5 x LCHF-frokost på 5 minutter

Ej, men det tager så lang tid at lave mad med LCHF! Det er meget hurtigere bare at smøre en rugbrød! Det er svært at argumentere imod, at en rugbrødsmad er hurtig, men der er altså virkelig ikke mange minutters forskel her. Jeg er med på, at det tager tid, hvis man skal stå og lave de store kreationer hver dag, men helt ærligt, hvem gør det ? Ikke mig. Frokosten her består som regel af rester, grønt og fedt. Alligevel har jeg altid syntes, at frokosten har været det sværeste måltid på LCHF. Hvad nu, hvis ens familie rydder fadene til aftensmaden, inden man har nået at tage noget fra? Så kommer man nemt lidt i knibe, synes jeg.

Well, her er fem hurtige frokosttallerkener. Kønt er det ikke altid, men smagen og mætheden er fin.

Hurtig LCHF-frokost: Laks

Hurtig LCHF-frokost: Kødsovs

Blandede rester

Hurtig frokost LCHF

Hurtig frokost LCHF - torskerognsalat

PS: Har du set, at svenske SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) i dag har offentliggjort en rapport, baseret på svenske eksperters gennemgang af 16.000 videnskabelige studier, som fremover skal danne grundlag for de svenske anbefalinger af kost til folk, der lider af fedme? Den indeholder mange interessante pointer og godt med støtte til LCHF. Læs mere om den HER og HER.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

38 kommentarer til “5 x LCHF-frokost på 5 minutter”

Skriv en kommentar

 1. Hej
  jeg er en pige på 20 år, som fik konstateret PCOS for cirka et år siden. jeg er på ingen måde overvægtig, jeg træner hver dag – og svinger mellem styrketræning og cardio. men jeg føler ikke at jeg rykker mig i forhold til der hvor jeg godt vil hen med min krop. som er mere tonet, og gerne tabe mig, som nogen nok vil mene at jeg ikke behøver da jeg er meget normal kropsmæssigt, jeg har kraftige knogler og en god muskelmasse.

  Jeg fik anbefalet at en diætist at spise efter Kiss-kost. hvilket jeg har gjort siden, men jeg føler ikke at jeg opnår resultater.

  min madplan er følgende
  morgenmad: 1 æg, samt lidt æggevide, 2 skiver bacon, 1 stk rødløg, 1 håndfuld spinat vendt i kokosolie på panden, og en skive rugbrød.

  snack: 1 æble 10 stk mandler.

  frokost: typisk når jeg er på arbejde hvilket er hverdag bortset fra søndag, så det jo begrænset hvad jeg kan få, og jeg vil helst ikke bruge meget tid på at lave min frokost. så jeg har altid noget med hjemme fra, som ikke kræver mere end 5 min og forbedrede på arbejde.
  100 gram laks typisk varmrøget eller skiveskåret. to stk. sport knækbrød en halv avocado og 3-4 gulerødder.

  aftensmad: spiser jeg altid salat. som stort altid består af den samme bund mæssigt. 300 gram grøntsager her bruger jeg (spinat, kål, rødpeper). som protein bruger jeg typisk 150-200 gram kylling, eller 100 gram røget laks.
  fedt bruger jeg 20 gram ristede solsikke kerner.
  dressing: lidt olie, applecider vingegar, salt, sød chili sovs fra easy hvilket vil sige sukkerfrit. lidt soyasovs.

  jeg drikker 3 kopper decaf-kaffe om dagen, med vand og mandelmælk.
  og det er det.

  som du kan læse spiser jeg meget ensartet, hvilket jeg gør fordi det nemt og hurtigt, da jeg ikke har så meget tid og gøre godt med.

  jeg kunne godt tænke mig og vide hvad jeg kan gøre anderledes, jeg har købt en af dine bøger på saxo, men synes at de frokost foreslag som der er, virker uoverskuelig for mig i forhold til mit arbejde, jeg arbejder fra 11-18 6 dage om ugen.

  hvad synes du? skal jeg droppe mine kuldydtrater fuldstændigt, mit ene stk. rugbrød, og to stk. sportsknækbrød. vil det vise nogen form for forandring?

  Svar
  • Hej Frida

   Jeg synes, din kost lyder superfin allerede og jeg kan godt lide at du holder det enkelt. Det er min erfaring at det fungerer fint.

