Græskar-fudge

Det er ellers ikke, fordi der foregår ret meget eksperimenterende madlavning i mit køkken i øjeblikket. I stedet laver jeg mad til bogen fra morgen til aften. Og det går heldigvis godt. Vi har to fotodage tilbage, og billederne er blevet virkelig flotte.

Men forleden fik jeg lavet disse lækre is-fudge-stykker af en rest græskarpuré. Det er som at spise brunkagedej! Hvis der er andre end mig, der har haft den slags laster engang… ehreem…

Græskar-fudge

Græskar-fudge

Udskriv Pin
15 stk
|
2 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm græskarpuré, smør og yaconsirup i en kasserolle til kogepunktet og skru ned og lad den simre lidt.
  • Rør brunkagekrydderiet ud heri. Lad simre 5-10 minutter.
  • Lad massen afkøle og hæld den i en form beklædt med bagepapir. Stil i fryseren et par timer.
  • Skær ud i firkanter, og du har nu græskar-fudge. De bør opbevares på frost og tages ud lidt før servering, så de kan tø lidt op og blive tyggevenlige. Ved opbevaring i køleskab bliver de lige vel bløde.
graeskar-fudge

Enjoy!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

35 kommentarer til “Græskar-fudge”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Godmorgen.
    Jeg ved godt at opskriften på græskarfudge ikke er helt ny. Men jeg krydrede med lakridsrodspulver forleden?. Og så spiste vi en lille dessert igår inden sengetid:
    Et par tern græskarfudge, 1 /2 dl fløde pisket til skum. Drys med lidt kanel og hakkede pekannødder.
    Det var guf. Tænker at fudgen også ville gøre sig rigtig godt hvis man kunne hakke den i småstykker og blande den i vanilleis inden den tøede helt op.

    Svar
  2. Dine græskaropskrifter ser super interessante ud. Men jeg er lidt forvirret, fordi det ser ud til at ingredienserne i din græskarpuré varierer :) Et sted blender du medkokosmælk, et andet sted med en blanding af appelsinsaft, banan og måske noget mere som jeg ikke kan huske. Hvilken udgave har du brugt i din fudge?

    Svar
    • I fudgen bruger jeg græskarpuréen i det indlæg, jeg linker til. I samme indlæg er også en smoothie, hvor jeg også bruger græskarpuréen men i fudgen er det den rene græskarpuré, du skal bruge (græskar+kokosmælk)

      Svar
  3. Nøj, hvor er de lækre. Børnene godkendte dem straks som slik. Min mand som elsker fudge i den syndige udgave med sukker var også helt tilfreds.
    Jeg havde tilsat lidt hakkede pistacienødder og det fungerede fint

    Svar
  4. Det ser lækkert ud, og skal prøves! Vi er gået helt i græskar-mode, og græskarpureen bruger jeg som basis i pandekager, som jeg synes smager virkelig godt sammen med både sødt og krydret!

    Svar
  5. …Og nu kan jeg jo så ærge mig over, at jeg bagte mit græskar med hvidløg, chili og andet stads i går, når jeg kunne have brugt resterne til DET HER!!! Suk. Må nok købe et mere. Min mave har råbt på græskartærte, siden sæsonen startede ;-)

    Svar
  6. Hej Jane. Tak for en masse skønne ideer. Skal bestemt prøve dine fudge, men er ikke helt vild med brunkage-smagen. Har du evt andre ideer til varianter. Tænker evt. Lakridspulver….. Men smager det mon kraftigt nok, eller træder græskarsmagen måske igennem.
    Elsker i øvrigt bagt græskar… Især hokaido…. Vi spiser det bare istedet for kartofler. Laver også mos af det, som også smager skønt

    Svar
  7. Jeg ser at Sukrin gold indeholder 99.2 g kulhydrat pr 100 g – hvordan kan det være lchf ? Jeg har noget Birkesød, som en gang blev anbefalet af Kærnesund folkene, det har næsten lige så mange kulhydrater, men det smager rigtig godt. Kan det bruges i stedet for ?

    Svar
    • Kulhydraterne i sukrin optages ikke i kroppen og det har derfor et GI på 0. Du kan sagtens bruge birkesød men jeg tror, det påvirker blodsukkeret omtrent lige så meget som almindeligt sukker.

      Svar
  8. …. men kan man, uden det smuldre fra hinanden? :-)

    Hilsen en madlogger, som ikke er på LCHF kost, men bare gerne vil prøve dine græskarfudge ;-)

    Svar
  9. Så har vi fået lavet en potion der står til køl, så fruen har noget når hun skal se Vild med dans.
    Indtil videre ser det lovende ud. ;-)

    Svar
  10. Hej Jane
    Så er der lavet en portion græskarfudge herhjemme også …
    Jeg glæder mig, til det har stået længe nok i fryseren, til at blive skåret ud.
    Jeg har dog lige et spørgsmål omkring bagt græskar. Hvad bruger du det til? Og vi snakker helt lavpraktisk her – spises det som tilbehør til noget? Til hvad? Koldt eller varmt?
    Min erfaring omkring græskar ligger inden for de sidste 5 måneder, og den begrænser sig til suppe …
    På forhånd tak for svar
    Mette

    Svar
  11. Ser bare lækkert ud. Har de fleste ingredienser. Ved du om der (ud over det økologiske) er forskel på Dr. oetkers brunkagekrydderi og Urtekrams? Har nemlig kun førstnævnte liggende herhjemme. Jeg kan selvfølgelig også bare lave min egen blanding.

    Svar
    • Det blev min egen krydderiblanding – dog uden allehånde som jeg ikke havde hjemme- appelsinpulver erstattet af appelsinsaft.
      Kan næsten ikke vente til aftenskaffen:-)

      Svar
  12. Hej Jane….
    Hvor er det lækkert det hele :)
    Jeg har lige investeret i Vita Biosa, Arctic-D Cod Liver Oil og Magnesium +300 men kan ikke rigtig finde ud af hvor meget af hver jeg skal tage hver dag – kan du hjælpe mig?
    Synes også jeg har læst et sted, at hvis du ikke kan holdelækkersulten-heden ud, så napper du et olieshot… Er det Artic-D olien du tager der?
    Tak for en fantastik blog, bog og alt andet du rører ved :)
    Hej fra Kathrine

    Svar
    • Jeg tager et lille glas (ca. ½ dl) Vita Biosa og 1-2 tsk fiskeolie. Magnesium tager jeg 1 tablet. Fiskeolien kan sagtens bruges til olieshot mod sukkertrang, men det bliver måske lidt dyrt. Her kan fx hørfrøolie også gøre det eller en skefuld kokosolie i kaffen/teen :-)

      Svar
  13. Mums.. det lyder lækkert og slet ikke så usundt som, desværre, fylder i min hverdag lige pt.. Så måske jeg skulle lave dem til at have stående :)
    Glæder mig til at se din bog… den kommer lige år jeg skal i gang med lækker mad igen :) Bliver så skønt :)
    Kh. Susan

    Svar
      • Iflg. madlog indeholder hokaidogræskar 4,8 g kh pr. 100 g.

        Jeg glæder mig også til at hilse på senere i dag. Der er selvfølgelig bøvl med DSB efter stormvejret, så jeg håber, jeg kan komme frem uden problemer. De har suspenderet min pladsbillet, så måske skal jeg stå op fra KBH til Middelfart… Zzzzzzz…

        Svar
    • Tjah, det afhænger jo af hvad du i øvrigt spiser – eller hvor mange af disse ;-) Men generelt vil jeg sige, de godt kan få plads i den striks ende..

      Svar