Easy Peasy Pancakes (nemme madpandekager)

Disse nemme madpandekager skal du prøve. Udover at være nemme smager de godt og mætter godt. Og de indeholder ingen kornprodukter.

Nemme madpandekager – gode som wraps

De nemme madpandekager her er egentlig bare en variant over de gode keseplätter. Her bare i en tyndere version, så de kan bruges som wraps i madpakken. Og så lavet med salt i stedet for sødning forstås.

De er relativt nemme at lave men som altid skal den første pandekage gå i stykker. Det er et kors for min forstand, at det skal være sådan.

Men tag sådan en madpandekage her og rul den med skinke og ost fx. Det smager altså skønt, både lunt og koldt.

Nemme madpandekager LCHF

Jeg fandt et gammelt billede af en portion af de samme pandekager. Dengang lavet uden chiafrø. Og med klipklappere. Åh, der er lang tid til man skal gå i klipklappere igen…

Madpandekager - wraps - LCHF

Tynde pandekager uden mel - glutenfri og LCHF

Easy Peasy Pancakes (nemme madpandekager)

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele balladen, så dejen er klumpefri og steg dem på panden i smør eller kokosolie.
 • Jeg har fundet et trick til at vende flade pandekager. I kender det sikkert allesammen, men her kommer det alligevel. Jeg løfter pandekagen ude i den ene side, når jeg vil vende den.
 • På den måde ryger evt. tilbageværende pandekagedej ned på panden, og så lægger jeg pandekagen ned oven på det. Jeg ved ikke, om den forklaring giver nogen mening, men det giver stor mening, når man står der ved panden!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

72 kommentarer til “Easy Peasy Pancakes (nemme madpandekager)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Jeg har et spørgsmål vedr. fedtstof.
  Hvorfor bliver “Kærgården” anbefalet ikke at bruge.?
  Det er jo trods alt bare en blanding af to rene fedtstoffer: smør og rapsolie.
  Mvh. Jeanne

  Svar
  • Rapsolie er en mindre god fedtkilde end smør og derfor giver det ingen mening at vælge Kærgården, når man kan få et produkt uden.

   Svar
  • Hej Tina
   Ja det tror jeg såmænd sagtens de kan. Men put madpakkepapir imellem, så de ikke klistrer helt sammen.

   Jeg vil tro de holder en lille uges tid i køleskab. 5-6 dage måske. Jeg ved aldrig sådan noget. Jeg spiser alt der ikke ser eller lugter dårligt – haha!

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg er for nyligt gået over til at spise gluten- og laktosefrit. Har dog bøvlet en del med fejlslagne bageoplevelser ?
  Men en kollega anbefalede din side og i dag fik vi madpandekagerne her til aften. Og sikken en succes ? selv min meget mad-konservative mand spiste dem med stor appetit. Bagte samtidig kernebrødet. Det har jeg bagt før og jeg elsker det.
  Jeg glæder mig til, at jeg skal prøve flere af dine bageopskrifter!
  Og den første pandekage gik i stykker. Det skal bare være sådan!

  Bh
  Tina

  Svar
  • Nåårh hvor fantastisk! Og ja, der er noget at vænne sig til med sådan en omvæltning.

   Og typisk med den første pandekage???‍♀️

   Svar
 3. Mine skiller/går i stykker når jeg skal vende dem på panden. Som de ikke samler sig. Et bud på hvad jeg gør galt??
  Men ellers smager de mega godt. Hele familien elsker dem. Tak for al inspirationen.

  Svar
  • Den første skal åbenbart gå i stykker. Det er sådan en slags grundregel åbenbart.