   Hvis du har mod på det, kan du godt teste at tage fx 4 uger, hvor du fjerner de få kulhydratkilder, du har tilbage (primært rugbrød/knækbrødene tænker jeg her på og evt også frugt og gulerod hvis du vil gå all in)

   Du kan overveje at sætte din portionsstørrelse især om morgenen op, så du fx spiser 2 eller 3 hele æg, så du ikke behøver spise om formiddagen og din frokost behøver som sådan ikke være meget anderledes. Måske lidt mere laks, evt. et kogt æg til og lidt mere dressing som kompensation for knækbrødene.

   Jeg tror ikke du vil opleve at det er så forskelligt tidsmæssigt men jeg tror godt, at du ville kunne opleve en blodsukkermæssig og appetitregulerende effekt af det. Under alle omstændigheder tænker jeg, at du jo ikke har noget at tabe ved at prøve det af. Synes du efter fire uger, at det ikke spiller, kan du øge kulhydratindtaget lidt igen. Du ligger jo allerede i et fint leje.

   Svar
  • Hej :)

   Jeg tror din kommentar er blevet slugt af systemet. I hvert fald kan jeg ikke se andet end ‘hej’

   Svar
 2. Hejsa,
  Var inde og kigge på frokost på 5 minutter, hvor jeg fandt torskerognsalat med et fint og indbydende billede. Men hvor er opskriften? Har prøvet taktikken på billedet, men der sker ikke noget.

  Vh Karin

  Svar
 3. Har du nogle ideer til MADPAKKE, jeg har et job hvor jeg ikke spiser min mad på en stol med bord, men nogle gange udenfor og nogle steder uden tallerken, kniv, gaffel? Hilsen Nanna

  Svar
 4. Kan du hjælpe med mængden af kernebrødet. Hvor meget “må” man spise om dagen, og må man spise det hver dag, hvis man gerne vil tabe sig.

  Svar
  • Jeg ville nok gå udenom det eller kun spise det sjældent. Jeg bliver ikke nær lige så mæt som af kød, grøntsager og fedt, og på den måde får jeg mange kalorier og kulhydrater for lidt mæthed. Men her er vi jo forskellige…

   Svar
 5. Tak Jane.
  Ja det er lidt morsomt at diskutere kost…for de fleste som spiser sundt siger at de har sukker cravings og når man så går i gang med det der med minus hvedemel og sukker..så har de svært ved at forstå..hvordan det kan lade sig gøre…jeg ser frem til din nye bog…en kollega mener at hun spiser LCHF…eller næsten…men grovbrødet hænger vist ved….og enkelte små kager. Hun vil gerne finde din bog. Er den udsolgt?
  Ja håber du har det bedre nu:-)

  Svar
 6. Jeg fortrækker også rester fra aftensmaden til frokost. Men hvis jeg ingen rester har, kan jeg sagten blive mæt og tilfreds ved at spise 1 tyk skive nødde/stenalderbrød med pålæg f.ex. ost og skinke. Det er super mættende og hurtigt og nemt.

  Svar
 7. Ja, interessant med den svenske debat. De kan ikke får armene ned herovre:-). Og i dag sagde jeg til sygeplejersken 8i Danmark), da jeg blev tappet som bloddonor, hvor vigtigt det var at undgå hvedemel og sukker. Spiser du ikke frugt? Var et af spmg. og et andet var, “jamen er det ikke vigtig at spise hver 3. time”.
  Næ, det synes jeg jo ikke. Det er der ikke belæg for. Længe leve LCHF. Har i al fald en god blodprocent med den kost, også – og et stabilt blodsukker niveau.

  Svar
 8. I retten med “hvidkål og fed dressing”, hvad er dressingen da lavet af? Ofte består det grønne af min frokost af en bøtte spidskål, men jeg mangler en god dressing.
  Ellers ser dine frokoster lækre ud. Meget kan jo spises af en bøtte med en gaffel. Og hvis det slet ikke duer, så kan et par tynde skiver kernebrød med pålæg og gnavegrønt ved siden af vel også bruges.

  Svar
 9. Det ser virkelig lækkert ud. Men tror ikke det er så godt i madpakke. De dage jeg er hjemme laver jeg også noget lækkert men i madpakken synes jeg det er svært. Men tager gerne et par kogte æg eller noget kød fra aftensmaden og en masse gnavegrønt.
  Jeg synes morgenmaden er sværest da jeg ikke har meget tid og samtidig skal have børn med ud af døren i god tid.

  Svar
  • Blander mig lige lidt i madpakke diskusionen. Det er nemt nok at have den type madpakker med. Det er et spg om , at have små bøtter nok og en stor madkasse kan rumme salaten og de små bøtter med kød og dressing. Jeg har taget madpakker med på den måde i mange år og høstet mange misundelige blikke.

   Svar
 10. Laekkert med forkostforslag Jane :)! Men hvis man har skiver LCHF broed i fryseren er det altsaa ogsaa hurtigt at smoere et par skiver (saa den der med at det er hurtigere at smoere et par rugbroedsmadder holder ikke helt… :))
  Jeg har indtil nu brugt en juliennekniv til squash-spaghettien, men har lige fundet en gefu spiralizer i Holland (til 22 euro!), og vi fik squash spaghetti til koedsaucen i gaar aftes – Det er altaa et fantastisk stykke vaerktoej !!

  Svar
 11. Det er da dejligt at der kommer noget saglig empiri som kan udvide de kloges horisont lidt :-) Gad vide, om de læser den eller laver “struds med skyklapper og vat i ørerene”…
  Jane, de frokoster, hvor du har kødsovs og aftensmadsrester, varmer du da kødet eller spiser du det koldt? For jeg synes, at fedtet i en kold kødsovs kan være en noget ucharmerende oplevelse, men jeg har ikke altid mulighed for at varme den op…

  Svar
  • Ja adder! Jeg varmer kødsovsen. Jeg arbejder jo hjemmefra og har nemt ved det. På mit tidligere arbejde kunne jeg også godt varme. Hvis jeg absolut skal spise kold kødsovs, synes jeg, det går nemmest i en (ægge)wrap sammen med lidt tomatsalsa eller lign.

   Svar
 12. Ser godt ud. Jeg er røget helt af LCHF vognen på det seneste så skal op på hesten igen. Kan iø tippe om at man kan få en spiralizer i Bahne til 300 kr. Kunne være man skulle investere i en sådan og så se at komme igang igen med grøntsagspastaen

  Svar
 13. Dine frokoster ser klart mere spændende ud end mine ;)
  Jeg synes at den vigtigeste back up er at ha lidt pesto, mayo eller anden dressing- hvis jeg ikke har det ender jeg alt for ofte med bare lidt gnavegrønt, en bid ost – lidt æg eller lign og det er slet ikke nok.

  Det er spændende læsning fra SBU- faktisk lidt af en glædens dag :)

  Svar
  • Disse frokoster er også en smule mere interessante end mine på det sidste. Når stress og travlhed rammer, ender jeg nemt ud i bare at gribe en håndfuld nødder, en blok ost og et æg, og det er slet heller ikke nok, men det er slet heller ikke en kost, som giver en god følelse i kroppen. Jeg skal klart sætte ind på bedre frokost!

   Og ja til det med SBU. Gad vide hvad folkene bag de nye kostråd mener om, at der under en uge senere publiceres en spritny rapport, som afviser, at fed kost skulle have negativ effekt på hjertet. Det er ret uheldigt, må man sige…

   Svar
 14. Jeg har også altid en pose med LCHF-muffins i fryseren, samt en stak “lapper” (de der klatter af blomkål/broccoi, æg og revet ost). De kan lægges sammen med alt det, man plejer at komme på rugbrød (pesto, ost, kød, feta-mos osv), og så har man altid en plan B:)

  Svar
 15. Jeg troede også i starten at det tog lang tid men er heldigvis blevet klogere… Har faktisk lige lavet 4 retter til ugens aftensmad og det har taget 1 time og 20 minutter og er inklusive madpandekager som jeg bruger i frokost sammenhænge… Jeg har gerne en intensiv stund i køkkenet søndag eller mandag og arbejder ud fra mit motto “run your kitchen like a restaurant” og så bliver der klargjort grøntsager til ugens løb og indkøbene bliver klaret-så tager det ikke lang tid når der er ulvetime og jeg hellere vil være sammen med mine unger end at lave mad…. :)

  Svar
 16. Uhm Jane fed frokost – lækre og indbydende tallerkner.
  Jeg selsker mine fede måltider og madpakken er igen undtagelse. Pimpede rester kommer jeg godt nok langt med – også til morgenmad, hvor der i dag røg lasagne på tallerknen til min kærestes store forundring (læs: han er stor forfrugeren af kød hos os, men til morgenmad ‘nej tak’).
  Ha’ en dejlig mandag!
  KH
  – frk. sveske

  Svar