Vegetar-tacos med nødde-svampe-fars

Disse grønne vegetar tacos med svampe-fars smager megagodt og de har samtidig god fylde, så man ikke savner kødet eller den tunge proteinkilde i retten.

Vegetar tacos med nødde-svampe-fars

Et romainesalatblad, der udgør en kæmpe tacos (eller noget), en avokado, lidt tomater og lidt rødløg og chili sammen med en stribe af svampe-nødde-farsen. Og så har man faktisk et rigtigt dejligt måltid.

vegetartacos - LCHF

Vegetar-tacos med nødde-svampe-fars

Udskriv Pin
2 personer
|

Ingredienser

  • 200 g markchampignon
  • 200 g valnødder udblødt i koldt vand i min 10 timer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili udstenet og finthakket
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 0,5 dl koldpresset olivenolie
  • 2 spsk tamari glutenfri soja
  • 1 håndfuld frisk persille frisk koriander havde været mere oplagt men jeg havde ikke noget
  • lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Blend hele balladen i foodprocessor med den store kniv.
  • Skrab ned fra siderne, og blend, til du har en fin fars.
  • Farsen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares i køleskab.
  • Anret på tallerkenen sammen med salat, tomat, avokado eller hvad du nu synes.

vegetar tacos raw vegan nøddefars

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

14 kommentarer til “Vegetar-tacos med nødde-svampe-fars”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg behøver ikke at spørge, om man kan putte farsen i ovnen, selvfølgelig kan man det. Teksturen ændrer sig til noget mindre pluttet, og det er ofte rart med varm mad…

    Hvorfor vælger du at spise den rå?

    Svar
  2. Hej

    Kan man bruge noget andet end Tamari? Jeg prøver nemlig at undgå soya så dumt at købe en sådan hel flaske.

    VH Pernille

    Svar
  3. Sjovt lige at falde over dine indlæg om vegetarkost – jeg er selv i en situation, hvor jeg oplever ‘kødlede’, som du kalder det. Fungerer selv rigtig godt på en kød-og-fedt-baseret diæt, men hvad så med dyrenes velfærd, miljøet, sult, antibiotikaresistens og hvad der ellers hører til den moderne kødindustri? :( Det er et svært valg, synes jeg, og jeg har brugt meget tid på at undersøge så mange sider af sagen som muligt, uden at finde en god gylden middelvej endnu. Synes dog bogen ‘om at spise kød’ var en øjenåbner, der belyste mange sider af sagen – selvom den handler om amerikanske forhold. Jeg vil blive ved med at lede, til jeg finder en løsning, der passer mig og min familie, men indtil videre skærer vi ned på kød (og så desværre op for kulhydrater) til aftensmaden et par gange om ugen.
    Kan i øvrigt anbefale en blanding af aubergine og champignon som køderstatning – så skal det dog steges før det spises (og krydres og have noget olie selvfølgelig) – selv min mand, der hverken kan lide champignon eller aubergine, syntes, det mindede om kød ;)

    Svar
  4. Ih, den bog glæder jeg mig virkelig VIRKELIG meget til! Og denne svampe-nødde-fars er jeg simpelthen nødt til at prøve. Elsker smuk mad (ikke fordi selve farsen er synderligt smuk – men anretningen er i top!) Hihi… :-)

    Svar
  5. Kære Jane,
    Jeg glæder mig så meget til at hente mit personlige eksemplar af din nye bog d. 30 januar (ja ja, der er sat kryds i kalenderen og sikkeret fridag fra jobbet).
    Ha’ en skøn weekend med bogen ;)
    KH
    – frk. sveske

    Svar
  6. Enig, det er en god ide med noget grønt (og gerne også krydderet) modvægt til at den julemad man får i december måned.

    Det er næsten en fast tradition at vi 3. juledag skal have godt krydderet mexikanske mad oven på 3 dage med julemad.

    Svar