   Mine læsere har i årenes løb kommet med så mange gode idéer til det. Mest effekt oplever jeg det har at panden er varm nok og så hjælper det at have en lavkantet pande, simpelthen en pandekagepande med lave kanter. Og så spatlen godt ind under, når pandekagen er klar og måske et lille redskab i den anden hånd også til at hjælpe med at vende dem. Det er en af den slags ting, der er pokkers svære at skrive sig ud af. Jeg må lave en video en dag :)

   Svar
 4. Prøvede at lave dine nemme madpandekager igår :-) – de er fantastisk gode – brugte mælk da jeg var udgået for fløde og 2 spsk loppefrøskaller istedet for de 2 andre frø. Seriøst de er gode – tak :-)
  Rullede dem med kød i og revet cheddar på og så i ovn i 10 min

  Svar
 5. Hold KÆFT Jane, du har lige reddet en af mine ynglings ikke-LCHF retter med denne opskrift og fået forvandlet den til LCHF!! ❤️????

  Jeg var lige ved at ville synde i dag med almindelige madpandekager med ynglingsfyldet bare for at få lov til at lave det, men så søgte jeg lige på din side inden og faldt over denne opskrift… GE-NI-AL!! Jeg er fan.

  Synes det er MEGA fedt at man kan erstatte de fleste ikke-LCHF ting med andre ting i LCHF universet og få nogenlunde det samme resultat. ????❤️

  God weekend, jeg ved i hvert fald at min fredag blev 100% bedre med denne opskrift.

  Svar
  • Yessss hvor er det dejligt at høre! :)

   Og super reminder til mig om at jeg snart skal lave madpandekager. Det er jo alt for længe siden :)

   Svar
 6. Bagte pandekagerne igår.
  Idag smurte jeg den grønne pikantost fra buko på. Fordelte derefter rucola, spinat og kryddergrønt frisk fra haven, ovenpå. Til sidst en par tynde skiver laks. Rulles sammen. Nam Nam.
  Og de er sikkert endnu bedre når de har stået nogle timer i køleskabet. Virkelig dejlig sommer mad.

  Svar
 7. Jeg har efterhånden lavet disse pandekager en del gange (vi elsker tortillas!) Da vi aldrig bruger hytteost til noget andet, lavede jeg dem med græsk yoghurt (som vi altid har, da jeg spiser det næsten dagligt) i stedet, hvilket fungerer fint. Der skal dog stadig kun en spsk loppefrøskaller i, selvom man ikke bruger de andre frø, ellers bliver dejen for tyk. Jeg vil også anbefale at lave dem på to pander, da de skal have væsentligt længere tid end almindelige pandekager.

  Til dem der mener at græsk yoghurt ikke er rigtigt lchf, vil jeg sige, måske ikke. Jeg har dog spist det næsten dagligt i 7 måneder og har tabt 26 kg, så det kan godt fungere :-) Jeg blander det i øvrigt med piskefløde, lidt stevia, en brik hakket mørk chokolade, proteinpulver (med smag af chokoladesmåkager!) og nogle gange en skefuld peanutbutter. Det smager fuldstændigt fantastisk! :-)

  Her til aften prøvede jeg at lave pandekagerne med creme fraiche i stedet (øko på tilbud fra Netto) og det blev faktisk endnu bedre :-)

  Svar
 8. Hej Jane:-)
  Super lækker hjemmeside du har her!
  Jeg tilføjede en banan for sødning – virkelig lækkert! Men så måtte jeg lave dem som små tykke pandekager istedet, da dejen blev ret klistret. Det gjorde nu heller ikke noget:-)
  Når du skriver ‘blende’ i dine opskrifter, bruger du så stavblender eller ‘smoothie’-blender?

  Svar
 9. Det er nemlig lige nøjagtigt hvad jeg gjorde ? Brugte gul fiberhusk, har altid været i den tro at det var det samme som loppefrøskaller. Det er da meget heldigt at jeg ikke har ødelagt mere, har brugt fiberhusk flere gange.

  Svar
  • Du kan sagtens bruge fiberhusk men de suger mere væske end loppefrøskallerne så du skal bare cirka halvere mængden :)

   Svar
 10. Jeg har forsøgt at lave de pandekager idag, men dejen blev fuldstændigt som tapetklister??
  Har fuldt opskriften, kan ikke lige forstå hvad der gik galt?

