Kødsovs med hasselnødder og bacon

Ind imellem har jeg fået spørgsmålet: Hvor er din opskrift på kødsovs? Og så har tænkt: Jamen kødsovs er jo bare noget, man vælter sammen i en gryde (flere gange ugentligt når man har små børn), og så lader man den simre, smager den til, og så er den klar til servering.

Jeg har aldrig målt og vejet ingredienser, når jeg har lavet kødsovs, så tag opskriften her som vejledende og smag til undervejs, til du finder din egen favorit. Selv varierer jeg indholdet efter indhold i køleskab og skuffer.

Kødsovs med hasselnødder

En fast bestanddel i min kødsovs er dog hasselnødder. Idéen om at putte hasselnødder i kødsovs stammer fra Umahros bog Køkkenrevolution for hele familien, som er min favorit i køkkenrevolutions-samlingen. Hasselnødder i kødsovs giver en helt utrolig aromatisk smag, så prøv det, hvis du ikke allerede gør det!

Verdens bedste kødsovs - LCHF --> Madbanditten.dk

TIP: Hvis ungerne ikke er gode til at spise grøntsager, kan der skjules helt utroligt mange grøntsager i en kødsovs. Gulerødder, spidskål eller rodfrugter som persillerod og pastinak fungerer glimrende. Du snitter dem bare helt fint eller river eller kører dem helt fine i foodprocessoren og lader dem simre med i sovsen.

Hvad med spaghettien?

Som tilbehør får vi grøntsager.

Vi laver ofte bare grøntsagsspaghetti af enten squash, kinaradise og nogle gange gulerod. Sidstnævnte kan ungerne bedst lide. Græskarspaghetti er faktisk også højt på listen i efteråret, hvor butikkerne bugner af græskar.

Andre gange får vi bare lidt snittet kål eller lidt rucola eller spinat. Eller hvad vi nu har..

Selvfølgelig med et godt lag revet parmesan eller anden ost på toppen.

Og så har det her indlæg vist også nået grænsen for, hvor mange billeder, man kan vise af noget så usexet som en kødsovs!

kødsovs-LCHF

Kødsovs med hasselnødder og bacon

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 30 g smør
 • 1 stort løg, finthakket (eller pureret i minihakker, hvis ungerne er løgfascister!)
 • 2 fed hvidløg
 • 100 g hasselnødder, hakket eller malet til mel
 • 800 g hakket oksekød (jeg bruger 8-12% eller hvad den hedder)
 • 100-150 g bacon, skåret i tern (kan udelades)
 • 1 flaske mosede tomater fx fra Urtekram (eller 2 dåser hakkede tomater) eller hjemmelavet oksebouillon
 • 1 håndfuld friske urter, finthakket (fx oregano, basilikum, timian...)
 • 1 dl fløde, kokosmælk eller slet og ret en god klat smør
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm smør i en sauterpande eller en stor gryde og steg løg og hvidløg heri ved middel varme. Løgene skal blive blanke og bløde men uden at brune.
 • Tilsæt bacon og lad det stege.
 • Tilsæt herefter hasselnødder og rod godt rundt, så de samler sig rundt om løg og bacon.
 • Så er det kødets tur. Brun kødet oven i løg-bacon-hasselnødde-blandingen, og når kødet er brunet, tilsætter du de mosede tomater/bouillon.
 • Rør godt rundt og tilsæt resten af ingredienserne.
 • Lad kødsovsen simre i 20-30 minutter eller så længe du har brug for. Tilsæt ekstra vand, tomat eller fløde/kokosmælk/smør for konsistens og god smag.
 • Smag til med salt og peber og så er den klar til servering.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

53 kommentarer til “Kødsovs med hasselnødder og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Herhjemme laver vi til hverdag kødsovs med kyllingekød, bacon, hvidvin og en ‘røvfuld’ grøntsager (løg, hvidløg, bladselleri, gulerod, squash, champignoner og hakkaede tomater). Hvad kan vi tilføje, når vi laver med hakket kyllingekød, for at der kommer mere protein i?
  Vh Mille

  Svar
  • Hej Mille
   Protein kommer jo fra kødet, så bedste bud er at komme mere kød i. Men en kødsovs med hakket kylling og en kødsovs med hakket oksekød vil indeholde samme mængde protein. Den med kylling vil være lidt magrere, så måske vil du øge fedtindholdet lidt. Jeg rører nogle gange en skefuld smør ud i vores. Det giver tilmed god smag :)

   Svar
   • Tusinde tak for hjælpen ??. For vi skal nemlig ha resten af kødsovsen med din blomkålsmos ovenpå idag (spæder op med lidt flere grøntsager og cocktailpølser, som andre foreslår). Men skal nok huske dit fif med en skefuld smør – det skal nok falde i mandens og teenager sønnens smag ??. Tænker dog fedtmængde bliver for høj med den spsk idag, når sovsen er stegt i smør og der er bacon i + flødeost/fløde i mosen. Glæder mig til at lave det ???

