Lækreste LCHF-focacciabrød – også til madpakken!

Dette focacciabrød er et af de mest vellykkede LCHF-brød, jeg har lavet. Selv ikke-LCHF-ere spiser det, og synes, det er “udmærket”. Mere kan man næsten ikke forlange. Og så er det lavet uden en lang række specialprodukter, hvilket bare gør det ekstra nemt.

Jeg laver det tit i weekenden og bruger det som mættende sandwichbrød i min eller ungernes madpakke.

Opskriften er så god, at jeg har puttet den i Spis dig mæt & glad. Måske genkender du den :)

LCHF-focaccia

Billede af Columbus Leth fra LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

Du kan også vælge at lave en “naturel” version af focaccia brødene uden oliven/soltørrede tomater. Da fungerer de glimrende som sandwichbrød i madpakken.

Madpakke LCHF

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

JA TAK, TILMELD MIG NU!

LCHF focacciabrød

Lækreste LCHF-focacciabrød - også til madpakken!

Udskriv Pin
|

Ingredienser

2 FOCACCIABRØD (to små bradepander)

 • 3 dl hytteost (4%)
 • 6 æg
 • 40 g smeltet smør
 • 2 dl mandler (afskallede, hvis du vil have et "hvidt" brød)
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 spsk loppefrøskaller (adlink)
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bagepulver

Variant 1

 • 20-25 sorte oliven uden sten
 • 2 kviste rosmarin
 • flagesalt

Variant 2

 • 100 grofthakkede soltørrede tomater i olie
 • flagesalt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader. Blend hytteosten fri for klumper sammen med æggene og hæld det flydende smør heri.
 • Mal nødder og kerner til mel i foodprocessoren og tilsæt loppefrøskaller, salt og bagepulver. Rør blandingen godt sammen med hytteostblandingen.
 • Del dejen i to dele. Kom dejen i to små bradepander beklædt med bagepapir og forbag dem i ca. minutter. Tag dem ud af ovnen.
 • Pynt brødene med enten at presse oliven/soltørrede tomater let ned i dejen og drysse med rosmarin og flagesalt. Bag dem færdigt i ovnen i yderligere 15-20 minutter.
 • Skær op i firkanter og server!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

73 kommentarer til “Lækreste LCHF-focacciabrød – også til madpakken!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Er der et godt alternativ til mandelmel? Jeg har 2 nøddeallergikere i husstanden, men jeg ville bl.a. gerne bruge opskriften på foccaciabrød. Kan jeg erstatte mandelmelet med noget andet?

  Svar
  • Det er altid svært ved erstatninger, da alle meltyper opfører sig forskelligt. Men en fin mulighed for nøddeallergikere kunne være at male solsikkekerner til mel – det vil jeg tro kunne gå ca. 1:1 ift. mandelmel og så er der også Pofiber, som er et meget anderledes produkt som er meget velegnet til bagning men i andre mængder end ved mandelmel, da det er meget fiberrigt.

   Svar
 2. Hej Jane – lækkert brød. Jeg har det lidt svært med fibrene for tiden – tror du man vil kunne undlade loppefrøskallerne med et ok resultat?:-) MVH Helene

  Svar
  • Åh you and me both. De fibre er så ondsindede – haha. Jeg tåler Pofiber bedre af en eller anden grund. Loppefrøskaller slår mig helt ud. Måske det er et bud. Jeg har ikke prøvet at udelade helt. Måske kan man godt det også…

   Svar
 3. Tak for opskriften. Har mandlerne en særlig egenskab for brødet, eller kan man erstatte det med andre nødder/kerner (fx. hasselnødder)?

  Svar
  • Mandlerne er bare melet og kan fint erstattes af andre slags. Måske hasselnødder vil smage lidt mærkeligt. Det kan jeg ikke lige gennemskue :)

   Svar
  • Det har jeg faktisk ingen erfaring med, men du kan i hvert fald fint bage dem, opbevare dem i køl eller frys og så lune dem igen inden servering. Det går helt fint.

   Svar
  • Jeg plejer at opbevare rester i enten køleskab eller fryser og så luner jeg det i ovn inden spisning. Sådan bliver det lækrest, synes jeg :)

   Svar
 4. 2 dl Mandelmel
  2 del sesammel
  6 æg
  Tsk salt
  4 dl hytteost
  1 del hampfrø.
  40 gr. Smør
  1 tsk guargummi
  2 sp.ske loppefrøskaller
  2 tsk. Bagepulver
  1 sp.sk. eddike.

  Alt røres sammen og bages 30 min på 179 gr.

  Svar
  • Den fede creme fra en dåse kokosmælk eller et ekstra æg ville være mit bud men jeg har ikke testet nogle af delene…

   Svar
 5. Hej Jane..

  Nu har jeg prøvet at lave disse brød også en neutral, men alle tre brød blev absolut ikke godt kendt af mine børn, selv ham som spiser alt vrængende på næse.
  Hvis ikke det er smagen, så det konsistensen siger de.
  ? har du nogle gode råd til morgenmad og frokost “brød” helst Lchf

  ?