  Svar
  • Jeg har to gæt: 1) du brugte gul fiberhusk i stedet for loppefrøskaller eller 2) du lod dejen ‘hvile’, inden du bagte pandekagerne. Kan det være noget af det? Ellers ved jeg det ikke lige…

   Svar
 11. Hej Jane :)
  Jeg er helt ny i hele det her LCHF univers, så jeg tænkte på, skal disse frø med i opskriften eller kunne man evt. erstatte dem med noget andet?

  Svar
 12. Tror du man kunne bruge den her som en slags tortilla ? Lavede førhen tit en tortillapizza – altså en købt tortillapandekage fra santa maria og så med pizzafyld på og så i ovnen… Kan man mon det samme her ? den bliver vel ikke sprød eller putte fyldet på panden ovenpå pandekagen og sætte i ovnen ??? Har du en idé

  Svar
  • Hej Jane… Lige et tillægsspørgsmål – Jeg vil gerne lave dem her men har kun æg, 200 g hytteost og Husk og vil gerne have dem en anelse tyndere… Had tror du forholdet skal være ?

   Svar
  • Pandekagebagning er en særlig disciplin. Det kræver en varm pande (gerne med slip-let-overflade), en god paletkniv og så lidt snilde.

   Svar
 13. Kære Jane

  Tak for lækre og inspirerende opskrifter. I mange af dine opskrifter indgår der loppefrøskaller, men da jeg bor i Filippinerne, hvor jeg ikke kan finde disse, vil jeg høre om du kan anbefale en erstatning? Man kan købe andre produkter (flere importerede amerikanske produkter), mandelmel, hørfrø, hørfrømel, speltmel, soyamel mv.

  Svar
  • Åh det er lidt svært for mig at sige. Du skal have fat i noget, der indeholder mange fibre. Det er den funktion loppefrøskallerne har. Bruger du bare “almindeligt” nøddemel kan du have svært ved at få dejen til at hænge sammen. Loppefrøskaller hedder “Psyllium husks” hvis du skulle støde på det en gang – pøj pøj med det!

   Svar
 14. UHMMN,nogle lækre pandekager!
  De første lchf-pandekager jeg har prøvet der ikke smager af omelet.

  Tak for opskriften og for de mange, mange andre opskrifter.

  Svar
 15. NØØØJ, de er gode!

  “SE, jeg har lavet en sandwich!” jublede jeg :)
  Min mand troede vist et øjeblik, at jeg allerede efter 2½ uge havde opgivet mit lchf-eventyr, men så kunne jeg jo glad vise ham min lækre og helt tilladte “pandekagesandwich” med fyld af cremet philadelphia, sprød bacon og lækre grønne bønner med bid i. Mmmmm…

  Pandekagerne var super nemme at lave og så er de perfekte som “brød” til madpakken i morgen.

  Svar
 16. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan du kan få dem til at se sådan ud med så meget husk i. min dej bliver til en gele/gummi agtig gang hø hvis jeg putter så meget husk i. De suger jo som ind i helvede.

  Svar
 17. Vil bare lige rose din blog og din fantastiske kogebog som jeg købte i går. Det er dejlig læsning som er lige til at gå til:-) Du er en fantastisk inspirationskilde:-)

  Svar
 18. Hej! Vi prövade att laga dessa pannkaker ikväll men det gick inte alls bra. Fick bara väldigt tynnt deg. Kan du tänka dig varför det blir så? Såg att en kommentarer att hennes blev för tjock, vet inte hur det kan vara så olika :)

  Svar
  • Min dej bliver også rimelig tynd, men den samler sig på panden pga. de mange æg. Jeg tror forskelligheden handler om mængden af loppefrøskaller/HUSK….