    Svar
 2. Hej:)
  Jeg er også lige begyndt på LCHF. Desværre kan jeg ikke tåle hassel og valnødder. Kan du foreslå noget andet som kunne være godt…je kan godt peanuts og andre nødder, men noget der kunne give noget der ligner?

  Svar
 3. Hej Jane.
  Jeg lavede denne opskrift i går og den er hermed udnævnt til verdens bedste kødsovs, af min kræsne datter på 8 år.

  Svar
 4. Hej.
  Jeg sidder og laver et opskrifthæfte, hvor jeg har en opskrift med på kødsovs og kunne godt tænke mig at illustrere med dit billede. Ville det være i orden?
  Selve billedet bruges i et opskrifthæfte, som vi skal have med på vores camps.
  Du må gerne skrive tilbage til [email protected]

  Med venlig hilsen
  Sandra

  Svar
 5. Hej Jane
  Er i opstartsfase af at spise LCHF og synes indtil nu at det er ret lækkert. Har sukkersygen og kan mærke at det gør noget godt for mit insulinbehov. Dog kræver det en indkøringsperiode da jeg har haft mange lave blodsukre, simpelthen fordi jeg har fået taget for mege insulin i forhold til indtagelse af kulhydrat.
  Glæder mig til at prøve flere opskrifter!!! Og kødsovsen i aften ( yes, it’s a friday!!) skal bestemt prøves med hasselnødder:)
  Mvh Rikke

  Svar
 6. Kødsovs er altså bare super godt. Efter inspiration fra din bog, så kommer jeg faktisk ofte mascarpone i kødsovsen. Den bliver så lækker cremer af det. Balsamico har jeg aldrig prøvet at komme i – det må prøves!

  Svar
 7. Jane, jeg gad helt vildt godt se noget indmad – især hjerter – udsat for din fantasi. Især fordi det er så djævelsk sundt…
  Hvordan har du det med indmad?

  Svar
  • Afsløret!! Jeg har det ikke specielt godt med indmad, må jeg indrømme. Deraf fraværet :-/ Har dog mandet mig op og lavet leverpostej fra bunden i den nye bog men det tæller jo næsten ikke ;)

   Svar
 8. Hov hov, du må da ikke kalde kødsovs usexet ;) Selvom det er verdens mest simple og hverdagsagtige ret, er det stadig min livret! :) Men tusind tak for en masse inspiration til alternativer til de store mængder pasta, som kødsovs ofte serveres med. Det er netop årsagen til, at jeg ikke får det så ofte, som jeg gerne ville :)

  Svar
 9. Hej Jane – vil bare lige gøre dig opmærksom på, at naturoghelse har virkelig godt tilbud på Cod Liver Oil lige nu (:

  Jeg skal købe den – er det bedst med eller uden ekstra-D?

  Svar
 10. Endnu en lækker og ikke mindst nem LCHF opskrift, tak for den! Jeg har for nylig (et par måneder siden) opdaget LCHF, og har i snart 3-4 uger spist efter en “semi-striks” LCHF model, hvor jeg stadig bruger mælk i kaffen, dog mindre end hvad jeg plejer. Jeg har aldrig haft det bedre – og det vildeste er at jeg kan gå forbi meterlange slikhylder uden overhovedet at overveje om det skal med hjem – og jeg lider ingen afsavn. Mig der tidligere var sukkerhungrende nærmest hele tiden. Og var jeg sulten kunne det kun gå for langsomt med at få noget – anything – indenbords! Oveni købet har jeg bibeholdt min efter-graviditetsvægt, som tæller minus otte kg. Jeg har mere energi end da jeg spiste havregryn til morgenmad, brød til frokost, og pasta til aftensmad (og måske en lille kage i løbet af dagen – jeg er vel på barsel) og det er altså en stor bonus når man har en lille baby der fræser rundt. Og jeg føler at jeg synder for vildt, når jeg sidder og mæsker mig i ostepanerede spejlæg!! Det bedste ved LCHF udover førnævnte er, at maden er så pokkers velsmagende. Og jeg kan blive ved og ved. Jane: Du er en kæmpe inspiration, og selvfølgelig har vi din bog, og læser med herinde og får gode ideer til lækre, nemme retter, der er hurtigt lavet, og smager godt fordi der er masser smør og fløde i. Nøj, hvor er jeg glad for at have opdaget LCHF. Og det er så dejligt den måde du formidler den på. Tusind tak for det.