  Svar
  • Åh ja, det er svært.
   Min erfaring er, at det er meget nemmere bare at droppe idéen om brød og lave noget af alt det andet lækre mad.
   De mest vellykkede brød i LCHF-regi, synes jeg er fiberflutes’ne: Fiberflutes
   Har du min bog MADGLAD? Den med mad til børn? Deri er nogle virkelig gode gulerodsboller, som faktisk er rigtig gode til både morgenmad og frokost.

   Svar
   • Madglad.. Nej, så den må jeg på jagt efter.
    Mums ja heldigvis er der massere af alt andet af vælge imellem og du har en masse lækre opskrifter at vælge imellem (lige før der er for meget godt at vælge imellem hehe).. Tak for svar.. Jeg går på jagt

    Svar
  • Det har jeg ikke regnet ud. Men hvis et måltid løber op i 5-600 kcal, lyder det rimeligt i mine ører. På LCHF spiser man jo ikke så ofte og derfor er måltiderne ofte større.

   Svar
 6. Jeg har sådan en minikværn/løghakker fra OBH – måske den kan bruges. Men hvis nu jeg bruger færdiglavet mandelmel, hvor meget skal jeg så bruge?

  Svar
 7. Det der med at male mel på foodproc., er der andre måder at gøre det på? Har ikke en foodproc. Kan en stavblender gøre det? Eller er der andre muligheder?
  Eller kan jeg bruge færdiglavet mandelmel i stedet? I så fald, hvor meget? Og hvad så med solsikkekernerne og sesamfrøene?

  Svar
  • Nogle stavblendere kan godt tage det. Men jeg tror, man skal have sådan et instrument til at sætte på. Før jeg fik en foodprocessor klarede jeg mig med en lille billig minihakker. Det var besværligt men den fik jobbet gjort :)

   Svar
 8. Hej
  Tak for en fantastisk hjemmeside, det gør det lidt nemmere når man ikke lige kan overskue hvad man må spise, sikke nogle lækre opskrifter.
  Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har lige bagt dette focasia brød, kan det godt passe at brødet er lidt æggeagtig, eller hvad kan jeg ha gjort galt? Mvh mie

  Svar
  • Altså, i forhold til et focacciabrød bagt af hvedemel, ja, så er det lidt en ægget fornøjelse. Jeg kan ikke svare på om du har gjort noget forkert. Hvis du har fulgt opskriften, har du ikke ;-)

   Svar
 9. Hej Jane
  Jeg vil lige høre om du har prøvet at fryse disse brød? Hvis ikke, hvor længe kan de ca. Holde sig lækre? Jeg skal nemlig have en flok tøser til tapas mandag, men har ikke tid til at bage dem der, så overvejer at bage dem søndag i stedet, hvis de stadig er lækre dagen efter :) Tak for evig god inspiration til os med gluten allergi :)

  Svar
  • Du kan sagtens lave dem dagen før og opbevare dem i køleskabet og så varme dem op igen, når du skal bruge dem. Laver du dem længere tid før, kan de fryses.

   Svar
 10. Jeg har brødet i ovenen for første gange – blendede frisk rosmarin fra haven i <3
  – er der en speciel grund til 170 grader? Mig bekendt ødelægger man de gode fedtsyrer i mandler ved temp over 160, så mit får lidt længere tid på 160 :)

  Svar
 11. Jeg har lige prøvet at bage brødet som kage og det blev super lækkert :) Droppede salt og tilsatte 2 mosede bananer, god mørk chokolade i tern og en smule stærk kaffe = slet ikke dårligt :-D

  Svar
 12. Hej Jane,
  Er det muligt at bruge olivenolie i stedet for smør, hvis en krop ikke er for god til for mange mejeriprodukter?

  Mvh. Julie

  Svar
 13. Hej Jane
  Tak for en lækker og meget inspirerende hjemmeside!
  Jeg er ikke til hytteost, kan jeg bruge noget andet i denne opskrift? -evt. Græsk yoghurt?

  Svar
  • Ja, det vil jeg tro, du godt kan. Men ellers kan du altså slet ikke smage hytteosten. Promise! For jeg er nemlig heller ikke tosset med den ;-)

   Svar
 14. Har bagt det her “brød” den anden dag og det var virkelig lækkert og brød agtigt…:) Tak for en god blog og nogle lækre opskrifter.
  Elna

  Svar
 15. Hej Jane
  Ser vel nok godt ud.
  Jeg spiser ikke ret mange komælkeprodukter(lidt A-38, smør, gedeprodukter, lidt fløde). Har du et forslag til, hvad der kan erstatte hytteost i dine opskrifter. Tak for lækre opskrifter.

