mona skriver

    1. juni 2015 kl. 17:59

    Da jeg elsker supper, har jeg justeret denne opskrift en anelse:
    Først steger jeg et stort fint hakket løg og et stort fint hakket æble i kokosolien. Når det er mørt, fisker jeg det op af gryden og steger kyllingen sammen med et helt (lille) glas grøn karrypasta. Tilsætter løg og æble igen og ellers følger jeg resten af din opskrift.
    Den suppe mætter mere end nogen anden jeg har smagt! Og så elsker jeg smagen af koriander, som jo virkelig træder igennem i den grønne karry.
    Ommenomme! 😀

    Svar
  3. Ditte skriver

    11. januar 2015 kl. 19:04

    Hej Jane. Står lige og forsøger at lave kylling i karry. Men jeg kan ikke få sovsen til at “hænge” sammen

    Svar
    • Jane skriver

      11. januar 2015 kl. 20:06

      Det hænder at sovsen skiller, hvis den har fået for høj temperatur. Kan det være det, der sket?

      Svar
      • Ditte skriver

        12. januar 2015 kl. 16:43

        Ja, tror måske det er det. Eller måske fordi det kylling jeg brugte var tilsat lage???

        Svar
  4. Marianne Roth skriver

    1. maj 2014 kl. 22:16

    Super lækkert, tror jeg ville komme frisk chili i næste gang, det kan vel ikke skade LCHF mæssigt ?

    Svar
  5. Katja skriver

    31. marts 2014 kl. 20:30

    Er helt ny i LCHF – så startede med denne karry kylling. Dog byttede jeg kylling filet ud med en helt kogt høne, da jeg havde en, der skulle bruges i dag. Det fungerede fint, og retten var nem og lækker at lave – Så tak for dejlig inspiration. Dog synes min dreng på 4 år, at risene var “fjollede”, men det må vist være en vanesag 😉

    Svar
  6. Signe skriver

    10. marts 2014 kl. 19:33

    Hej Jane,

    Hvor meget tamari og fiskesovs putter du i?

    Svar
  7. Lea Bernth skriver

    5. marts 2014 kl. 13:39

    Med hensyn til kaffe, så er det en af de ting jeg ikke kan undvære og så må jeg komme fløde i, herligt. men jeg drikker 2 krus om formiddagen og 2 krus over middag. Dem over middag nyder jeg specielt og betragter dem som mit “slik”, da jeg stadig har sukkertrangen efter 4 uger på strikt LCHF. Jeg er mæt efter de 3 måltider jeg får og ekstra fedt.
    Jeg har tabt 1½ kg den første uge og vægten har kun flyttet 400 g siden. Syndet i weekenden med 1 Lchf rundstykke og et glas vin. Er det nok til at det står stille

    Svar
    • Jane skriver

      5. marts 2014 kl. 17:58

      Ja det er da i hvert fald oplagt at tage det bort og se om det hjælper…

      Svar
  8. Susanne Larsen skriver

    4. februar 2014 kl. 07:33

    Hej Jane!
    Jeg har lige et spørgsmål til din ellers så supper lækker opskrifter.
    Når jeg er på din kur kan jeg så drikke kaffe, jeg har svært ved at undvære den især om morgenen.
    På forhånd tak.
    Med venlig hilsen
    Susanne Larsen

    Svar
    • Jane skriver

      4. februar 2014 kl. 07:46

      Ja drik bare kaffe. Put fløde i i stedet for mælk og undlad sukker 🙂

      Svar
  9. Birthe Andersen skriver

    19. januar 2014 kl. 02:00

    Jeg er i tvivl om, om det er ok at spise tørrede bønner, kikærter, linsetr mm?