  PS: Har du overvejet et samarbejde med Aarstiderne, ala Den ugentlige LCHF kasse? Vi er fans! :-)

  Klem

  Ivy

  Svar
 11. Hej Jane!

  Elsker din blog! Er selv startet med LCHF, da jeg selv har døjet meget med ustabilt blodsukker og yoyovægt.

  Har lige et spørgsmål som jeg håber du vil besvare:

  Jeg ELSKER kage og chokolade. Jeg har slet ikke lyst til det i tide og utide på LCHF, men vil nogle gange gerne forkæle mig selv med et lille stykke kage eller noget mælkechokolade… Tror du at et lille stykke kage/chokolade en gang om ugen ville kunne ødelægge mulighederne for vægttab?

  Kh Freja

  Svar
  • Det tør jeg ikke svare på, Freja. Men du kan jo prøve det i et par uger og se hvad der sker. :-)
   For mig ville det dog næppe fungerer. Men det handler nok mere om, at jeg ville have svært ved at stoppe ved et lille stykke og ellers ville jeg skulle modstå cravings i dagevis, og for mig er det ikke chokoladekagen værd ;-)

   Svar
  • Jeg kan godt gøre det, eller dvs. jeg spiser ikke LCHF for at tabe mig, men pga. blodsukkeret. Så altså jeg taber mig ikke, men tager heller ikke på af at spise et stykke kage i ny og næ, men det skal ikke være for tit for så ryger min sukkertrang lige tilbage til “totalt slatten rygrad” ;) Jeg tænker også lidt ekstra over mængden af kulhydrater i øvrigt den dag jeg spiser kage.

   Svar
  • og så glemte jeg lige at skrive at det for mig fungere bedst som dessert, altså i forbindelse med et reelt måltid. På den måde oplever jeg langt mindre blodsukker udsving af det og kan dermed bedre styrer kun at tage 1 stykke.

   Svar
 12. Hehe, jeg kan da også undre mig over, at man spørger efter en opskrift på kødsovs. I min verden er det nemlig også noget med at komme lidt forskelligt i og smage til og vupti… så er den der.
  Jeg kommer også bladselleri og gulerødder i og nogen gange også pesto. Og naturligvis rødvin! :-)

  Svar
 13. Hvordan tilbereder du kålen som spaghetti-erstatning?
  Mine smagsløg er ikke venner med kålen, men det skal være slut! Nu må de altså rette ind!

  Svar
 14. Jeg skal så meget prøve at komme hasselnødder i – det lyder alt alt for lækkert til at lade være – og ja rødvin skal der altså sådan en kødsauce hvis du spørger mig, og som du skriver, så er det jo den oplagte lejlighed til at få åbnet en flaske :-)

  jeg har også med stor succes skjult persillerod og broccoli en sådan en sauce og skal jeg gøre Alma virkelig glad, så kommer jeg nogle fint hakkede hanegal kyllige pølser i – det giver en fantastisk smag til kødsaucen :-)

  Svar
  • Årh ja, pølser! Også genialt i kødsovs. Broccoli har jeg aldrig puttet i. Har nok forestillet mig at det smagte for meget igennem. Det må jeg teste næste gang :-)

   Svar
  • Enig med Maria; Rødvin må der i. Og så må dem gerne stå at simre en times tid eller mere hvis man har tid :)
   Her er broccoli også en favorit i kødsovsen btw!

   Camilla

   Svar
 15. Jeg bor sammen med en kødsovsfascist, så min udfordring er at gemme kødsovsen i f.eks. grøntsager. Det er den omvendte verden! Ikke desto mindre skal han prøve din version med bacon og hasselnødder. Bacon er nøglen til succes hjemme hos os :)

  Svar
 16. Jeg bruger selv altid balsamico bianco i stedet for den røde, det giver faktisk en endnu bedre smag. Til gengæld kendte jeg ikke tricket med hasselnødder, det skal klart prøves :)

  Svar
 17. Usexet eller ej – kødsovs er bare mega godt. Nemt, billigt, lækkert og kan varieres i det uendelige. Vi har ingen børn men spiser det også hver uge :0)

  Svar
  • Jeg opfinder også alle mulige slags kødsovs: Indisk kødsovs, orientalsk kødsovs, tyrkisk kødsovs. Ungerne elsker det! :-)

   Svar