   Svar
 19. Hvad er forskellen på Fiber Husk og loppefrøskaller…? synes også der står loppefrø på Fiberhuskpakken… Er lidt i tvivl om hvilke loppefrø jeg så skal købe – kan det være dem der hedder HUSK på apoteket eller…? Mine pandekager blev nemlig også en tyk tyk grød der skulle smøres på panden -men smagte skønt:-)
  Samtidig vil jeg gerne lige spørge: er der en måde man kan jævne sovs uden at bruge mel – nogen gange kunne det være godt med lidt jævning…
  TAAAK for en super side med masser af inspiration til en nybegynder der kæmper sig vej gennem en ny jungle;-)

  Svar
  • Fiberhusk er pulveriserede loppefrøskaller. Det kan sagtens bruges, men så skal du ca. halvere mængden ift. mine opskrifter. Loppefrøskaller fås enten som HUSK men også fra andre mærker som Urtekram, Skallin etc.

   Jeg jævner sovs med grøntsager (løg, blomkål). Eller lader den simre sig tyk.

   Svar
 20. Hej Jane.
  Tusind tak for en super god blog, som jeg læser med stor interesse. Jeg har fulgt dine råd i ca 4 uger nu, men savner efterhånden noget varm grød. Tænkte man måske kan bruge sojaflager…har du nogen erfaring med det? Og hvad med kulhydratindhold?

  Svar
 21. Pandekager er altid gode.

  Holder hjemmearbejdsdag idag -og bedst som computeren var startet op ringede de fra skolen. Midterste barn havde fået 2 flænger på en læbe..! Så mor kører ind til skolen og henter poden hjem. Her til formiddag skal der lidt mad til, og pga. ondt i læben skulle det være blød mad.

  Datteren har laktose intolerence så jeg lavede 4 små pandekager af denne opskrift.

  2 æg
  laktosefri fløde
  laktosefri mælk
  mandelmel.

  Pandekagerne blev små og fint tynde, datteren fyldte noget dejlig (laktosefri og mælkefri) is ovenpå – og jeg må tilstå at jeg også fik en. De blev gode.

  Ved godt der er mælk i, og opskriften derfor indeholder nogle kulhydrater. Vi lever meget LCHF men mælken er vi ikke helt klar til at skippe :-) (Skrev moren der som 12-15 årig var meget nær en “mælkedranker”).

  Tillykke med invitation til TV, jeg vil glæde mig til at se dig “live”.
  Tanker herfra, Betina

  Svar
 22. Hej Jane.
  Jeg nyder din blog og din bog er fast inventar i mit køkken :-)
  Jeg har desværre fået konstateret laktose intolerance. I den forbindelse synes jeg det kan være svært at finde alternativer til f.eks. hytteost osv. som bliver brugt meget i opskrifterne.
  Udvalget er jo desværre ikke stort i DK kun mælk, fløde, creme fraiche, yoghurt naturel og smøre magarine.
  Har du nogen erfaring med andet man kan bruge i f.eks. disse pandekager i stedet for hytteost?

  Mvh
  Mimi

  Svar
   • …måske man kunne prøve sig frem med cremefraiche. Vores datter har også laktoseintolerence, men tåler fint hytteost i maden – det er meget forskelligt hvor meget man tåler.

    Svar
 23. Ideer til fyld der ikke tager lang tid at lave så ungerne kan spise mens vi taler med en ejendomsmægler klokken 18.00?

  Svar
 24. Nej har kun loppefrøskaller men tænkte bagefter om det mon kun var 1 tsk og ik en spsk. Nå men smagen var god, det lykkes at få 4 vellykket pandekager ud af det (og 3 mislykket)

  Svar
 25. Hej Jane.
  Prøvede lige at lave de der madpandekager men endte med en tyk “dej” som bare ikke var til at fordele på panden og fulgte ellers opskriften,det er vel ikke meningen??
  Lavede tacotærte igår, nøøøøj den var bare så ustyrlig lækker:-)

  Svar
 26. Med frygt for at lyde som et religiøst hippie-kultmedlem, så er mit bedste råd mod stress to bøger, hvoraf den første er den vigtigste (og virkelig kan ændre dit liv, hvis du er åben for den og lægger arbejdet i den): Nuets kraft af Eckhart Tolle og Behandling af stress angst og depression uden medicin eller terapi (ja, lang titel) af David Servan-Schreiber. Og så er dét også sagt!
  PS: Topsmovsede pandekager altså – vi har tæt på ALT i vores køleskab lige pt, men naturligvis ikke hytteost. Suk suk, ja så må man jo nøjes med leftoveræbletærte ;-)
  PPS: Vil sidde klistret til skærmen den 15. Du skal nok tage dem allesammen med storm søde, dygtige Jane!