    Svar
    • Jane skriver

      19. januar 2014 kl. 10:23

      Så tror jeg, du skal en tur omkring disse to sider:

      https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/
      https://www.madbanditten.dk/ma-jeg-spise-pa-lchf/

      Svar
  10. Weltz skriver

    11. januar 2014 kl. 14:44

    Hej Alle sammen er der nogen der har oplevet samme problemstilling som jeg beskriver i min tidligere kommentar, er meget i tvivl om jeg gør noget forkert?
    De bedste hilsner
    Weltz

    Svar
    • Jane skriver

      11. januar 2014 kl. 18:25

      Sorry, den havde jeg misset! Sukkertrangen kommer når du ikke får spist dig mæt i rigtig mad og enten spiser for lidt eller begynder med små snack-måltider. Jeg kan ikke rigtig sige hvorfor det sker at man mister lysten til rigtig mad. For mig skyldes det ofte ustabilt blodsukker (jeg har mest lyst til sukker – ond cirkel) eller stress. Jeg plejer at vende cirklen ved at undlade snacks så jeg bliver rigtig sulten og kan spise et rigtig måltid..

      Svar
      • Weltz skriver

        11. januar 2014 kl. 18:51

        Det er helt i orden, ved jo du har travlt, du kan ikke sidde her inde hele tiden. Tak for svaret. Jeg er faktisk begyndt at spise små mellemmåltider da jeg troede det ville hjælpe, jeg bliver nemlig først sulten sidst på dagen. Jeg dropper dem igen og ser om ikke det hjælper og så “tvinger” jeg mig selv til at spise måltider på faste tidspunkter. Endnu engang tak for svaret og en super blog.
        De bedste hilsner
        Weltz

        Svar
  11. Rikkeprikke skriver

    10. januar 2014 kl. 14:49

    Det er simpelthen så fint med den stjernefrugt 🙂

    Svar
  12. Charlotte Rasmussen skriver

    9. januar 2014 kl. 21:15

    Hvor er det bare smukt anrettet <3

    Svar
  13. Bonnie skriver

    9. januar 2014 kl. 19:13

    Hej Jane
    Hvad siger du til den nye lowcarb kasse fra årstiderne?
    Kh Bonnie

    Svar
  14. Tine skriver

    9. januar 2014 kl. 18:45

    Hej Jane!
    Jeg har gennem lang tid nu fuldt dig på insta, hvor du jo poster billeder af de lækreste retter som jo bare lokker! Jeg har også flere gange været her inde på siden tjekke den ud, med massere af rigtig god information, inspiration og motivation til at komme igang med at få en gladere krop!

    Så, nu skal det være nu.

    Har i dag smidt alt ud som jeg ikke bør spise, inkluderende sukker etc., og jeg har købt ind så jeg har hele den liste at basisvarer du så fint har skrevet her inde 🙂
    Så først tusind tak for at være så inspirerede!

    Men jeg har lige et spørgsmål, normalt har jeg tænkt i kcal.. Og kan ikke helt få det til at hænge sammen, for kommer man ikke hurtigt til at spise alt for mange kacl når man skal spise så “meget” fedt, for fx at komme i ketose? Eller ændre den metode man skal tænkte kacl på, hvis man ikke indtager sukker? Jo de film du har henvist til, siger de jo at det farlige er at blande sukker og fedt… 🙂

    Igen, tak for at være så mega inspirerede!

    Svar
    • Helene skriver

      10. januar 2014 kl. 18:59

      Altså, der er for det første nogle, der taler om, at kcal ikke betyder det helt store alligevel 🙂 Jeg aner dog ikke, om det er rigtigt… Men anyway, nej, men spiser ikke nødvendigvis flere kcal på LCHF, da man ‘sparer’ en masse kcal på at spise grøntsager i stedet for en masse stivelse. Så hvis man f.eks. bytter pasta ud med squash til ens aftensmad, indeholder det jo langt færre kcal, og så bliver man jo nødt til at spise mere fedt, for få kcal nok 😉 Så det går op alligevel 🙂

      Svar
      • Jane skriver

        11. januar 2014 kl. 12:46

        Og det er jeg fuldstændig enig med dig i, Helene!

        Svar
        • Helene skriver

          11. januar 2014 kl. 18:14

          Dejligt at du ihvertfald forstår det, var lidt bange for at det ikke gav mening 😉

          Svar
          • Tine skriver

            12. januar 2014 kl. 19:42

            Tak for svarene Helene og Jane.. Tænkte nok det var noget i den stil 🙂 men, nu er jeg typen der alligevel ikke spiser brød og pasta etc, simpelthen af den simple grund at jeg ikke synes det smager GODT.. Tror jeg er kommet frem til, at det nok er det mere hardcore sukkerindtag jeg skal kontrollerer.. Ups 😀

  15. Fru Kofoeds Køkken skriver

    9. januar 2014 kl. 17:06

    Mmm, det ser godt ud! Er helt enig mht. korianderen – det er bare helt essentielt for at ramme den rigtige thai-smag! Og så er jeg vild med rå blomkål som “ris” – også til chili con carne.

