Mættende kanelomelet med vaniljecreme

Sult er den bedste smagsforstærker. Er det ikke det, man siger? Det er en udmærket pointe. I går var jeg i Kolding og holde foredrag, og det betød, at jeg spiste min madpakke på vej i toget derover ved 15.30 tiden og ikke fik noget aftensmad. Det er en af de ting, jeg elsker ved LCHF. At jeg kan flexe på måltiderne, hvis situationen byder til det, uden at der opstår ulvehunger, sukkertrang, energifald eller andet senere. Her til morgen var jeg til gengæld rigtig sulten, så jeg lavede en ordentlig og virkelig lækker variant af kanelomeletten, som også findes i min bog.

Holy Moly, den morgenmad smagte godt! Eller også var jeg bare dødsulten!

Kanelomelet med vaniljecreme LCHF

I dag er min kalender heldigvis helt tom, og jeg kan sidde i mit køkken og arbejde i fred og ro i nattøj, imens jeg drikker spandevis af varm te eller kaffe med fløde. Måske endda ud og gå en tur, inden jeg henter ungerne i eftermiddag. Der har ikke været meget frisk luft på programmet på det sidste, må jeg desværre indrømme. I aften skal Søren på Noma, og jeg skal sikkert ligge på sofaen under tæppet og se Gossip Girl eller pinne pins på Pinterest. Eller noget i den stil. Han synes, han er megaheldig, og jeg synes, jeg er megaheldig. Win-win. Apropos det her med introvert gifter sig med ekstrovert.

Bogforum
Jeg skal selvfølgelig have forberedt mig til i morgen, hvor jeg skal lave blomkålspizza på Madscenen ude på Bogforum. Det er kl. 16.30. Er jeg mon så heldig at møde nogle af jer derude? Ellers er jeg derude igen på søndag, hvor jeg har to sceneinterviews. Først kl. 13.30 ovre ved Saxo.com og igen 15.20 på scenen Under Uret. Til sidstnævnte skal jeg interviewes af denne skønne dame, og vi har lovet at holde os til sagen og ikke bare sidde og sludre som et par gamle tanter. Og vi skal varme op for Jussi! Siger det bare!

jussi

 Indlægget indeholder affiliatelinks.

Kanelomelet med vaniljecreme LCHF

Mættende kanelomelet med vaniljecreme

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 person

Sådan gør du

 • Blend æg med hytteost, fløde, Sukrin Gold og krydderier til en klumpefri masse. Tilsæt kokosfibrene og blend igen. Opvarm kokosolie på panden, hæld æggene på og steg dem som en omelet. Del den evt. i to stykker, hvis den er svær at få gennemstegt.
 • Jeg serverede en hurtig rørt creme af mascarpone, fløde, Sukrin Melis og vaniljepulver til og en lille håndfuld blåbær.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

29 kommentarer til “Mættende kanelomelet med vaniljecreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg savner en lille hjælp til en dvt. Kostplan for en dag, bare er eksempel på hvor meget og lidt af det ene og andet jeg skal spise, tror hurtigt jeg får spist for meget protein i forhold til resten?

  Svar
 2. Det er super delikat og så er der ikke mange kulhydrater i, bruger en app til at regne det ud og det svarer til små 10 gram Kulhydrater.

  Grunden til at jeg skriver er for at sikre mig at det ca tal passer så jeg kan læne mig op ad app’en?

  Svar
 3. Den creme du serverer til – har du et ca blandingsforhold på den? Jeg er så dårlig til at gætte mig frem, men det ser virkelig dejligt ud på billeder og opskriften må helt klart afprøves :-)

  Svar
 4. Hej Jane
  Jeg er blevet helt hooked på denne omelet. Er det et problem, at jeg spiser det samme til morgenmad hver dag? “Bør” jeg også spiser nogle grøntsager?
  Jeg synes at den giver en fantastisk mæthedsfornemmelse og jeg kan fint holde mig mæt indtil middag…
  Er der nok fedt i sådan en portion eller kan det forklare at jeg fortsat har sukker-craving om eftermiddagen?
  Vh Mette

  Svar
  • Jeg spiser faktisk også tit det samme til morgenmad i en periode, og så skifter jeg til en anden slags, som jeg så spiser i en længere periode. Det er vanemennesket i os, tror jeg. Selv har jeg det ikke alt for godt med “sød morgenmad” på daglig basis, så du kan jo prøve at bytte den med overvejende “salt” morgenmad og se, om det regulerer sukkertrangen. Nogle gange tror jeg, at selv den søde smag kan trigge noget i os :-)

