Gule madpandekager

Disse gule madpandekager uden mel vakte begejstring hos både voksne og børn.

Det stiller altid lidt krav til kreativiteten at skulle få noget interessant ud af kedelige kyllingefileter, men så er det jo, at man kan trække det gode gamle rulletrick op af hatten. Rulletrick, tænker du måske? Ja, altså mad, der kan rulles! Alle ved, at det altid hitter! Og så bidrager rullerne her også med mæthed, hvilket er ret smart!

Selve fyldet kan du varierer i det uendelige og er der madpandekager til overs, kan du bruge dem i madpakken.

Der er ikke så meget hokuspokus med kyllingen her. Den er bare skåret i mindre stykker og stegt på panden sammen med fintsnittede asparges (eller andet grønt) i godt med kokosolie og soja.

De meget gule wraps er lavet med inspiration fra madpandekagerne i Spis dig mæt & glad. Tilsat lidt ekstra gult!

Madpandekage med kylling LCHF

Gule madpandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
20 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 4 æggehvider (gem blommerne til morgenæggene)
 • 4 spsk græsk yoghurt
 • 0,5 dl fløde
 • 1-2 tsk salt
 • 2 tsk gurkemeje
 • 1-1,5 spsk loppefrøskaller
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Pisk æg og æggehvider sammen med græsk yoghurt og fløde og tilsæt resten af ingredienserne.
 • Steg dem på panden i godt med kokosolie.

Noter

Dejen kan blive lidt tyk hen imod slutningen pga. de mange fibre fra loppefrøskallerne, så man skal ikke smøle for meget med arbejdet.

Gule madpandekager med sojastegt kylling - LCHF opskrift Sojastegt kylling LCHF
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Gurkemeje er jo sådan en lille mirakelrod, som er sat i forbindelse med både at dæmpe inflammation. Imponerende! Husk at peber øger optagelsen med flere 100%. Selv bruger jeg den mest som madfarve. Når man har to 7-årige, er det ret populært at diske op med gul mad!

Rul maden og server. Jeg er altid alt for optimistisk ift. hvad der faktisk kan være i sådan en rulle.

For lige at banke smagen yderligere opad, rørte jeg en hurtig dressing af cremefraiche 38%, som jeg blandede med venlige mængder revet hvidløg og ingefær og lidt salt og peber. Og så serverede jeg hakket koriander og mynte ved siden af.

Mynte og koriander

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

21 kommentarer til “Gule madpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg synes kun, det er den første, der er svær, men jeg har sådan en pandekageforbandelse, hvor alle de første, jeg laver, går i stykker. Så får jeg grebet om dem, og så går det fint.

   Svar
   • Jeg lider vist også af pandekageforbandelsen, så derfor har jeg gjort det til en vane, at den første portion på panden er lille, og ikke tæller med i det “færdige antal” .. så kan jeg stå og spise den mens resten laves ;)
    Vores familie er generelt rigtig glade for konceptet med madpandekager, da det er så dejlig nemt at få spist en masse grønt, og de her pandekager er bare et hit :)) SÅ dejligt :))

    Svar
 1. Kan de fryses. Jeg er en skovl til at lave spændende mad kl 18 og elsker når der er lækker, nem og sund mad i fryseren.

  Svar
 2. Blir lige nødt til at tilføje en lille variation her. Fyld pandekagerne med kylling, rød peber og cherrytomater som sammen er ristet af på panden. Pak pandekagerne med fyld og revet cheddar. Læg i ildfast fad og drys mere revet cheddar ovenpå. Varm i ovnen til osten er smeltet og lækker. Serveres med guacamole og cremefraice ….SÅÅÅ GODT…

  Svar
 3. Har lagt mærke til at du et sted eller to, har skrevet “loppefrøskaller eller HUSK” ..
  Kan loppefrøskallerne altid erstattes med HUSK, eller er det kun i nogle opskrifter? :-)

  Svar
  • Nej loppefrøskaller er lig (grøn) husk, jeg køber bare som regel et andet mærke. Køber du den gule fiberHusk skal mængden halveres ift. mine opskrifter.

   Svar
 4. Hej Jane.

  Jeg har her til aften prøvet at lave dine madpandekager, da jeg synes de lyder super lækre. Men de gik simpelthen i stykker, når jeg ville vende dem på panden. Har du en idé til, hvad det kan skyldes?

  Venlig Hilsen
  Naja

  Svar
 5. Hej Jane
  Du har altid mange spændende opskrifter.
  De her ruller, tror du jeg kan bruge noget andet når nu mit barnebarn ikke må få mælk, og heller ikke soya yoghurt ?

  Svar
 6. God idé.
  Min søn på 4 år er skræmmende meget et kulhydratbarn. Forstået på den måde, at han elsker sin rugbrød – og fred være med det – men han er stor tilhænger af hvidt brød og pandekager. Den mindste kerne og han stejler. Men det, der er helt magisk, er, at jeg kan få ham til at spise pandekager af enhver slags – så han får ofte fede, proteinrige pandekager serveret til morgenmad. Godt nok spiser han dem med jordbærmarmelade, men … Bedre end den hvide tebolle, som er hans favorit.
  Vi forældre er glade for den mexicanske mad, så de her pandekager vil da være oplagte for mig at prøve af. Tak for inspirationen.

  Svar
  • Min søn har også været et kulhydratbarn og han kunne sætte enorme mængder pasta til livs. Indtil jeg puttede en fed sovs på. Så blev han pludselig mæt af en portion. Tankevækkende, ikke?

   Og ja, pandekagerne her vil gøre sig godt som mexi-rulle!

   Svar
 7. mmm- mad i ruller- det laver jeg vist også for lidt af ;)
  Hvor meget smager de af gurkemeje ?
  Er lidt i tvivl om jeg kan lokke dem i den lidt besværlige student.

  Svar
 8. Nej, hvor lækkert, det skal da bestemt prøves! Generelt laver jeg da vist egentligt for lidt mad i ruller – det må der laves om på!

  Svar
 9. Rulletrick – hi hi ja det er godt at ha nogle gode tricks i ærmet når maden skal gøres lidt mere spændende og sjovt nok virker rulletricket næsten lige så godt som mad på pind tricket, som vi jo alle ved er og bliver det bedste trick når det kommer til servering ;-)

  God idé med gurkemeje i pandekagerne – solgul mag er altså også et trick man ikke må glemme :-)

  God sommerdag til dig også

  kh maria

  Svar
 10. Nøj, hvor ser det da bare lækkert ud! Det må jeg da vist afprøve i dag. Min mavse kan ikke lide hvedetortillas…

  Du må have en rigtig dejlig sommer – og tak for en særdeles inspirerende blog! :-)

  Svar