Grøn pizza med broccolibund og spicy kødboller

Her har jeg lavet broccolipizza. Sådan en broccolipizza kan vel nærmest siges at være blomkålspizzaen‘s lillebror. Blomkålspizzaen er jo en populær Low Carb-favorit, og blomkål er jo sådan en taknemmelig grøntsag, men har du prøvet at bruge andre grøntsager i bunden også? Det går helt fint.

Forleden stod jeg med et broccolihoved, der spillede på absolut sidste vers, og det kom der en grøn pizzabund ud af den, altså broccolipizza.

Og den smagte helt fortrinligt. Selv min datter, som ikke kan lide broccoli, spiste to stykker (godt dænget til i pesto og spicy ketchup).

Broccolipizza - LCHF low carb high fat

Grøn pizza med broccolibund og spicy kødboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Broccolipizza – bunden

  • 400 g broccoli
  • 25 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 150 g ost med god smag
  • 2 æg

Kødboller – stuuur portion

  • 800 g okse/svin
  • 1 dl spicy ketchup
  • 50 g løg finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 rød chili udstenet og finthakket
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan – Broccolipizza

  • Skær broccoli (brug gerne stokken også) i mindre stykker og put den i foodprocessoren sammen med løg, hvidløg og persille.
  • Kør det til en fin, grøn masse, og tilsæt da resten og kør igen. Klat dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min dej blev meget våd, og jeg var nervøs for, om den ville hænge sammen. Men det ville den altså gerne.
  • Opvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag bunden i ca. 15 minutter, eller indtil den er jævnt gyldenbrun. Tag den ud og lad den afkøle.

Sådan – kødboller

  • Rør farsen og form små kødboller. Steg dem på panden eller i ovnen. I ovnen skal de have cirka 13-14 minutter ved 210 grader varmluft. De afgiver lidt snask, men det kan du nemt tørre af med køkkenrulle.
  • Så skal pizzaen samles. Jeg gav den først et lag af den spicy ketchup, herefter et lag god, lagret ost. Til sidt kom jeg kødboller, lidt peberfrugt og oliven på. Ind i ovnen igen i cirka 5 minutter.
  • Inden servering dryppede jeg nogle gode klatter hjemmelavet basilikumpesto over. Uhørt lækkert på pizza!
Broccolipizza LCHF low carb high fat

Men hvordan får jeg min grøntsagsbund lige så sprød som en italiensk hvedebundspizza fra stenovn?

Svaret er, at det gør du ikke. Lad os være ærlige her. Du får her en blødere bund, som du kan lægge dit fyld på. Og fyldet kan give den gode pizzasmag.

Men en italiensk stenovnspizza er det altså ikke. Det er et fint og udmærket alternativ, og du slipper for oppustet mave og forstoppelse.

Og du får sneget broccoli i ungerne. You win some, you lose some.

Du kan eksperimentere med forskellige ting for at gøre bunden sprødere.

Her er et par tip:

  1. Overvej mere ost og mindre grønt.
  2. Spar en lille smule på det våde fyld, som fx tomatsovsen.
  3. Lad dejen afkøle efter forbagningen, inden du putter dit fyld på, og lad den afkøle igen, efter den har været i ovnen med fyld på, men inden du serverer den. Hvis pizzaen serveres rygende varm, er osten jo i smeltetilstand, og så hænger den ikke så godt sammen. Hvis pizzaen har fået lov at afkøle lidt, har osten samlet sig, og den kan da sagtens spises med hænderne. Men det går bedst med kniv og gaffel.
  4. Prøv at lave den på en pizzabagesten, hvis du har sådan en. Jeg har ikke, men har hørt fra flere, at det går fint.
  5. Tag den findelte broccoli og overhæld den med kogende vand, ligesom når du laver blomkålsris. Dræn øjeblikkeligt og vrid herefter væden af den ved hjælp af køkkenrulle eller viskestykke. Jeg er for doven til at have testet dette, men flere har skrevet til mig, at de synes, det hjælper.
  6. Test nogle af de andre gode Low Carb pizzaer som fx kyllingepizzaen eller fathead pizzaen.

God fornøjelse! :-)

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

41 kommentarer til “Grøn pizza med broccolibund og spicy kødboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane :)

    Åh, hvor er jeg glad for at have fundet dig :) Har netop lavet denne pizza og den smagte jo himmelsk! Mine to drenge på 4 var dog meget skeptiske og gad ikke rigtig smage. Ærgeligt når man har brugt så lang tid på det. :)

    Vh Mille

    Svar
    • Mine unger bliver også ind imellem skræmt af den grønne farve. Blomkålspizzaen er lidt nemmere at sælge ind. Især kan de lide den kold dagen efter til frokost :)

      Svar
  2. Mums, den er god :) Jeg fik den lavet i fredags – og glæder mig til at spise de sidste rester i aften!
    Jeg lavede dog en lille ændring, så det er ½ broccoli, ½ spinat! Det gør altså godt! :)

    Svar