    Svar
  16. Gitte skriver

    9. januar 2014 kl. 15:42

    Vi lavede din lækre ‘stærk thaisuppe’ i sidste uge, dobbelt portion, og på 3 dagen lavede vi blomkålsris og puttede i suppen… Smagte fantastisk 🙂 og det minder jo lidt om dagens opskrift 🙂
    Tak for en super blog og bog 🙂

    Svar
  17. Weltz skriver

    9. januar 2014 kl. 14:43

    Hej Jane med risiko for at lyde som mange at de andre her på bloggen vil jeg takke for en super blog med kanon god info og en masse fede opskrifter. Jeg ved at mit spørgsmål nok ikke rigtig høre hjemme her men jeg forsøger alligevel i håb om at nogen kan hjælpe mig.
    Jeg startede på LCHF den 3. januar, dog var jeg først sukker fri fra den 4. januar, dvs. at jeg i dag har 5. dag uden sukker. indtil videre er det gået som du beskriver, men de sidste par dage har jeg ikke rigtig lyst til mad og i dag har jeg igen lyst til sukker, primært kage og så det marcipan jeg ved ligger i køleskabet.
    Mit spørgsmål går så på hvornår jeg ved, at jeg er på den anden side af sukker afhængigheden og om det er “normalt” at miste lysten til mad?
    De bedste hilsner
    Weltz

    Svar
  18. Cecilie skriver

    9. januar 2014 kl. 12:14

    Tillykke med din bogudgivelse!! -Hvor er det sejt!

    Mvh Cecilie

    http://blog.fashionmom.dk/

    Svar
  19. Hvadskalvibage/Mette skriver

    9. januar 2014 kl. 11:25

    Så fik jeg da vist lige fundet en af retter til aftensmad i næste uge. Lever ikke efter LCHF, men forsøger at spise sundt, så nu skal blomkålsrisene da vist prøves

    Svar
    • Jane skriver

      9. januar 2014 kl. 11:34

      Hvis du har en god sovs til, er blomkålsrisene geniale. I sig selv er de lidt kedelige 😉

      Svar
  20. Anne-Marie skriver

    9. januar 2014 kl. 11:19

    Kære Jane
    Sikke en masse super spændende indlæg du har startet året med.
    Jeg tænkte på dig igår, da min mand havde købt en lampe med infrarødt lys= varme. Det føles lidt som at sidde i en solstråle og blive gennemvarm. 90,- kr. I Lidl, så måske endnu en billig måde at få lidt sommer på. Det styrker også immunforsvaret og løsner muskler der er stive og spændte, samt mindsker smerter. Og det er derfor jeg prøver den, da jeg blev meget syg efter et flåtbid for 3 år siden og det blusser desværre op igen og igen, især om vinteren.
    Pøj pøj med bogudgivelsen
    Og godt nytår
    Kh
    Anne-Marie

    Svar
    • Jane skriver

      9. januar 2014 kl. 11:33

      Tak for det – det smitter lidt af på bloggen, at jeg er færdig med bogredigering 🙂

      Og spændende tip med infrarødt lys. Det har jeg aldrig hørt om! 🙂

      Svar
  21. Anne skriver

    9. januar 2014 kl. 10:56

    Det lyder lækkert. Hvad er det for en karrypasta, du bruger? Og hvis man har din bog, er der så grund til at købe ‘Ude og Hjemme’ alligevel? Vh Anne

    Svar
    • Jane skriver

      9. januar 2014 kl. 11:32

      Min karrypasta hedder bare “Yellow curry Paste”. Den har ikke noget “mærke” som sådan. Der er ikke noget i Ude&Hjemme-udgaven, som ikke findes i bogen.

      Svar
  22. Nanna skriver

    9. januar 2014 kl. 09:55

    Endnu engang tak – du er min største inspiration til aftensmad 🙂
    Og i aften skal vi så have “kylling i karry…” Mums jeg glæder mig

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler