Mættende chokoladedessert med blåbær og lakrids

Her får du opskriften på en mættende chokoladedessert.

Hvis chokoladetrangen overvælder en, og man ikke har chokolade i huset (fordi det er vi nogen, der ikke kan have), så finder man ind imellem på en god, mættende chokoladedessert.

Her er en, som jeg selv syntes var ret vellykket. I hvert fald mættede den så meget, at jeg ikke havde lyst til at spise mere overhovedet foreløbigt.

Chokoladedessert LCHF

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

TAK…

Og så tak til alle jer søde mennesker, som mødte op og støvsugede mit bord for smagsprøver i går i Boghallen.

Det var hyggeligt at møde så mange af jer og snakke og svare på jeres mange spørgsmål i sådan helt uformelt regi. Jeg fik også talt med en masse, som ikke vidste, hvad LCHF var for noget, og vi fik solgt en pæn portion bøger også.

Jeg kommer ind i Boghallen igen til Kulturnatten, men vi har endnu ikke helt lagt os fast på, hvad vi skal lave der. Hold øje med eventkalenderen for mere info.

Jane LCHF Boghallen

Mættende chokoladedessert LCHF

Mættende chokoladedessert med blåbær og lakrids

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Topping

Sådan gør du

 • Røre, røre, røre. Pynte med blåbær og lakrids på toppen.
 • Det er ikke så afgørende, hvad du vælger at søde den med, så her kan du bare vælge, hvad du har og tilpasse sødmen til dine smagsløg.
 • Den gode smag afhænger mere af smagen på dit kakaopulver, så bruger du den fra Netto til en 5’er, tør jeg ikke stå inde for resultatet.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Mættende chokoladedessert med blåbær og lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Uh hvor ser det lækkert ud!! Jeg har gået og tænkt : LCHF skal-skal ikke i den seneste tid, og må sige denne opskrift er da klart et plus i den rigtige vej ;)
  Jeg tænker bare om det ikke er svært at lægge hele sin kost om på den måde, og måske lidt dyrt på en su? Jeg vil meget gerne høre nogle af de tanker du havde i starten og hvordan du så kom “over”.. :)
  Knud

  Svar
 2. Årh – hverdagsdesserter :-O Det er helt sikkert et koncept, jeg vil implementere, når kroppen har fundet sin ‘happy weight’. Pt. går det bare bedst uden mælkeprodukterne, så det må vente. MEN fristende og lækker ser den ud og lyder.
  Ha’ en skøn dag!
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 3. Hej Jane.
  Uf, lækker lækker dessert. Lavede den her til aften, smagte himmelsk! Men jeg er også chokoholik :)
  Jeg er relativ ny lchf’er og har et spørgsmål jeg håber, du vil svare på… Er det ok at “nøjes” med en kop kaffe m. Kokosolie og lidt fløde om morgenen? Og så f.eks. Spise yoghurt senere op af formiddagen? Eller giver det en skæv fordeling?

  Svar
  • Min grønthandler har nogle fra Tyskland (står der i hvert fald på dem), men om de er bedre, ved jeg faktisk ikke. :-/

   Svar
   • Men er der nogen garanti for at bær fra andre lande ikke er det? Bare lidt nysgerrig over hvorfor lige Polen er udråbt til “lorte-land” når det kommer til bær… ;)

    Svar
    • Nej, andre lande kan også sagtens være et problem. De sager, der har været, har dog været med Polen (og Serbien, tror jeg). Selv har jeg engang fået maveonde efter at have spist blåbær fra Polen, og det gør man nok kun én gang ;-)

     Svar
 4. I Helsemin har vi fået en ny chokolade fra Vivani med 92 % og sødet med kokospalmesukker… Det er klart den bedste jeg har smagt. Den er slet ikke så tør, som de fleste andre med så høje procenter. Mums!

  Svar
 5. Jane, jeg har lige stået i mit køkken og tænkt, at jeg ville skriv til dig. Om netop chokolade.
  Har du en yndlings chokolade når vi taler de *seriøst* høje procenter? – og her tænker jeg til at spise “fra pladen”.
  Og har du nogler erfaringer med 100% chokolade?

  Selv er jeg gået all in på chokolade her på det sidste. I morgen pønser jeg på noget chokoladefondue …

  Mange hilsner
  Sofie

  Svar
  • Åh the chocolate! AMMA chokolade 100% synes jeg er lækker og med virkelig mange smagsnuancer. Den er i den syrlige, lidt bitre ende, men jeg kan sagtens spise den rent. Min favorit er ellers Lindt chokolade 90 %. Den smager helt utroligt godt. Faktisk langt bedre end deres 85%, hvilket er lidt suspekt. Jeg hamstrer den, når jeg er i Malmø, og den forsvinder alt, alt for hurtigt… :-/

   Svar
   • Det var nemlig lige præcis den der AMMA 100% chokolade, som jeg havde lidt kig på – nu har jeg jo ikke noget valg, andet end at skaffe mig den :-)

    Uhm…

    Svar