Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus

Her er en rigtig efterårssalat med de gode rødkål, som endelig er tilbage i sæson. En knasende og frisk rødkålssalat med blåbær og citrus.

Da efteråret har været mildt, lunt og solrigt, kan vi stadig spise rå grøntsager som tilbehør. Når kulden sætter ind, ved jeg, at lysten til lune grøntsagsretter stiger.

Men indtil da kan vi nyde vi denne friske, knasende og meget velsmagende rødkålssalat.

Rødkålssalat - knasende alternativ til jul

Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Rødkålssalat – 2 personer som tilbehør

  • ca. ½ rødkål (øko-rødkål er ret små i det)
  • ½ æble
  • 1 håndfuld basilikumsblade
  • 1 spsk hakkede mynteblade
  • 1 håndfuld blåbær

Dressing

  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • saft og skal af 1 øko-citron
  • 1-2 tsk yaconsirup eller evt. honning
  • salt, peber

Sådan gør du

  • Snit rødkål fint og skær æbler i små tern. Hak urterne. Bland hele herligheden i en skål. Rør dressingen sammen og smag den til. Bland dressingen i rødkålssalaten og fordel blåbær over.
  • Den ville også gøre sig fint som et frisk indslag på julefrokostbordet, men den kan vi altid tage, når vi kommer lidt nærmere!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Jeg sidder og savler over din knasende rødkålssalat. Den må prøves.
    Kan se i kommentarerne, at du linker til ‘ lækreste lchf focacciabrød…’, som også skal prøves.
    Hvordan finder jeg den opskrift på din side, uden at gå via kommentarerne til rødkålssalaten? Jeg synes jeg har ledt alle steder, desværre uden held.

    Svar
  2. Hej Jane,
    Hvor ser det bare lækkert ud, og heldigt at jeg lige har et rødkål liggende i køleskabet. Det skal da bruges til denne opskrift.
    Jeg er ny indenfor lchf, men har siden slutningen af august levet efter principperne, og det virker bare for mig. I marts fødte jeg mit første barn, og jeg har ikke kunnet komme af med de sidste kilo (+ lidt ekstra fra før graviditeten), og det har irriteret mig. Så faldt jeg ved et tilfælde over din blog og jo mere jeg læste, desto større blev lysten for at prøve, om det var vejen frem. Jeg har tabt mig knap 6kg siden, og det har ikke engang været svært. I lørdags kom min kæreste hjem med din bog og den er jo intet mindre end fantastisk. Jeg sætter stor pris på dine gode opskrifter og råd. Jeg mærker at jeg har mere energi, og kan nu gå udenom slikhylderne uden problemer. Det lykkes for mig, det er jeg sikker på. Tusind tak fordi du deler ud af dine erfaringer.

    Svar
  3. MUUUMS Jane. Dét er lige mig :-) Tænker en gang frisk koriander også kunne gå godt i salaten. Og så skal jeg vist i gang med et tilskud probiotika – syntes jeg får lige lovlig meget for pengene, når jeg spiser kål fortiden… hvis du forstår ;-)

    Svar
  4. Hold da op, hvor ser det lækkert ud! Det skal klart på menuen her i efterårsferien! Jeg synes LCHF er én lang forkælelse for sanserne :-)

    Svar
  5. Hej Jane
    Som så mange andre følger jeg din blog og bliver dagligt inspireret og får et stille grin ind imellem :-) Jeg har i et stykke tid flirtet med LCHF og befinder mig supergodt med den livsstil. Jeg er diabetiker og har fået superflotte målinger, undtagen de dage hvor jeg “lige er kommet til ” at spise en bolle. Det siger jo noget om kulhydrater versus fedt- har været supertræt de dage hvor der sniger sig for meget kulhydrat ind !! Jeg er lidt i tvivl omkring mængden af kulhydrater i grøntsager- hvornår er det for meget? f.eks Hokkadio græskar indeholder 4,5 kulhydrat pr. 100 gr, hvilket jo ikke umiddelbart virker voldsomt. Men men – er det det ?
    Jeg har en teenagedatter, der også gerne spiser den “fuldfede” kost, men som det kniber med at holde fra kulhydrater. Hun er samtidig i en alder hvor madpakken helst skal ligne de andres og samtidig skal være speciel. Har du gode forslag til madpakker der ikke lugter, ikke er rester fra aftensmaden osv….
    Tusind tak for din blog og den tid du bruger på nybegyndere som mig :-)

    Mette

    Svar
  6. Det lyder som en rigtig lækker kombi. Jeg har spist meget rødkålssalat – men aldrig med mynte og basilikum. Det skal helt sikkert prøves.
    Mvh Kathe

    Svar
  7. Uhm mynte og blåbær sammen med rødkål – lækkert! og ja det er med at nyde de kolde salater inden kulden sætter ind, hvilket den gerne må vente med noget tid endnu…

    Svar
  8. Den glæder jeg mig til at prøve. Har kørt hardcore lchf med meget få grøntsager, men glæder mig til denne knase salat, dog helt uden sødemidler. Så kan jeg få brugt både blåbær og æbler fra min kolonihave :-)
    Har du andre tips til hvordan jeg kan få brugt nogle af alle de skønne æbler jeg har ?

    Svar