7 x frokost på striks LCHF

Striks LCHF behøver ikke være kedeligt. Det kan det sagtens være, bevares, men et langt stykke hen ad vejen bestemmer man det jo selv.

I går delte jeg nogle af mine erfaringer med optimal ketose med jer, og i dag får I 7 x frokost, som har fundet vej til min tallerken i den sidste tid. Dette er ikke sådan et koordineret indlæg, som jeg har gået og brygget på med syv lækre frokostretter. Det er bare et kig på min frokosttallerken i 7 dage, og som du vil se, spiller rester og tilfældigt indhold af køleskab en pænt stor rolle.

Jer, der følger med på Instagram, har sikkert set de fleste før. Det er en vanlig misforståelse, at man ikke spiser nogle grøntsager, når man spiser striks LCHF eller ketogen kost, og selvom grøntsagerne måske ikke er dominerende, så er de dog til stede. Eller, det vælger man jo selvfølgelig også selv.

Frokost - LCHF - ketose

HJÆLP TIL AT KOMME I GANG?
Tag et kig på mit online produkt #striksLCHF – en praktisk guide Her får du både relevant viden, nemme strikse opskrifter og en komplet 2-ugers kostplan til at komme godt fra start.

Find guiden her: #striksLCHF – en praktisk guide

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

81 kommentarer til “7 x frokost på striks LCHF”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Jeg er lige startet på keto og bruger din bog Keto på 4 uger. Jeg har tabt over 4 kg den første uge, så jeg er begejstret. Jeg har set så mange andre indbydende retter, bl.a. her. Er der en af dine andre bøger der indeholder opskrifter? Altså en kogebog?

  Svar
 2. Hej
  Jeg er helt ny i dette felt, og vil høre om hvilken bog du evt vil anbefale man starter med, når man er ordblind (og derved ikke ønsker forklaringer mm) – og derfor ønsker en direkte og nem opskrift bog. til at ha stående i køkkenet til dagligt.

  MVH
  Gitte

  Svar
 3. Hej. Sker der noget ved at man en dag her og der spiser “normalt ” fekd til en fest eller lignende? Må man spise frugt?
  På forhånd tak for hjælpen

  Svar
  • Det kommer an på hvad målet er og hvilken kontekst, man er i, synes jeg. Spiser man LCHF/KETO og har man spist sig til en fedtforbrændende krop, stopper man fedtforbrændingen ved at spise kulhydrater. Gør man det og går hurtigt tilbage, er der som regel ingen skade sket. Hænger man fast i kulhydraterne i ugevis og kan ikke komme tilbage på fedtdrift, var det et skidt valg.

   Interesserer man sig ikke for fedtforbrænding men bare for vægttab og kalorieunderskud, er det kalorierne, der bestemmer hvad der sker

   Læs evt. mere her:

   Cheat Days
   Begynderguide til KETO

   Svar
 4. Hvis jeg skal i gang med KETO, må jeg så slet ikke spise frugt, feks. Bær, æbler eller melon i salaten med grøntsagerne. Eller lave en frugtsalat med fløde en smule sødemiddel og æggeblomme? Er frugt noget der helst skal droppes helt?
  Det lyder mega spændende med KETO men ved ikke om det bliver for svært i starten med en travl hverdag og 3 små børn.

  Svar
  • Hej Eva

   Jeg anbefaler at du baserer din kost på grøntsager, kød og fedt. Måske vil du have glæde af keto-bogen for en grundig introduktion? Find bogen her: KETO eller hos din boghandler.

   Svar
 5. Jeg kan ikke komme ind til din frokost opskrift striks og finde cæsarsalaten jeg kan kun se et billede men ikke selv opskriften

  Svar
 6. Hej Hej!
  Jeg har ikke sat mig meget ind i LCHF , men synes det er fantastisk som mange mennesker lever godt med denne livsstil og man kan sige der skulle til at ske noget i DK. Mit spørgsmål går på om der slet ikke er nogle tilfælde, det ikke anbefales og om det stadig er okay at efterleve LCHF, selvom man er svært undervægtig.
  Det er jo en ny verden med alt det mættede fedt – mht diabetes og hjertekar sygdomme, er det så stadig okay?
  Venligst Tina

  Svar
 7. Hejsa… Jeg lister lidt rundt på siden for synes LCHF lyder spændende… Jeg skal tabe mig 15 kg, men har også denne her ustyrlige trang til sukker.. Nu er mit spørgsmål så,- om LCHF kan bruges af os PCO piger????? Alt videnskabelig bevis peger på at det er ekstra, ekstra op ad bakke for os med PCO… Altså i forhold til vægttab….
  Mvh. Connie F.