  Svar
 16. Kære Jane. Jeg skal forsøge mig med brødet i morgen, og i den forbindelse har jeg lige et hurtigt spørgsmål. Når du skriver 170 grader er det så alm ovn eller varmluft? Jeg er generelt i tvivl om hvorvidt du bruger det ene eller det andet i dine opskrifter både her fra bloggen og i bogen. Og nu jeg tænker over det skriver jeg det heller aldrig til i mine egne opskrifter, høhø, men jeg bruger nemlig normalt altid varmluft, men kom helt i tvilv om dette var en fejl, da jeg kiksede med en portion oopsies den anden dag.
  Kh fra Josephine

  Svar
  • Hej Josephine. Jeg bruger altid alm. ovn medmindre jeg skriver varmluft. Men her er det almindelig :) Kunne være jeg skulle nå at præcisere det i den nye bog ;)

   Svar
 17. Jeg har lige forsøgt mig med dette brød. Det blev grønligt indeni, hvad kan jeg have gjort galt? – alt var ny indkøbt til projektet. Eller skal det have den farve (dumt spørgsmål måske..)

  Svar
  • Det har jeg aldrig hørt om! Jeg kan ikke engang forestille mig, hvad det kan skyldes. Jeg har bagt det mange, mange gange. Really don’t know!

   Svar
   • He he nej pudsigt så det også ud, jeg skulle have taget et billede :)
    Brugte “HUSK til bagning” som det eneste produkt, jeg ikke lige har brugt til dine opskrifter før, plejer at bruge almindelig HUSK.

    Svar
    • Altså, jeg har aldrig hørt at det kan farve bagværk grønt, men du skal være opmærksom på at mængden af fiberhusk skal cirka halveres ift. mængden af loppefrøskaller i mine opskrifter :-)

     Svar
    • Solsikkekerner og natron giver grønt brød. Det er noget med en kemisk reaktion, når det kommer i kontakt med hinanden og er ikke farlig på trods af det ser spøjst ud. Så jeg tænker, at du brugte natron i stedet for bagepulver, Jane? :-)

     Svar
 18. Ville lige komme med et indspark til dit brød, det er SUPER lækkert som morgenbrød til weekenderne. Efter en tur på brødristeren og med smør og ost. Ja så kan de kedelige rundstykker fra bageren ellers få lov til at hygge sig med sig selv :)
  Fortsat go dag

  Svar
 19. Stod netop i går og tænkte at udsigterne til ikke at kunne nuppe en klapper med pålæg uden samtidig at være LC var deprimerende. Men det her ser da lovende ud. Det må være morgendagens bageprojekt. Tak for inspiration.

  Svar
 20. Halløj!! Vil bare lige informere om, at denne bund smurt i et meget tyndt lag (to alm. bradepander)fungerer fortrinligt som pizzabund. 2. gang den røg ind var det på en riste (sprødere bund:-)) og min bedre halvdel var ganske tilfreds. Tomatsaucen gjorde den dog en smule smattet, men det er der råd for: næste gang bruger jeg bare ost nederst! Mmmm :-D
  Tak for fantastisk blog :-)

  Svar
 21. Hej Jane
  Jeg hilste lige kort på dig i dag :) Det var mig med blå bluse og mørke briller, der nævnte at min veninde er træt af mig fordi jeg taler så meget om LCHF .. :0) Du kan nok ikke huske mig.. Der kom jo mange..
  Hyggeligt at se dig Live .. Jeg tænkte sådan på, hvor meget du “elsker” at small talke – men du klarede det nu flot –
  Kh Bonnie

  Svar
  • Hej Bonnie – tak fordi du kiggede forbi. Det er dejligt at få sat nogle ansigter på. Det var jo søde og interesserede mennesker, der kom og så går small talken lidt lettere :)

   Svar
 22. Det brød har jeg lavet utallige gange sommeren over til både aftensmad, picnic og de forhadte madpakker :-). Og jeg har fået masser af kommentarer om at ‘du må da ikke spise brød på lchf’ for ja det smager af “rigtigt” brød – mums

  Svar
 23. Jeg skal prøve det her brød til tapas aften på tirsdag. Jeg vil høre om det måske ikke er en mulighed at bruge mandelmel istedet for alm mandler (min blender er reet sløv)? Det er en ikke fedt-reduceret version jeg har :)

  Svar
 24. Über delicioso de der Foccacia :0) God fornøjelse på boghallen i morgen – send en venlig tanke til mig der sidder til barnedåb … hmm ikke det sjoveste jeg kender til på en frilørdag. Imponerende med vægttab og stamina på Dukan… jeg tror personligt jeg ville dø åndeligt og måske af forstoppelse på den omgang. God weekend ;0)

  Svar
 25. Jeg glæder mig til at se den nye rabat! :D

  Og foccaciabrødet er virkelig godt, det eneste dumme er den tid, det tager at rengøre kaffemøllen igen.. (;

  Maria, FAN af dig og LCHF!

  Svar
 26. Hej har tænkt på om du har prøvet og lave en chokolade kage af denne dej eller banan kage ,har leget lidt med tanken om at prøve mvh Heidi

  Svar