  Svar
  • Du er så sød, fineste Josephine! Jeg vil straks sikre mig at de to bøger bliver en del af min kommende læsning. :-)

   Svar
 27. Hej Jane!
  Jeg håber, du får bugt med den værste stress. Jeg er en flittig gæst på bloggen og bruger din bog dagligt.I den forbindelse har jeg et par spørgsmål til dig: jeg bager ofte begge slag boller (s.176 i bogen), men ved ikke, hvad jeg gør forkert, for de bliver ret flade. Jeg bruger de “rigtige” ingredienser, så hvad gør jeg forkert? Et andet dilemma er pizza. Jeg er nok en af få, der ikke kan lide blomkålsbunden. Men så tænkte jeg, om jeg kan bruge bunden fra dessertpizza , uden kardemomme(s.186)? Det ser ikke ud, som om den er sød. Håber du vil give mig nogle svar.
  Vh Helle

  Svar
  • Hej Helle – jeg ved ikke, hvad der sker med bollerne. Jeg har hørt fra enkelte andre, at de også får flade boller, men jeg har ikke gennemskuet hvad det er, der gør den forskel. Jeg tror ikke jeg ville bryde mig om dessertpizzaens bund til almindelig pizza. Den har jo sødlig smag fra kokosfibrene…

   Svar
 28. Hej Jane
  Jeg har nu fulgt dig i et stykke tid – imponerende over dine bøger, din blog, opskrifter osv. Men allermest synes jeg at det er dejligt at du også kan dele de mindre gode ting (som stress). Jeg har selv været der – meget langt ude. Starten for mig var et 4 dages ophold i lgp-huset (www.lgp-huset.dk) men det skal gøres med børnefaderen……men et fantastisk ophold som har givet mig mod på livet, overblik mm. siden hen. Kæmper dog stadig med noget, men der er lys for enden af tunnelen.
  At dyrke sig selv er rigtig sundt for os alle – så ønsker dig en rigtig god tur og kom hjem med fornyet energi.
  Du giver så meget energi her på bloggen……. TAK
  Mange varme hilsner og positiv energi Anne

  Svar
 29. Hej. Jeg er ny følger på bloggen og er i gang med at roligt starte et glutenfrit liv men har endnu ikk helt styr på ALT det der er gluten i så vil hører er der gluten i disse? :). Lyder som en lækker opskrift :)
  -Marlene

  Svar
 30. Tak for inspirationen til frokosten idag. Lige hvad jeg stod og manglede og de smagte super godt rullet med frisk dampet spinat og revet os og så gratineret i ovnen :-)!

  Svar
 31. Rigtigt godt på Messen igår , du gjorde det godt, hyggeligt at hilse på dig,og jeg bruger næsten hver dag din bog / opskrifter!

  Svar
 32. Spændende Jane, glæder mig til at se dig live – selvom jeg jo har hørt dig på Video :-) Endelig er DK ved at vågne op….håber og tror jeg!

  Svar
 33. Det må jo så blive barnefaderen der evt. trænger til ekstra weekend bagefter :) Men da altid noget det ikke var på samme tidspunkt så man evt. skulle ud i det ekstra netværk for ikke at skuffe den ene af dem :)
  Tror de arrangementer – især i de små klasser – betyder noget for børnene. Ligesom legegrupper etc. Det er vist sådan noget der følger med når de bliver ældre og man har sluppet bleer og de søvnløse nætter :)

  Svar
 34. Åh Jane – fik slet ikke skrevet til dig – jeg læser og læser – as you know.
  Jeg synes det lyder godt at du tager lidt væk – pas på dig selv- jeg kan anbefale naturen -som stress afleder.
  Det skal nok gå på tv – kram <3

  Svar