  Svar
 8. Hej Jane. Jeg ved jo godt, at tommelfingerreglen hedder 1g protein per kg kropsvægt. Men hvis nu man er en af de (uheldige), der skal have en meget høj fedtprocent for at opnå ketose – måske endda 85%, bliver det så ikke svært at få plads til nok protein, hvis man stadig gerne vil spise bare lidt grønt? Ved du, om der er en minimumsgrænse for protein? Man skulle jo nødig give sig til at tære på sine muskler… Vh Anne

  Svar
  • Den bog, jeg lige har læst (The Art and Science of Low Carbohydrate Living) foreslår 0,6 g protein pr. kilo kropsvægt og selv med en høj fedtenergiprocent synes jeg godt, det kan levne plads til fine mængder grøntsager. Men det er klart at det pludselig sætter lidt krav til både kvaliteten og mængden af både protein og grøntsager at skulle nå så høj en fedtenergiprocent.

   Svar
 9. Hej Jane

  Hvilket program bruger du til at redigere dine billeder med? Tænker særligt på de billeder i dette indlæg, hvor du har tilføjet de sjove tekster – hvilket program er det?

  Svar
 10. Søde Jane, kan du ikke fremskynde næste bog så vi læsere kan få endnu en fantastisk bog at læse i, og miste nattesøvnen:-)
  Er det nødvendigt med ketose strips for at måle om man er i ketose, el kan et normalt blodsukker apparat bruges??

  Svar
  • Ha ha, gerne! Men det er ikke noget, jeg selv bestemmer, desværre. Udgivelsesdatoen er sat til 12. marts :-)

   Du behøver ikke måle om du er i ketose, du vil sandsynligvis kunne mærke det. Jeg tror, at de fleste måleapparater kan tage både glukose- og ketonstrimler, men det er jo sidstnævnte, du skal have fat i, og de er desværre hundedyre… :-/

   Svar
  • Det er ok, Anette. Jeg samlede mod i årevis. Nu fortryder jeg, at jeg ikke turde før. Den smager faktisk godt ;-)

   Svar
 11. Hej Jane,
  Jeg er nybegynder på LCHF, men er faldet pladask for det. Synes det virker som en fantastisk måde at leve på og jeg kan mærke en øget mængde energi, bare på de par uger jeg har været igang. Dog bliver jeg ret frustreret, når jeg allevegne læser om det “farlige” fedt og om hvor godt det er at spise kulhydrat. Selvom jeg af tilhænger af LCHF’s principper, så kan jeg mærke at der hver gang dukker en lille skepsis op i mig når jeg læser negative ting om mættet fedt og positive ting om kulhydrater. Tror det kommer af, at have levet af bød, pasta ris m.m i hele mit liv og at have kigget efter den laveste fedtprocent når jeg handlede. Men hvis LCHF er så fantastisk, hvorfor er der så stadig så utrolig mange “kloge” hoveder, ernærings-eksperter osv der siger at det modsatte er sundt? Jeg bliver lidt forvirret:-)
  Tak for en inspirerende blog, som har betydet en ændring af mine dårlige kostvaner.
  Hilsen Louise

  Svar
  • Åh, det bliver du nok nødt til at vænne dig til, for det kommer der helt sikkert kun mere af i takt med at LCHF og lignende kosttyper vokser i popularitet. I min bog har jeg et afsnit om, hvordan vores nuværende kostråd er kommet til. Det giver lidt ro i sjælen ift. den manglende videnskabelige dokumentation for den. Men ellers kan man jo også bare kigge sig omkring og spørge sig selv, om mennesker er blevet sundere, raskere og slankere i de 30 år, vi efterhånden har levet med fedtfattige, kulhydratrige kostråd. Jeg kan ikke se det. Eller du kan vælge at lytte til det, din krop fortæller dig. Så har du svaret lige der ;-)

   Svar
 12. Hej Jane.
  Jeg tænkte på noget med æggemælken (fik din bog i går eftermiddags, og jeg har kun sovet fire timer i nat (; ) – hvis man nu ikke ejer en blender, er det så en mulighed at piske med en elpisker? For en stavblender er jeg lidt mere bange for..

  Svar
  • Beklager de søvnløse nætter ;-)

   El-pisker, det ved jeg ikke. Mit umiddelbare svar vil være nej. Det er jo netop blenderen eller stavblenderen, der giver den cremede konsistens.

   Hvis du giver det et forsøg, så giv lige en melding, ikke?

   Svar