   Svar
 5. Hej Jane.
  Jeg er lidt nysgerrig efter at blive klogere på brugen af sødestoffer. Du bruger her Sukrin Gold, der har et kulhydratindhold på 99,2 g pr. 100 g. Hvordan kan det gå an (trods den relativt lille mængde, men alligevel…), og påvirker det ikke også blodsukker/insulinniveau, el. hvordan er det alt det der hænger sammen? Er også lidt i tvivl om Stevia egentlig er neutralt i forhold til blodsukker/insulin. Kan du måske hjælpe mig lidt på vej i denne sødestofjungle?
  De bedste hilsner
  Line

  Svar
  • Hej Line

   Kulhydraterne i sukrin optages ikke i kroppen og derfor har sukrin et GI på 0 (=0 blodsukkerpåvirkning). Stevia er lidt sværere, da der findes mange produkter på markedet, hvor stevia er blandet med alt muligt skrammel. Der findes udmærkede steviaprodukter, men tag aldrig “stevie-stemplet” for gode varer og husk at læse, hvad produktet faktisk indeholder!

   Svar
 6. MUMS! Den må prøves :-)
  Spiser omelet hver morgen og elsker hytteost, så den her kombi må klart prøves ;-)

  Anbefaler varmt LCHF, hvis folk spørger til mit vægttab på nu 19 kg, det går bare stille og roligt nedad uden problemer, sult eller afsavn – klart min livsstil fremover! Ingen problemer med svingende sukkerbalance eller sult, det er bare stabilt dagen igennem og jeg føler mig mæt dagen igennem:-) Thumbs up!!

  Svar
 7. Tak for foredraget i Kolding. Det var en fornøjelse at høre dit oplæg om LCHF – et godt supplement til blog og bog :-) Sikke en skam, jeg ikke var til bogforum… Tak for god inspiration og for din søde hilsen i min bog!!

  / Karina

  Svar
 8. Ohh jeg måtte prøve den til frokost. Jeg havde kun hytteost der havde fået pels, så jeg endte ud i philadelphia og det blev også lækkert. Mascarpone havde jeg heller ikke, så erstatningen blev creme fraiche 38% naturligvis.

  Det smagte forrygende!!! Lidt a la honningekager uden chokolade, gad vide om jeg skulle have levnet lidt og overtrukket med chokolade? Måske et forsøg skal afprøves næste gang.

  Svar
 9. Den der lange mæthedsfornemmelse er også en af mine bedste oplevelser ved at være på LCHF. Er inde i en periode hvor jeg om onsdagen underviser efter arbejde, og derefter tager til en forelæsning på folkeuniversitetet. I onsdags glemte jeg at få eftermiddagsmad med, så jeg kørte 9 timer på frokosten (det var også for lang tid). Jeg kunne godt have spist efter 7 timer, men alligevel. 7 timers mæthed/stabilt blodsukker er dælme lang tid :)… I går huskede jeg så at få mad med, og der var ingen problemer sultmæssigt efter 9 timer :)

  Svar
  • Ja, det er ganske enkelt fantastisk. Det er jo en befrielse at vide at man kan det, hvis situationen pludselig byder til det.

   Svar
 10. Hej Jane.
  Tak for et rigtig spændende og inspirerende foredrag i går. Fik da lige lidt at tænke på, og skal helt sikkert prøve lchf. Kan jo i hvert fald lægge ud med 4 uger, som du foreslog i pausen.
  Nu skal din bog og blog nærstuderes, og så tager jeg den derfra :-) Men du ser jo bragende sund og godt ud. Det vil jeg også :-D
  (Ps. Jeg vil også hellere hygge hjemme i nattøj end på noma ;-))

  Svar
  • Selv tak, Louise! Det var rigtig hyggeligt at hilse på! Og tak for det fine kompliment. At jeg ser sund ud er det bedste kompliment, jeg kan få ;-)

   Svar
   • Har just lavet et lille indlæg på min blog. Er lidt i tvivl om der er nogle billeder med copyright, men så giver du bare lige en tilbagemelding (har ikke mange læsere, men der skal være orden i sagerne ;-))

    Svar
 11. Kære Jane
  Du er totalt SEJ ! En ildsjæl ! Det er enormt inspirerede at læse både blogtekst OG opskrifter.
  Jeg er ret ny på bloggen, men har i løbet af de sidste 3 uger fået afprøvet RIGTIG mange af dine opskrifter. Og det med et stabilt blodsukker…. Det virker !! Har absolut ingen sukkertrang og kan fint undvære hvidt brød, bare dét at den oppustethed jeg døjede med dagligt, er væk! Så det er en win win for mig ;-)
  Spørgsmål omkring Quinua ? Jeg cykler rigtig meget og synes de er en god protein/ energikilde …
  Rigtig god dag ( i nattøj … Fantastisk ;-)

  Svar
 12. Nøj.. Det ser godt ud … Det skal helt sikkert prøves ..
  Måske med en gang kaffe med æg og kokos olie i ( godaften dk i aftes )….;0)
  God dag til dig ..( glæder mig til den nye bog)
  Mvh Dorte

  Svar